IP: *.lublin.mm.pl 07.02.05, 19:38
mam problem. mam straszne pwłosienie, włoski ciężko się usuwają a są czarne i
bardzo widoczne... muszę się golić praktycznie codziennie. próbowałam różnych
kremów do depilacji ale nie dawały rady. rozważam kupno depilatora. mam
pytanie, czy ktoś używa, i czy są skuteczne? obawiam się że na moje owłosienie
nie ma dobrej rady :/
Obserwuj wątek
    • Gość: Milka Re: depilacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:42
      Ja mam depilator elektryczny Philips Satinelle (99zł). Początkowo było mi się
      trudno przyzwyczaić, gdyż pierwsze "zabiegi depilacyjne" były niestety bolesne.
      Używam go od około półtora miesiąca i jestem zadowolona. Teraz depiluję nogi
      bez problemu i bez bólu. Poza tym depiluje równiez ręce (tu boli trochę
      bardziej bo skóra jest wrażliwsza). Minusem są też wrastające włoski, ale można
      to zminimalizować częstymi peelingami.
      Ogólnie jestem jednak zadowolona z efektów, a przede wszystkim z tego, że nie
      muszę codziennie golić nóg.
      :))))
      • Gość: blue Re: depilacja IP: *.lublin.mm.pl 07.02.05, 19:47
        na jak długo starcza taka depilacja?
        • Gość: Milka Re: depilacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:44
          Na początku depilowałam raz na tydzień. Depilator nie zawsze chwyci te
          najmniejsze włoski i za dwa, trzy dni są one już widoczne, więc je trzeba
          usunąć. Ale teraz depiluję coraz rzadziej:)
          • Gość: Vienera Re: depilacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:33
            Mam podobny problem jak Ty (owlosienie)!probowalam juz wszystkiego wlacznie z
            depilatorem! wrastajace wlosy po depilatorze to jeszcze wiekszy koszmar niz
            samo owlosienie! zbieram teraz na laser ;)
    • Gość: to ja Re: depilacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:39
      miałam podobny, praktycznie taki sam :) problem jak Ty. i używam depilatora,
      depiluję i nogi i ręcę. na początku troszke bolało, ale naprawdę można się
      przyzwyczaić. i nie trzeba codziennie się golić :) depilator to naprawdę dobry
      pomysł na takie problemy :)
    • Gość: blue Re: depilacja IP: *.lublin.mm.pl 08.02.05, 22:14
      czy ktoś mógłby się jeszcze podzielić wrażeniami?
      • smee Re: depilacja 08.02.05, 22:20
        Na poczatek moze zdecyduj sie na cieply wosk, wydaje mi sie, ze on bardziej
        oslabia wloski niz depilator i ze jest dokladniejszy (bo w pierwszym etapie
        najlepiej je oslabic, sprawic ze beda ciensze, delikatniejsze). Nie jest to
        przyjemne, radze isc po lampce winka, dla znieczulenia ;)) Ale dziala bosko. A
        jak juz oslabisz wloski, to sama depilatorem dasz rade, no i bedzie mniej
        bolec, bo wloski beda delikatniejsze :))
        • Gość: kitti Re: depilacja IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:53
          Od kilku lat używam depilatora, ogólnie jestem zadowolona, ekfekt na dlugo
          (około 2-3 tygodni spokojnie), żeby mniej bolało depiluj po ciepłej kompieli,
          jak skóra jest rozpulchniona, faktycznie bywa problem z wrastajacymi wloskami,
          warto w tedy masować taką szorstką częscią gąsbki, albo podważać pensetką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka