Dodaj do ulubionych

krople na soczewki

27.01.05, 17:58
czy lacrimal mozna uzywac mając zalozone soczewki? czy jakiekolwiek krople
mozna?
pomozcie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Soczewka Re: krople na soczewki IP: 81.219.113.* 27.01.05, 18:05
      Hmm, tez nosze soczewki , wydaje mi sie ,ze raczej nie powinno sie uzywac
      takich kropli,poniewaz jak bylam na wizycie kontrolnej w vision express to
      lekarka zalecila mi jakies krople nawilzajace specjalnie do soczewek.Byly to
      bausch&lomb bo mam soczewki i plyn tej firmy.zapytaj swojego lekarza...ja bym
      chyba nie ryzkowala,takie wrazliwe te soczewice ,ze szok:) pozdr.
      • schaetzchen Re: krople na soczewki 27.01.05, 18:25
        Ja używam lacrimalu jak za długo posiedzę przed komputerem, albo jak za krótko
        spałam. Wszystko jest w porządku, noszę soczewki miesięczne focus (zdejmowane na
        noc)
        • bonelly Re: krople na soczewki 27.01.05, 18:43
          no wlasnie, jak mi wysusza oczy przy komputerze to chcialabym sobie je po
          prostu zakropic bez zdejmowania soczewek. tylko nie weim czy mozna.. bo w
          ulotce piszą niby ze nie..
          • dzenifer Re: krople na soczewki 27.01.05, 19:35
            mi mowila okulista, ze nie mozna. trzeba zdjac soczewke i po jakims czasie od
            zakropienia mozna ja zalozyc.
            • schaetzchen Re: krople na soczewki 27.01.05, 19:41
              Hmmmm toście mi zabiły ćwieka... Ja wprawdzie nie konsultowałam tego zakraplania
              z okulistą, ale robię tak od bardzo dawna, co pół roku chodzę na kontrolną
              wizytę i zawsze wszystko jest OK. Ale przy najbliższej wizycie zapytam na wszeki
              wypadek. A mówiła ta Twoja okulistka co złego może się dziać?
    • Gość: justy Re: krople na soczewki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.01.05, 19:49
      lacrimalu nie można- jego konserwanty mogą uszkodzić soczewkę.
      na soczewki można zakrapla: tears naturale II, hylo-comod, Tears naturale free,
      homeoptic. oraz krople od optyka.
      • schaetzchen Re: krople na soczewki 27.01.05, 19:51
        No ładne rzeczy. Od dzisiaj stop z lacrimalem. Może dlatego że noszę miesięczne
        to nie zdążyłam sobie popsuć oczu :)
      • bonelly Re: krople na soczewki 27.01.05, 20:26
        dzieki justy!!! jutro lece kupic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka