Dodaj do ulubionych

vit.C w płynie i piegi

IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 19:18
czy smarowanie ową substancją wybieli piegi?? czy to w ogole jest korzystne,
zdrowe, przynosi jakies rezultaty, jesli tak to jak to robic i jak czesto
dziekuje za wszelkie rady porady odpowiedzi :)
p.s.mam 29 lat i piegi na rękach i plecach, na twarzy równiez niestety
Obserwuj wątek
    • Gość: kobietka Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 19:45
      czekam niecierpliwie
      • Gość: witaminka Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.rene.com.pl 15.02.05, 20:49
        Nie wiem, czy działa na piegi, bo ich nie mam, natomiast mnie zlikwidowała
        cellulit. Nie wolno jej jednak stosować bez rozcieńczenia!!! Bo wypalisz sobie
        skóre. Ja rozbełtuję ją z oliwką lub balsamem do ciała. Jesli będziesz
        zainteresowana proporcjami to napisz, bo w ciemno mi się nie chce "produkować".
        • Gość: kobietka Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 21:13
          oczywiscie jestem zainteresowana proporcjami:) oraz jak czesto mozna taka
          mixture stosowac
          dziekuje witaminko
          • Gość: witaminka Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.rene.com.pl 15.02.05, 21:31
            Jestem strasznie konkretną osobą, więc do rzeczy. Po 1 miesiącu cellulit zmalał
            mi z 2 stopnia do 1. Bez diety i ćwiczeń. Ponieważ mam cerę naczynkową, to nie
            chcąc podrażnić skóry stosuję takie proporcje: wyciskam balsam wielkości
            orzecha wloskiego do miseczki i daję 4-5 kropli witaminy w płynie (używam tej
            polskiej Juvit).Bełtam i smaruję. A wersja z oliwką :na 2 łyżeczki od herbaty
            oliwki daję 5-6 kropli. Przez pierwsze dni trochę może piec (ja mam wrażliwą
            skórę), ale potem już nie. Aha, i rób to najlepiej na noc (wersja z oliwką) i
            jak chcesz rano (wersja z balsamem). ja robiętylko raz dziennie. Jeśli uznasz
            za konieczne możesz dać 1-2 krople witaminy więcej na "bazę", ale zacznij od
            podanych przeze mnie, bo to mocna rzecz i skóra różnie reaguje.
            Od 2 tyg. stosuję to też na twarz i jestem zachwycona efektami, tylko w
            mniejszym stężeniu.
            AHA>SUPER WAZNE. Nie wolno ci chodzić do solarium ani się opalać w czasie
            stosowania tej mikstury. Nie wiem dlaczego, ale to bardzo ważne.
            • Gość: kobietka Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 21:41
              ale mozna tego uzywac codzienie? nawet na twarz?
            • beata825 Re: vit.C w płynie i piegi 15.02.05, 21:44
              Witaminko ale chyba nie masz celulitu na twarzy :) bo napisałas ze piegów tez
              nie masz, sorki za ten niewinny zarcik ,ale jakie efekty sa na twarzy opócz
              wybielania? bo tez mam piegi i jestem ciekawa, pzdr.
      • Gość: witaminka Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.rene.com.pl 17.02.05, 11:25
        Nie wiem, czy witamina C przechodzi przez naskórek, nie jestem biochemikiem i
        merytorycznie polemizować nie chcę. Zgadzam się,że masaż dużo daje, tylko
        wczesniej też masowałam (z róznymi balsamami) i nie było takiego dobrego
        efektu. Naprawdę nie wiem, widzę w lustrze różnicę, ale skoro to nie ma prawa
        działać...Chyba, że mi się wzrok pogorszył i nie widzę tych "uroczych" grudek :D
        Ja wiem swoje, kto będzie chciał to spróbuje, kto nie - to jego sprawa (żyjemy
        w wolnym kraju).Komuś pomoże, komuś nie.
        A co do witaminy A - nie mam pojęcia, nie stosowałam, ale jest 1 sposób żeby
        się przekonać. Tak jak ja kiedyś z wit.C - zacznij sama eksperymentować,
        ostrożnie, bo to twoja twarz, ale spróbuj. Gdybym ja kiedyś nie spróbowała
        sama, to teraz bym tu nie pisała.
        Zresztą i tak za dużo piszę, uciekam.Pa,pa.
    • Gość: justy Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 15.02.05, 21:36
      piegi powinny sie troche rozjaśnić, pod warunkiem stałego stosowania dobrych
      filtrów.
      • Gość: witaminka Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.rene.com.pl 15.02.05, 21:48
        Na ciało używam codziennie, na twarz przez pierwsze dni też codziennie, a teraz
        raz na 2 dni. I mniejsze dawki, bo boję się o to,żeby mi naczynka nie popękały.
        Jak na razie jest o.k.
        Aha, mam paręnaście piegów na nosie, zimą o nich zapominam, przyjrzałam im sie
        teraz.... może faktycznie trochę jasniejsze...
        Spróbuj, niczym nie ryzykujesz, witamina kosztuje ok.11 zł, oliwka też nie
        majatek, jak ci się nie sprawdzi, to rzucisz w diabły a witamina przyda ci się
        doustnie na przeziębienia. :)
        • Gość: witaminka Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.rene.com.pl 15.02.05, 21:54
          do Beaty :)))
          Na twarz to zaczęłam stosować zachęcona dobrymi efektami na ciele. Niczego się
          nie spodziewałam, chciałam sprawdzić, co z teo wyniknie. Lubię eksperymenty,
          niestety niektóre źle sie dla mnie kończą, inne są strzałem w 10.
          A efekty na twarzy? Twarz wygladzona, mniejsze zmarszczki koło ust, tylko
          wysusza trochę skórę, więc stosuję też kremy.
          • Gość: madzior Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.05, 21:57
            a ja robie peeling twarzyczki(1 w tyg)i nakladam wit.C wymieszana z olejkiem
            rycynowym.
          • beata825 Re: vit.C w płynie i piegi 15.02.05, 21:58
            dzieki Witaminko, nie gniewaj sie za tamta ironie :) pzdr.
            • Gość: witaminka Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.rene.com.pl 15.02.05, 22:00
              Beata, uśmialam się, jest ok.
              Madzior, napisz jak to robisz, proporcje itd., może sie czegoś nowego nauczę.
              A olej rycynowy nie za tłusty???
    • Gość: :( Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 23:15
      up
      • Gość: madzior Re: vit.C w płynie i piegi IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.05, 10:03
        4-5 kropelek wit.C i tyle samo olejku rycynowego,dokladnie rozsmarowuje na
        dloniach i smaruje twarz.zazwyczaj robie to na noc.chyba ze jestes w
        domku,akurat nigdzie nie wychodzisz.ja robie zazwyczaj raz w tygodniu.
        • Gość: Klara Chyba muszę to wypróbować IP: *.4web.pl 16.02.05, 10:45
          A można poprosić o dokładną nazwę tej witaminy C w płynie?
          • justa_79 Re: Chyba muszę to wypróbować 16.02.05, 11:28
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=19582572&v=2&s=0
            ale dlaczego akurat olejek rycynowy? na włosy czy rzęsy, to rozumiem, ale na
            twarz?
            • Gość: Klara Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) IP: *.4web.pl 16.02.05, 11:37
              • Gość: Martusia211 Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) IP: *.asternet.pl / 213.155.191.* 16.02.05, 18:46
                Dziewczyny zainteresowało mnie to, że mogę w ten sposób zlikwidować cellulit :)
                Ostatnio zauważyłam że mam go tylko na 1 nodze :/
                A Juvit C mam od kilku m-cy, leży bezużytecznie na półce, to teraz się przyda :)
                • Gość: witaminka Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) IP: *.rene.com.pl / *.rene.com.pl 16.02.05, 21:55
                  Przeczytałam i nie zgadzam sie z tym,że to tylko placebo, albo,że nie przenika
                  przez naskórek. Gdyby tak było to nie zmniejszyłaby mi cellulitu, w końcu nie
                  wymyśliłam sobie tego, bo po co? Zresztą sama nie wiem, pewnie to że tę
                  miksturę wmasowuję też coś robi, ale i tak skóra po kuracji witaminowej jest
                  znacznie bardziej jędrna, napięta.Bez porównania.
                  • Gość: mama Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.05, 21:59
                    a czy jak bede smarowac piersi balsamem z kilka kroplami vitaminy C to cos sie
                    polepszy?no nie wiem,naprzyklad ujedrni?A dodam ze mam kilka rozstepow.
                    • Gość: witaminka Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) IP: *.rene.com.pl / *.rene.com.pl 16.02.05, 22:07
                      Ja smaruję całe ciało, piersi też. Na rozstepy chyba nie pomaga, ale na
                      jędrność biustu tak, tylko nie spodziewaj się cudów. No i ważna jest
                      systematyczność, dzień w dzień, a nie od przypadku.
                      Teraz muszę znikać,zajrzę tu jutro.
                      • Gość: reni Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) IP: *.autocom.pl 17.02.05, 00:10
                        a na co działa witamina A w płynie? Czy któraś z Was może stosowała? Zakupiłam
                        sobie w celu stosowania do twarzy na zmarszczki wokół oczu i ust, ale jakoś nie
                        mam odwagi
                        • justa_79 Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) 17.02.05, 10:51
                          reni, tu masz o wit. A:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=20121051&v=2&s=0
                  • Gość: l79 Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) IP: *.crowley.pl 17.02.05, 00:21
                    ale witamina c naprawde nie przechodzi przez naskorek. nie moze przechodzic bo
                    nie jest rozpuszczalna w tluszczach.
                    a czemu zniknal celulit? bo MASOWALAS...
                    • justa_79 Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) 17.02.05, 10:51
                      ale rozpuszcza się w wodzie - a każdy krem zawiera wodę. i co, jak się rozpuści
                      w tej wodzie, to już przejdzie przez naskórek, Twoim zdaniem?
                      • Gość: l79 Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) IP: *.crowley.pl 17.02.05, 20:51
                        substancje hydrofilowe takie jak witamina c nie przechodza przez skore
                        rozpuszczanie w wodzie niczego nie zmienia
                        woda zawarta w kremach tez nie wnika w wskore, zostaje na jej powierzchni
                        • justa_79 Re: Serdeczne dzięki!!! n/txt :)))))) 18.02.05, 10:29
                          ale przez skórę to przecież żaden kosmetyk nie przechodzi, wnikają najwyżej do
                          5 warstwy naskórka. czyli wit. C nawet do 1 warstwy naskórka nie wnika? a może
                          to chodzi właśnie o jej działanie na powierzchni skóry, jako zwalczanie wolnych
                          rodników?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka