Dodaj do ulubionych

SIWE WŁOSY

24.02.05, 11:58
Witam
Moze ktoś mi pomoże. Mam 28 lat i siwe włosy. Dokładnie to, wygląda to tak:
Włosy farbuję na bordow-wiśniowy kolor, ale już po miesiącu robią się siwe
odrosty i muszę znów farbować. Myślałam o zmianie koloru włosów. Może zrobić
jakiś balejaż ale troszkę nie mam odwagi.Co mam robić. Proszę o jakiekolwiek
rady
Obserwuj wątek
    • inka2000 Re: SIWE WŁOSY 01.03.05, 14:36
      pasemka na pewno pomogą zatuszować siwe włosy - ale tak jak w przypadku farby
      pojawią się odrosty
      Przede wszytskim radziłabym Ci zmniejszyć kontrast między naturalną barwą
      włosów a używaną farbą - także do pasemek- jeśli używasz mocnych odcieni
      odrosty bardzo kontrastują z pozostałymi włosami.
      Jeśli chcesz zrezygnowac z farby - pozostaje odsiwiacz do likwidacji siwych
      włosów - ale wtedy wrócisz do naturalnej barwy włosów (odsiwiacz nie
      koloryzuje włosów na wybrany kolor tylko ma przywrócić naturalną pigmentację)
    • montein Re: SIWE WŁOSY 02.03.05, 15:41
      Nie jesteś sama moja miła,witaj w klubie gołebic.Jesteśmy w tym samym wieku
      imamy ten sam problem.Ja też farbuje na ciemny kolor i mam obsesję ,bo po
      tygodniu już widzę odrosty, cholery można dostać.Raz sie odważyłam i zrobiłam
      na farbowanym ciemnym bronzie jasne blond pasemka nie byłam przekonana, ale
      podobno wygladalam ładnie, a odrostów nie było widać 3 m-ce, bo wygladały jak
      kolejny kolor pasemek,polecam
    • meggi82 Re: SIWE WŁOSY 04.03.05, 13:49
      A co ja mam powiedzieć???? W tym roku kończę 23 i mam siwe włosy!!! :((((
      Nie pamiętam dokłądnie, ale na oko jakies 4 lata temu pojawiały się perwsze
      siwe :-// Pojedyncze a teraz więcej... Jestem brunetką, nie używam zadnej farby
      i to widac coraz bardziej... Włosy występuje głównie po prawej stronie... nie
      wiem czy to może miec związek z wypadkiem - w 97r. miałam wypadek -zderzenie
      motocykla z samochodem... upadłam na prawy bok uderzając głową o asfalt..

Nie wiem... głupio się z tym czuję... bo juz koleżanki zaczynają się nabijać..
      ze siewieję ;(((
    • oksana.zarewicz Re: SIWE WŁOSY 14.03.05, 11:52
      Witam
      Niestety, tak właśnie jest w życiu, że pojawiają się siwe włosy a my musimy je
      maskować. Najskuteczniej robi to farba ale w przypadku pojedynczych siwych
      włosów często wystarczy i szampon koloryzujący. W każdym z tych przypadków
      trzeba liczyć się z koniecznością powtarzania zabiegu koloryzacji co 3-4 tyg. w
      celu zafarbowania odrostów i wyrównania koloru włosów na całej ich długości.
      Rzeczywiście na jasnych włosach siwizna jest mniej widoczna a więc jeżeli jest
      ci do twarzy i lubisz jasne odcienie, to zmień kolor swoich włosów (najlepiej
      zrobić to u dobrego fryzjera).
      Do Meggi 82, twój wypadek samochodowy, a szczególnie stres i uraz z nim
      związany mogły wpłynąć na pojawienie się wcześniej siwych włosów. Chociaż
      wiadomo, że proces siwienia jest zaprogramowany genetycznie, to jednak do końca
      nie są poznane jego mechanizmy.
      Pozdrawiam
      Oksana
      • gosiah2 Re: SIWE WŁOSY 14.03.05, 16:43
        Witam.
        Dawno mnie nie było na tym forum a chciałabym serdecznie wszystkim podziękować
        za wypowiedzi. Troszkę się boję zmienić kolor włosów na jasny, ale idzie wiosna
        (małymi kroczkami), więc może czas na zmiany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka