Dodaj do ulubionych

myje wlosy juz codziennie-szukam super szamponu!!!

IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 05.03.05, 09:18
Moje wlosy czesto sie przetluszczaja, ale tez ostatnio sa lekko matowe, bez
blasku!Uzywalam juz 1000 preparatow, ale zaden mnie nie zaskoczyl dzialaniem.
Moze jednak Was ktorys zaskoczyl -czekam na taki szampon i odzywke
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 09:29
      ja też!!!
    • Gość: szwaczka Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:30
      Też mam włosy przetłuszczające się, ale również zniszczone farbowaniem, cienkie
      i delikatne, troche wysuszone. Nie trafiłam jeszcze na dobry szampon dla moich
      włosów. Niedawno miałam Pantene pro V złota linia i był nie najgorszy,
      zamieniłam go na Pantene ten fioletowy do przetłuszczających się, dodający
      objętośc i mimo,że mam króciutkie włosy plątały mi sie i kołtuniły.
      Także również szukam cud-szamponu, jak znajde to napisze. A póki co radze złota
      zasade fryzjererska: szampon do rodzaju skóry głowy, a odżywka - do rodzaju
      włosów.
      Pozdrawiam
    • Gość: Lenka Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.chello.pl 05.03.05, 12:29
      A może wypróbuj szamponu z Nasturcji dr Hauschki.To kosmetyki naturalne.
      Ja miałam co prawda tylko próbki,ale byłam zadowolona.Włosy ładnie sie
      rozczesywały,błyszczały,nie były tak przetłuszczone.Te szampony nie pachna zbyt
      pieknie,nie pienią sie też dobrze, ale mimo tego włosy bardzo dobrze się po
      nich rozczesują.Nie trzeba juz używać dodatkowo odżywki.
      www.hauschka.pl/index.php?navi=202003&page=1
      • Gość: ot.oja Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:24
        Lenko mogłabyś napisać ile kosztuje ten szampon i czy można go kupić w aptece
        (bo w drogeriach chyba nie sprzedaja)? Na tej stronie którą podałaś nie pisze.
        Dziekuje.
        • Gość: AgaU hauschka IP: *.acn.waw.pl 05.03.05, 15:15
          szampon kosztuje 36 zl, ale UWAGA ma 150 ml. czyli jest o polowe mniejszy
          niz 'normalne'..
          ja jestem z niego bardzo niezadowolona - nie moge rozczesac wlosow (nawet po
          odzywce tej samej firmy), a poza tym okropnie przetluszczaja sie wlosy! tak
          jakbym nie mogla go do konca splukac, czuje jakis film na wlosach i skorze..(?).
          dodam ze z szamponu morelowego (do suchych) bylam bardziej zadowolona,
          i ogolnie inne kosmetyki hauschki bardzo mi sie podobaja.
          aga
          • Gość: Lenka Re: hauschka IP: *.chello.pl 05.03.05, 15:26
            Ja mam włosy przetłuszczające się,myję je codziennie.
            Próbowałam 3 różnych szmponów Hauschki ,w tym do włosów suchych i nawet ten mi
            ich nie przetłuścił.Mam włosy długie i rozczesywały sie po tym szamponach
            naprawde bardzo dobrze.No ale coż,jak widać to sprawa indywidualna.
            • Gość: AgaU Re: hauschka IP: *.acn.waw.pl 05.03.05, 15:30
              pewnie! ja sie w ogole dziwie, czemu ten szampon tak na mnie zle dziala. jestem
              juz w polowie butelki, ale za kazdym razem jeszcze pierwszego dnia po myciu mam
              SMALEC na glowie.

najbardziej odpowiada mi lanza urban elements (podobno 'najlzejszy' tej firmy),
              nie obciaza i dosyc ladnie blyszcza wlosy.

inna dygresja: polecam oliwke do ciala fitness hauschki! super napina,
              wygladza, a po miesiacu zanika mi celulit!
              pozdrawiam,
              aga
        • Gość: Lenka Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.chello.pl 05.03.05, 15:27
          W Wawie można go kupić tylko w jednej aptece-na Ursynowie na ul.Puszczyka.
          Podobno sprzedawany też jest drogą internetową.
    • Gość: Aga Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:47
      Też miałam ten problem, ale dostałam od mamy odżywkę Sunsilk(bez spłukiwania-ta
      z rozpylaczem), i choć nigdy jakoś specjalnie nie miałam zaufania do tej firmy,
      to muszę przyznać, że to faktycznie działa.Teraz myję włosy co drugi dzień, tak
      dla przyzwoitości, bo przez całe dwa dni wyglądają dobrze.Mnie najbardziej
      przetłuszczały się te kosmyki,przylegające do czoła, a teraz jest naprawdę ok.
      Szamponów używam różnych,raczej do włosów normalnych-bo jak juz ktos wspomniał-
      dobiera się go raczej do skóry głowy-a odżywkę do rodzaju włosów.Najcześciej
      wracam do Fructis.
      • Gość: angli Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 05.03.05, 18:14
        uwazam ze chyba najlepszym rozwiazaniem bede szampony z apteki- czekam na
        dalsze propozycje!
      • Gość: Mońka Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 06.03.05, 12:17
        Ja też używam tej odżywki SunSilk razem z szamponem do włosów tłustych. Dla
        mnie to były pieniadze wyrzucone w błoto. Włosy przetłuszczały mi sie bardziej.
    • Gość: aga Radial IP: *.elpos.net / *.elpos.net 05.03.05, 19:45
      jest taki szampon produkowany przez krakowską Farmonę, sprzedaja go w apetakch,
      kosztuje ok. 7 zł za 300 ml. Uważam że to nieodkryte cudo. Radial się nazwya,
      są różne - do wlsoów zniszczonych, farbowanych, jasnych, produkowany głównie na
      bazie ziół. Ja miałam ze skrzypu do znieszczonych i wypadających i NAPRAWDE
      POMÓGŁ> polceam. Taka pękata butelka
      • babessa Re: Radial 05.03.05, 20:00
        Też miałam problem z przetłuszczającymi sie włosami, ale to już przeszłość. Mi
        pomogła odżywka - balsam - Seboradin niger; Inter - Fragrances - przeznaczona
        jest do włosów przetłuszczających się (u mnie sprawdza się rewelacyjnie, teraz
        mogę nie myć głowy nawet trzy dni), słabych i skłonnych do wypadania ( i tu też
        sobie poradziła, bo bardzo wypadały mi włosy, a teraz widzę ogromną poprawę).
        Produkt ten kosztuje ok. 11zł i jest dostępny w aptekach.
        Dodatkowo używam szamponu Polytar AF, bo miałam problem z nieustannie
        nawracającym łojotokowym zapaleniem skóry głowy, wypróbowałam całe mnóstwo
        szamponów zapisanych przez dermatologów i nic mi nie pomagało, a ten szampon
        polecił ktoś na forum i u mnie zdziałał cuda, od roku zero problemów z włosami.
        Szampon śmierdzi i plącze włosy -jak większość szamponów z aptek, ale po
        nałożeniu odżywki włosy są miękkie i błyszczące. Gorąco polecam
        • Gość: angli Re: Radial IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 05.03.05, 21:37
          Polytar AF- nie znam tej firmy?? powiedz cos wiecej!ile kosztuje?jakie sa
          rodzaje?
          Co do Seboradin to stosuje odzywke w ampulkach- fakt wlosy mi mniej wypadaja! i
          to zaden zart! ta odzywaka dziala. dziekuje za przypomnienie tej firmy!
          • Gość: vikka polytar AF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 12:17
            Przeciw łupiezowy,przeciw luszczeniu sie skóry itp(nie wiem,czy maja w ofercie inne)
            Ale śmierdzi niesamowicie:((((jakby spalona oponą,albo gumowymi
            trampkami...fujjjjjj....i najgorsze,ze ten smród się ciągnie za kims cały
            dzień,żadna odżywka nałożona później nie jest w stanie tego zabić:(Ale jest to
            szampon leczniczy,więc one tak czasem mają,skuteczny,ale ja zbyt długo nie
            mogłam go uzywac,bo akurat ten zapach wywołuje u mnie odruch wymiotny.
            Do kupienia w aptekach,kosztował ok 20-25zl(nie pamietam dokladnie)
    • Gość: angli kto jeszcze stosuje szampony Farmony ? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 06.03.05, 12:03
      i moze napisac mi jakie efekty daje ?
    • Gość: g Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.icpnet.pl 06.03.05, 13:05
      u mnie tez doszło do tego, ze myłam włosy codziennie. Najpierw szamponami do
      włosow tłustych, ale moje włosy tego nie wytrzymywały, szczególnie, ze mam
      długie. Potem zaczełam myć takimi dodajacymi puszystości albo do włośow
      normalnych, ale wtedy włosy umyte rano pod wieczór wygladały kiespko i tłusto.
      Tyle, ze końcowki były lepsze. No i w końcu okazało sie, że to przetłuszczanie
      jest spowodowane zaburzeniami hormnalnymi. Teraz jest juz lepiej. Wiec, jeśli u
      Was tez jest już dość dramatycznie, to może warto skonsultowac to z lekarzem. Bo
      jeśli to hormony to nie pomoga ani szampony za 40 zl ani za 140.
      • Gość: go Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.03.05, 14:24
        A u jakiego lekarza bylas, u dermatologa czy innego? Bo ja byla z tym u
        dermatologa i powiedzial mi ze nic sie z tym nie da zrobic, prosze probowac
        roznych szamponow z apteki. I tyle..
        • Gość: g Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.icpnet.pl 06.03.05, 14:53
          ja bylam u endokrynologa
          • Gość: go Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.03.05, 15:05
            u endokrynologa tez bylam i przepisal mi tabl. hormonalne ale nic nie pomoglo..
            • Gość: ANGLI Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 06.03.05, 15:14
              zgadzam sie ze na problemy hormonalne zaden szampon nie pomoze! ja je mialam i
              wiem ,ze bez leczenia najdrozszy kosmetyk nie pomoze! poniewaz jestesmy
              zalewani chemia szukam alternatywy dla tych okropnych szamponow z marketu
              (chodz wciaz kupuje)Szukam szamponu przede wszystkim zdrowego i chyba skusze
              sie na farmone. Prosze zatem o dalesz opinie na temat tych szamponow!
    • Gość: agata Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.artvox.pl / *.artvox.pl 06.03.05, 20:08
      polecam sampon firmy fitomed - mydlnica lekarska było o nim na tym forum lub
      szampon selsun blue do nabycia wyłącznie w aptekach - oba warte spróbowania
      • Gość: angli Re: myje wlosy juz codziennie-szukam super szampo IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 07.03.05, 16:13
        thanks;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka