Dodaj do ulubionych

zamiast Effaclar K

IP: *.pl 29.05.02, 18:16
Od niedawna uzywam Effaclar K, ale dowiedzialam sie ze jesli mam zamiar sie
opalac to nie powinnam go stosowac.Czy moglybyscie mi polecic jakis zaufany
kremik do cery tlustej (moze byc nawet z tej wyzszej polki byle skutkowal),
ktory tez delikatnie by zluszczal naskorek?
Obserwuj wątek
    • Gość: katrina Re: zamiast Effaclar K IP: 217.99.217.* 29.05.02, 19:22
      Albo złuszczanie, albo opalanie. Musisz się na coś zdecydowac albo zaopatrzyc
      się z naprawdę dobre filtry i często ich używać. Jak intensywnie masz zamiar
      sie opalać?
      Ja na co dzień - niezaleznie od pogody na Total Tournaround a teraz na Effaklar
      K (który notabene jest lepszy od TT) stosuję Anthelios W 30 LRP.
      • Gość: Mycha Re: zamiast Effaclar K IP: *.pl 29.05.02, 19:55
        Intensywnie na razie chyba nie bo planuje ok godziny dziennie (moze krocej),
        ale w sierpniu jade na 2 tygodnie nad morze i nie chce wrocic blada :( Zapewne
        najlepszym rozwiazaniem byloby odstawienie tego kremu.Trudno.A czy polecasz
        jakis krem na dzien i na noc w takiej sytucji (ktory bylby dobry dla skory
        tlustej i nie powodowal zaskornikow)?Obecnie uzywam na dzien Effidrete, ale on
        nie ma filtrow i chyba nie nadaje sie na plaze.
        • Gość: b Re: zamiast Effaclar K IP: *.atlantic.net 29.05.02, 20:03
          "W przypadku retinolu i kwasów AHA i BHA jest tak, że kuracje silnymi kwasami
          nie powinny być przeprowadzane w okresie letnim, gdyż skóra staje się po takim
          zabiegu delikatniejsza i jest bardziej wrażliwa na działanie promieni
          słonecznych. Preparaty z niskimi stężeniami kwasów lub z retinolem stosowane
          samodzielnie w domu, można używać z umiarkowaną częstotliwością także i latem,
          zwłaszcza kiedy porę letnią spędzamy w domu, dużą część dnia przebywamy w
          pracy, ale oczywiście stosujemy je tylko na noc i w połączeniu z efektywną,
          codzienną ochroną skóry za pomocą kremów z filtrami, najlepiej SPF 15. Jeśli
          planujemy wyjazd wakacyjny, zwłaszcza do krajów o cieplejszym klimacie,
          wiemy, że będziemy często przebywać na słońcu, opalać się, wtedy dla
          bezpieczeństwa lepiej odstawić produkty z kwasami i retinolem. Nie trzeba
          odczekiwać jakiegoś specjalnego okresu, wystarczy tylko zawsze chronić twarz
          kremami o faktorach minimum SPF 20 i powyżej. I jeszcze jedna uwaga, może
          trochę nie związana z tematem, kremy z kwasami można używać razem z
          samoopalaczem, najlepiej jednak nie w tym samym czasie, a już zwłaszcza nie
          nakładać kremu z kwasami w krótkim czasie po użyciu samoopalacza. W dużej
          mierze zależy to od cech naszej skóry, używanie kremów z kwasami może
          spowodować, że uzyskany efekt opalenizny będzie nieco szybciej znikał ze
          skóry, jedni to wyraźnie odczuwają , inni nie widzą żadnej różnicy, zależy to
          od szybkości odnowy naszego naskórka, co jest cechą indywidulaną, u jednych
          proces odnowy naskórka zachodzi szybciej u innych wolniej. Poza możliwym
          efektem szybszego znikania opalenizny, nie ma żadnych innych przeciwwskazań w
          łączeniu kremów z kwasami z samoopalaczem."
          • Gość: katrina Re: zamiast Effaclar K IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 13:15
            Czy dobrze zgaduję że b to Basia? :-)
            No więc juz masz odpowiedź. Używaj sobie Effaklar K tylko pamiętaj o filtrach.
            • Gość: ania Re: zamiast Effaclar K-do B !!! IP: 217.98.124.* 31.05.02, 09:12
              Oj ja też bardzo dziękuję!Powiedz jeszcze b co stosować na noc podczas gdy
              większość dnia spędzam na słońcu?
              • Gość: Basia Re: zamiast Effaclar K-do B !!! IP: *.atlantic.net 31.05.02, 15:42
                Hej Aniu!!
                Piszę tylko szybko by wyjaśnić
                Nie wytrzymuję i jak mam okazję to zaglądam tutaj czasem i w szybkim tempie
                czytam parę postów:)) bo bardzo za wami tęsknię.
                Ten tekst wcześniej to był fargment mojego kolejnego tekstu na temat słońca i
                opalania, oddałam go na wizaz we wtorek, ale wciąż go nie ma. Skopiowałam go
                na szybko i nawet nie zdążyłam dokończyć swojego imienia:)
                Pozdrawiam:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka