Dodaj do ulubionych

Zabiegi kosmetyczne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:25
Zakładam taki wątek jako weteranka różnego rodzaju zabiegów kosmetycznych.
(Klientka najróżniejszych salonów od ekskuzywnych po małe gabinecki
osiedlowe). Zmusił mnie do tego opłakany stan mojej tłustej- trądzikowej
skóry spowodowany zbyt wysoką ilością testosteronu - efektem ubocznym tego są
włoski na twarzy. A więc do rzeczy przez jakie zabiegi przeszłam
- regularnie depilacja twarzy ciepłym woskiem
- oczyszczanie (różne salony i tym samym różne maseczki itd.)
- henna rzęs i brwi także regulacja
- kwasy owocowe (dwa rodzaje)
-pilling ziołowy jadwiga (czy ktoś oprócz mnie to przeżył)
- liczne pilingi maseczki, zabiegi pielęgnacyjne na oczy.
A przez co wy przeszłyście?
Obserwuj wątek
    • smee Re: Zabiegi kosmetyczne 08.02.05, 23:01
      Piling ziolowy jadwiga? O rany, a co to? Bo brzmi groznie ;)))) Jak mozesz, to
      opisz, jestem ciekawa :)
      • Gość: mona Re: Zabiegi kosmetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 00:01
        Jest to jakaś mieszanina ziół które powodują silne zaczerwienienie naskórka
        (nie wiem na jakiej zasadzie) po 2 dniach skóra się łuszczy okropnie, nie wolno
        jej myć tylko spryskuje się takim specjalnym płynem. Zabieg bardzo inwazyjny
        jak na gabinet kosmetyczny ale daje świetne rezultaty po 6 dniach wszystko
        wygładzone (raz miałam to na plecach - efekt był świetny i na długo) Teraz już
        chyba takich zabiegów nie ma ;)
        • gaga_a Mona?uswiadomisz mnie co nie co? 11.02.05, 18:57
          Wybieram sie 1raz do kosmetyczki w swoim życiu na oczyszczanie twarzy...takie
          zwyczajne, bo proponowano mi jeszcze droższe z jakims aparatem....nie wiem
          tylko co jeszcze powinno sie po takim oczyszczaniu zwykłym robić?i najlepiej
          żeby nie było drogo...kosmetyczka powiedziała cos o jakims glikolu czy czyms
          takim...ja nie mam pojecia o co chodzi....dodam, że cere mam mieszaną i32letnią
          skore:(
          • Gość: mona Re: Mona?uswiadomisz mnie co nie co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:31
            Zaprowponowała ci najprawdopodobniej zabieg kwasem glikolowym. Najpierw
            zaczynasz od kremu który ma ok 8-12% potem zabiegi kwasami zależy od firmy ale
            chyba nigdy nie więcej niż 30- 35%. Zabieg świetny ale chwile należy poczekać
            na efekty (nie tak jak przy pillingu Jadwiga). Polecany do róznego rodzaju
            skóry , oczyszcza wyrównuje i ma dzaiłanie przeciwzmarszczkowe. Ja znosze ten
            zabieg świetnie i robie raz w roku serie. Najlepszy czas to jesień i wiosna (
            nie można absolutnie robić latem) przed zabiegiem tydzień wczesniej radziłabym
            zabieg oczyszczający bo na początku kuracji cera się lubi pogorszyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka