Gość: LadyBlue IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.02, 10:56 czy mogłaby któras z was podzielić sięnamiarami na dobrego fryzjera. chodzi mi o farbowanie z radykalna zmianą koloru (ścinać nie chcę) i nie chcę żeby ktoś mi to spartaczył. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vera Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 13:57 Oj to jest ciężko wyczuć bo zależy to zarówno od osoby w salonie jak i koloru jaki masz a jaki chcesz mieć. Mojej koleżance strasznie schrzanili w Gabryjelu w Tesco, bo z szatynki na białe, wyszły jej biało fioletowe, strasznie. Rozumiem więc Twój dylemat, ja bym zaryzykowała w tym studiu na Wita Stwosza naprzeciw Pko BP, dobrze tam strzygą, ale nie wiem jak farbują. No to praktycznie popisałam by popisać i nic konkretnego Ci nie przekazałam.:) Ale mam nadzieję, że wszystko wyjdzie tak jak chcesz, jak zrobisz to napisz recenzje tego salonu. pozdrawiam Vera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.02, 13:20 nikogo z wrocławia? :( uparcie jednak wyciagam wątek na górę licząc na Waszą pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
_meg_ Re: kochane wrocławianki! 02.06.02, 13:26 ...jestem...;-)...polecam Ci na tyle na ile ja jestem zadowolona z mojej fryzjerki, choc takich wielkich zabiegow nie robilam jak totalna zmiana koloru. Chodze na baleyage do Magdy Wietek - salon Carlo Biani, na Biskupiej, tel. 792 10 92... Pzdr, meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.02, 15:07 byłam w kilku salonach i teraz mam mętlik w głowie. w części z nich mówili ze wystarczy sama farba, w innych że trzeba robić dekolor, a tego wolałabym nie, bo strasznie niszczy włosy. w dodatku ceny trochę mnie odstraszyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pia Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 16:47 Niestety jeżeli masz ciemne włosy i radykalnie chcesz zmienić kolor włosów (na jaśniejsze) to dekoloryzacja jest konieczna. Kilka lat temu zrobiłam sobie balejaż w takich radykalnych kolorach i chcąc mieć pasma w kolorach rudym, bordowym i bakłażanowym musiałam odbarwić włosy. Efekt był wspaniały, ale niestety więcej było minusów: szybko pojawiały się odrosty, które trzeba było odbarwiać i farbować, sam kolor płowiał po 2,5 tygodnia (przy codziennym myciu włosów), a włosy były tak osłabione tym wszystkim, że wychodziły garściami. No i oczywiście cena ... Jeżeli jesteś nadal tym zainteresowana, to polecam Ci moją obecną fryzjerkę - p. Marzenka z Jean-Louis Davida (koło hotelu Dorint), nie farbowałam u niej włosów, ale kolorki na włosach personelu wygladają zachęcająco, a Marzenka jest najlepszym fachowcem w tym przybytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.02, 17:00 trochę sie boję tego dekoloru. byłam w saloniku na garncarskim i tam fryzjerka powiedziała że nie muszę robić dekoloru, tylko wystarczy sama farba. natomiast w galerii dominikańskiej fryzjerka powiedział że koniecznie trzeba dekolor. czy to zależy od farby? obie widziały moje włosy i kolorek jaki chciałam zrobić i takie różne opinie. ile kosztuje farbowanie w jld? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 20:14 umówiłam sie na jutro w takim małym zakładzie fryzjerskim - śnmiesznie tanio, ale zobacyzmy jakie będą efekty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 20:35 Laurent na Swidnickej. Anula - farbuje każdy wlos osobno (taki jest moje odzczucie) naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.02, 10:58 no i mam nowy kolorek na głowie :) a nawet dwa. czarna farba (firmy bodajże keune) a na to mnóstwo czerwonych pasemek robionych jakims śmiesznym specyfikiem, który od razu rozjasniał i farbował. kolorki są super, włosy mają ładny połysk no i zapłąciłam śmieszne pieniądze bo za całość 87 zł. zobaczymy jak będę wygladac po pierwszym myciu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melka Re: kochane wrocławianki! IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 06.06.02, 11:20 Bardzo proszę koniecznie podaj adres tego mini saloniku z małymi cenami.Może ja też skuszę się na taką odmianę, chociaż cały czas chodzą mi po głowie warkoczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.02, 14:24 farbowanie +pasemka - ale było bez strzyzenia. sama farba ok.55 zł. juz podaję namiary na salon: salonik fryzjersko-kosmetyczny "Monika" ul.Tarnogajska 47 (w podwórzu) tel. 78 99 344 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melka Re: kochane wrocławianki! IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 06.06.02, 15:37 Wielkie dzięki, jeszcze nie jestem zdecydowana ale może któraś z koleżanek się skusi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś