Dodaj do ulubionych

krem Mincer "Mona Lisa"

IP: 195.94.205.* 20.05.02, 12:08
Poleciła mi go dermatolod na moją problemową, alergiczną cerę.
Nigdy nie słyszałam o tym kremie i nie wiem czy czy Mincer to firma czy nazwa
kremy, czy Mona Lisa to nazwa firmy?
Jeszcze się nie rozglądałam za tym kremem, i chciałabym zapytać, czy któraś z
Was używała go ? Czy są jakieś pozytywne opinie?
Obserwuj wątek
    • ksywa Re: krem Mincer 20.05.02, 15:18
      Ja uzywałam. To się chyba nazywa "Mona Lisa Mincer" Dobra polska firma, a i
      krem, akurat w moim przypadku półtłusty z delikatnym samoopalaczem, bardzo się
      sprawdził, kiedy miałam problemy z cerą i na wszystko reagowałam alergicznie.
      Faktycznie - po tym kremie cera mi się "uspokoiła".
      • Gość: Xena Re: krem Mincer IP: *.acn.waw.pl 20.05.02, 16:02
        Ja z jakichś targów przytachałam komplet próbek tej firmy i raczej, hmmm, były
        dość mizernej jakości. W każdym razie po ich przetestowaniu nie zdecydowałam
        się na zakup żadnego "pełnowymiarowego" kosmetyku. Trochę się dziwię, że
        dermatolog je polecał, bo w moim przekonaniu to bardzo proste kosmetyki
        pielęgnacyjne, które nie mają żadnych właściwości leczniczych i raczej nie
        nadają się do "chorujących" cer. Ale, jak mówię, swoją opinie opieram wyłącznie
        na próbkach, więc nie chcę - być może bezpodstawnie - krytykować.
        • Gość: Aga Re: krem Mincer IP: *.future-net.pl 20.05.02, 19:13
          Mam jak najgorsze zdanie o tej firmie. Ładowanie do jednego kremu 6 kwasów
          owocowych albo dodawanie do kremu pielęgnacyjnego samooplacza to -delikatnie
          mówiąc - bardzo kontrowersyjne pomysły. Jest wiele sprawdzonych krajowych firm,
          a takie firemki typu "krzak" lepiej omijac z daleka!
          • Gość: mimi6 Re: krem Mincer IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 19:41
            Ja kupiłam kiedyś tonik do wrażliwej cery tej firmy i po powąchaniu zaraz
            wylałam.Śmierdział jak coś sfermentowanego.Dla mnie był nie do użytku.
            Od tego czasu lekcaweżę w drogeriach tę firmę.
            • Gość: a5._ Re: krem Mincer IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 20:16
              Dziękuję Wam wszystkim za opinie. Nie deratolog, ale lekarz rodzinny - pediatra
              mi je poleciła. Dostałam uczulenia na twarzy. Często jak miałam (i mam) jakiś
              problem z cera zwracałam się tylko do niej. Jak poszłam do dermatologa ten
              powiedział , ze ..... mam początki tradzika różowatego. Dlatego nie mam zbyt
              wielkiego zaufania do większości lekarzy. Nigdy się jeszcze nie zdarzyło, żeby
              poleciła mi lek, który by mi nie pomógł. Rzeczywiście rozważę kupno tego
              kremu.
              A może by tak otworzyć wątek z listą lwekarzy - dermatologów "bezpiecznych"??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka