Dodaj do ulubionych

Problem z sucha skora

24.10.14, 07:11
Mam strasznie sucha skore. Co mimpolecacie ? Dodam ze mam 43 lata. Używam kremów Vichy, na Diora czy Chanel mnie nie stać. Kupiłam krem Vichy do cery bardzo suchej ( Vichy) ale czuje ze mam na twarzy klej. Makijaż jest wykluczony. Gdy nałożę krem nawilżający a potem puder to skóra aż razi suchością, zamiast upiększać postarza mnie.
Poradzicie jak w moim wieku dbać o suchaskore. Mój przedział cenowy to l'Oreal, Garnier czy Vichy.
Obserwuj wątek
    • badencja Re: Problem z sucha skora 24.10.14, 19:57
      Spróbuj krem Fitomed. Ma naturalny skład, dobrze nawilża. Dostępny w necie w wielu miejscach.
    • rosemary84 Re: Problem z sucha skora 25.10.14, 09:32
      Ja zamiast kremu używam frakcji oleju sojowego- takie cudo dostępne w sklepach z naturalnymi kosmetykami. Jest gęste i bardzo tłuste, ale świetnie sie wchłania i nawilża najlepiej na świecie. Ja używam normalnie pod makijaż, ale wiem, że nie wszystkim pasuje, więc można równie dobrze stosować na noc :)
      • honat5 Re: Problem z sucha skora 26.10.14, 01:54
        Cześć.Smaruj sobie twarz na noc olejem rycynowym, rano zmyj gazowaną wodą .Po 3-4 dniach różnica będzie bardzo widoczna.Po żadnym , nawet drogim kremie nie będzie tak dobrego i widocznego efektu.Olej kupisz w aptece , kosztuje ok.4 zł.
        • wioletta.mm Re: Problem z sucha skora 27.10.14, 17:54
          Z olejkiem rycynowym, zwłaszcza przy suchej skórze, byłabym bardzo ostrożna - może jeszcze bardziej wysuszyć.
    • ew00 Re: Problem z sucha skora 26.10.14, 09:22
      Ava Mustela emulska p/zmarszczkowa - polecam, bdb dla suchej skóry i kosztuje jakieś kilkanaście złotych.
    • akowlinska Re: Problem z sucha skora 30.10.14, 14:02
      A olejek arganowy próbowałaś?
    • issey_miyake Re: Problem z sucha skora 03.11.14, 23:50
      solaris_1971 napisała:

> Mam strasznie sucha skore. Co mimpolecacie ? Dodam ze mam 43 lata. Używam kremó
      > w Vichy, na Diora czy Chanel mnie nie stać. Kupiłam krem Vichy do cery bardzo s
      > uchej ( Vichy) ale czuje ze mam na twarzy klej. Makijaż jest wykluczony. Gdy na
      > łożę krem nawilżający a potem puder to skóra aż razi suchością, zamiast upiększ
      > ać postarza mnie.

Przyczyna suchości może leżeć nie tylko w źle dobranym kremie. Wymień wszystkie produkty, łącznie z tymi do mycia, które obecnie stosujesz.
      • rosemary84 Re: Problem z sucha skora 04.11.14, 12:17
        a to nie jest zbyt ryzykowne, żeby tak nagle wszystkie na raz kosmetyki wymieniać? bałabym się chyba podrażnień czy innych dziwnych reakcji ;)
        • issey_miyake Re: Problem z sucha skora 04.11.14, 16:46
          rosemary84 napisała:

> a to nie jest zbyt ryzykowne, żeby tak nagle wszystkie na raz kosmetyki wymieni
          > ać? bałabym się chyba podrażnień czy innych dziwnych reakcji ;)

Nie jest to ryzykowne, często jest to zbawienne. Możemy zacząć od próbek.
    • kluska-2 Re: Problem z sucha skora 07.11.14, 11:38
      krem green pharmacy różany z 2 kroplami olejku np marchewkowego (fajny kolor), jak się wchłonie, wtedy na suche partie masło shea
    • issey_miyake Re: Problem z sucha skora 08.11.14, 17:40
      6lilianna napisał(a):

> Nie musisz kupować kremów za jakieś strasznie wysokie ceny. W takim wieku wart
      > o kupić dobry krem przeciw zmarszczkowy i nawilżający. Polecam kremy ekologiczn
      > e, które nie pozostawią odczucia maski.

Krem przeciwzmarszczkowy to jest to samo co krem nawilżający. Nie ma kremu, który zapobiegnie zmarszczkom, więc można sobie go podarować i kupić tylko nawilżający. Jest zwykle tańszy od tego pierwszego.
    • manikan Re: Problem z sucha skora 18.10.16, 16:44
      hmm a jakiś krem nawilżający, ale nie tłusty ?? próbowałaś ? żebyś nie czuła tzw "kleju"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka