Gość: koko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 19:20 pragnę zasięgnąć opinii na temat tych kosmetyków oraz dowiedzieć sie czy są dosępne w krakowie i jakiej są produkcji z góry dziękuje za wszystkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewka -konewka Re: kosmetyki olay IP: *.ras.sth.bostream.se 24.11.04, 19:38 polecam ci tonik.ma wyciag z rumianku i czrgos jeszcze,dobrze oczyszcza i nawilza.polecam tez krem total effects7x.ja mam wersje bezzapachowa.jest swietny,lekki ale jednoczesnie tresciwy.nie zapycha porow.mam 29 lat i tlusta ,ale przesuszona cere od differinu.i ten krem jest dla mnie swietny.latem mialam jeszcze zel do cery tlustej.tez byl ok.ale krem total to moj favoryt.uzywam go tez pod oczy,bo jest delikatny,bezzapachowy.napewno nie podrazia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: kosmetyki olay 24.11.04, 20:12 ja mam krem z serii sensitive (na noc)- jestem baaaardzo zadowolona :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: kosmetyki olay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:35 jeszcze jedno ile kosztują te kosmetyki??????? Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: kosmetyki olay 24.11.04, 22:11 Kosmetyki Olay są w Krakowie i w Rossmann'ach i w Galerii Centrum. Ceny wszędzie takie same (tzn. większość kosmetyków w granicach 20-40zł), ale polecam wybrać się jednak do Galerii. Tam jest takie mini stoisko na parterze i można sobie zrobić fotoanalizę cery, wysłuchać (naprawdę mądrych) rad konsultantki, dostać próbki. A sama jak na razie zakupiłam zestaw do cery suchej i normalnej (mimo, że mam mieszaną, ale teraz w sumie przesuszoną) chusteczki do demakijażu i krem na dzień z filtrem i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: kosmetyki olay IP: *.chello.pl 24.11.04, 22:12 Olay w Krakowie znajdziesz w Galerii Centrum oraz w sieci sklepów Rossmann. Ceny wahają się w granicach 30-70 zł. Przykładowo: linia Complete Care ok. 33 zł, chusteczki do demakijażu ok. 35 zł, kremy Total Effects ok. 70zł, linia Age- defying ok.40 zł. Z tym, że kremy Total Effects powinny stosować osoby, które ukończyły 30r.ż., a serię Age-defying osoby od 25r.ż. www.olay.com.pl/docs/olayproducts/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: kosmetyki olay IP: *.chello.pl 24.11.04, 22:21 Jeżeli chodzi o to, gdzie sa produkowane - to chyba zależy od rozmieszczenia fabryk Olaya, tzn. chusteczki do demakijażu produkowane są w USA; kremy Total Effects w Irlandii, a żel pod oczy Age-defying w Wlk. Brytanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grapje Re: kosmetyki olay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:00 a producentem jest procter and gamble. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: kosmetyki olay 24.11.04, 23:05 Uppps... Oczywiście miało być 30-40zl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilk@ Re: kosmetyki olay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:20 A ja mam pytanie odnosnie tej analizy cery - czy to sie robi w pelnym makijazu czy konsultantka zmywa twarz? i drugie pytanie - czy to naprawde jest cos warte? ja np. idac "pod lupe" po 8 godzinach pracy i w makijazu mialabym na pewno inny wynik niz jadac tam prosto z domu i z "naga" twarza... Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: kosmetyki olay 24.11.04, 23:26 Fotoanalizę robi się bez makijażu, ja przyszłam tylko nasmarowana kremikiem, ale w razie potrzeby Pani zmywa makijaż. A z badania wyszło mi, że mam nadzwyczaj dobrą cerę nie licząc popękanych naczynek :( Wydaje mi się, że jednak warto się tam przejść i poświęcić chwilę na fotkę ;) i rozmowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: kosmetyki olay IP: *.chello.pl 25.11.04, 11:14 A czy komuś kiepsko wypadło to badanie? Bo z grona bliskich mi osób wszystkim wypadło nadzwyczajnie (oczywiscie w obrębie poszczególnych grup wiekowych), a problemy z cerą jednak miałyśmy i mamy mimo kilkumiesięcznego stosowania specjalnie dobranych produktów Olaya:-(. Odpowiedz Link Zgłoś
a.kopiko1 Re: kosmetyki olay 27.11.04, 10:39 Fotoanalizę skóry będzie można też robić w Rossmanach. Bo właśnie weszła ich marka do tych sklepów. Bedą trzy różne aparaty do analizy skóry. I to naprawdę jest coś warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: kosmetyki olay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 11:12 Szkoda, że na ich wspaniałej sronie nie mozna zobaczyć składu kosmetyków. Jeden rzut okiem na listę składników i już bym wiedziała na jakie efekty mogę liczyć i czy warte są swojej ceny. Jeśli w pierwszoplanową rolę odgrywa paraffinum liquidum czy mineral oil to lepiej dać sobie spokój z Oleyem. Za to maseczka odżywcza Heana cuda działa. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: kosmetyki olay IP: *.chello.pl 27.11.04, 22:12 Gość portalu: lalique napisał(a): > Szkoda, że na ich wspaniałej sronie nie mozna zobaczyć składu kosmetyków. Jeden > > rzut okiem na listę składników i już bym wiedziała na jakie efekty mogę liczyć > i czy warte są swojej ceny. Jeśli w pierwszoplanową rolę odgrywa paraffinum > liquidum czy mineral oil to lepiej dać sobie spokój z Oleyem. > Za to maseczka odżywcza Heana cuda działa. Naprawdę. -------------------------------------------------------------------------------- Polska strona jest rzeczywiście ubożuchna w dodatkowe informacje i z dużym opóźnieniem uaktualniana (np. brak info o uruchomieniu sprzedaży w Rossmannach, promocjach itp.). A jeżeli chodzi o zawartość składników kosmetyków OLAY - na szczęście są do wglądu na amerykańskiej stronie www.olay.com/cgi- bin/newusquicksearch.cgi?sku=us278 oraz angielskiej www.olay.co.uk/olayproducts/aa_n_overnight_ing.jsp?1 A swoją drogą, to bardzo ciekawe. Może znawcy tematu wypowiedzą się na temat ich zawartośći. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: kosmetyki olay IP: *.chello.pl 27.11.04, 22:24 www.olay.com/cgi-bin/newusquicksearch.cgi?sku=us278 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: kosmetyki olay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 22:35 Napisali, że receptury kosmetyków nie są komedogenne, czyli nie zapychają porów. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: kosmetyki olay IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 28.11.04, 12:39 Kupilam sobie jakies 2 tyg. temu "hydro-żel aktywnie nawilżający na dzień dla cery mieszanej i tłustej" i jestem bardzo zawiedziona. Fajnie sie rozprowadza ten zel ale twarz swieci mi sie jak ksiezyc w pelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fww Hydrogel IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:59 tez mam ten hydrozel, ale nie swiece sie po nim jakos strasznie. to taka galaretka, jednak chyba za malo nawilza jak na taka ,,wodna bombe". A w macie jakies uwagi na temat Hydrogelu?? malo wydajny mi sie wydaje. Jaki krem najlepszy dla 25 latki (nie przeciwzmarszczkowy) z oferty Olay polecacie? jaki jest Beauty Fluid? Nie za ciezki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss.didi Re: Hydrogel IP: *.netcity.pl 14.12.04, 23:35 beauty fluid jest super:) leciutki bardzo ( wlasnie skonczylam soraje dotleniajaca i w porownaniu do niej jest leciutki wiec juz wogole)- nawet czasem wieczorem mam wrazenie ze troszke slabo nawilza, ale fajniutki. no i tani i wydajny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapsodia Re: kosmetyki olay IP: *.chello.pl 01.12.04, 07:15 Nie wiem jak to z tymi kosmetykami jest, ale polecony mi po badaniu cery w salonie firmowym - krem Total Effects nie spełnił moich oczekiwań. Cera po wielkokrotnym stosowaniu go wygląda gorzej niż przed (zachciało mi się eksperymentów z nową firmą): w kilku miejscach pojawiły się malutkie krostki, które nie swędzą, więc to nie wysypka uczuleniowa, ale pewnie efekt zatykania porów spowodowany używaniem tego kremu. Jak już ktoś zdąrzył zauważyć zatykającego niestety pory. Skończyło się na tym, że niestety wylądował w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: kosmetyki olay 01.12.04, 09:15 jeszcze nie stosowałam. Miałam kiedyś, dawno gdy występowały pod nawą oil of olay. Były takie sobie. A co do badań cery, to zawsze wychodzą takie,a by dobrać odpowiednei kosmetyki danej firmy. Kiedyś konsultantka po badaniu (mam lekko przesuszoną cerę zimą) powiedziała, ze po thermal s2 vichy moje problemy znikną. Niestety troszkę ją zamurowało, gdy stwierdziłam że właśnei tego kremu używam od 3 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xylena Re: kosmetyki olay IP: *.chello.pl 09.12.04, 22:54 Zawierają między innymi: - Petrolatum "Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum- Produkty destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbuje kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni." - Dimethicone Powoduje podrażnienie skóry. Zaostrza objawy trądziku. -Butylene Glycol Zatyka pory w skórze, wywołują wysięki wokół gruczołów łojowych oraz apokrynowych. Stan zapalny i wysięk uwidacznia się na twarzy. - Cocamidopropyl betaine + Sodium Lauroyl Sarcosinate Jest to detergent anionowy, podstawa płynów kąpielowych, żeli do kąpieli, szamponów i mydeł w płynie. Jeżeli występuje samodzielnie w produkcie wówczas nie jest szkodliwy. Jednakże w połączeniu z sodium lauryl sulfate (itp.) powoduje przesuszenie skóry, łupież, wypryski na skórze owłosionej i alergiczne zapalenie skóry. -Methylparaben Powoduje alergiczne stany zapalne skóry (wyprysk kontaktowy) typu pokrzywki, rumienia i strupków po pęknięciu pęcherzyków. Wchłania się ze skóry do krwi i limfy działając ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: kosmetyki olay IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.12.04, 23:11 hmm, czyżby kolejna ofiara strony luskiewnika? Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: kosmetyki olay 09.12.04, 23:40 O rany!! Po pierwsze: gratujuję wiedzy i przebiegłości (ja nadal sie plączę w tych składnikach, póki co rozpoznaję tylko te: petrolatum, mineral oil i paraffinum liquidum), a po drugie: dzięki za ostrzeżenie! Pozdrawiam specjalistkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: kosmetyki olay IP: *.aster.pl 10.12.04, 08:59 a to ciekawe,bo wszystkie te składniki zawiera krem, ktory kupilam jest to krem dla niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś
a.kopiko1 Re: kosmetyki olay 10.12.04, 12:03 Gdybyście były takie mądre to byście bzdur nie plotły. Czemu podajesz tylko negatywne strony składników a nie te pozytywne? A co powiesz o rumianku? Pewnie same pozytywy, ale tu Cię zaskoczę, rumianek ma coraz gorszą opinię u lekarzy ponieważ coraz częściej powoduje podrażnienia i coraz więcej ludzi jest na niego uczulonych. Kremy Olay zawierają także glicerynę. Też pewnie powiesz, że zatyka pory? Nawet nie wiesz, jak wyglądają zatkane pory. Owszem, gdybyś nałożyła sobie na twarz samą glicerynę bez niczego. Ale kremy zawierające glicerynę to się nie dzieje. Składniki są tak dobrane, że nie ma obawy o zatkane pory. Nawet nie wiesz pewnie, że gliceryna to najlepszy do tej pory wynaleziony składnik do nawilżania cery? Zdziwiona? Co jakiś czas gliceryna uwalnia kolejne porcje, które nawilżają naszą cerę dzięki temu może być ona nawilżona nawet 24 godziny. Strona z której wzięłaś te informacje to strona, która ogólnie jest za naturalnymi składnikami, więc normalne, że krytykują składniki pochodzenia innego niż naturalne. Siedzę w tym i wiem co mówię, a ktoś kto czyta tylko kawałki opinii nic nie wie na ten temat. Pewnie nawet nie wiesz jak te składniki naprawdę działają. I jeszcze jedno, kremy nie mogą wchłonąć się do limfy - to jest fizycznie nie możliwe. Wszystkie kremy działają tylko do warstwy rogowej, głębiej nie. Poducz się jeszcze trochę a potem dopiero pisz jak jest naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: kosmetyki olay 10.12.04, 12:12 Wiesz, ale nie trzeba od razu być niemiłym. Można swoje racje przedstawiać w bardziej strawny sposób i też wszyscy zrozumieją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xylena Re: kosmetyki olay IP: *.chello.pl 10.12.04, 22:49 Dear a.kopiko1: Doskonale wiem, co to zatkane pory - niestety właśnie po kosmetykach Olaya. A tak na marginesie - nie tak łatwo mnie zdziwić. Co do poduczania: dziękuję za radę, studia juz dawno ma za sobą, ale tobie przydałoby się parę wykładzików z kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: kosmetyki olay IP: *.tychy.msk.pl 14.12.04, 08:45 Wiecie co to jakie kosmetyki, podajnie nazwę i firme nie zawieraja tych wymienionych złych składników?????? Bo ja mam przed sobą 3 kremy: SebaMed dla wrażliwej skóry, pół tłusty z AA i bambino dla dzieci i wszystkie zawierają któryś z tutaj wymienionego składnika. Więc niech ktoś się pochwali wiedza jakie kosmetyki ich nie zawierają?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes krem pod oczy olay- a co powiecie o nim?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:41 Czy macie jakies doświadczenia z tym kremem? jego opis bardzo mnie zachęcił- wygładza zmarszczki, redukuje worki pod oczami itp... czy polecacie go? Mam 29 lat i pojawiają mi sie 1 zmarszczki i szukam czegoś dobrego i bardzo proszę o rady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: krem pod oczy olay- a co powiecie o nim?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 14:31 nikt nie ma doświadczeń?? Odpowiedz Link Zgłoś
megwi Re: krem pod oczy olay- a co powiecie o nim?? 15.12.04, 15:43 krem-żel, zaczęłam stosować, ale niestety jak dla mnie to totalna porażka, lepi się, nie wchłania, zamiast wygładzać zlepia skórę, zużyłam go do nóg:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: krem pod oczy olay- a co powiecie o nim?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:08 oo to nie brzmi ciekawie, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_25 Re: krem pod oczy olay- a co powiecie o nim?? IP: *.szwajcarska.pl 15.12.04, 21:26 Ale jak wiadomo każdy ma inną skórę, cerę i dla mnie np. kosmetyki OLAY są rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_25 Re: krem pod oczy olay- a co powiecie o nim?? IP: *.szwajcarska.pl 15.12.04, 21:27 A dokładnie to ten żel pod oczy - rewelacja. Skóra jest odświeżona i nawilżona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopik Re: krem pod oczy olay- a co powiecie o nim?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:11 ja mam dobre doświadczenia. mam tyle samo lat co ty i bardzo mi sluzy ten zel. i chusteczki do mycia tez! polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: krem pod oczy olay- a co powiecie o nim?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:32 A długo już używacie? czy wygadza jakieś 1 zmarszczki?? Dzięki za odp! Odpowiedz Link Zgłoś
mari.na Re: kosmetyki olay 15.12.04, 22:42 apotheker scheller na przyklad nie zawieraja Odpowiedz Link Zgłoś
mari.na Re: kosmetyki olay 15.12.04, 22:43 apotheker scheller na przyklad nie zawieraja petrolatum paraffinum itp. ani parabenow ani glycoli Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: kosmetyki olay 16.12.04, 11:08 a jakie zawierają substancje konserwujące zamiast parabenów? Odpowiedz Link Zgłoś
mari.na Re: kosmetyki olay 16.12.04, 13:02 hmmmm...napisane jest ze krem jest bez srodkow konserwujacych. w aptece mowili mi ze w ogole jest prawie niemozliwe znalezc kosmetyki bez parabenow. ale na opakowaniu w opisie naprawde ich nie ma, a raczej nie pozwalaliby sobie na oszustwo. to szanowana firma w niemczech. nie wiem co moze zastapic parabeny, kwas sorbowy? cos innego? jak cos wiesz co to poszukam na opakowaniu. pzdr mari Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: kosmetyki olay 16.12.04, 13:19 oj, jest tego trochę, np. niektóre olejki eteryczne, etanol, gliceryna, glikol propylenowy i butylenowy, sorbitol, kwasy tłuszczowe (linolowy, rycynolowy), ale żeby działać jak konserwanty, muszą być w dużym stężeniu. poza tym, każdy kraj ma inną listę dopuszczalnych środków konserwujących. być może te kremy zawierają konserwanty, których nie ma na polskiej liście konserwantów, więc mogą napisać, że ich nie zawierają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: kosmetyki olay 16.12.04, 13:23 a w tzw. kosmetykach naturalnych stosuje się konwerwanty uznane za nietoksyczne, np. kwas benzoesowy i jego sole, kwas para-hydroksybenzoesowy, jego sole i estry, no i kwas sorbowy, sorbiniany. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: kosmetyki olay 16.12.04, 12:15 Gdy dostałam próbkę kremu nawilżającego z serii total effects byłam nim zachwycona - a po zakupie kremu pod oczy z tej samej serii jestem rozczarowana. Nie widzę jakiś oszałamiających efektów - jest to standardowy krem pod oczy w konzystencji żelowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: kosmetyki olay IP: 217.97.133.* 16.12.04, 14:03 a ja uzywam emulsji na dzien do cery mieszanej i jestem BARDZO ZADOWOLONA. Wyprobowalam wiele kremow, emulsji na dzien, drogich i tanszych i ten jest THE BEST. NIE ZATYKA POROW i skora swobodnie oddycha co jest dla mnie najwazniejsze,poniewaz mam cere mieszana sklonna do wypryskow. W dodatku ma filtr SPF 15 i dobrze nawilza. Cena tez b. przystepna. Czego chciec wiecej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalia Re: kosmetyki olay IP: *.aster.pl 16.12.04, 16:09 Wyższego filtra na przykład, 15 to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: kosmetyki olay 16.12.04, 16:12 zależy dla kogo. na co dzień wystarczy SPF15. większy jest potrzebny, jesli ktoś stosuje kwasy, ma przebarwienia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kosmetyki olay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:14 ,,Zawierają między innymi: - Petrolatum "Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum- Produkty destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbuje kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni." - Dimethicone Powoduje podrażnienie skóry. Zaostrza objawy trądziku. -Butylene Glycol Zatyka pory w skórze, wywołują wysięki wokół gruczołów łojowych oraz apokrynowych. Stan zapalny i wysięk uwidacznia się na twarzy. - Cocamidopropyl betaine + Sodium Lauroyl Sarcosinate Jest to detergent anionowy, podstawa płynów kąpielowych, żeli do kąpieli, szamponów i mydeł w płynie. Jeżeli występuje samodzielnie w produkcie wówczas nie jest szkodliwy. Jednakże w połączeniu z sodium lauryl sulfate (itp.) powoduje przesuszenie skóry, łupież, wypryski na skórze owłosionej i alergiczne zapalenie skóry. -Methylparaben Powoduje alergiczne stany zapalne skóry (wyprysk kontaktowy) typu pokrzywki, rumienia i strupków po pęknięciu pęcherzyków. Wchłania się ze skóry do krwi i limfy działając ogólnie,, Cytuje słowa jednej z internautek, czy ktoś się orientuje czy to prawda????? Odpowiedz Link Zgłoś