Dodaj do ulubionych

Łączenie witamin

16.10.04, 21:44
Od jakiegos czasu zauważyłam że wypada mi więcej włosów niż
zwykle.Postanowiłam zażyć trochę witamin.Czy mogę łączyć slow-mag z humavitem.
Obserwuj wątek
    • szept_ciszy Re: Łączenie witamin 29.10.04, 20:08
      lepiej nie łacz witamin ze sobą. ja zrobiłam podobnie skrzypowita+ B coplex+
      zielona herbata, skończyło się hiperwitaminozą B (przewitaminizowanie)
      hiperwitaminoza może być tak samo groźna jak awitaminoza, skończ jedno zacznij
      drugie- oto moja rada. "co za duzo to nie zdrowo". :)
    • ans77 Re: Łączenie witamin 31.10.04, 18:51
      Jakie są objawy hiperwitaminozy? Ja biore multiwitamine, Skrzypo-Vite i
      rutinoscorbin - czy jestem zagrozona hiperwitamionza?
    • justa_79 Re: Łączenie witamin 02.11.04, 09:45
      można łączyć różne preparaty, o ile nie dublujemy witamin w nich zawartych.
      Slow-mag to chyba tylko magnez i wit. B6, więc jeśli Humawit ich nie zawiera,
      to możesz do brać. a jeśli zawiera, to odstaw Slow-mag. Humawit to chyba
      preparat drożdżowy, a więc źródło witamin z grupy B. nawet, jeśli Slow-mag
      zawiera wit. B6, to nie sądzę, żeby Humawit zawierał jej aż tak dużo. zawsze
      możesz sprawdzić, ile zawierają jej łącznie, a jaka jest zalecana dzienna dawka.
      • szept_ciszy Re: Łączenie witamin 07.11.04, 13:43
        ja i tak nie radze stosować kilku suplementów naraz. nie wiem jak wygląda każda
        hiperwitaminoza. wiem natomiast jak przebiega hiperwitaminoza B- drżenie rąk,
        wysypka, swąd skóry, żółtomocz oraz szereg innych objawów których nie pamiętam
        i na szczęście ich nie zaznałam. tylko doświadczyłam tych które wymieniłam
    • oksana.zarewicz Re: Łączenie witamin 07.11.04, 22:49
      Witam
      Jeżeli chodzi o włosy to w tej sytuacji doradzam preparat łączony zawierający
      witaminy ze skrzypem polnym.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka