Dodaj do ulubionych

Pasta Lassari za 1,80???

06.12.04, 18:12
Dziś kupiłam w aptecę polecaną tu na forum pastę i nie wiem czy to o ten
specyfik chodzi, bo ktoś pisał, że kosztuje 5 zł, a ja zapłaciłam 1,80, jest
w takim okrągłym pojemniczku, biała (20g), no i ma te 25% cynku w swoim
składzie, tak więc czy to jest to? I czy pomoże na przebarwienia trądzikowe?
Pozdr. i z góry dziękuje za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasiulla Re: Pasta Lassari za 1,80??? IP: *.sosnowiec.net.pl 06.12.04, 19:10
      To ta, ja zapłaciłam 1,79
    • Gość: justy Re: Pasta Lassari za 1,80??? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 06.12.04, 21:13
      w zależności od producenta cena może sie wahać- 5 ł to raczej maksimum, jakie
      można zapłacić- zazwyczaj pasta lasara kosztuje 2-3zł.
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Pasta Lassari za 1,80??? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 22:15
        Tak, to to, chyba fiormy Gemi? Na syfki super, ale na rpzebarwienia...?
    • kampysia Re: Pasta Lassari za 1,80??? 06.12.04, 22:19
      Co to jest za pasta? Gdzie ja mozna kupic?
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Pasta Lassari za 1,80??? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 22:57
        Wiesz, co to jest maść cynkowa? No to to jest podobne, ale zawiera więcej
        tlenku cynku i kwas salicylowy. Do kupienia w aptece.
        • kampysia Re: Pasta Lassari za 1,80??? 06.12.04, 22:59
          No wiem, ale nigdy nie stosowalam. Czy ona jest na pryszcze czy na wagry tez?
          • Gość: Ness Re: Pasta Lassari za 1,80??? IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 00:05
            Cynk wysusza i sprzyja gojeniu - dobre na ropne wypryski.
            Kwas salicylowy delikatnie złuszcza - dobre na wągry.

Więc i na to, i na to pasta Lassara działa. Ale nie należy jej stosować na
            'rozdrapane' wypryski, bo może podrażniać. Wtedy lepszy będzie tormentiol (też z
            tlenkiem cynku w składzie).
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: Pasta Lassari za 1,80??? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.12.04, 00:10
              Też myslałam, że na ranki lepiej nie stoować, ale sie okazało, że ta pasta
              fajnie też goi ranki właśnie, może dlatego, że lekko ściąga skóre i
              jednocześnie działa antysepctycznie...? Ale na pewno krzywdy nie robi (myślę tu
              głównie o rankach po rozdrapaniu pryszcza albo o otarciach naskórka).
              • Gość: Ness Re: Pasta Lassari za 1,80??? IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 00:13
                A, widzisz, to ja taka odważna nie byłam i zastosowałam się do porad producenta :))
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: Pasta Lassari za 1,80??? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.12.04, 01:05
                  Były czasy, keidy ja sobie porozdrapywana twarz spirytusem salicylowym
                  smarowałam. :P No ale pasta cynkowa jest naprawde delikatna, prędzej wysuszy,
                  niż podrażni - przynajmnij ja mam takie odczucia. A Tormientiolek i owszem,
                  równiez stosuję. :)
    • ivetkaa Re: Pasta Lassari za 1,80??? 07.12.04, 11:30
      Właśnie wczoraj wypróbowałam tą pastę i szczerze powiem, że lepsza jest już
      maść cynkowa, przynajmniej lepiej się rozprowadza. Może źle ją "użyłam", ale
      strasznie wysusza, na pewno na całą twarza się nie nadaje, tylko na pojedyncze
      wypryski, plus jest taki, że bardzo dobrze złuszcza, a więc najlepiej sprawdza
      się np. przy wągrach na nosie. Słyszałam również, że jest jeszcze krem podobny
      w działaniu do pasy lassari i nadaje się pod makijaż, jak on się nazywa?Pozdr.
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Pasta Lassari za 1,80??? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.12.04, 13:21
        Maści cynkowej nie miałam, ale jest podobno tłusta, ma tylko tlenek cynku i
        wazelinę, a w paście cynkowej jest też chyba skrobia, która nadaje jej taką
        zbitą twardą konsystencję. Po posmarowaniu wygląda to, jakby się nałożyło
        gruboziarnisty talk (jesli coś takiego istnieje, heh). Ja w sytuacjach
        kryzysowych smarowałam całe czoło cienka warstwą tej pasty i rano skóra była
        taka oczyszczona i gładka, nio ale ja mam akurat tłuste czoło, więc wysuszenia
        sie nie boję. A o tym kremie to pojęcia nie mam. Może sudocrem...? choc on
        akurat też raczej nie do końca pdo makijaż się nadaje. Tlenek cynku zawiera
        krem nawilżająco-matujący Garniera
        • ivetkaa Re: Pasta Lassari za 1,80??? 07.12.04, 15:28
          Właśnie ta owa maść cynkowa mi się najbardziej podoba, jest taka tłusta:) i
          fajnie się rozprowadza, poza tym mam wrażenie że cynk wybiela przebarwienia, a
          odnośnie tej pasty - nie jest droga i przyda mi się jak np. wyskoczy pojedynczy
          pryszcz, wtedy go potraktuje tą pastą:) no i te wągry, będę nią oczyszczać
          nosek, tak jak peeling heh...
          Ten krem to nie sudocrem, widziałam raz w którymś wątku dziewczyna pisała, że
          jest to krem lassara, matujący...ciekawe hmm. Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka