Dodaj do ulubionych

Żel p/prysznic i płyn do kąpieli to to samo!!!

IP: *.softlab.gda.pl 13.09.04, 12:42
Na pl.rec.uroda był kiedyś taki wątek, jaka jest różnica między płynem do
kąpieli i żelem pod prysznic. Płyn do kąpieli wychodzi znacznie korzystniej
cenowo w stosunku do objętości. Dziewczyny zastanawiały się, czy to nie jest
przypadkiem ten sam kosmetyk - pojawiły się głosy za i przeciw. Otóż byłam
właśnie w Auchan i korzystając z okazji, przeczytałam dokładnie skład żeli i
płynów z tej samej serii. Składniki są IDENTYCZNE! Sprawdzałam na Palmolive
Aromatherapy fioletowym, Palmolive nowym żółtym i różowym, Dulgon Relax
niebieskim.
Dziewczyny, nie przepłacajmy! Nie dajmy się robić w jajo producentom
kosmetyków!
Pozdrawiam i życzę tańszych zakupów :)
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Żel p/prysznic i płyn do kąpieli to to samo!! 13.09.04, 12:58
      to, że składniki są identyczne, nie znaczy jeszcze, że występują w tej samej
      ilości. nawet przy tej samej kolejności składników ich ilość może być różna.
      • Gość: chicarica Re: Żel p/prysznic i płyn do kąpieli to to samo!! IP: *.softlab.gda.pl 13.09.04, 13:16
        Może. Ale jakoś mi się w to średnio chce wierzyć, myślisz że fatygowaliby się
        robieniem 2 różnych produktów, skoro mogą rozlać 1 do 2 różnych butelek?
        W przypadku Palmolive Aromatherapy nawet konsystencja i pienienie się było
        identyczne.
        • mikams75 Re: Żel p/prysznic i płyn do kąpieli to to samo!! 13.09.04, 14:44
          tez wpadlam kiedys na ten pomysl, ale plyny do kapieli sa duzo mniej wydajne.
          Mam rowniez wrazenie, ze sie tylko pienia a nie myja, gorzej wysuszaja skore i
          maja mocniejszy zapach.
    • Gość: anqa Re: Żel p/prysznic i płyn do kąpieli to to samo!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:36
      To faktycznie prawie to samo. Te produkty moga sie roznic np. ilscią srodka
      spieniajacego. I tyle. Reszta w zasdzie taka sama. Pracowalam jakis czas w
      firmie kosmetycznej wiec cos tam wiem ;))) To marketing moje panie i tyle.
      Za niewiedze sie placi......niestety :(((
      anqa
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Żel p/prysznic i płyn do kąpieli to to samo!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 21:44
        A to ciekawe... Bo po kąpieli w wodzie z płynem nie trzeba się chyba dodatkowo
        płukac, tak? A po żelu trzeba. No i poza tym... Sama myjesz się płynem...?
        Również uważam, że chodzi o proporcje składników -w płynach jest chyba za mało
        myjącychg, a więcej pieniących i zapachowych.
        • Gość: ania zel johnson's naturally soft IP: 193.151.48.* 17.09.04, 16:45
          tez sprawdzilam etykiete - zeczywiscie sklad i zapach ten sam. ale nadal nie
          wiemy czy tu tylko chodzi o proporcje. moze ktos wie cos wiecej na ten temat?
          po co przeplacac gdyby to bylo to samo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka