Gość: artur IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 21:00 jeśli miałbyście tylko 250 zł i miały kupić osiemnastoletniej dziewczynie niezbędny zestaw kosmetyków to co by to było? bo mam kłopot:) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paulina Re: co mam kupić ??? IP: *.provider.pl / *.ost-poland.com.pl 23.04.02, 21:07 A wiesz, jakie kosmetyki lubi, jakie ma, jaka ma cere? Czy tak w ciemno masz cos kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: co mam kupić ??? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 21:14 cerę chyba suchą jeśli o takie rozróżnienie chodzi, bladą:) włosy szatynkowe:) wiem że to może dziwnie zabrzmi ale tu chodzi o taką listę jakby kosmetyków wogóle nie miała.od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: co mam kupić ??? IP: *.riv-dyn.charterpipeline.net 24.04.02, 00:31 Moim zdaniem powwwinienes jej kupic perfumy i falsam do ciala (moze byc jeszcze zel pod prysznic); bo kosmetyki do twarzy to ona chyba musi sobie sama znalesc, pa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: co mam kupić ??? 24.04.02, 00:25 Jezeli dziewczyna w tym wieku w ogole nie ma zadnych kosmetykow, to hmmmmm... dziwne troche... ale rozumiem, ze sytuacja jest hipotetyczna. Do podstawowego zestawu zaliczylabym nastepujace kosmetyki: - cos do oczyszczania (mleczko, chociaz w wieku 18 lat moze lepszy bylby zel do mycia twarzy) + tonik - KONIECZNIE! Zauwazylam, ze wiele dziewczyn jakos lekcewazy uzywanie toniku. - lekki krem na dzien z filtrami, a do tego pewnie jeszcze dobrze byloby, gdyby byl matujacy (w zaleznosci o rodzaju cery) - cos nawilzajacego (kremik, zel) nawilzajacy na noc - przydalby sie tez peeling do twarzy To bylby zestaw podstawowy do twarzy. Czy ma byc tez cos do ciala plus kolorowka (czyli kosmetyki do makijazu)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Re: co mam kupić ??? IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.04.02, 09:29 kasiulek napisał(a): Do podstawowego zestawu zaliczylabym nastepujace kosmetyki: > > - cos do oczyszczania (mleczko, chociaz w wieku 18 lat moze lepszy bylby zel do mycia twarzy) + tonik - KONIECZNIE! Zauwazylam, ze wiele dziewczyn jakos > lekcewazy uzywanie toniku. Ja polecam jednak zel, koniecznie do cery delikatnej, wrazliwej (skoro dziewczyna ma cere raczej sucha), np. Mineral Waschgel Apotheker Scheller (27zl) lub cos lagodnego z apteki. >- lekki krem na dzien z filtrami, Koniecznie! Np. Hydraphase XL firmy la Roche Posay (w aptekach) - ok. 70zl? > - cos nawilzajacego (kremik, zel) nawilzajacy na noc np. vichy thermal S1 lub S2, nie znam niestety ceny, przypuszczam ze jest zblizona do LRP > > - przydalby sie tez peeling do twarzy np. garnier do cery wrazliwej (ma drobniutkie drobnki scierajace zawieszone w zelu) Z podst. produktow do ciala wymienilabym zel pod prysznic, Palmolive (ok. 8zl), Yves Rocher (ok.15zl, chyba ze jest promocja) balsam do ciala np. Swiss Formula St.Ives, najlepiej nawilzajacy ew. peeling do ciala Z kolorowych - bez osoby obdarowywanej trudno cos dobrac, ale np. blyszczyk (polecam IsaDora Shiny Lip Lacquer nr.12 (Sparkling Rose) lub 14 (Sparkling Nougat, cena 41 zl) mozesz zakupic. No i tusz do rzes - moze Longitude l'Oreala (dla jasnoskorej mlodziutkiej szatynki najlepiej brazowy) cena tez ok. chyba 40-50zl pozdrawiam, Aga PS. koniecznie napisz, co kupiles... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: co mam kupić ??? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 13:56 kurcze , dzięki wam bardzo. tak wogóle to bardzo fajne to forum, tylko proszę nie mówicie że jestem zniewieściały ale sam bym sobie kosmetyków nakupił:) jeśli jeszcze wam jeszcze przyjdzie cos do głowy żeby dodac do tej listy to bardzo proszę .jeszcze raz dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginger Re: co mam kupić ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.02, 14:24 Ja bym do wyzej wymienionych kosmetykow dodala odzywke do paznokci (np. Yves Rocher pomaranczowa lub rozowa - nie nadaje koloru, tylko takie opakowanie), na pewno nie zaszkodzi ich wzmocnic i moze jakas pianke do wlosow? (np. wella z woskiem - nadaje piekny polysk). Zycze powodzenia i tez czekam na info, co kupiles :) Ginger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Artur, daj jej tą kasę! IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 14:42 To sama sobie wybierze. Nie ma nic gorszego, jak nie trafione kosmetyki czy perfumy. Ja z mężem po prostu mówimy, co chcemy na urodziny. Bo to mają być wymarzone prezenty. A drobiazgami zaskakujemy się na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: co mam kupić ??? IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 24.04.02, 15:49 Jeżeli chcesz kupic kosmetyki do twarzy, to możesz sie zdecydowac na całą serię dla nastolatek - wiele firm ma takie, np Eris ostatnio wypuscił serię do 20 lat. Nie są drogie, starczy ci jeszcze i na balsam i żel do ciała i na jakis zapach. Odpowiedz Link Zgłoś