bunny9 16.10.04, 21:44 Od jakiegos czasu zauważyłam że wypada mi więcej włosów niż zwykle.Postanowiłam zażyć trochę witamin.Czy mogę łączyć slow-mag z humavitem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szept_ciszy Re: Łączenie witamin 29.10.04, 20:08 lepiej nie łacz witamin ze sobą. ja zrobiłam podobnie skrzypowita+ B coplex+ zielona herbata, skończyło się hiperwitaminozą B (przewitaminizowanie) hiperwitaminoza może być tak samo groźna jak awitaminoza, skończ jedno zacznij drugie- oto moja rada. "co za duzo to nie zdrowo". :) Odpowiedz Link Zgłoś
ans77 Re: Łączenie witamin 31.10.04, 18:51 Jakie są objawy hiperwitaminozy? Ja biore multiwitamine, Skrzypo-Vite i rutinoscorbin - czy jestem zagrozona hiperwitamionza? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Łączenie witamin 02.11.04, 09:45 można łączyć różne preparaty, o ile nie dublujemy witamin w nich zawartych. Slow-mag to chyba tylko magnez i wit. B6, więc jeśli Humawit ich nie zawiera, to możesz do brać. a jeśli zawiera, to odstaw Slow-mag. Humawit to chyba preparat drożdżowy, a więc źródło witamin z grupy B. nawet, jeśli Slow-mag zawiera wit. B6, to nie sądzę, żeby Humawit zawierał jej aż tak dużo. zawsze możesz sprawdzić, ile zawierają jej łącznie, a jaka jest zalecana dzienna dawka. Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: Łączenie witamin 07.11.04, 13:43 ja i tak nie radze stosować kilku suplementów naraz. nie wiem jak wygląda każda hiperwitaminoza. wiem natomiast jak przebiega hiperwitaminoza B- drżenie rąk, wysypka, swąd skóry, żółtomocz oraz szereg innych objawów których nie pamiętam i na szczęście ich nie zaznałam. tylko doświadczyłam tych które wymieniłam Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Łączenie witamin 07.11.04, 22:49 Witam Jeżeli chodzi o włosy to w tej sytuacji doradzam preparat łączony zawierający witaminy ze skrzypem polnym. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś