Dodaj do ulubionych

rak piersi

IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 27.02.05, 12:26
czy to mozliwe aby spotkalo to osobe w wieku 20 lat?
Obserwuj wątek
    • Gość: azja Re: rak piersi IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.05, 12:45
      mozliwe, moja kolezanka miala 15 lat.
      czytalam Twoj post na Zdrowiu Kobiety, nie przejmuj sie na zapas, to
      prawdopodobnie torbielki. ale idz koniecznie do lekarza, niech Cie zbada
      palpacyjnie i da skierowanie na USG. nie daj sie zbyc slowami :-)
      trzym sie cieplo!
      • Gość: mala nie biore tabletek :( IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 27.02.05, 12:46
        i nigdy nie bralam
        • Gość: francuzeczka Re: nie biore tabletek :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 13:26
          azja napisala ze to prawdopodobnie torbielki a nie tabletki.
          • Gość: tralala Re: nie biore tabletek :( IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.02.05, 15:02
            koniecznie zrob mammografie piersi, to nie boli ani nie jest jakies
            upokarzajace, zwykle jakby przeswietlenie.
            zapewne masz tylko torbielki badz luszczaki, powiekszone tkanki, ale to nic
            powaznego. im szybciej pojdziesz tym lepiej. :) trzymaj sie cieplo i idz do
            lekarza w tym tygodniu. zreszta mozesz sama najpierw pojsc na mammografie, w
            prywatnym gabinecie zrobia ci szybciutko i bez kolejek, no ale odplatnie.
    • ruda_80 Re: rak piersi 28.02.05, 11:01
      Pewnie jest to możliwe ale prawdopodobieństwo jest niewielkie. Jeśli wyczuwasz
      jakieś guzki to moga to być np. włókniaki. Jednak najbezpieczniej będzie gdy
      udasz się do lekarza i na usg piersi (na mamografie, którą ktoś tu doradzał
      jesteś za młoda). Jeszcze jedno, jeśli guzek który wyczuwasz jest zwarty, tzn.
      wyczuwasz go dokładnie a nie jest to rodzaj galaretowatej, niezwartej masy (mam
      nadzieje, ze w miare jasno to opisalam) to najprawdopodobniej jest to właśnie
      jakiś niegroźny torbiel. Jednak wszelkie wątpliwości rozwieje lekarz. Sama
      przeżyłam chwile grozy i czarne wizje ponad rok temu, na szczęście guzek okazał
      się własnie niegroźnym włókniakiem, dziś pozostała po nim tylko niewielka
      szramka na piersi :-)
      • Gość: GOSC Re: rak piersi IP: 83.238.13.* 28.02.05, 12:14
        musisz koniecznie udac sie do lekarza tam zrobia ci USG - bo dla mlodych osob
        to tylko USG. Potem ewentualnie czeka sie biopsja i wyciecie. Ale nie martw sie
        mozna to wszystko przezyc - sama jestem juz po, przezywalam to w listopadzie
        2004 r.Moze sie nawet okazac, że nie muszisz miec tej zmiany wycinanaj bo nie
        jest duza itp. i bedziesz pod obserwacja.najlepiej idx do onkologa, który
        zajmuje sie tylko piersiami - ma wtedy najwieksze doswiadczenie a to jest chyba
        najważniejsze. Bedzie dobrze !!
    • Gość: keti Re: rak piersi IP: 213.76.135.* 28.02.05, 12:25
      jedynie wizyta u lekarza uspokoi cie zupelnie.mialam to samo rok temu.wyczulam
      sobie dosyc duzego guzka w gornej cz.piersi.nie spalam cala noc, ale zaraz
      nast.dnia poszlam do ginekologa.zbadal mnie i dal skierowanie na bippsje.jak
      sie dowiedzialam jest to jedyna, wykluczajaca w 100% metoda badania.daje obraz
      tkanki, tego z czego jest "zrobiony" guzek.czy sa to zmany nowotworowe czynie.
      badanie jest niestety nieprzyjemne, ale mimo wszystko polecam. aha!w wiekszosci
      przypadkow, szczegolnie w tak mlodym wieku wiekszosc zmian w piersiach nie ma
      charakteru nowotworu.szczegolnie jezeli sa to guzki wieksze, łatwo wyczuwalne i
      pojewily sie nagle.zobaczysz, wszystko bedzie dobrze!jestem pewna i trzymam
      kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka