IP: *.chello.pl 22.02.05, 11:44
od kilku tygodni stosuje acne derm i cepan, jednak strasznie zbladlam i
wygladam jak smierc. czy moge isc na solarium i nadal stosowa te kremy? czy
trzeba je przerwac na czas chodzenia do solarium. czy sa inne sposoby na
odbladniecie? nie jestem jaks fanka solarium, ale nie chce wygladac jak trup.
Obserwuj wątek
    • Gość: Matysia Re: bladosc IP: *.aster.pl 22.02.05, 11:54
      Witaj, jestem lekarzem kosmetologiem.
      Absolutnie nie wolno używac solarium podczas kuracji tymi substancjami. Owszem,
      moze nic sie nie stac, ale moga równiez wystąpic przebarwienia , których nie
      usunie sie nawet kilkakrotnymi zabiegami z ocnymi kwasami.
      Nie polecam. Nawet na silne słonce powinno sie uzywac sun blockerów przed
      wyjsciem z domu.
      Proponuje krem koloryzujący.
      MAtysia
      • Gość: doris Re: bladosc IP: *.chello.pl 22.02.05, 18:07
        dzieki za odpowiedz. a ile czasu po odstawieniu obu masci moge isc na sztuczne
        slonce?
        • Gość: tAkie pytanie Re: bladosc IP: *.4web.pl 22.02.05, 18:24
          sorry, a co to jest ten Cepan?
          • Gość: doris Re: bladosc IP: *.chello.pl 22.02.05, 22:10
            masc na blizny. mam sporo blizn i przebarwien po tradziku. cepan pomaga, ale
            wygladam blado.
        • justa_79 Re: bladosc 23.02.05, 11:09
          ok. miesiąc. a musisz w ogóle iść na solarium? kup sobie krem brązujący.
          • Gość: doris Re: bladosc IP: *.chello.pl 23.02.05, 18:47
            nigdy w zyciu nie uzywalam kremu brazujacego. nie wiem jak sie to robi. boje sie
            ze bede miala plamy, albo ze bede wygladac jak jakas dresiara, blond wlosy
            (takie mam)i ciemna twarz.
            • Gość: Vp Re: bladosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 18:57
              Nie ma co sie bać:) Polecam balsam brązujący Ziaja Sopot. Od razu moja cera
              nabrała ładnego kolorku i blizny stały sie mniej widoczne. Nie robi plam bo
              lekko brązuje. Im czesciej nakladasz tym jest ciemniejszy, moze wystarczy jak
              raz nałozysz i efekt bedzie Ci sie podobał:)
              • Gość: calineczka Re: bladosc IP: *.ARMnet.Torun.PL 23.02.05, 19:00
                A ja Sopotu nie polecam. Jest okropnie tlusty, wchlania sie chyba kilka godzin.
                Poza tym mimo ze mam blada cere, to efekt brazujacy byl prawie niewidoczny.
                • Gość: doris Re: bladosc IP: *.chello.pl 23.02.05, 23:23
                  to ktory mam kupic? co mi polecicie? chodzi mi raczej o cos taniego, nie za 100
                  zeta. a jezeli mam cere sklonna do pryszczy i wagrow to mi sie nie pogorszy? a
                  nie bede sie po tym swiecic? i jak to cholerstwo sie naklada? ale na pewno bede
                  wygladac naturalnie? napiszcie, napiszcie...
                  • Gość: calineczka Re: bladosc IP: *.ARMnet.Torun.PL 23.02.05, 23:29
                    Jak masz cere sklonna do zaskornikow etc., to tym bardziej nie kupuj Sopotu, bo
                    on zatyka pory i moze pogorszyc stan skory. Poza tym bedziesz sie po nim
                    okropnie swiecic. Nie polece Ci niczego innego, bo po tym, jak zrazilam sie do
                    Sopotu, nie kupilam zadnego podobnego specyfiku. Wiem, ze na forum polecano
                    samoopalacz Eris, ale koniecznie w zelu.
            • justa_79 Re: bladosc 24.02.05, 10:54
              kremy brązujące w przeciwieństwie do samoopalaczy działają b. delikatnie i nie
              robią plam. używasz jak normalnego kremu, tylko później dokładnie myjesz ręce.
              wypróbuj np. krem nawilżający brązujący Bielendy, jest mniej tłusty niż Sopot
              Ziai i ładniej pachnie.
    • Gość: len Re: bladosc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 23:29
      Spróbuj moze krem doskonalacy cere Eris z serii Youn & Unique. Nadaje skorze
      delikatny ladny, lekko jakby opalony odcien. Nie da sie go raczej przedawkowac,
      efekt chyba zawsze bedzie naturalny. Jesli masz dostep do promocyjnych
      opakowan - tych malych, 20 ml, za 5 zl - to polecam! Pelnej tubki w normalnej
      cenie nie kupilabym do tego celu.

Pozdrawiam!
      • Gość: doris Re: bladosc IP: *.chello.pl 24.02.05, 10:58
        a ile kosztuje normalna tubka erisu? gdzie moge dostac male probki?
        • Gość: Aga Re: bladosc IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 24.02.05, 13:23
          A może kremik nawilżająco-brązujący z Sorai? To jest seria: złocista
          pielęgnacja, kosztuje ok 10-12 zł. Tylko się nie pomyl bo jest z tej serii
          jescze brązujący z drobinkami.
        • Gość: calineczka Re: bladosc IP: *.ARMnet.Torun.PL 24.02.05, 13:58
          Normalna tubka kremu Eris kosztuje ok. 62 zl. Nie wiem, gdzie mozesz dostac
          male promocyjne opakowania, u mnie, w Toruniu, nigdzie ich nie widzialam. Na
          forum podawane byly miejsca, gdzie sa one dostepne w Warszawie.
    • Gość: len Re: bladosc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.05, 17:53
      W Warszawie kupowalam dwukrotnie w GaleriiCentrum - przy Marszalkowskiej i w
      WolaPark. W Galerii przy Marszalkowskiej do zakupu (4 malych tubek) otrzymalam
      miniprodukt - emulsje do mycia twarzy. Nie spotkalam sie z promocyjnymi
      opakowaniami w innych drogeriach poza Galeriami.

Pozdrawiam!
      • Gość: doris Re: bladosc IP: *.chello.pl 24.02.05, 18:54
        oo,wlasnie jutro tam bede to sobie kupie. mam nadzieje ze jeszcze jest.
    • Gość: doris Re: bladosc IP: *.chello.pl 26.02.05, 11:05
      kupilam krem brazujacy. wybralam soraya, bo bielenda wydawal mi sie gorsza a
      ziaje odradzalyscie. poki co jestem bardzo zadowolona. twraz wyglada naturalnie
      jakby lekko musnieta sloncem. naprawde jestem bardzo zadowolona.
      mam tylko dwa pytania:
      1. czy jest to obojetne dla skory? nie okaze sie ze za 3 lata bede miala
      zmarszczki albo skora zacznie mi zlazic lub cos jeszcze innego?
      2. dlaczego kremow brazujacych nie produkuja firmy z lepszej polki (wedlug mnie)
      typu loreal, garnier, dermika czy inne? nie mowie o takich typu clinique czy
      dior bo i tak mnie na nie nie stac.
      pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za rade.
      • justa_79 Re: bladosc 28.02.05, 12:53
        to drugie pytanie też mnie zastanawia, może dlatego, że globalne firmy nie
        dostrzegają potrzeb lokalnego rynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka