Dodaj do ulubionych

bazy pod podkład

IP: *.radio.com.pl 18.05.02, 16:45
Kupiłam bazę Chanel (blanc) i nie wiem co o niej myśleć - po prostu cera jest
jaśniejsza i kiedyś usłyszałam, ze wyglądam na super wypoczętą i zrelaksowaną.
A ja się tylko posmarowałam tą bazą. Myślałam, że zatuszuje zaczerwienienia,
ale z tym gorzej. Czy ktoś coś opowie o innych bazach, np. Shiseido czy YR Iria?
Obserwuj wątek
    • debe Re: bazy pod podkład 18.05.02, 19:56
      ja uzywam Shiseido,
      faktycznie tuszuje zaczerwienienia, i poprawia koloryt,
      poza tym naprawde swietnie matuje, o czym nie wiedzialam kupujac go (mieszana
      cera), wiec jestem bardzo zadowolona, dla mnie rewelacyjny kosmetyk.
      Moge spokojnie wychodzic bez podkladu...

Porownania jednak nie mam, gdyz pozostalych nie probowalam...
      • Gość: Krizia Re: bazy pod podkład IP: *.ey.com.pl / 195.187.56.* 21.05.02, 13:11
        Czy mozesz podac pelna nazwe tego kosmetyku Shiseido?

pzdr
        • debe Re: bazy pod podkład 21.05.02, 23:00
          Nazywa sie Pre-Makeup Cream,
          ma SPF 15, poj. 30 ml
          Jest w takiej czarnej tubce

Dodam jeszcze, ze jest wydajny, bardzo szybko sie wchlania i zostawia gladka
          buzke..,
          pzdr
    • Gość: koralik Re: bazy pod podkład IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 21.05.02, 12:48
      do czego sluzy taka baza? czy przedluza trwalosc makijazu?
      i ile kosztuje?
      kupilabym nawet cos takiego, by wygladac bosko na swoim slubie, ale czy to mi
      cos pomoze? bo przeciez "nie pomoze bielidlo, skoro baba straszydlo"!!!
      Poradzcie mi, please.
      Koralik
      • rossa_ Re: bazy pod podkład 21.05.02, 14:03
        Koraliku, ja używałam białej bazy pod makijaż Chanela i byłam bardzo
        zadowolona. Baza wyrównuje koloryt skóry, tuszuje drobne niedoskonałości skóry,
        sprawia że cera wygląda promiennie i świetliście, no i świetnie trzyma się na
        niej podkład- u mnie po 12 godzinach wyglądał nienagannie.
        Ale mimo wszystko lepiej przetestuj bazę w perfumerii, bo może u Ciebie się nie
        sprawdzi? Najlepiej idź do sklepu bez makijażu, nałóż bazę na całą twarz, a
        potem w domu na nią swój podkład i sprawdź efekt, zwłaszcza po paru godzinach.
        Trochę zachodu jest, ale przynajmniej nie zmarnujesz pieniędzy.
        • Gość: Anka Re: bazy pod podkład IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 14:27
          Słyszałam wiele dobrego na temat bazy Chanel, sama jeszcze nie miałam. Bardzo
          interesuje mnie ten efekt wypoczętej twarzy, bo na tym najbardziej mi zależy.

Napiszcie ile kosztuje, proszę.
          • Gość: renia Re: bazy pod podkład IP: *.radio.com.pl 25.05.02, 08:31
            Cena zwala z nóg (ale kupiłam): 170 zł. Shiseido jest około 50zł tańsze.
            • Gość: magamaga Re: bazy pod podkład IP: *.provider.pl / *.ost-poland.com.pl 26.05.02, 13:33
              Ale ta baza jest dziwna, chodzi mi o konsystencje, taka jakby woskowa, twarda.
              Jak to jest z nakladaniem, nabieraniem tego na palec?
              • Gość: renia Re: bazy pod podkład IP: *.radio.com.pl 28.05.02, 17:32
                Bez obawy. Jest pudrowo-żelowa, taka jakby mokra w dotyku, bardzo delikatna.
                Daje efekt rozjaśnienia twarzy. Można ją niby używać bez podkładu, ale to
                dziwnie wygląda. Niestety trochę wysusza skórę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka