Dodaj do ulubionych

włosy kręcone i suche

20.01.05, 15:40
dzień dobry.
Mam kręcone blond włosy, które ostatnio głównie przez zimę i klimatyzowane
pomieszczenie straciły swój blask i skręt. Koleżanka poleciła mi linię
kosmetyków firmy Goldwell do włosów kręconych. Zakupiłam i mam problem. Otóż
kosmetyki te są tak beznadziejne, że gorszych nie widziałam- włosy są suche,
płaskie, łamliwe, nie układają się.. no po prostu beznadzieja. A może ja
kupiłam jakąś podróbę, bo kosmetyki mają niezbyt miły zapach (coś w stylu
szarego mydła)i konsystencja też jest dziwna. Czy to możliwe żeby w sklepie
sprzedano podróbkę? Znacie tę firmę? Używałyście tych kosmetyków? Podzielcie
się wrażeniami. Co polecacie do suchych, kręconych włosów? Pozdrawiam. Monika
Obserwuj wątek
    • kamelcia2 Re: włosy kręcone i suche 20.01.05, 22:15
      moze sprobuj odzywki matrix do włosów kreconych dostepna w sklepie fryzjerskim
      cena ok 25 zł
    • mati711 Re: włosy kręcone i suche 21.01.05, 11:21
      Witaj jestem fryzjerem i chyba kupilas podrobe poniewaz ta firma oferuje dobre
      preparaty jezeli masz krecone suche wlosy to polecam loreal professionnel seria
      expert do wlosow kreconych dostepna tylko w salonach loreal jest naprawde
      swietna natomiast po wysuszeniu wlosow radze w loki wgniesc pianke z woskiem
      welli shock wawes podkresla ona pieknie skret wlosa i nawilza pozdrawiam
      • monia515 Re: włosy kręcone i suche 21.01.05, 11:44
        Dziękuję. Spróbuję.
      • gingerwoman Re: włosy kręcone i suche 03.02.05, 07:39
        Ja też mam natruralnie kręcone włosy, w dodatku rude. Są bardzo oryginalne,
        wszystkim się podobają, ale tylko chwilę po umyciu. Bo jak wstaję z łóżka i
        próbuję je rozczesać po wcześniejszym użyciu niewielkich nawet ilości środków
        do stylizacji, mam wielki problem. A jak niczego nie zastosuję to wyglądają jak
        siano. Co zrobić, żeby zachować piękne loki po wstaniu z łóżka? Tylko nie
        piszcie, żebym codziennie rano myła głowę! Nie używam suszarki i włosy schną mi
        ok. 3 godzin!! Ratunku. Z góry wielki dzięki za każdą dobrą radę.
    • oksana.zarewicz Re: włosy kręcone i suche 31.01.05, 09:10
      Witam
      Jeżeli jeszcze nie wypróbowałaś serii Amino Pro-V Complex Pantene, to ci je
      polecam (szampon , odżywka, maska). Aby podkreślić skręt włosów po ich
      podsuszeniu użyj żelu np. z prowitaminą B5 Joanna Styling a aby zaakcentować
      pojedyncze loczki wosk lub brylantynę. Preparatów tego typu jest dużo na rynku.
      Wybór należy di ciebie.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • wod_nick Re: włosy kręcone i suche 09.02.05, 14:48
      jeśli masz loki to nie czesz sie rano bo własnie przez czesanie robi sie siano!
      Ja też mam czasem krecone i po wstaniu z łóżka tylko przeczesuje je palcami i
      to wystarczy. Jak czesac to tylko grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami.
    • girl_named_mad Re: włosy kręcone i suche 11.02.05, 12:19
      ja też mam loki i rano na głowie powstaje niezidentyfikowana kopa sianka :-(
      ostatnio kupiłam wspomniane kosmetyki firmy Matrix. (szampon 25 zł, odżywka 20
      zł) i włoasy nabrały ładnej formy, skręt jest śliczny, ale kosmetyki pachną ...
      trawą hmm (niby ogórek i aloeas, ale ja czuję trawę he he). Pantene też czasem
      używam - szampon (zielony) i maseczkę regenerującą Sunsilk (pomarańczowa 1
      minutowa). rano włosy czeszę tylko palcami (zwilżonymi wodą), a po myciu nie
      suszę - schną około 4-5 godzin !! (mam długie i gęste włosy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka