Dodaj do ulubionych

SZUKAM MĘSKIEGO FRYZJERA W WARSZAWIE

06.03.05, 16:29
SZUKAM FRYZJERA, KTÓRY STRZYŻE NOŻYCZKAMI A NIE MASZYNKĄ, KTÓRY POTRAFI ZROBI
ŁADNĄ FRYZURĘ MĘŻCZYŹNIE, TAK BY NIE WYGLĄDAŁ JAK SKINHEAD, TZN. WŁOSY KTÓRE
MU ZOSTANĄ PO OSTRZYŻENIU MUSIAŁYBY MIEC DŁUGOŚC OKOŁO 2-3 CM.
Do tej pory wszędzie gdzie byłam z moim mężem to mu te włosy schrzanili. A są
to włosy mocne i sztywne, nie polskie i wszyscy fryzjerzy łapia się od razu
za maszynkę, czy istnieje fryzjer męski który potrafi strzyc nożyczkami?
Mężowi nie odpowiadają te polskie ogolone głowy i mnie również nie, więc go
sama strzygłam do tej pory, ale chciałabym znaleźc takiego fryzjera, który to
potrafi. Jeśli coś wiecie to dajcie znac.
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: SZUKAM MĘSKIEGO FRYZJERA W WARSZAWIE 06.03.05, 18:20
      Witaj jestem fryzjerem i tez uwazam ze wielu fryzjerow w polsce idzie na
      latwizne niestety ja prawie zawsze obcinam nozyczkami ale niestety moj salon
      jest w katowicach z warszawskich salonow poleecam leszka czajke i jego
      pracownikow oni sa naprawde dobrzy wiem poniewaz mialem okazje uczestniczyc w
      jego szkoleniach salonoe fryzjerskich wspolpracujacych z marka loreal
      professionnel pozdrawiam
      • harfafuat Re: SZUKAM MĘSKIEGO FRYZJERA W WARSZAWIE 06.03.05, 21:05
        Bardzo dziękuję za odpowiedź, ale czy mogłabym dosta jakieś napiary, np adres
        lub nazwę salonu?
        • mati711 Re: SZUKAM MĘSKIEGO FRYZJERA W WARSZAWIE 07.03.05, 19:19
          Witaj niestety nie znam adresu tego salonu ale mozesz sprobowac zadzwoniv na
          infolinie loreal 0801105501 i zapytac o nr tel salonow fryzjerskich
          wspolpracujacych z loreal professionnel w warszawie wiem ze byla taka infolinia
          dla klientow tylko nie mam tego nr ale ta infolinia loreala dostepna dla
          klientow jest ogolna i powinni ci w tym pomoc pozdrawiam
          • harfafuat Re: SZUKAM MĘSKIEGO FRYZJERA W WARSZAWIE 07.03.05, 22:26
            Bardzo dziękuję i Pozdrawiam.
            • harfafuat jeszcze jedno pytanie 07.03.05, 22:37
              Tak przy okazji chciałam zapytac skoro jesteś fryzjerem, czy istnieje platynowy
              blond, który jest farbą, a nie rozjaśniaczem. Mam mocno rozjaśnione włosy, ale
              to jeszcze nie to co chciałam są jasno słomkowe i teraz chciałam pokryc je
              farbą platynową ale nie tak żeby mi jeszcze się rozjaśniły, bo mi od tej wody
              utlenionej to chyba całkiem się wykruszą. Tak z ciekawości dlaczego farby
              palett tak wszyscy fryzjerzy odradzają - co w nich takiego jest? to chyba
              niemiecka firma, powinna być dobra.
              • mati711 Re: jeszcze jedno pytanie 09.03.05, 20:50
                Witaj , to ze ta firma jest niemiecka to nic nie znaczy oni tez produkuja
                koszmarne rzeczy palette zawiera w skladzie sole metaliczne ktore bardzo
                glaboko wnikaja w strukture wlosa pozniej kladac na takie farby inne kolory sie
                nie trzymaja wyplukuja wychodza inne odcienie od zamierzonego farby te sa
                bardzo agresywne dla skory glowy. Jezeli chodzi o uzyskanie platynowego blondu
                tzn jezeli wlosy masz teraz rozjasnione tzw rozjasniaczem czyli proszkiem
                zmieszanym z odpowiednio z woda utleniona a kolor jest slomkowy mozesz na to
                nalozyc farbe ja polecam profesjonalne np loreaal professionnel farbe majarel
                odcien 10.21 lub 9.02 sa to odcienie opalizujace awierajace fioletowy barwniik
                ktory neutralizuje zolte lub cieple odcienie blondu lub usluge diacolor jest to
                zel koloryzujacy bez amoniaku w sumie oon bedzie lepszy niz farba bo nie
                niszczy wlosow polecam odcienie platynowy lub opalizujacy one bardzo ladnie
                pokrywaja wlosy i nadaja zimny platynowy odcien usluga ta jest doste[na w
                salonach fryzjerskich wspolpracujacych tak jak ja z loreal professionnel lub
                salony jean luis david pozdrawiam. PS - firmy niemieckie sa kiepskie jesli
                chodzi o fryzjerstwo
                • harfafuat Re: jeszcze jedno pytanie 10.03.05, 22:28
                  Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, napewno zrobię to w gabinecie
                  fryzjerskim, bo po moich eksperymentach z rozjaśnianiem to nic nie wyszło i w
                  końcu i tak trafiłam do fryzjera. Po wizycie wprawdzie miałam bardzo zniszczone
                  włosy (fryzjer użył Efasoru do ściągnięcia czarnej farby z połowy włosów, nie
                  wiem czy to było właściwe, co o tym sądzisz?)to teraz trochę odżyły, niestety
                  ściełam je do ramion, bo były gumowe i nie mogłam ich czesać.Teraz mam końcówki
                  trochę ciemniejsze, ale myślę, że to nie ma znaczenia jak się położy tę
                  platynę, będą ciemniejsze i tak je będę obcinać. do tej pory używałam płukanek
                  na platynowy kolor ale nie wiedziałam w jakiej proporcji więc mi wyszły za
                  pierwszym razem granatowe - rany myłam je chyba z 5 razy, i były siwe. teraz
                  chcę coś na stałe bo nie będę za każdym razem je płukać w tym roztworze nawet
                  niewiem czy to nie wysusza,bo moje włosy są jednak zniszczone i dlatego też
                  chcę położyć na nie farbę na stałe, która mi już ich nie będzie rozjaśniać. Ten
                  kolor touch tone, który mi fryzjer położył po całodniowej akcji u niego to się
                  szybko zmył. Jeszcze raz wielkie dzięki za doradzenie.
                  Pozdrawiam
      • iwcia25 Re: SZUKAM MĘSKIEGO FRYZJERA W WARSZAWIE 04.04.05, 09:46
        A ja poleam Club Frisor na Nowym Świecie 38/3. Pracują tam najlepsi
        profesjonaliści, przynajmniej mi odpowiada, zawsze jestem zadowolona z efektu,
        włosów nie trzeba szczególnie układać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka