Dodaj do ulubionych

M A S A Ż T W A R Z Y !!!

28.02.05, 09:58
Dużo dobrego na ten temat ostatnio sie nasłuchałam.

Czy ktoś może mi polecić dobrą lekture ?

z góry dziekuje.
Obserwuj wątek
    • schaetzchen Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! 28.02.05, 12:23
      wygooglane:

www.jakobieta.pl/swiatspa/masaz-3.html
      www.gospodyni.akcjasos.pl/akupresura_dla_urody.html
      www.atw.com.pl/atw/porady/articles/II04_2.html
      • elzea Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! 28.02.05, 13:13
        schaetzchen dzięki a czy z książek ktoś może coś polecić?
        • Gość: Ania Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:34
          Nie wiem czy oglądacie na TVP 2 program ,,o 10 lat mniej,,
          Tam właśnie zachwalano skuteczność masażu twarzy jako naturalną metode
          uniknięcia zmarszczek. Też jestem ciekawa tego.
          • Gość: Nina Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.03.05, 18:18
            Ja chodzę na masaz twarzy, ale nie do kosmetyczki tylko do masazysty ,Mam 36
            lat, na czole robily mi sie juz zmarszczki mimiczne , nie ma teraz po nich
            sladu .Twarz w ogole jest taka wypoczeta. Kosztuje to mnie 20 zl , warto
      • Gość: Nika Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:10
        schaetzchen napisała:

> wygooglane:
        >
        > www.jakobieta.pl/swiatspa/masaz-3.html
        > www.gospodyni.akcjasos.pl/akupresura_dla_urody.html
        > www.atw.com.pl/atw/porady/articles/II04_2.html

to pierwsze wogóle nie zgadza sie z przebiegiem mięsni i prędzej po takim
        masażu postarzysz skore niż ujędrnisz i zrelaksujesz.
    • Gość: KB Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.ipt.aol.com 04.03.05, 19:32
      com3.runboard.com/bbiochemiaurody.foglnatematyka.t11
      • elzea Re: Do Niny 07.03.05, 15:11
        Nino a ile razy w m-c chodzisz??????
        • elzea Re: A jakąś książke może ktoś polecić? 08.03.05, 15:04
          w tym temacie?
          • Gość: Nika Re: A jakąś książke może ktoś polecić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:24
            Co do książek to ciężko jest polecić jakąś dobrą książke. Moja nauczycielka
            ktora uczy mnie takiego masażu kożyszta z bardzo starej książki. Ale nawet
            gdybyś miała taką książke to ciężko byłoby ci uzyskać taki efekt gdybyś sama
            sobie robiła ten masaż. To calkiem inaczej sie odczówa gdy ktoś ci robi a ty
            sama. A tak poza tym to nie których ruchów sama nie wykonasz. I olejek lub krem
            specjalny jest potrzebny.
            • elzea kto będzie lepszy masażysta czy kosmetyczka? 09.03.05, 09:48
              Sama nie wiem kto będzie lepszy.
              Czy masażysta wymasuje twarz tak jak w linkach które mi podałyście czy jednak
              do tego będzie lepsza kosmetyczka co Wy na to?
    • Gość: monika Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:53
      Jestem masażystką i powiem ci że, jeżeli to jest masaż relaksacyjny
      (potwierdzam że zmarszczki mogą zrobić się płytsze) to wszystko jedno czy
      będzie to kosmetyczka (oczywiście odpowiednio wyszkolona) czy masażysta.
      Kosmetyczki uczą się głównie (a może i tylko) masażu twarzy a masażysci masazu
      całego ciała w tym i twarzy. Uczą się oprócz masażu relaksacyjnego masażu
      leczniczego, sportowego, drenażu itp. Także zarówno kosmetyczki jak i masażysci
      powinni dobrze się spisać. Jeśli wybierałabyś się do masażysty na masaż twarzy
      to polecam bardziej kobietę( są delikatniejsze) a do masażu całego ciała, który
      jest energiczniejszy raczej facetów. Sprawdzone na moich kolegach
      masażystach.Pozdrawiam.
      • Gość: Olga Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:24
        Moniko przepraszam jeżeli cie uraze ale to prawda. Jak nie wiesz to nie pisz!
        Kosmetyczka w szkole poznaje masaż calego ciala a nie tylko twarzy. Skąd takie
        prymitywne wiadomości masz? Ja chodzilam na masaże do kosmetyczki i do
        masażysty i jestem o wiele bardziej zadowolona z kosmetyczki. Po wizytach u
        masażysty czulam sie dobrze tylko przez 2 godziny a u kosmetyczki bardzo dlugo
        no i jeszcze skora była tak piękna. nawet nie wiedzialam ile daje masaż!!!
        • Gość: Do Olgi Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:23
          Nie znam wszystkich szkół, ale moje koleżanki były uczone (to było parę lat
          temu)w szkole kosmetycznej tylko masażu twarzy. Moja nauczycielka od masażu
          wykładała zarówno uczyła nas jak i przyszłe kosnetyczyki i mówiła że one uczą
          się masażu twarzy - dlatego tak napisałam. Poza tym twoja kosmetyczka mogła
          skończyc przecież kurs masażu - jest pełno ofert na rynku. A poza tym jak kto
          masuje zależy także od jego predyspozycji nie tylko od skończonej szkoły. Nie
          napisałam nigdzie , że kosmetyczki gorzej masują. Ba! Mogą masować lepiej bo
          się bardziej starają.
          • Gość: Ucząca sie kosmety Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:30
            Jestem uczennicą zwykłego studium kosmetycznego i potwierdzam opinie Olgi że
            kosmetyczka nie ogranicza sie tylko do twarzy. Może jakieś stare szkoly
            ograniczały sie do tego ale nowoczesne nie. Uczymy sie masażu całego ciała i
            zaskakuje mnie opinia ograniczania sie tylko do twarzy. Ja chodze na zwykłe
            studium kosmetyczne i uczymy sie masażu całego ciała. denerwuje też mnie jak
            ktoś twierdzi że kosmetyczka .....jak ktoś nie wie bo nie chodzi do takiej
            szkoly to niech sie nie wypowiada i wpiera ludziom głupoty. Bez przesady!!! Tak
            jak wiele osób twierdzi ze uczące sie kosmetyczki są na poziomie uczennic
            zawodówek fryzjerskich. Nauki mamy bardzo dużo (dermatologia, marketing,
            gospodarka, chemia, pracownia chemiczna, anatomia itd) po co byśmy sie tego
            uczyły gdybyśmy sie ograniczały tylko do twarzy?????
            • Gość: Monika Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:15
              Nie rozumiem skąd tyle agresji. Nie krytykowałam przecież kosmetyczek, ani nikt
              inny nie mówił że nic nie potrafią, a więc przeciwnie. Napisałam tak bo takie
              miałam informacje. Cieszy mnie że kosmetyczki uczą się masażu całego ciała.
      • kosmisia Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! 23.03.05, 18:31
        ja robię masaż twarzy u kosmetyczki i jestem bardzo zadowolona
    • elzea Re: Do Moniki 10.03.05, 12:52
      Dzięki za informację:)
      • Gość: monika Re: Do Moniki IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 22:11
        Proszę bardzo :-))) Miłego masażu!
        Pozdr
        • elzea masaż 23.03.05, 14:08
          up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka