Dodaj do ulubionych

kurcze, warto szukać tańszych aptek!

26.10.04, 17:35
np. odżywka Henna Treatment Wax - za pierwszym razem kupiłam pudełko 240-
gramowe za 22,4zł, a wczoraj moja mama podjechała do takiej tańszej apteki i
kupiła pudło 2x większe (czyli 480 gramów) za.. 24 zł...
Obserwuj wątek
    • asiek_asiekowaty Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 26.10.04, 17:38
      Moze to promocja była? Bo żeby 2 razy drożej...? Tak czy siak tanie są Euro-
      apteki, przynajmniej jesli chodzi o tabletki anty.
    • kiddo Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 26.10.04, 17:43
      nie no, żadna promocja, naprawde taka różnica!
      • asiek_asiekowaty Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 26.10.04, 17:49
        W ogóle to wydawało mi się,że 240 g to największe opakowanie Waxa... Jest takie
        prawie pół kg? Heh... Na mojej długości włosy. ;) Swoją drogą - polecasz
        Waxa? :) Tak bym chciała mieć takie "lejące" lśniące gładkie włosy ehh...
        • kiddo Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 26.10.04, 17:58
          to jeszcze nie próbowałaś Waxa?? pewnie, że polecam, na moich włosach właśnie
          daje efekt taki jak opisujesz - lśniące, takie jakby "sypkie" , lejące się
          włosy:))) Serdecznie polecam:) a co do tej apteki - to spytam mame o dokładne
          namiary, coś mi się kojarzy że jest ona na Woli, gdzieś w okoicach ul. Ordona..
          pozdrawiam!
          • asiek_asiekowaty Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 26.10.04, 18:03
            Warszwa? Ja mieszkam w Krakowie. :) Ale zapamiętam "wymiary" Waxa i bedę szukać
            w podobnych "wymiarach" (cenowych i ilościowych). Faktycznie ejst taki wydajny,
            jak tu czytałam? Że jednorazowo łyżeczka wystarczy? wioerzyć sie nie chce, ja
            mam dużo gęstych włosów za pupę.
            • kiddo Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 26.10.04, 18:13
              jest bardzo wydajna ta odżywka, wręcz nie powinno sie za dużo jej nakładac,
              żeby nie obciążyć włosów.. Hmm przy Twoich włosach (gratulacje tak w ogóle:) to
              pewnie troche szybciej Ci zejdzie, ale i tak powinna na długo starczyć..
              Szczególnie to pudło półkilogramowe:)
              • kalooo Kiddo dawaj namiary na tą aptekę!!!;) 26.10.04, 21:09
                n/t
            • Gość: misia Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 26.10.04, 19:24
              zobacz do apteki na Krowoderskich Zuchów w 14-pietrowcu. podobno jedna z
              tańszych w Krakowie
    • Gość: katia Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! IP: 194.63.132.* 26.10.04, 19:54
      A tak przy okazji,to czy mozesz zerknac na swoje opakowanie Waxa i napisac mi
      jaka ma trwalosc? Bo ja mam opakowanie(kupilam pare miesiecy temu),na ktorym
      data produkcji to luty 2004,a data waznosci 12.08-i nie wiem,czy chodzi o
      sierpien i odzywka ma tak krotka waznosc,czy chodzi o rok 2008.Z gory dziekuje
      za odpowiedz.Pozdrawiam.
      • Gość: farmaceutka Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 26.10.04, 21:26
        Roznica ceny miedzy mmniejszym a dwa razy wiekszym opakowaniem Wax jest
        naprawde nieduza. Wiem ze to mniejsze sie zupelnie nie oplaca. Az jutro sobie
        zerkne po ile jest u nas....
      • kiddo Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 26.10.04, 21:59
        na mojej jest napis "exp. 12.08" i jestem pewna na 100%, że chodzi o grudzień
        2008 roku.. pozdrawiam:)
    • kiddo Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 26.10.04, 21:49
      moje drogie, oto namiary na ową apteke;): nazywa sie ona "Medycyna i farmacja",
      znajduje sie na ul. Jana Kazimierza, numeru niestety nie pamięta moja mama, ale
      to jest blisko ul.Ordona(na Woli).. pozdrawiam!
      • pixela Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 27.10.04, 14:35
        apteka z tej samej sieci jest też w Auchan na Modlińskiej. Zawsze tam kupuję,
        bo wszystko jest sporo tańsze.
    • kiddo Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 26.10.04, 21:52
      ul.Jana Kazimierza 16 :>
    • Gość: katinka nowa (?) maseczka Wax IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 26.10.04, 21:54
      ostatnio kupilam maske Wax w zielonym opakowaniu, na ktorym napisane jest Eco.
      maska ma brunatny kolor i intensywny ziolowy zapach, ale wlosy po niej sa
      ladniejsze niz po "zwyklej" masce. cena maseczki Wax w Esentii za opakowanie
      240 g, to niecale 18 zl... tak na marginesie ;)
      • Gość: kasiam Re: nowa (?) maseczka Wax IP: 195.94.200.* 27.10.04, 09:52
        Ta w zielonym opakowaniu jest chyba do jasnych włosów, w brązowym do ciemnych.
        Pozdrawiam;-)
        • kalooo Re: nowa (?) maseczka Wax 27.10.04, 10:03
          zielona jest chyba uniwersalna.Do ciemnych jest z brązowymi napisami,i jest
          jescze wersja do włosów blond.
          • Gość: katinka Re: nowa (?) maseczka Wax IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 27.10.04, 13:43
            tak, zielona jest uniwersalna. dla mnie naprawde lepsza niz ta zwykla, wlosy sa
            po niej lejace, a po zwyklej jedynie dobrze nawilzone.
    • justa_79 tania apteka w Gdańsku? n/t 27.10.04, 10:20

• zuzaba Re: tania apteka w Gdańsku? n/t 27.10.04, 13:43
        Na pewno taniej niż w innych jest w aptece naprzeciwko kościoła Sw. Mikołaja
        (Dominikanie), obok But-S i na dworcu głównym na dole. Oceniam to na podstawie
        kosmetyków Vichy i LRP (różnice kilkuzłotowe- co w przypadku antyperspirantu to
        całkiem dużo). Inne artykuły tez wydają się być tam tańsze (np. kaszka dla
        mojej córki-alergiczki:)

Iza
      • Gość: katinka Re: tania apteka w Gdańsku? n/t IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 27.10.04, 13:46
        witaj Justa :*

ze "zwyklych" aptek polecam te przy Szpitalu Wojewodzkim im. Kopernika w
        Gdansku, wchodzisz po dosc wysokich schodkach. maske Wax 240g (taki przyklad)
        kupowalam tam za 16 zl. takze "moje" leki sa o wiele tansze, niz w osiedlowej
        aptece, na ostatnich comiesiecznych zakupach zaoszczedzilam ponad 15 zl :))
      • justa_79 Re: tania apteka w Gdańsku? n/t 27.10.04, 13:53
        dziewczyny, dzięki za namiary. ja mogę polecić chyba najtańszą aptekę w
        Sopocie - obok przychodni na Chrobrego.
        • Gość: monikaz Przy balejażu mozna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 14:01
          Dziewczyny drogie,
          Już dawno chcialam sobie kupić tą odżywkę wax, bo po urodzeniu dziecka włosy są nieco "zmarnowane", a że mam balejaż, tzn ciemniejsza baza i jasniejsze pasemka,to jakoś nie mogłam się zdecydować który rodzaj waxa wybrać.
          Poradzcie którą odżywkę kupić,żeby kolor się nie zepsuł? Może tą uniwersalną? Czy ktoś z balejażem ich używa????
          Pozdrawiam
          • kalooo Re: Przy balejażu mozna? 27.10.04, 14:05
            Ta uniwersalna powinna być OK.Ewenyualnie w zależności od przewagi koloru w
            baleyagu.Ale uniwersalna będzie na pewno bezpiecznym rozwiązaniem.
          • justa_79 Re: Przy balejażu mozna? 27.10.04, 14:13
            mam wrażenie, że Wax do włosów blond lekko rozjaśnia włosy, więc jeśli chcesz
            zachować ciemny kolor bazy, to chyba lepiej kupić Wax uniwersalny.
    • Gość: justy Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.10.04, 15:40
      to nie jest kwestia taniej apteki.
      między opakowanie po 240g a 480 jest ok.3 zł różnicy. wszędzie. po prostu 240g
      sie nieopłaca.
      • kruszynka301 Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! 27.10.04, 16:44
        tylko ja wdziałam większe opakowania Wax jedynie do włosów ciemnych, czy do włosów blond można kupić opakowanie 0,5 kg?
        • Gość: Sandra a propos Waxu :-) IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 27.10.04, 18:40
          Moje drogie ;-)
          ilekroć czytam posty o Wax'ie tylekroć sie zastanawiam, skąd wzięlo sie
          przekonanie ze Wax w ciemnym opakowaniu jest do ciemnych wlosow ;-) przeciez na
          opakowaniu jest napisane : do wlosow zniszczonych min. rozjasnianiem ;-) Czyli
          jest on uniwersalny, do kazdego rodzaju wlosow ;-))
          • justa_79 Re: a propos Waxu :-) 28.10.04, 10:36
            w takim razie w zielonym opakowaniu do jakich jest włosów?
            • Gość: Sandra Re: a propos Waxu :-) IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 28.10.04, 17:10
              Justeczko, ten w zielonym jest do wlosow bardzo wrazliwych i alergicznej skóry
              glowy ;-)
              buziaki!!
              • kalooo Re: a propos Waxu :-) 29.10.04, 12:45
                Sprawdziłam na swoim-faktycznie jest napisane,że do zniszczonych farbowaniem i
                rozjaśnianiem,ale wydaje mi się,że chodziło własnie o rozjaśnianie ciemnych
                włosów i może przywrócenie im naturalnego koloru,lub do rozjaśnianych w miarę
                ciemnych,ale nie blond czy jakoś w ten sposób,bo zobaczcie:

esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=25874&session=b04d95b02a3399d9#variants
                • kalooo Re: a propos Waxu :-) 01.11.04, 10:39
                  kurka wodna,no i niezłe zamieszanie,bo w Superpharm prawdziłam zieloną i
                  zielona jest do blond...;)
                  • Gość: Sandra Re: a propos Waxu :-) IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 01.11.04, 17:59
                    heja Kaloo ;-)
                    jejku, to dopiero jaja - ja myslalam ze:
                    *ciemna szta graficzna jest uniwersalna dla wszystkich kolorow
                    *pomaranczowa jest do wlosow blond specialnie z dodatkiem rumianku
                    *zielona to ekologiczny wax dla wrazliwcow ;-)

wiem tez ze wax ma czasem na opakowaniu napisanych roznych producentow i wiem
                    po sobie, ze odzywka 'ciemna' (bo ja naokraglo kupuje) ma czasem inny zapach i
                    konsystencje, zalezy z ktorej apteki.

• kalooo Re: a propos Waxu :-) 01.11.04, 18:09
                      Witam,witam!;)

Hehe,ano właśnie!;)Ale namieszane,co?;)
                      Zdziwiłam się też wybitnie i teraz to już tak zgłupiałam,że hej!!!;)
                      No i co-niech nam teraz wprowadzą jeszcze wersję czerwoną do rudych włosów i
                      dopiero będzie meksyk!!;)
    • Gość: newst Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! IP: 81.168.184.* 29.10.04, 01:53
      a wracajac do tematu to np brevoxyl 18 zl w aptece mirowskiej (hala mirowska, w-
      wa) w innych ok 25zl.
      maja tam tez promocje na kosm. vichy i la roche chyba -15% w srody i soboty.
      a na marszalkowskiej jest taka apteka w ktorej jest paroprocentowy rabat na
      wszystko do godz bodajze 13
      • Gość: sissi Re: kurcze, warto szukać tańszych aptek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:21
        najlepsza odżywka. sianko zamienia w lsiącą czuprynkę. Próbowałam już maskę
        intense repair i volumissimme joico (85 pln), ale wax bije je wszyskie na
        głowę. Polecam!
    • newsstand tansza apteka przez internet 10.11.04, 23:16
      zobaczcie jakie maja ceny /rowniez kosmetykow/

www.domzdrowia.pl/
      oplaca sie zwlaszcza jesli kupuje sie pare rzeczy, wtedy te 6zl za wysyulke sie
      rozklada
      • newsstand Re: tansza apteka przez internet 10.11.04, 23:32
        szkoda tylko ze nie maja la roche posay
        • Gość: Asia Apteka w inecie: www.aquavitae.com.pl IP: *.elpos.net 11.11.04, 14:33
          Tutaj masz wszystko, no może prawie... cały czas pojawia się coś nowego. A ceny
          nawet przystępne.
          www.aquavitae.com.pl
          pozdrawiam
          Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka