Dodaj do ulubionych

piękne STOPY!

IP: *.sosnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:04
w tym roku postanowiłam wziąść sie za moje stopy (z rokiem biore sie za co
innego; a to zabki białe, a to cera cudowna).
i mam pytanie:
znacie jakieś sposoby tudzież triki polepszające wygląd stóp?
chodzi mi o m.in. wygładzanie, ładny zapach, mniejsze pocenie sie.
aha i jeszcze co do zapachu. znacie jakieś godne uwagi kosmetyki?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: piękne STOPY! IP: *.acn.waw.pl 18.08.04, 22:34
      na pewno warto polecic regularne szorowanie pumeksem, ponadto pomalowane
      paznokcie znacząco dodają uroku :) pozdrawiam
      • Gość: KASIEK Re: piękne STOPY! IP: *.sosnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:50
        hm... a może znacie jakieś takie 'kąpiele' ziołowe? gdzieś kiedyś widziałam...
        hm...
    • chilloucik Re: piękne STOPY! 19.08.04, 10:21
      moj sposob na gladziutkie nozki
      raz na tydzien powiedzmy, ewentualnie czesciej, goraca kapiel w miednicy z
      dodatkiem startego SZAREGO mydla, potrzymac stopki jakies 10 - 15 minut, jak
      kto lubi to wiecej :), potem pumeks, dokladnie nozki wytrzec, wetrzec krem <ja
      stosuje foot care z oriflame>, jak stan nozek jest nieciekawy, to na noc mozna
      je z tym kremem owinac jeszcze w folie <np.jednorazowke> i tak spac. ale to
      zawijanie nie jest konieczne.
      ot i caly sekret.
      moj przynajmniej:D
    • zuta Re: piękne STOPY! 19.08.04, 10:40
      Właaaaśnie. To jest coś, co mnie zajmuje, niestety. Od dziecka mam kłopoty z
      pękającymi stopami, makabra. Jako dziecko miałam bandażowane na noc stopy z
      jakąś maścią z wit. A.
      Teraz używam produktów Scholla, bo mimo sporej ceny służą mi. Dobry jest np.
      krem z naturalnym pumeksem do ścierania naskórka. Działa.
      Czy znacie jakieś inne wspaniałe :) kosmetyki?
      A może spojrzeć rzeczywiście łaskawszym okiem na szare mydło? Kiedyś stosowałam
      je nawet do mycia twarzy.
      • Gość: Emm Re: piękne STOPY! IP: 193.111.166.* 19.08.04, 10:43
        polecam złuszczający krem scholla, rewelacyjny.Kosztuje 17 zeta.
      • chilloucik Re: piękne STOPY! 19.08.04, 10:45
        zuta no aj polecam jak najbardziej!!! zeskrobiesz troche do cieplej wody,
        troche posiedzisz i <przynajmniej u mnie> efekt murowany!!! a zaszkodzic ci nie
        zaszkodzi :D tym bardziej finansowo - szare mydlo to wydatek rzedu polowki
        chleba :)
        • zuta Re: piękne STOPY! 19.08.04, 10:57
          Poczułam się zachęcona - chyba sobie dzisiaj zafunduję! :) Racja. Naturalne i
          tanie rzeczy są przez nas niedoceniane.
          Jak na przykład jest zastrzał, to trzeba moczyć ciało w wodzie z szarym mydłem.

Ale ten krem złuszczający Scholla za 17 zł. (powyżej ktoś napisał) na moje chore
          piętole też działa dobrze. Tyle że ja muszę myśleć o stopach codziennie, co mnie
          drrrrrażni, bo tyle jest ciekawszych zajęć. :)))) Pozdrawiam!
          • chilloucik Re: piękne STOPY! 19.08.04, 11:01
            no to do tego jeszcze wygodne buciki :D bez obcasikow :D
            • Gość: KASIEK Re: piękne STOPY! IP: *.sosnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:52
              ja poszukam jeszcze w necie jakiś kąpieli ziołowych np. relaksujących...

hehe będzie trudno bo jak szukam w wyszukiwarce to wyskakują same nieprzyzwoite
              strony;) kurde to stopy też mogą być 'zboczone'?:d
    • zuta Re: piękne STOPY! 19.08.04, 14:56
      A, zapomniałam Ci odpowiedzieć, że tricków to ni ma, jest raczej systematyczna
      pielęgnacja. Tak, tak.
      Jeśli kupisz sobie nawet nie jakiś renomowany krem i będziesz go wcierać
      systematycznie np. co drugi dzień (!! bardzo żmudne, ale można), to zobaczysz,
      jak stópki pięknieją.
      Zuta - która nosi niskie obcasy - to do chilloucika :)))
      • chilloucik Re: piękne STOPY! 19.08.04, 15:00
        no to wspolczuje w takim razie stopek. ja przy systematycznym stosowaniu
        kremiku i moich kapieli mydlanych nie mam wiekszych problemow. wiec zuta -
        powodzenia w walce zycze!!! :D
      • kasiunia62 niestety moje stópki też nie są za pikne 19.08.04, 15:01
        Mam ciągle z nimi kłopoty- skóra jest twarda, jakas żółtawa, pięty i miejsce
        pod małym palcem mam popękane i się łuszczy czy co?? Używam kremiku do stóp
        który niby ma na to wszystko zaradzić ale Nic nie daje.Codziennie moczę nogi,
        szoruję ostrą gąbką...a poza tym bardzo mi sie pocą, juz chwilę po
        umyciu.koszmarrrrr!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka