elzea 28.02.05, 09:58 Dużo dobrego na ten temat ostatnio sie nasłuchałam. Czy ktoś może mi polecić dobrą lekture ? z góry dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schaetzchen Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! 28.02.05, 12:23 wygooglane: www.jakobieta.pl/swiatspa/masaz-3.html www.gospodyni.akcjasos.pl/akupresura_dla_urody.html www.atw.com.pl/atw/porady/articles/II04_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
elzea Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! 28.02.05, 13:13 schaetzchen dzięki a czy z książek ktoś może coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:34 Nie wiem czy oglądacie na TVP 2 program ,,o 10 lat mniej,, Tam właśnie zachwalano skuteczność masażu twarzy jako naturalną metode uniknięcia zmarszczek. Też jestem ciekawa tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.03.05, 18:18 Ja chodzę na masaz twarzy, ale nie do kosmetyczki tylko do masazysty ,Mam 36 lat, na czole robily mi sie juz zmarszczki mimiczne , nie ma teraz po nich sladu .Twarz w ogole jest taka wypoczeta. Kosztuje to mnie 20 zl , warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:10 schaetzchen napisała: > wygooglane: > > www.jakobieta.pl/swiatspa/masaz-3.html > www.gospodyni.akcjasos.pl/akupresura_dla_urody.html > www.atw.com.pl/atw/porady/articles/II04_2.html to pierwsze wogóle nie zgadza sie z przebiegiem mięsni i prędzej po takim masażu postarzysz skore niż ujędrnisz i zrelaksujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.ipt.aol.com 04.03.05, 19:32 com3.runboard.com/bbiochemiaurody.foglnatematyka.t11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: A jakąś książke może ktoś polecić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:24 Co do książek to ciężko jest polecić jakąś dobrą książke. Moja nauczycielka ktora uczy mnie takiego masażu kożyszta z bardzo starej książki. Ale nawet gdybyś miała taką książke to ciężko byłoby ci uzyskać taki efekt gdybyś sama sobie robiła ten masaż. To calkiem inaczej sie odczówa gdy ktoś ci robi a ty sama. A tak poza tym to nie których ruchów sama nie wykonasz. I olejek lub krem specjalny jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
elzea kto będzie lepszy masażysta czy kosmetyczka? 09.03.05, 09:48 Sama nie wiem kto będzie lepszy. Czy masażysta wymasuje twarz tak jak w linkach które mi podałyście czy jednak do tego będzie lepsza kosmetyczka co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:53 Jestem masażystką i powiem ci że, jeżeli to jest masaż relaksacyjny (potwierdzam że zmarszczki mogą zrobić się płytsze) to wszystko jedno czy będzie to kosmetyczka (oczywiście odpowiednio wyszkolona) czy masażysta. Kosmetyczki uczą się głównie (a może i tylko) masażu twarzy a masażysci masazu całego ciała w tym i twarzy. Uczą się oprócz masażu relaksacyjnego masażu leczniczego, sportowego, drenażu itp. Także zarówno kosmetyczki jak i masażysci powinni dobrze się spisać. Jeśli wybierałabyś się do masażysty na masaż twarzy to polecam bardziej kobietę( są delikatniejsze) a do masażu całego ciała, który jest energiczniejszy raczej facetów. Sprawdzone na moich kolegach masażystach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:24 Moniko przepraszam jeżeli cie uraze ale to prawda. Jak nie wiesz to nie pisz! Kosmetyczka w szkole poznaje masaż calego ciala a nie tylko twarzy. Skąd takie prymitywne wiadomości masz? Ja chodzilam na masaże do kosmetyczki i do masażysty i jestem o wiele bardziej zadowolona z kosmetyczki. Po wizytach u masażysty czulam sie dobrze tylko przez 2 godziny a u kosmetyczki bardzo dlugo no i jeszcze skora była tak piękna. nawet nie wiedzialam ile daje masaż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Olgi Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:23 Nie znam wszystkich szkół, ale moje koleżanki były uczone (to było parę lat temu)w szkole kosmetycznej tylko masażu twarzy. Moja nauczycielka od masażu wykładała zarówno uczyła nas jak i przyszłe kosnetyczyki i mówiła że one uczą się masażu twarzy - dlatego tak napisałam. Poza tym twoja kosmetyczka mogła skończyc przecież kurs masażu - jest pełno ofert na rynku. A poza tym jak kto masuje zależy także od jego predyspozycji nie tylko od skończonej szkoły. Nie napisałam nigdzie , że kosmetyczki gorzej masują. Ba! Mogą masować lepiej bo się bardziej starają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucząca sie kosmety Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:30 Jestem uczennicą zwykłego studium kosmetycznego i potwierdzam opinie Olgi że kosmetyczka nie ogranicza sie tylko do twarzy. Może jakieś stare szkoly ograniczały sie do tego ale nowoczesne nie. Uczymy sie masażu całego ciała i zaskakuje mnie opinia ograniczania sie tylko do twarzy. Ja chodze na zwykłe studium kosmetyczne i uczymy sie masażu całego ciała. denerwuje też mnie jak ktoś twierdzi że kosmetyczka .....jak ktoś nie wie bo nie chodzi do takiej szkoly to niech sie nie wypowiada i wpiera ludziom głupoty. Bez przesady!!! Tak jak wiele osób twierdzi ze uczące sie kosmetyczki są na poziomie uczennic zawodówek fryzjerskich. Nauki mamy bardzo dużo (dermatologia, marketing, gospodarka, chemia, pracownia chemiczna, anatomia itd) po co byśmy sie tego uczyły gdybyśmy sie ograniczały tylko do twarzy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:15 Nie rozumiem skąd tyle agresji. Nie krytykowałam przecież kosmetyczek, ani nikt inny nie mówił że nic nie potrafią, a więc przeciwnie. Napisałam tak bo takie miałam informacje. Cieszy mnie że kosmetyczki uczą się masażu całego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: M A S A Ż T W A R Z Y !!! 23.03.05, 18:31 ja robię masaż twarzy u kosmetyczki i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Do Moniki IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 22:11 Proszę bardzo :-))) Miłego masażu! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś