Dodaj do ulubionych

depilacja laserem - czy tak powinno byc...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 21:02
Jestem po pierwszym zabiegu usuwania włosów przy pomocy lasera i mam (byc moze
dziwne) pytanie. Juz dzien po zabiegu wlosy zaczely mi normalnie odrastac(tak
jak po goleniu maszynka), bylo ich o tyle duzo ze przez chwile w ogole
zwatpilam w sens zabiegu. Jestem teraz dwa i pol tygodnia po i prawie ich nie
ma!!! Czy to jest normalna reakcja? Najpierw odrastaja, a potem wypadaja? Wiem
ze pytanie glupie, ale do kolejnej wizyty kiedy moge spytac p. doktor ktora
robila mi zabieg, mam jeszcze dwa tygodnie. Moze ktoras z Was rozwieje moje
watpliwosci - czy tak powinno byc?
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:05
      tak, to normalne, wycierają się i stopniowo wypadają.
    • Gość: kaloo Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 09:52
      To jak najbardziej normalna reakcja-włoski odrastają i potem stopniowo
      wypadają.Po jednym zabiegu,w zależności od typu lasera-do 30%,dlatego zabiegi
      trzeba powtórzyć,by sukcesywnie wszystkie wypadły.Jeśli byłaś na laserze
      diodowym włoski wypadną szybciej,natomiast jeśli na neodymowo-yagowym(Nd
      Yag),nieco wolniej i mniej skuteczniej,bo ten typ akurat działa na naczynia
      krwionośne wokół włosa i to opóźnia proces osłabiania cebulki włosa.
      pzdr!
      • Gość: madzia76 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 11:37
        Dziekuje :)
        Pozdrawiam serdecznie i zycze milego dzionka :)
      • Gość: madzia76 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc/Kaloo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:57
        Witaj,
        nasunelo mi sie jednak jeszcze kilka pytan ;). Sprawdzilam jakim laserem miałam
        robiony zabieg i okazalo się ze neodymowo - yagowym. Czy to oznacza ze bede
        musiala poddac sie wiekszej liczbie zabiegow niz gdyby to byl laser diodowy?
        Nie wiedzialam ze ten diodowy jest lepszy. Poszlam na zabieg w ciemno,
        ech..nawet nie sprawdzilam.
        Te wlosy, ktore sie wykruszly juz nie wroca ;)? czy nie mam sie jeszcze co
        cieszyc ;)?
        I ostatnie pytanie - po jakim czasie najlepiej pojsc kolejny raz? Jestem
        wstepnie umowiona na przyszly tydzien wiec przerwa miedzy zabiegami to 3
        tygodnie. Nie powinna byc troche dluzsza? JAk to wyglada? Pozdrawiam jeszcze
        raz :)
        • Gość: m. Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc/Kaloo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 13:00
          tak naprawdę najwazniejsze są włoski, ich kolor, moc.

uważam, że 3 tygodnie to stanowczo za krótko. dobrze to przemyśl. Idzie zima,
          nóg nie trzeba tak odsłaniac, więc poczekaj troche. W moim przypadku był to
          odstep 2 m-cy. Kolejny zabieg był po pół roku. ostatni po 2 latach, ale
          bardziej była to moja fobia, że jakies pojedyncze włoski widac i bardzo mnie to
          denerwuje.
          • Gość: madzia76 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc/Kaloo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:25
            M bardzo dziekuje za odpowiedz :). Przyznam ze tez sie troche zdziwilam ze taki
            krotki odstep czasu. Probowalam sie umowic na "za miesiac" ale pani doktor
            stanowczo stwierdzila ze za 3 tyg. Nie chcialam sie z nia spierac bo sie nie
            znam ;) Ale w tej sytuacji sprobuje sie umowic na pozniejszy teramin:). Nie mam
            tez tyle kasy zeby 2 razy w miesiacu sie tak szarpnac.
            Pozdrowionka
            • Gość: m. Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc/Kaloo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:39
              ile zapłaciłaś i czy z Emlą?
              • Gość: madzia76 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc/Kaloo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 16:10
                Robilam pachy, zaplacilam 300 zl(w cenie bylo zniczulenie). Co to jest Emla-
                znieczulenie?
                • justa_79 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc/Kaloo 18.10.04, 16:35
                  Emla to maść znieczulająca.
        • Gość: kaloo Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc/Kaloo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 16:13
          Laser w zależności od typu ma różną szybkość działania,Nd-Yag,tak jak pisałam
          wcześniej działa nieco wolniej ze względu na działanie na naczynia wokół
          włosków,natomiast diodowy bezpośrednio na cebulkę włosa i jest nieco
          boleśniejszy.Ilość zabiegów wserii zależy od predyspozycji-m.in.grubości i
          koloru włosa,w przypadku lasera im ciemniejszy tym lepiej,(bo laser generalnie
          działa na melaninę)i właśnie rodzaju lasera. Pamiętaj koniecznie o wszystkich
          przeciwwskazaniach do lasera-m.in.o zakazie opalania 2 tygodnie przed i po
          zabiegu,dotyczy to również samoopalacza!Całą listę przeciwwskazań powinnaś
          dostać w ankiecie przed zabiegiem.
          Optymalne efekty uzyskuje się po 4-6 zabiegów,natomiast zazwyczaj jest to seria
          ok.8 zabiegów.Z laserem Nd-yag bywa,że i po 10 zabiegach nie wszystkie włoski
          wypadną ,aczkolwiek nie jest to regułą.Nd-Yag i tak jest jednym z nowszych
          typów lasera.
          Zabiegi należy zazwyczaj powtórzyć co 4-6 tygodni,ale absolutnie nie rzadziej.
          Włoski które obecnie Ci się wykruszają nie powinny już odrosnąć,przynajmniej
          przez kilka lat,bo niestety również laserową depilację raz na kilka lat trzeba
          powtórzyć,ale już nie w serii,tylko pojedynczy zabieg.
          Pozdrwiam i życzę sukcesów w pozbywaniu się zbędnych włosków;)
          pzdr!
          • justa30 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc/Kaloo 18.10.04, 23:02
            dziewczyny w jakim mieście wykonujecie zabiegi depilacji laserowej?
            • Gość: m. Re: ja W Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 08:36
              tak jak napisałam wszystko zalezy od rodzaju włosa. Nie wiem kto naopowiadał,
              że nie rzadziej niż 4 tygodnie.. pierwsze słyszę...

u mnie przy ogromnym i gęstym owłosieniu nie trzeba było żadnych 10 zabeigów.
              Kto by miał na to kasę... mi wystarczyły 3 lub 4 zabiegi - już nie pamietam, a
              problem był wielki.

Emla to maść znieczulająca stosowana przy drobnych zabiegach. Prawde mówiąc ja
              i z Emlą odczuwałam trochę bólu, ale nic za darmo nie ma.
              • Gość: kaloo Re: ja W Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:07
                Ja napisałam,że nie rzadziej niż 4 tygodnie i tak jak już pisałam wcześmniej-
                laser działa na melanminę czyli barwnik włosa,i dlatego im ciemniejszy włos tym
                lepiej,dlatego Tobie wystarczyło mniej zabiegów,przy cieńszych wymagane jest
                więcej.I nie należy skracać czasu pomiędzy zabiegami ze względu m.in.na fakt,że
                światło lasera działa na włos w fazie anagenu i ponieważ każdy włos znajduje
                się w niej w innym czasie,trzeba dać czas na cały cykl.Częstsze mogą spowodować
                m.in.poparzenia.
                Emla przy Nd-Yag nie jest wymagana,przy diodowym raczej tak,ponieważ tak jak
                pisałam jest boleśniejszy.
                pzdr!
                • Gość: m. Re: ja W Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:09
                  nie ma co gdybać. Po prostu trzeba zapytać fachowca dematologa, który zabieg
                  wykonuje i tyle.
                • Gość: madzia76 Re: ja W Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:26
                  Dziękuję bardzo za odpowiedzi :). Uspokoiłam się trochę. Muszę powiedzieć że do
                  zabiegu przygotowywalam się dwa lata i ciągle nie mogłam sie zdecydować.Ze
                  względów finansowych oczywiście no i niepewności co do efektu. Teraz muszę
                  powiedzieć, że jestem naprawdę zadowolona. Dla mnie jako posiadaczki naprawdę
                  ciemnych i grubych włosów , lato to był koszmar. A teraz szok, jestem raptem po
                  pierwszym zabiegu i prawie nic nie zostało. Aż się boję zapeszać żeby za jakiś
                  czas nie odrosły :). Za tydzień mam mieć kolejny zabieg a powiem szczerze że
                  patrząc na efekt nie wiem czy jest w ogóle sens, prawie nic mi nie zostało.
                  Zabieg robiłam w Szczecinie.
                  Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi :)
                • agaa.k Poleccie mi gabinet w W-wie 09.03.05, 17:13
                  Szukam gabinetu w W-wie, z przystepnymi cenami, a może gdzieś niedaleko W-wy
                  znacie?
    • Gość: Asia Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 10:27
      Gdzie wykonywałyście zabiegi? Szukam sprawdzonego miejsca w Poznaniu.
      • kalooo Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... 19.10.04, 10:46
        Ja tłumaczyłam kiedys artykuł o laserze do pewnej gazety i byłam na szkoleniu z
        lasera.Osobiście nie moge wykonywać zabiegów laserowych,bo mam predyspozycje
        nowotworowe,a wpływ lasera na organizm jest jeszcze niezbadany do końca-
        powiedziała mi to babka prowadząca to szkolenie i mimo,że miałam okazję
        darmowego skorzystania nie ryzykowałam.Tak więc o tym również
        pamietajcie.Zresztą tak jak wspominałam-przed każdym laserem obowiązkowa jest
        ankieta,w której podpisujecie się,wymienione są przeciwwskazania
        (m.in.opalanie,roaccutane,antybiotyki z grupy tetracyklin,zioła
        fotouczulające,nadciśnienie, itd)
        Ale u koleżanek,które zamiast mnie były modelkami w tym względzie były jak
        najbardziej pozytywne efekty.I po diodowym wypada z kazdym zabiegiem ok.30%
        włosków,z Nd-Yag nieco wolniej.Ale też działa w jakimś stopniu.
        • Gość: madzia76 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:34
          A tego to mi Pani Doktor nie powiedziała. Miałam wprawdzie robioną ankietę i
          pani doktor mówiła o przeciwskazaniach ale ani słowa o ewentualnych skutkach
          ubocznych. Pytałam ją też jak to jest z wahaniami hormonów - jeżeli kiedyś zajdę
          w ciążę czy problem nie powróci (wydawalo mi się że tak może się zdarzyć), ale
          powiedziała że absolutnie nie i te włosy które już raz zostały usunięte nie mają
          prawa wrócić. Hmmm...mam nadzieję że tak jest rzeczywiście :)
          Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :)
      • caprice83 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... 19.10.04, 16:22
        W Poznaniu polecam Epicentrum.
        Ja byłam już dwa razy, efekt super.
        Po pierwszym razie zniknęło pona 70% włosków. Drugi był dopiero w zeszłym
        tygodniu ale już powoli zaczynają wypadać.
        Pani dermatolog powiedziała że jeszcze 2-3 zabiegi i będzie po wszystkim:)
        • Gość: anik Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... IP: *.itn.liu.se 20.10.04, 14:54
          Mozesz podac namiary tego gabinetu? i jakie sa mniej wiecej ceny
          • caprice83 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... 24.10.04, 17:16
            ul. Czechosłowacka 73 (sprawdzę jeszcze ale na 90% ten numer, bo ulica na 100%)
            A ceny standardowe:
            -uda-500-600zł
            -łydki-500-600zł
            -pachy-250-300zł
            -bikini-250-300zł
            Ceny są na wszystko.
        • karmazynowa Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... 21.10.04, 09:18
          Ile kosztuje depilacji bikini w Epicentrum w Poznaniu ?
        • Gość: andzka Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... IP: *.plwaw.energis.pl 26.10.04, 13:45
          A czy ktoś może polecić dobre miejsce w W-wie? I przy okazji jakie są ceny?

dzięki
    • kct Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... 20.10.04, 16:54
      witam,
      zastanawiam sie na depilacja nog, mam ciemnie wlosy. czy ktos wie ile to moze
      kosztawac i ile wizyt bede potrzebowac?
      czy moge miec 2 wizyte ok 6 miesiecy po pierwszwj? w usa laser jest cholernie
      drogi, a ja bede w polsce w styczniu i potem w lipcu...
      dzieki i pozdrawiam
    • kct Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... 20.10.04, 17:00
      aa i jeszcze prosze polecic gabinety w katowicach badz krakowie
      wielkie dzieki
      • justa30 Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... 20.10.04, 17:16
        Ja się wybieram na depilację bikini do DerMedu w Krakowie.Jak już będzie
        powszystkim to dam znać.
        Justyna
        • kct Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... 20.10.04, 18:33
          super, dzieki
          • Gość: anaasa Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... IP: *.revers.nsm.pl 24.10.04, 14:43
            A co wiecie o laserze aleksandrytowym? Gorszy od diodowego?
            • kalooo Re: depilacja laserem - czy tak powinno byc... 27.10.04, 12:31
              Witaj,
              laser aleksandrytowy emituje promieniowanie o długości fali 755 nm, które jest
              bliskie maksymalnej jego absorbcji przez melaninę, ale jest bezpieczne dla
              skóry. Działa bardzo szybko i dokładnie w oparciu o skaner laserowy - wiązka
              lasera sterowana jest komputerowo i równomiernie naświetla całą powierzchnię
              skóry. Dodatkowe chłodzenie zimnym powietrzem lub żelem powoduje, że zabieg
              powinien byc mało bolesny i rzadko dochodzi do podrażnień.
              Natomiast wspominany juz laser Nd-YAG emituje długość fali 1064 nm i przenika
              skórę na głębokość 5 mm. Jest skuteczny przy każdej pigmentacji włosów i przy
              wszystkich kolorach skóry, gdyż promień tego lasera praktycznie nie oddziałuje
              na melaninę skóry ani na żadne jej składniki, tylko przenika do komórek
              zarodkowych włosa i precyzyjnie je neutralizuje. Podczas każdego zabiegu
              usuwanych jest zazwyczaj ok.20-30% włosów.
        • Gość: mala up IP: *.dyn.optonline.net 21.10.04, 13:10
          • Gość: syylwia Re: up IP: *.lubawka.net / *.net 27.10.04, 13:46
            a czy ktos korzystal z tej metody we wroclawiu?i mam jeszcze jedno pytanie:czy
            placi sie za kazdy zabiegczy np.placi sie za pachy 600zl niezaleznie od ilosci
            zabiegow?
            • kalooo Re: up 27.10.04, 13:55
              Nie wiem gdzie są gabinety we Wrocławiu.Natomiast za zabiegi płacisz zawsze
              pojedynczo,tak więc 600zł jest to suma za jeden zabieg i za nastepny placisz
              rowniez tyle.Za każdy osobo,natomiast możesz zapytać o ewentualne zniżki-
              niektóre gabinety coś takiego wprowadzają.
              • Gość: aneta Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:44
                chcialabym sie dowiedziec napiszcie cos o depilacji bikini i jak trzeba sie
                przygotowac do takigo zabiegu ile trwa taki zabieg
                dzieki pozdrawiam
              • maj29 DO KALOOO 24.02.05, 11:19
                Witaj Kalooo - wyslalam do Ciebie meila na gazetowa poczte:) Prosze zajrzyj:)
                Pozdrawiam.
                • kalooo Re: DO KALOOO 09.03.05, 15:54
                  boooże,przepraszam-dopiero zauważyłam posta,o rany-zaraz sprawdzę.Przepraszam
                  za zwłokę...;(
                  Odpiszę jak tylko się da najszybciej.
    • gosiak25 Re: depilacja laserem - Białystok 31.10.04, 09:53
      Czy ktos robil zabieg laserem w Bialymstoku, gdzie i jakie sa ceny, dzieki za
      odpowiedzi :)
      • ulkaaa Re: depilacja laserem - Białystok 09.03.05, 13:28
        Ja tez szukam dobrego gabinetu w Białymstoku gdzie moglabym sie poddac
        depilacji:) ale bez wiekszych sukcesów
    • Gość: gwiazdka Re: depilacja laserem - depilacja intymna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:32
      Dziewczyny powiedzcie czy laserowo mozna usunac wszystkie wlosy (depilacja
      intymna) czy tylko bikini?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka