Dodaj do ulubionych

Zel do mycia twarzy

IP: *.futuro.pl 13.10.04, 12:06
Dziewczyny, proszę Was o pomoc w wyborze żelu do mycia twarzy. Mam cere
tłustą i okrościałą. Używam żelu Clearasil z peelingiem, ale jestem średnio
zadowolona, ponieważ ilość krost wcale się nie zmniejsza.

Może znacie jakieś dobre żele, które poprawiłyby mi stan cery? Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Zel do mycia twarzy 13.10.04, 12:14
      jeśli masz trądzik, to żaden kosmetyk Ci nie pomoże. byłaś z tym u dermatologa?
      żel jedynie oczyszcza skórę, nie leczy stanów zapalnych.
      • Gość: Maja Re: Zel do mycia twarzy IP: *.futuro.pl 13.10.04, 12:35
        Byłam u dermatologa który stwierdził że mam łojotok. Zaproponował antybiotyki,
        (których przecież nie można jeść bezustannie) albo środki antykoncepcyjne Diane
        35.
        Lekarka powiedziała że tylko są takie metody leczenia. Zresztą sama mi
        odradzała pigułki, twierdząc że są b.szkodliwe dla zdrowia. Tak więc zostałam z
        niczym i sama próbuję się jakoś ratować. Mam powyżej 25 lat i taki typ skóry mi
        juz pozostanie (tak powiedziała lekarz). Chodzi mi o to żeby jakoś w miarę
        wyglądać. Codziennie nakładam pokład żeby nie było tak widać tych
        niedoskonałości ale niewiem czy lepszy byłby puder sypki?
        • justa_79 Re: Zel do mycia twarzy 13.10.04, 12:37
          ja bym popytała w aptece o środki specjalnie do skóry łojotokowej.
          • Gość: Maja Re: Zel do mycia twarzy IP: *.futuro.pl 13.10.04, 12:39
            Chyba tak zrobię.
            • Gość: ola Re: Zel do mycia twarzy IP: *.autocom.pl 13.10.04, 13:56
              Ja ci moge jeszcze doradzic zel do mycia z seri "T" Tołpy.Ja jestem w podobnym wieku , z roznica ze mam skore mieszna, ale on jest wskazany do skóry tłustej i tradzikowej.Mi on odpowiada.Mozesz sprubowac, nie jest drogi ok 14 zl.Pozdrawiam
            • Gość: liza Re: Zel do mycia twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:00
              ja doradziłabym kupic zel do cery tradzikowej z firmy avene. Taki niebieski
              płyn zamiast mydła uzywam go jest bardzo wydajny. 200 ml. kosztuje ok 49 zł ale
              jest super. ja mam go od czerwca tego orku i jeszcze starczy na m-c. Wiec warto
              wydac taka sume na dobry płyn do mycia twarzy. Dodam ze mam 27 lat i tez
              problemy z cera. Wiem co to znaczy.
    • monia76 Re: Zel do mycia twarzy 13.10.04, 14:03
      bielenda, seria zielona herbata
    • Gość: Klaudia Dziwne te porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:44
      Ja by Ci radzila poszukac wsród znajomych bo to co tu pisz nie zawsze jest
      wiarygodne.Dziwne firmy tu si przewijaja i wiem skadinad ze (...)Zel ok moze
      mniej do tlustej a b. do zwyklej cery a co mówila kosmetyczka ?
      • Gość: ooollla Re: Dziwne te porady IP: *.autocom.pl 13.10.04, 18:36
        Sama jestes dziwna !!!!!!!.Nie wiem dlaczego ktos mial by tu klamac.Chce aby jej doradzic to doradzamy i to jeszcze rzeczy wyprobowane na nas.Myslisz ze jak pujdzie do kosmetyczki to powie jej cos innego, moze wymysli jeszcze pare nazw drozszych firm i to wszystko.Sama korzystalam z rad kobiet z forum i musze powiedziec, ze sie sprawdzaja. Tak ze nie opowiadaj tutaj ze "rady sa niewiarygodne".Sama jestes niewiarygodna.
    • Gość: justy Re: Zel do mycia twarzy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 13.10.04, 15:54
      ja bym nie oczekiwała od żelu zmniejszania krost- będzie jedynie ocyszczał. w
      kwestiach bardziej "leczniczych"- na te krosty stosuj np. antybakteryjny tonik
      bezalkoholowy (np. SVR Lysanel) czy krem (Brevoxyl, Lysanel Active itd). Żel ma
      dokładnie oczyszczać bez gwałtownego odtłuszczania i tyle. w kwestii
      przetłuszczającej się skóry (łojotok) dziewczyny chwalą Biodermine
    • Gość: fiołek Re: Zel do mycia twarzy IP: 80.51.240.* 13.10.04, 23:28
      Polecam Ziaję - Zel antybakteryjny, nie wysusza tawrzy,jest naprawdę dobry.
      Tylko nie kupuj innych z Ziaji do cery tłustej bo okropnie sciagają cerę
    • Gość: gogo Re: Zel do mycia twarzy IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 14.10.04, 09:17
      ja ajestem nawet zadowolona z Loreala i Garniera ale tylko z zeli reszty z
      ich serii nie kupiłam bo kasy brak ;-(( ale tonik z Garnier odradzam ! pokrywa
      twarz jakas mazia jest okropny !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka