Dodaj do ulubionych

Sklepowe tipsy

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 22:03
Czy to ma jakieś znaczenie, jakie tipsy kupię? Są w bardzo różnych cenach.
Jakie polecacie? (firma i cena) Tutaj chyba nawet czytałam, że wszystko jedno
jakie tipsy, byle by klej był porządny. Proszę o pomoc, bo nigdy tego nie
miałam, a mam niestety znowu maksymalnie krótkie paznokcie. :/
Obserwuj wątek
    • Gość: myszz Re: Sklepowe tipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 22:58
      hej, tipsy kupowalam po 2zł, najtańsze z tanich:) ale klej kupowałam osobno
      firmy chyba TC /nie pamiętam dokladnie/ trzymaly się pare dni pod warunkiem, że
      nic nie robiłam. raz mi odpadł w sklepie jak mierzyłam spodnie, na szczęście
      zauwazyłam i przykleiłam od razu. klej zawsze nosiłam przy sobie:)
      mozna fajnie przypilować i pomalować wzorki.
      jak chcesz mogę podeslać ci wzorki na meila:)
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Sklepowe tipsy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 23:37
        Oj dziekuję, ale nie potrzebuję: 1. nie mam kolorowych lakierów 2. i ja, i mój
        chłopak lubimy frencha. TC to Top Choice...? Ile klej kosztuje? Swoja droga
        moja koleżanka stwierdziłą, że wszelkie kleje tipsowe sa beznadziejne i
        najlepszy jest... Super Glue. :P
        • Gość: monik Re: Sklepowe tipsy IP: *.crowley.pl 22.12.04, 08:47
          SUPER GLUE???
          Czy koleżanka chce być paznokcie straciła????
          Boszeeee..... czemu chcesz oszczędzać na sobie???
          Czy nie lepiej zainwestować w przedłużanie paznokci???
          Przecież nie trzeba robić szponów... można sobie zażyczyć króciutkie
          przedłużenie na szablonie najlepiej akrylem.
          Trzeba trafić tylko na dobrą manicurzystkę.... jakbyć chciała namiary na fajne
          dziewczyny to napisz z jakiego miasta jesteś a postaram się Ci pomóc.
          NIE UŻYWAJ SUPER GLUE, KROPELEK itp....
          :-(
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Sklepowe tipsy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 22.12.04, 11:26
            Podobno na kleju tipsowym tipsy się nie trzymają, ona próbowała Super Glue i
            było dobrze, Kropelka (jak twierdzi) jest do tego za mocna. Tipsy i tak niszczą
            paznokcie, więc w sumie co za różnica, czym konkretnie się je niszczy? No i
            gdzie ja pisałam, że chcę Super Glue używać...? Pytałam o dobry klej tipsowy.
            No i hmm wiesz, jak się akurat nie ma pieniędzy, to ciężko "nie oszczędzać na
            sobie". O manicurzystce nie ma mowy.
        • justa_79 Re: Sklepowe tipsy 22.12.04, 09:40
          frencha lubicie, powiadasz... to bardzo ciekawe, tylko jaki to ma związek z
          urodą? :D

wg mnie tipsy sklepowe są rzeczywiście bardzo nietrwałe, pamiętam, jak wieki
          temu w czasie studniówki był na nie szał... później połowa dziewczyn w trakcie
          zabawy szukała wszędzie zgubionych tipsów ;)
          • kalooo Re: Sklepowe tipsy 22.12.04, 09:43
            oooohh Justa,ty zboczku...!;P
            ;D
        • Gość: myszz Re: Sklepowe tipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:26
          tak, top choice, kupilam za ok 6zł :)
    • Gość: gwiazdka Re: Sklepowe tipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 12:42
      A ja zrobilam tak: po pierwsze zwrocilam uwage na ksztalt i wielkosc paznokci
      (mam drobne dlonie) bo chcialam aby paznokcie wygladaly naturalnie, a potem
      2warstwy odzywki i lakiera bezbarwny a potem super glue - dlaczego ten klej, a
      dla tego ze jak kiedys uzylam profesjonalnego kleju kupionego oddzielnie to
      takie mialam problemy z usunieciem tipsow ze to temat na calkiem nowy post...
      Paznokcie nie odpadaly, usunelam je po2dniach - moczylam je w zwyklym zmywaczu
      (z acetonem) i nie zniszczylam ich wcale, wiec prosze dziewczyny ktore nie
      uzywaly kleju super glue o niekomentowanie
      Dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Sklepowe tipsy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 22.12.04, 12:47
        Dokładnie - też uważam, że jakiegokolwiek kleju się używa, i tak powinno się
        użyć odżywki, żeby co by nie było te świństwa klejące nie miały bezpośredniej
        styczności z paznokciem.
        • myszz Re: Sklepowe tipsy 22.12.04, 12:52
          używalam super glu w nagłym przypadku :) nawet do klejenia swojego naturalnego paznokcia. Nie pamiętam czy była jakaś rożnica w trwalości, bo oststno tipsy kleiłam rok temu.
          potem mialam cieniutkie beznadziejne paznokcie:(
          profesjonalnie nie oprzedluzam bo trzeba uzupełniać przynajmniej 1*w m-cu a to kosztuje ok 60zł , niestety brak mi kasy na takie przyjemności.
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Sklepowe tipsy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 22.12.04, 13:05
            Koleżanka sobie kupiła profesjonalny zestaw do akrylów i robi sama(tzn. siostra
            jej robi) i podobno wychodzi rewelacyjnie i rzecz jasna taniej. Ale też wymaga
            wprawy i zdolności manualnych.
            • Gość: myszz Re: Sklepowe tipsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 13:19
              kolezanki mam bez talentu, siostry nie mam a mąż sie nie zgodzi, wystarczy, ze mi włosy obcina heheeh i całkiem fajnie :)
              • iselle Re: Sklepowe tipsy 22.12.04, 17:01
                A ja kleiłam na cyjanopan, ale na pomalowane bezbarwnym lakierem paznokcie,
                więc nie wpłynął on w żaden sposób na ich kondycję (nie była super, ale też nie
                marna ;) Ale wpadłam swego czasu na ciekawszy pomysł, a na pewno dużo
                bezpieczniejszy. Otóż przyklejałam tipsy na.. zgęstniały lakier bebarwny.
                Wystarczyło napaćkać, docisnąć i poczekać aż wyschnie. Zdjąć łatwo bo wystarczy
                trochę wpuścić pod płytkę tipsa :) Poza tym nie trzeba dokupować osobnego kleju
                bo mamy 2 w 1.
                Chociaż bałabym się tak przykleić komplet pazurków.. ale i tak czymkolwiek
                bym tego nie zrobiła, bałabym się że jednak odpadną.
                Co do tipsów u manikurzystki to drogie, zdarzają się fuszerki, pod sztucznym
                noszonym non stop na pewno jest dużo nieszczelności i wolę nie myśleć jaki brud
                się tam gromadzi przez tyle czasu (zwłaszcza jeśli się ma pracę w zawodzie
                narażającym paznokcie na takie nieprzjemności). Poza tym u znajomej
                widziałam "odrosty" tipsowe - po prostu koszmar, jakby płytka schodziła albo
                była grzybiczo pofałdowana (na miejscu styku).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka