Dodaj do ulubionych

Czy farbujecie włosy same?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 14:02
...czy też w tym celu udajecie się do fryzjera? Uzasadnijcie odpowiedź proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Czy farbujecie włosy same? IP: 82.160.110.* 29.01.05, 14:08
      Farbuję włosy sama w domu.Pomaga mi w tym zabiegu koleżanka.A farbuję włosy w
      domu dlatego,ze nie stac mnie na wizytę u fryzjera.Farbowanie w domu wychodzi o
      wiele taniej.Do fryzjera chodzę tylko po to aby ściąć włosy a fabuję włosy w
      domu:-)
    • kragmel Re: Czy farbujecie włosy same? 29.01.05, 14:11
      wolę iść do fryzjera, bo 1. zawsze wszystko wybrudzę, 2. nigdy nie jestem
      pewna, czy dobrze farbę położyłam. ale ponieważ fryzjer kosztuje przynajmniej 4
      razy więcej niż farba ze sklepu to czasami farbuję w domu. przy czym ja nie
      robię wielkich rewolucji na głowie, kładę kolor niemal identyczny z naturalnym,
      żeby pozbyć się zszarzenia albo zrudzenia po słońcu. gdyby mi kiedyś przyszło
      do głowy ufarbować się na blond to na pewno nie zrobiłabym tego sama, bo bym
      się bała, że krzywdę sobie zrobię, a nie nowy kolor.
    • smee Re: Czy farbujecie włosy same? 29.01.05, 14:24
      Co prawda juz nie farbuje, ale farbowalam pol zycia, wiec sie wypowem ;) Nigdy
      w zyciu nie bylam na farbowaniu u fryzjera, zawsze wolalam farbowac w domu, bo:
      - taniej
      - oszczedzalam czas, bo moja fryzjerka pracuje dosyc daleko ode mnie i wyjscie
      do niej to cala wyprawa
      - obserwowalam wlosy mojej mamy po farbowaniu u fryzjera i zawsze miala tkie
      dziwne, nienaturalne kolory i podniszczone wlosy, co mnie dodatkowo zniechecilo.
      Tak sie wycwanilam z tym farbowaniem, ze przez 2 lata robilam sobie jasne
      pasemka (z wykorzystaniem "lusterka wstecznego" ;P), efekt byl bombowy za cale
      12 zl ;)
    • Gość: beata Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 14:26
      kiedy farbowałam włosy sama w domu i przewaznie nigdy nie byłam zadowolona.Wole
      zapłacic i miec spokoj. Mam jasne włosy i rozjasniam przewaznie lub robie
      pasemka,a poza tym u fryzjera zawsze wychodzi mi taki kolor blondu jak chce a
      nie jakis zółty,polecam fryzjera
      • Gość: Gośka Re: Czy farbujecie włosy same? IP: 82.160.110.* 29.01.05, 14:56
        Mam pytanie,zawsze robiłam sobie blond pasemka(jestem naturalną szatynką) sama
        w domu przy pmocy kumpeli ale zawsze ten blond wychodził jakiś taki żółty i
        włosy sie dośc niszczyły:-(Dlatego teraz chciałabym wybrac sie do fryzjera aby
        zrobic sobie pasemka(teraz mam naturalne włosy,pasemka robiłam sama pond rok
        temu)Ile mniej wiecej kosztują pasemka u fryzjera w takim zwykłym niefirmowym
        salonie fryzjerskim?Ile Wy płacicie za ten zabieg w swoim mieście?Z góry dzięki
        za odpowiedzi.Serdecznie pozdrawiam:-)
        • Gość: beata Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 16:10
          to zalezy w jakim zakładzie.Ale mniej wiecej pasemka na srednio długie włosy i
          jeden odcien to gdzies chyba koło 100,moze troche ponad.Ale ja robie pasemka
          tylko na "góre" bo swoje włosy mam jasne a pod spodem i tak nie widac:)
    • Gość: emmoczka Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 14:51
      a ja nie ufam farbom fryzjerskim, oni chyba kupiuja jakies taniochy za 10zl,
      albo 6. farbe naklada mi siostra i przewazneie jestem zadowolona:). wole
      wybulic 25 zl na porzadna farbe do farbowania w domu[niezly aplikator, nic sie
      nie babrze] niz bulic na fryzjera kilka razy wiecej, a efekt osiagam zblizony.
      aha, moja kumpela se niedawno zmienila kolor i wyszlo koszmarnie , i-ciezki
      szok dla mie- miala malowane przez prfesjonaliste. tak sie tlumaczyla, ze ma
      wlosy trudno do barwienia i dlatego nieroznomiernie kolor chwycil
    • balbina_alexandra Re: Czy farbujecie włosy same? 29.01.05, 14:58
      Ostatni raz chyba farbowałam sama włosy w 3 klasie liceum - czyli całe wieki
      temu. Wolę u fryzjera jednak - zawsze polegałam na dobrych kolorystach, sama
      nigdy nie umiem tak dobrze dobrać koloru - a może umiem, ale niestety farby
      supermarketowe koszmarnie niszczą włosy. Produkty dostępne u fryzjera są o
      niebo deliaktniejsze, trwalsze, poza tym po farbowaniu od razu prosiłam o jakiś
      zabieg regenerujący itd. No i samodzielne farbowanie to zawsze bałagan, trzeba
      dużo czasu zarezerwować, człowiek się stresuje itd. Nie mam długich włosów więc
      nigdy nie płaciłam fortuny. Poza tym lubię delikatne balejaże, kontrastowe
      pasemka, a to ciężko osiągnąć w domu - no chyab że się ma jakąś profesjonalną
      pomoc...
      Jeśli ktoś ma zdrowe włosy i chce je pofarbować na jednolity kolor, to moim
      zdaniem może spokojnie to zrobić w domu, jesli ma czas i silne nerwy :) Ale ja
      np. samodzielnie bym nie rozjaśniała włosów, zbyt dużo przelanych lez moich
      koleżanek już zaobserwowałam :)
      • wildorchid Re: Czy farbujecie włosy same? 29.01.05, 15:52
        w zasadzie korzystam z uslug fryzjera ,plus podcinanie grzywki i wlosow oraz
        ich prostowanie-2/3 razy w tygodniu,juz mnie znaja jak wpadam rano.mam bardzo
        bardzo krecone wloski i sama nie umiem prostowac choc mam profesjonalna
        prostownice.
        ze mna jest ten problem ze kazdy dol to dla mnie odreagowanie zmiana koloru
        wlosow.wiem ze to wszystko niezdrowe ale
        farby kupuje tylko w sklepach fryzjerskich[30 pln w gore,jakies wloskie]
        nie eksperymentuje z drastycznymi zmianami typu brunetka rano blondynka
        wiieczorem
        chodze na saune na wlosy
        klade cale tony odzywek
        i jakos sie trzymaja a nawet sa bardzo geste i mocne:)
        generalnie lubie sobie pofarbowac w domu :)
        • Gość: jolka Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.acn.waw.pl 29.01.05, 20:04
          skad jestes?moze z wawy?poszukuje dobrego fryzjera
          • wildorchid Re: Czy farbujecie włosy same? 30.01.05, 18:24
            czy to do mnie:)?
            jesli tak to nie jestem z Wawy.mieszkam w LA,a jak jestem w Polsce to we
            Wroclawiu.
    • Gość: wiruska Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 29.01.05, 17:30
      wolę farbować sama.
    • Gość: skompiradło Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:12
      Sama, bo mnie nie stać na fryzjera.
    • Gość: memak Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:02
      Ja przez kilka lat farbowałam sama sobie włosy na blond przy pomocy- jak ktos
      napisał lusterka ,,wstecznego". Wychodziło mi to nieźle, bo miałam już wprawę.
      Później praktycznie lusterko nie było mi potrzebne. Farbowałam na
      wyczucie,wiadomo farba nie jest sucha. Ale za to balejażu chyba bym sama sobie
      nie zrobiła. Wolałabym, żeby fryzjer mi zrobil. Tylko narazie nie chcę
      farbować, bo tęsknię za naturalnymi miękkimi włoskami bez tony odżywek
      stosowanych żeby jakoś wyglądały... Ale część już odrosła :-)))))
      • wildorchid Re: Czy farbujecie włosy same? 29.01.05, 21:40
        ale one sa miekkie wlasnie dzieki odzywkom.nie wiem jakich uzywasz ale moje sa
        na tyle fajne ze slicznie pachna i przy okazji nawilzaja.
        jakos nie wyobrazam sobie pielegnacji wlosow bez odzywek.nie wiem jak moga byc
        miekkie same z siebie?a uzywanie samego szamponu przy moich np odpada bo
        krecone wlosy sa tak suche [z natury]ze trzeba je wrecz nawilzyc
        • Gość: maturzystka Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:04
          wiesz co, ja farbuje 2 lata i fakt, ze teraz odzywka spelnia inna funkcje dla
          moich wlosow niz kiedys. dawniej nakladalam odzywke lub nie, wlosy malam
          dlugie, ale takie wlasnie miekkie bo nie wysuszone farbami, poza tym nigdy nie
          uzywalam i nie uzywam suszarki. teraz to co innego. gdybym odwazyla sie tak 2
          razy z rzedu pozbawic je tej porcji odzywienia, to mialabym siano na glowie:)
          prawie :)
          kiedys odzywka byla obligatoryjna, teraz obowiazkowa :)
          • Gość: madrugada Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:10
            obligatoryjny=konieczy :) obligatoryjny,konieczny raczej na jedno wychodzi
            pzdr
    • Gość: Asia Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:41
      Czesc
      Ja osobiscie nigdy nie farbowalam sobie wlosow i nigdy tego nie zrobie. Jest
      kilka powodow.
      1. W moim przypadku jest to dosyc znaczna zmiana bo robie blond baleyage z
      ciemnego brazu
      2. Boje sie "żółtych " i spalonych włosow
      3. Fryzjerka odrazu przycina wlosy.
      4. Mozna sie dokladnie o wszytsko dopytac np. o pilegnacje farby ukladanie nowe
      trendy w cieciu itp.
      5. Mam bardzo mila pania fryzjerka do ktorej ide tez porozmawiac
      • Gość: Karolina Re: Czy farbujecie włosy same? IP: 82.160.110.* 30.01.05, 02:37
        Ile jak można wiedziec dajesz za pasemka/balejaż?Ja mam cienobrązowe włosy do
        ramion i chcę zrobic sobie blond pasemka u fryzjera.Chcę wiedziec ile w
        przybliżeniu kosztują pasemka lub balejaż?
        • Gość: Asia Re: Czy farbujecie włosy same? IP: 213.25.155.* 30.01.05, 14:36
          Płace 100 zl ale u mnie w miescie mozna zrobic to taniej, ale moja fryzjerka
          zna moje wlosy i moge je jej powiezyc.
        • Gość: Asia Re: Czy farbujecie włosy same? IP: 213.25.155.* 30.01.05, 14:36
          Płace 100 zl ale u mnie w miescie mozna zrobic to taniej, ale moja fryzjerka
          zna moje wlosy i moge je jej powiezyc.
          • charade Re: Czy farbujecie włosy same? 30.01.05, 14:41
            Nie, tylko u fryzjera. Po katastrofie kolorystycznej, jaką sobie zaaplikowałam
            w domu trzy lata temu już nigdy chyba nie odważę się na farbowanie w domu.
    • Gość: marija Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.chello.pl 30.01.05, 14:51
      kiedys sobie rozjasnialm w domu i sobie je strasznie w ten sposbo zniszczyla,
      teraz zaakceptowalam nautralny, bo wole kiepski kolor niz siano na glowie,
      jakie miala wczesniej, a na czeste farbowanie u fryzjera mnie nie stac
    • Gość: Aga Re: Czy farbujecie włosy same? IP: 82.160.110.* 30.01.05, 17:08
      Farbuję włosy w domu bo nie stać mnie na farbowanie u fryzjera a zwłaszcza na
      pasemka,które w zakładzie fryzjerskim kosztują ponad 100 zł.Wole sobie zrobic
      pasemka w domu.Przyjaciółka mi pomaga a placę tylko 10-15 zł za farbę.A pasemka
      wychodzą bardzo ładnie:-)
    • Gość: nadinka Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.tel167.petrotel.pl 30.01.05, 17:24
      farbuje sama.
      wlosy farbuje na ciemny kolor, pomaga mi w tym siostra. jedyne ryzyko to, ze mi
      uszy na czarno ufarbuje ;))
      jednak gdybym chciala pasemka lub blond udalabym sie do fryzjera. wydaje mi sie,
      ze przy takich zmianach , jezeli robi sie je nieumiejetnie to mozna sie oszpecic.
      • kalia_t Re: Czy farbujecie włosy same? 30.01.05, 17:35
        Farbuję sama. Kilka razy powierzyłam moje włosy fryzjerom przy dekoloryzacji.
        Regularnie podcinam włosy u fryzjera.
    • Gość: Victoria UWAGA NA ALERGIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 08:19
      Ja kiedys farbowałam sama, ale chcę wszystkich ostrzec: FARBY MOGĄ POWODOWAĆ
      ALERGIĘ!!!!!!!!! .Ja wylądowałam na OIOM-ie , bo dostałanm silnej reakcji
      alergicznej po szamponie koloryzującym pewnej znanej firmy, chociaż wcześniej go
      juz używałam. Namawiam więc, żeby ZAWSZE zrobić próbę uczuleniową przed KAZDYM
      farbowaniem.
    • Gość: greatkania Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 08:55
      Ja farbuję włosy w domu! Oczywiście nie sama :)
      Moja mama mi farbuje i robi to świetnie. Nie zamieniłabym jej na żadnego
      fryzjera!!!!
      Jak chodę do fryzjera podciąć włosy to zawsze mnie pytają kto (jaki fryzjer) i
      czym farbuję włosy. A farbuję włosy zwykłym Garnierem Nutrisse nr 101. Dla mnie
      bomba!
    • Gość: amiś Re: Czy farbujecie włosy same? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:15
      Podobnie jak wiele z Was dlatego, ze taniej, wygodniej, a do fryzjera cała
      wyprawa, ja również farbowałam włosy w domu. Farbowałam to zbyt chyba
      szumnie.Używałam szamponu koloryzacyjnego. Ponieważ używałam tego samego
      odcienia (ciemna czekolada) wyglądały właściwie na naturalne. Starałam się
      unikać duzych odrostów. Wiadomo - szampony sie też spłukują. Odnawiałam kolor
      mniej więcej co miesiąc i w ten sposób walczyłam z galopującą siwizną. Mimo
      stosowania delikatnego szamponu, włosy po dłuższym czasie to czują i przestają
      sie dobrze układać, wypadają itp. Teraz mam bez zadnego koloru, bo są bardzo
      króciutkie. Chciałabym coś z nimi zrobić, ale co? Nie chce mi sie mysleć o tych
      szorstkich włosach. Dużo dobrego słyszałam o farbach ziołowych, ale nic o nich
      nie wiem oprócz tego, że nie mozna potem na nich kłaść farby. Włosy na pewno
      byłyby zdrowsze. Może ktoś stosuje lub miał to głowie? Prosze o info. Odrosty
      pewnie tak samo. Myślałam też o balejage'u, że by zgubić siwiznę, a to trzeba w
      salonie. Ach, te salony... Zrobia człowiekowi wszystko co trzeba i sie ma
      poczucie bycia kimś lepszym.... Co tu wybrać dla tych włoseczków ukochanych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka