Dodaj do ulubionych

kochane wrocławianki!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.02, 10:56
czy mogłaby któras z was podzielić sięnamiarami na dobrego fryzjera. chodzi mi
o farbowanie z radykalna zmianą koloru (ścinać nie chcę) i nie chcę żeby ktoś
mi to spartaczył. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Vera Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 13:57
      Oj to jest ciężko wyczuć bo zależy to zarówno od osoby w salonie jak i koloru
      jaki masz a jaki chcesz mieć. Mojej koleżance strasznie schrzanili w
      Gabryjelu w Tesco, bo z szatynki na białe, wyszły jej biało fioletowe,
      strasznie. Rozumiem więc Twój dylemat, ja bym zaryzykowała w tym studiu na Wita
      Stwosza naprzeciw Pko BP, dobrze tam strzygą, ale nie wiem jak farbują.
      No to praktycznie popisałam by popisać i nic konkretnego Ci nie przekazałam.:)
      Ale mam nadzieję, że wszystko wyjdzie tak jak chcesz, jak zrobisz to napisz
      recenzje tego salonu.
      pozdrawiam
      Vera
    • Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.02, 13:20
      nikogo z wrocławia? :( uparcie jednak wyciagam wątek na górę licząc na Waszą
      pomoc.
      • _meg_ Re: kochane wrocławianki! 02.06.02, 13:26
        ...jestem...;-)...polecam Ci na tyle na ile ja jestem zadowolona z mojej
        fryzjerki, choc takich wielkich zabiegow nie robilam jak totalna zmiana koloru.
        Chodze na baleyage do Magdy Wietek - salon Carlo Biani, na Biskupiej, tel. 792
        10 92...

Pzdr,
        meg
        • Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.02, 15:07
          byłam w kilku salonach i teraz mam mętlik w głowie. w części z nich mówili ze
          wystarczy sama farba, w innych że trzeba robić dekolor, a tego wolałabym nie,
          bo strasznie niszczy włosy. w dodatku ceny trochę mnie odstraszyły.
          • Gość: Pia Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 16:47
            Niestety jeżeli masz ciemne włosy i radykalnie chcesz zmienić kolor włosów (na
            jaśniejsze) to dekoloryzacja jest konieczna. Kilka lat temu zrobiłam sobie
            balejaż w takich radykalnych kolorach i chcąc mieć pasma w kolorach rudym,
            bordowym i bakłażanowym musiałam odbarwić włosy. Efekt był wspaniały, ale
            niestety więcej było minusów: szybko pojawiały się odrosty, które trzeba było
            odbarwiać i farbować, sam kolor płowiał po 2,5 tygodnia (przy codziennym myciu
            włosów), a włosy były tak osłabione tym wszystkim, że wychodziły garściami. No
            i oczywiście cena ... Jeżeli jesteś nadal tym zainteresowana, to polecam Ci
            moją obecną fryzjerkę - p. Marzenka z Jean-Louis Davida (koło hotelu Dorint),
            nie farbowałam u niej włosów, ale kolorki na włosach personelu wygladają
            zachęcająco, a Marzenka jest najlepszym fachowcem w tym przybytku.
            • Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.02, 17:00
              trochę sie boję tego dekoloru. byłam w saloniku na garncarskim i tam fryzjerka
              powiedziała że nie muszę robić dekoloru, tylko wystarczy sama farba. natomiast
              w galerii dominikańskiej fryzjerka powiedział że koniecznie trzeba dekolor. czy
              to zależy od farby? obie widziały moje włosy i kolorek jaki chciałam zrobić i
              takie różne opinie.
              ile kosztuje farbowanie w jld?
              • Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 20:14
                umówiłam sie na jutro w takim małym zakładzie fryzjerskim - śnmiesznie tanio,
                ale zobacyzmy jakie będą efekty :)
                • Gość: aga Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 20:35
                  Laurent na Swidnickej. Anula - farbuje każdy wlos osobno (taki jest moje
                  odzczucie) naprawde warto
    • Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.02, 10:58
      no i mam nowy kolorek na głowie :) a nawet dwa. czarna farba (firmy bodajże
      keune) a na to mnóstwo czerwonych pasemek robionych jakims śmiesznym
      specyfikiem, który od razu rozjasniał i farbował. kolorki są super, włosy mają
      ładny połysk no i zapłąciłam śmieszne pieniądze bo za całość 87 zł. zobaczymy
      jak będę wygladac po pierwszym myciu ;)
      • Gość: Melka Re: kochane wrocławianki! IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 06.06.02, 11:20
        Bardzo proszę koniecznie podaj adres tego mini saloniku z małymi cenami.Może ja
        też skuszę się na taką odmianę, chociaż cały czas chodzą mi po głowie
        warkoczyki.
        • Gość: LadyBlue Re: kochane wrocławianki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.02, 14:24
          farbowanie +pasemka - ale było bez strzyzenia. sama farba ok.55 zł.
          juz podaję namiary na salon:
          salonik fryzjersko-kosmetyczny "Monika"
          ul.Tarnogajska 47 (w podwórzu) tel. 78 99 344
          • Gość: Melka Re: kochane wrocławianki! IP: AWA1PRX* / *.chello.pl 06.06.02, 15:37
            Wielkie dzięki, jeszcze nie jestem zdecydowana ale może któraś z koleżanek się
            skusi.
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka