Gość: ADA IP: *.autocom.pl 22.02.05, 14:48 Moze macie jakies sprawdzone sposoby, obcinam wlosy co 2-gi miesiac , stosuje jakies odzywki do farbowanych wlosow bo zdaza mi sie je umalowac 2 razy do roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beata Re: Piurowate wlosy na koncach-- CO Z TYM ROBIC?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:33 odzywka Henna wax , do kupienia w aptece , kosztuje około 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa olejek kokosowy 23.02.05, 10:49 sloik kosztuje jakies 5-7 zlotych. Wcierac w koncówki bez spBukiwania. doskonale "skleja" Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: olejek kokosowy 23.02.05, 10:53 Hej. Taki olejek kokosowy, który można kupić w sklepach zielarskich? Ojej, bez spłukiwania? ;-) jeśli ktoś nie przepada za zapachem kokosowym, to co innego z olejków byś poleciła - właśnie do suchych i rozdwajających się włosów? Pozdrawiam. Ps. Bez spłukiwania?! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: olejek kokosowy 23.02.05, 11:19 Takiolejek który jest w sklepach ze zdrowa zywnoscia. bo on sie rózwniez nadaje do celow spozywczych- a moze gBownie:-) Bez spBukiwanie to nie wiem, ale cos posrodku. Uzyj 1 lyzki oleju roslinnego- awokado, jojoba, sezamowy, migdalowy, nawet oliwa extra vergine moze byc. dodaj kilka kropli olejkulawendowego lub paczulowego i wetrzyj we wlosy. Kaptur lub recznik na glowe i spac. A rano umyj wlosy normalnie. Ja tak robie, a rozjasniam wlosy z czarnych na blond i nie mam siana, ani poszarpanych konców Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: olejek kokosowy 23.02.05, 11:46 Dzięki za przepis na ciekawy kompresik ;-) Ale nałożę go na 2-3 godziny, w nocy nie mogłabym spać z tym wszystkim na głowie, marudna jestem, wiem ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Re: olejek kokosowy 23.02.05, 12:07 Ja też się skuszę na taką miksturkę :))) Dzięki za przepis. A może wiesz, jak zrobić "kąpiel Kleopatry"? Czy tylko wystarczy dodać zwykłego mleka (z kartoniku) do wody??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitipel Re: mam tylko prysznic niestety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:47 piÓrowate!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Eksperymencik 23.02.05, 23:42 Za twoją radą poleciałam dzisiaj do sklepu zielarskiego i kupiłam polecany przez ciebie olej kokosowy. Wtarłam go w całe włosy, od nasady po same końce. Chodziłam tak przez cały dzień (tylko po domu bo dzisiaj miałam wreszcie dzień dla siebie :))) Tylko ciągle miałam wrażenie że Malibu mi się na głowę wylało :) Ale do rzeczy. Wieczorem umyłam włosy i specjalnie nie użyłam odżywki- co zawsze robię- chcąc sprawdzić działanie tego olejku. I co? Byłam mile zaskoczona. Bez problemu rozczesałam włosy,a po wysuszeniu są miękkie w dotyku. Całkiem niezły ten kokosik :))) Pozdrawiam P.S.więcej takich rad koleżanko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty A ja mam pytano: IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 23:48 jak się Wam udaje zmyć z włosów wszelkie maseczki na bazie oliwy z oliwek czy innych oleistych tłustych substancji? Bo ja myję, myję, spłukuję, myję, spłukuję i jeszcze raz spłukuję ciepłą woda (choć zwykle używam letniej, ale tłuszczu zimną nie sposób usunąć) i co? I po wyschnięciu i tak wyglądają jak świeżo sklejone smarem. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Re: A ja mam pytano: 23.02.05, 23:52 Ja nie mam tego problemu. Jakoś same się zmywają za pierwszym myciem. Może to zależy od rodzaju włosa? A może za często robisz takie maseczki? A może masz już odżywione włosy i specyfiki nie wnikają w strukturę włosa tylko go oblepiają? Sama nie wiem. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: A ja mam pytano: IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 24.02.05, 00:04 Własnie w ogóle nie robię. Strrzeliło mi parę razy to do głowy, ale za każdym razem efewkt ten sam - niby włosy lśniące, ale lśniące... od tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa za duzo moze bierzesz tej oliwy 24.02.05, 10:35 Na wlosy troche za ucho biore lyzke stolowa- to w zupelnosci wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ono Re: Piurowate wlosy na koncach-- CO Z TYM ROBIC?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:57 Nauczyć się ortografii. Może, jak się coś do łba nałoży to się i na łbie ułoży! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: Pióóórowate!!do Kraxy i dziewczyn 24.02.05, 10:53 mam pytanko-czy mówimy o OLEJKU koksowym takim w małejk buteleczce typu 10 ml czy o OLEJU kokosowym który występuje w formie stałej i ma wygląd smalcu?? Bo ja OLEJU nie mogę zmyć szamponem a co do olejku-skoro buteleczka zawiera 10 ml to jak nałozycie na całe włósy od nasady po końce to rozumiem ze idzei wam cała buteleczka??? Czy olejek zmywa się łatwiej od oleju??? czekam na odp to moze znowu spróbuję sobie dziś zrobić miksurę' kiedyś nałożyłam olej, rano umyłam i byłt jak posmarowane smalczykiem, musiałam pospinać włosy i gnać do pracy, Boże jak ja wtedy wyglądałam!!! w strąkach, a nie miałam czasu umyć drugi raz Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa pierwszy raz slysze o olejku eterycznym kokosowym 24.02.05, 10:57 bo to masz chyba na mysli piszac o malej 10 ml butelce. olej kokosowy jest olejem bazowym. I o takim mówie. a to co Ci moze ktos sprzedaje w malej ilosci jako olejek kokosowy to jest jakas sztucznota i nie uzywaj tego Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: pierwszy raz slysze o olejku eterycznym kokos 24.02.05, 11:22 Kraxa właśnie taki malutki dostałam jako olejek eteryczny z sklepie zielarkim ja jana pawła. A jak wyhgląda, jaką ma pojemność ten olej bazowy? gdzie go dostanę w w-wie? konkretnie w której zielarni bo jak widać w tej na jana pawła dostałam coś innego. Kraxa a do czego moge zużyć ten zakupiony 10 ml pachnący jak olejek do ciasta??? czy skzodliwe jest nakładanie tego na skórę? skąd mam wiedzieć co to jest u licha? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa na skóre nie nakBadaj 24.02.05, 11:34 Absolutnie, to jest jakis chemiczny erzac. Mozesz ewentualnie uzywac do kominka zapachowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa olej bazowy 24.02.05, 11:36 czyli taki, z którym miesz sie olejki eteryczne. Kazdy, nawet slonecznikowy czysto roslinny olej moze pelnic role bazowego. kokosowy kupuje sie w sklepach ze zdrowa zywnoscia- jest mlecznobialy, wlasnie taki smalcoawty i z reguly sprzedawany jest w sloiczkach po 5-7 zB za sztuke. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: olej bazowy 24.02.05, 11:42 Kraxa ok rozumiem, ale w sklepie ze zdrową żywnością tam gdzie widziałam "olej" kokosowy miał on stan skupienia stały, nie płynny, pani mówiła że to normalne i tzreba go w domu podrzać, kosztował malutki słoiczek 13-14 zł, czy to jest to o co nam chodzi? czy na pewno ten biały smalec się zmywa szamponem? dzieki za rady, ten zakupiony 10 ml wleję to kominka Kraxa czy jestes z wwy i mozesz mi podac adres sklepu gdzie ty kupiłas olej za 5 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa nie jestem z Gdanska 24.02.05, 11:45 A prawie wszystkie fanty, w tym olejki kupuje w sieci. Ten olej akurat w sklepie dla wegetarian Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: nie jestem z Gdanska 24.02.05, 11:47 ok dzięki ale czy ten który kupujesz ma postać stałą czy płynną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: pól- stala IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.05, 18:18 ja polecam olejek cehko na końcówki włosów , bomba poprostu. kiwi Odpowiedz Link Zgłoś