Dodaj do ulubionych

wypadające włosy

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 18:24
niestety mam problem z włosami - bardzo wypadają. moge je dosłownie garściami
zbierać, są wszędzie - na podłodze, ubraniach :( pani dermatolog nie znalazłą
żadnej przyczyny i dała płyn do wcierania w skórę głowy - ale nie pomógł. czym
może być mój problem spowodowany i co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: wypadające włosy IP: *.acn.waw.pl 13.04.02, 20:00
      Powinnaś pójść jeszcze raz do innego dermatologa. Wypadania włosów garściami na
      pewno nie można uznać za sezonowe (normalne) osłabienie. Może bardzo
      intensywnie odchudzałaś się ostatnio i brakuje Ci jakichś ważnych mikro- i
      makroelementów? Doraźnie możesz smarować skórę głowy specjalnymi tonikami lub
      ampułkami (polecam serię Seboradin z wyciągiem z czarnej rzepy, powinna trochę
      pomóc), zajrzyj też do wątku "Wypadające włosy" na forum dermatologia, było tam
      sporo sensownych rad, może znajdziesz jakąś dla siebie:
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=378&wid=477027&aut=+Freya&aid=477027
      • Gość: Astra Re: wypadające włosy IP: *.acn.waw.pl 14.04.02, 13:49
        Ja ostatnio mailam podobny problem ale kupilam sobie szampon Yves Rocher na
        wypadanie włosów i naprawdę skutkuje tylko trzeba nim myć codziennie i
        oczywiscie nakładać odżywke (tez YR tyle że nawilzające) ja osobiscie jestem
        bardzo zadowolona. na dodatek kupilam sobie maseczke na kruche lamiace sie
        wlosy i nakladam ja raz na tydzien i za kazdym razem widze efekt-lepiej sie
        ukladaja, nie wypadaja i sa bardziej błyszczące
        • Gość: aneta Re: wypadające włosy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 14.04.02, 14:50
          moze sprobuj odzywke wax henna-jest w dwoch wariantach:dla blondynek i dla
          brunetek i zalecana jest miedzy innymi w razie przedwczesnego wypadania
          wlosow.stosuje sie ja w formie kompresu na wlosy i skore glowy.byla
          wielokrotnie chwalona na forum.do nabycia w aptekach.
          • Gość: ixi Re: wypadające włosy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.04.02, 20:54
            Polecam także stosowanie jakiegoś zestawu witamin, dobry jest zestaw witamin ze
            skrzypem polnym przeznaczony specjalnie do włosów i cery.
            • Gość: LadyBlue Re: wypadające włosy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.02, 21:15
              nie odchudzałąm się, witaminy brałam, odżywka wax-henna nie pomaga. zobacze
              jeszcze na podany wyżej wątek. ale chyba i tak radykalnie zetnę włosy.
              • Gość: aneta Re: wypadające włosy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 15.04.02, 07:47
                wydaje mi sie,ze powinnas isc do lekarza,bo moze to problem z hormonami.
            • angelllika Re: wypadające włosy 18.04.02, 15:04
              dobra rada : sprawdź czy na głowie nie masz łysych pól jeżeli są oznacza to -
              łysienie plackowate.Sama miałam lecz żaden lekarz nie potrafił mi powiedzieć co
              spowodowało tę chorobę a przepisane lekarstwa nie pomagały.Wielki problem -lato
              30 stopni a ja w peruce, straszne.Po roku znajoma powiedziała mi o sposobie
              dość dziwnym dla niektórych wręcz odrażającym, otóż przez około 2 miesiące
              codziennie rano na mniej więcej 1 do 2 godzin robiłam sobie kompresy z
              porannego moczu. Nie było to tak nieprzyjemne jakby się mogło wydawać, nie
              czułam od siebie przykrego zapachu a poza tym po 2 miesiącach zaczeły odrastać
              włosy. pozdrawiam angella
    • Gość: fuine Re: wypadające włosy IP: *.lomac.net / 10.0.0.* 15.04.02, 10:50
      miałam rok temu podobny problem. przeczesanie włosów palcami zostawiało mi w
      ręku parę garści i na poważnie myślałam już o zakupie peruki... myślę, że
      powinnaś wybrać się jeszcze do innego dermatologa, bo sam płyn do wcierania
      chyba niewiele pomoże. pamiętam, że w moim przypadku dostałam przede wszystkim
      mikroelementy (żelazo, witamina A), a po skończeniu tych tabletek przez pół
      roku H-Pantoten. trwało długo, ale pomogło, więc się nie poddawaj. na pewno
      odrosną, choć efekty zauważysz najwcześniej po miesiącu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka