Dodaj do ulubionych

zestawy dla suchej cery

05.06.02, 16:36
Moze to samo, tylko dla cery suchej i wrazliwej? Bo ja juz nie mam pomyslow...
Nie lubie mleczek, wiec uzywam zelu zmywanego woda (teraz YR Bio-Calmille),
zaraz potem kremu (aktualnie na dzien - Creme Desalterante Multi - hydratante
Clarins, na noc D-Stress Biotherm i YR Bio-Specific Re-Nutrition). Pod oczy LRP
Active C (ale nie lubie go szczegolnie o chyba przestane uzywac, zanim sie
skonczy). Pod podklad Base Magic Biotherm, podklad Bourjois Le Nu Vous Va Si
Bien (jedyny, ktory mi nie wysusza skory i nie tworzy maski). Mleczko do ciala
Bioptimale YR i balsam z mocznikiem 8% Louis Widmer Carbamid po depilacji
zwlaszcza. Do zluszczania peeling L'Oreal (zielony). Maski YR (zelowa Beaute
Nature i Les Gestes Essentielles - nawilzajaca). I to chyba wszystko...
Obserwuj wątek
    • staua Re: zestawy dla suchej cery 06.06.02, 09:20
      Podciagam, chyba znajdzie sie ktos, kto ma sucha skore???
      • agus7 Re: zestawy dla suchej cery 06.06.02, 09:43
        no dobra, ja mam suchą :)))) ale nie znalazłam swoich kosmetyków idealnych...

Używam toniku Vichy Purete Thermale (właśnie się skończył i teraz jest AA
        Hydraoxygen - użyłam wczoraj po raz pierwszy), mleczko do demakijażu Avene (nie
        warte 50 zł), wody termalnej Avene. Na dzień koncentrat stymulujący pod oczy
        IF, nawilżacz pod krem IF i Multi Active Jour PP Clarinsa. Na noc do wyboru
        maseczka nawilżająca Dax Minerały, maseczka kojąco-nawilżająca Avene albo
        biokrem dotleniający Eris 25+, a pod oczy Baume des Yeux Clarinsa (nowy nabytek
        ze strefy bezcłowej). Co kilka dni mimo suchej cery nakładam pod krem na noc
        Effaclar K.

Pozdrowienia.
        A.
        • staua Re: zestawy dla suchej cery 06.06.02, 10:05
          Ja tez czasem nakladam na czolo, nos i brode Effaclar K, bo wydaje mi sie, ze
          usuwa tez wierzchnie, suche warstwy skory i wygladza ja. Ale nie moge tego
          robic za czesto, bo po pewnym czasie bardzo przesusza. Musze w odpowiednim
          momencie przestac...
          A jak Ci sie podoba Multi Active Jour i balsam pod oczy Clarinsa? Bardzo lubie
          te firme...tych kosmetykow jeszcze nie uzywalam, ale uwazam, ze generalnie do
          suchej skory maja wszystko dobrane bardzo dobrze (przynajmniej do mojej...).
          czasem nie odpowiadaja mi zapachy.
          • agus7 Re: zestawy dla suchej cery 06.06.02, 11:20
            Jeśli chodzi o CLARINSA to jeszcze chyba za wcześnie żebym mogła go ocenić.
            Kremu na dzień używam regularnie od jakiegoś tygodnia, a balsamu pod oczy
            dopiero dwa dni (na noc). Oba te kosmetyki kupiłam pod wpływem "zachwytów" na
            Forum i oba w wersji do cery suchej. W kremie bardzo przeszkadza mi to że jest
            w ciężkim słoiku, nie wiem czemu nie zdecydują się na bardziej higieniczną i
            praktyczną tubkę. Krem jest gęsty i faktycznie zapach jest taki sobie. Całkiem
            ładnie się wchłania, a w ciągu dnia mam poczucie gładkiej buźki (ale nie jestem
            pewna czy to akurat po nim :))). Po balsamie pod oczy duuużo sobie obiecuję,
            ale - tak jak mówię - za wsześnie na efekty. Jest w tubeczce 20 ml no i z
            niecierpliwością czekam na efekty tj. czy poradzi sobie z moimi mimicznymi
            (chyba) zmarszczkami pod oczętami. Generalnie cena w Polsce jest dosyć
            odstraszająca (krem 195 zł, balsam 110), w strefia bezcłowej zaoszczędziłam
            jakieś 35%.
            • staua Re: zestawy dla suchej cery 06.06.02, 11:42
              W Szwajcarii te kosmetyki drozszych firm sa troche tansze niz Polsce, ale nie
              jakos dramatycznie, dlatego na ogol zaopatruje sie we Francji i wtedy kupuje
              kilka naraz, dlatego pytalam o Twoje zdanie, bo musze kupowac na zapas...
              Dzieki. Na pewno kupie balsam.
    • Gość: LadyBlue Re: zestawy dla suchej cery IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.02, 10:34
      > Nie lubie mleczek, wiec uzywam zelu zmywanego woda (teraz YR Bio-Calmille),
      dla mojej skóry ten zel okazał się za mocny i paskudnie ją wysuszył. :( i nie mam
      żadnego działajacego zestawu a skórę mam strasznie przesuszoną.
      • staua Re: zestawy dla suchej cery 06.06.02, 11:41
        U mnie dziala OK (tzn. od razu po uzyciu mam uczucie napiecia skory, ale nie
        jest przesuszona, a czesto po roznych zelach mialam suche, luszczace sie
        placki). Mam go juz miesiac, wiec jego wplyw na moja skore juz sie nie zmieni...
        Ale, jak pisalam w jakims innym watku, wole Clarinsa zel-krem dla wrazliwej
        skory, po nim zero napiecia i skora jest miekka. Ale YR jest duzo tanszy...Moze
        bede uzywac ich na zmiane.
        • agus7 Re: zestawy dla suchej cery 06.06.02, 11:52
          Ja też nie lubię mleczek do zmywania, ale chwilowo POŚWIĘCAM SIĘ w ramach akcji
          NAWILŻANIE :)))) (warszawska woda na pewno temu nie sprzyja...). Wcześniej
          używałam spłukiwany wodą Estee Lauder Splash Away, który zachwalałam już kilka
          razy na tym Forum jako przyjemny w użyciu i niezwyle wręcz wydajny (1,5 roku i
          końca nie widać!). Tyle że on jest do cery normalnej i mieszanej, ale nie
          ściągał mi skóry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka