Dodaj do ulubionych

Krem na krem?

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 19:20
Mam watpliwosc natury ogolnej :) i licze, ze jak zwykle sie czegos od
Was dowiem :)
Otoz zdarza mi sie ostatnio uzywac kosmetykow
warstwowo, tj. na krem (np. pod oczy) klasc kolejny krem z filtrem,
na Effaclar K - zel nawilzajacy itp. Czy mozna tak mieszac kosmetyki,
czy to nie zaburzy ich dzialania? Czy nawilzajac skore po posmarowaniu
Effaclarem nie oslabiam go? A czy filtry nie "gryza sie" ze skladnikami
innych specyfikow?
Obserwuj wątek
    • Gość: lusia Re: Krem na krem? IP: *.joint.eu.org / 62.233.182.* 07.05.02, 12:19
      o, ja tez bardzo bym chciala wiedziec, bo mnie sie zdarza nawet trzy warstwy
      nakladac:-) poki co, nie jest z moja cera zle, wiec wnioskuje, ze ktoras z
      warstwa musi dzialac;-)
      pozdrawiam:-)mam nadzieje, ze zaraz wpadnie tu basia:-D
      lusia
      • Gość: magamaga Re: Krem na krem? IP: *.provider.pl / *.ost-poland.com.pl 07.05.02, 13:08
        Ponoc Japonki nakladaja kosmetyki warstwowo. Czytalam kiedys artykul, w ktorym
        rozwazano, dlaczego one tak dlugo mlodo wygladaja i to byla jedna z mozliwych
        przyczyn wiec moze to dobrze nakladac warstwowo?
        • Gość: dida Re: Krem na krem? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.05.02, 14:56
          :)))japonki dlugo mlodo wygladaja, ale w pewnym momencie starzeja sie w
          zastraszajacym tempie. i sa bardzo pomarszczonymi staruszkami. sadze ze to ze
          tak dlugo wygladaja jak male dziewczynki wynika raczej po prostu z ich genow,
          odpowiedniej diety-duzo ryb,glonow,soi, malo miesa, tluszczy.
        • Gość: Basia Re: Krem na krem? IP: *.rasserver.net 07.05.02, 17:06
          Z Azjatkami to ja się zgadzam z poprzedniczką, ich wygląd zależy bardziej od
          ich diety i stylu życia i przede wszystkich genów.
          Z tymi warstwami jest tak, że można, ale oczywiście z umiarem, jeśli zbyt
          dużo nałożymy,to mogą pojawić się objawy nadwrażliwości czy alergii, z powodu
          zbyt dużej ilości składników, ciężko nam potem będzie znaleść winnego wśród
          kilku możliwych preparatów. Natomiast tak jak pisze Kasica to nie jeste źle,
          czyli na Effaclar czy inny preparat z kwasami który jest lekki i nie nawilża
          wystarczająco to spokojnie można a nawet trzeba nałożyć krem nawilżający i na
          pewno nie osłąbi to działania kwasów. Kremy z filtrami można nakładać na krem
          nawilżający, czy krem pod oczy.
          • Gość: kasica Re: Krem na krem? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 17:20
            Dzieki Basiu, tego bylo mi trzeba :)
            A wracajac do Azjatek - mozemy sie "pocieszyc" tym, ze tak jak my mamy wieksza
            sklonnosc do zmarszczek, tak one - do przebarwien. Na rynkach azjatyckich jest
            bardzo duzo specyfikow o dzialaniu wybielajacym oraz z bardzo wysokimi filtrami.
            • Gość: Basia Re: Krem na krem? IP: *.rasserver.net 07.05.02, 17:28
              Z tymi przebarwieniami to racja, ale jeśli chodzi o wysokie filtry to
              powinnismy brać z nich przykład kraje europejskie to jedyne miejsce gdzie
              można dostać preparaty z taki niskimi filtrami, w innych krajach kremów z
              filtrami poniżej 15 już się nie robi.
              • agus7 Re: Krem na krem? 08.05.02, 09:19
                A jeszcze może trochę z boku tematu, ale skojarzyło mi się. Czy dobra jest
                praktyka stosowania w jednym czasie kilku (no powiedzmy 2, max. 3) kremów na
                dzień i na noc. Chodzi mi o stosowanie jednego dnia jednego kremu, potem
                drugiego, naprzemiennie. Czy lepiej stosować ciągle jeden aż do skończenia
                pudełeczka/tubki? Będę wdzięczna za Wasze opinie w tej sprawie. I jestem
                ciekawa co na to Basia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka