bleblee 25.03.06, 16:50 Hej mam pytanie co to znaczy jeśli takie cos mi sie pojawiło na stronie przy zamówieniu i czym to może byc spowodowane Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albicilla Re: Blokada konsultanta 25.03.06, 17:02 Nie mam pojęcia . Moze masz rachunek przeterminowany i nie zapłacony? Najlepiej zadzwoń do Warszawy. Odpowiedz Link
moooooon Re: Blokada konsultanta 25.03.06, 19:57 Też mam blokadę! Jutro do nich dzwonię... Niedziela - ostatni dzień zamawiania z katalogu 4, a tu taki numer... gg: 4865034 Odpowiedz Link
zorina Re: Blokada konsultanta 25.03.06, 21:16 Dlatego zawsze przestrzegam przed zamawianiem na ostatni moment... Dziś gorączka sobotniej nocy, jak to nazwali w Oddziale we Wrocławiu . Koniec katalogu, koniec akcji sponsorskiej, wszyscy wszystko chcą, system też czasem może szwankować... Jutro nic nie załatwicie, bo niedziela. Placówki pracowały dziś do godziny 15.00. Teraz już tylko net nam zostal. Ale jak wyskakuje blokada, to nic nie zrobimy... Skontaktujcie się ze sponsorem, może on coś wie, albo znajdzie radę. Pamiętajcie, nie ma sytuacji bez wyjścia Jeśli to faktycznie jakiś błąd systemu, to jest nadzieja, że zniknie do jutra do 17.00. Odpowiedz Link
jola_wroc Re: Blokada konsultanta 26.03.06, 12:26 wyczytalam na stronie cos takiego. "Zmiana hasła - dane to cenne źródło informacji. Dlatego chroń je! Zmień hasło raz na 3 mieisące. Jeżeli tego nie zrobisz po 90 dniach nie będziesz miał dostępu do raportów i zakupów on-line." może to jest powód Odpowiedz Link
ignorant11 Chyba nie...(?????????) 26.03.06, 13:18 jola_wroc napisała: > wyczytalam na stronie cos takiego. > "Zmiana hasła - dane to cenne źródło informacji. Dlatego chroń je! Zmień hasło > raz na 3 mieisące. Jeżeli tego nie zrobisz po 90 dniach nie będziesz miał > dostępu do raportów i zakupów on-line." > może to jest powód > Sława! JA oczywiście tez nie pamietam o terminie zmiany hasła. Ale wtedy pojawia formularz zmiany hasła i po zmianie wszystko bylo u mnie w porządku. Dlatego chyba to jest to... Zawsze przyczyna bedzie indywidualna, no chyba,że jak powiedziala zorina blad systemu. Bo o jakis nowych zarzadzeniach nie slyszalem, a moze cos przoczylem... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
marta-105 Re: Blokada konsultanta 26.03.06, 15:00 logowalam się w tej chwili i nie miałam żadnych problemów Odpowiedz Link
bleblee Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 11:24 W tej sprawie wykonałam juz ok 10 telefonów do działu obsługi w wawie, tel był ciągle zajęty tzn łączy cie i impulsy leca a za chwile ci muzyczke włączaja i prosze czekać non stop po 9 telefonie wreszcie ktos odebral i pani uswiadomila mi ze to za sprzedaz poprzez allegro ( czemu tak -pierwsze slysze - myslalam ze sprzedaz to sprzedaz ) i ze aby mi odblokowali konto musze porozmawiac z kierownikem dzialu obslugi i on to rozpatrzy lub nie - wiec mnie laczy i co sie okazuje - telefon ma zajety - wiec cala procedura od nowa Bledne kolo - wniosek: rezygnuje - dzieki za wspolprace papa PS tylko kto mi rachunki poplaci za rozmowy miedzymiastowe Odpowiedz Link
justa_79 Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 12:51 sprzedaż bezpośrednia to nie sprzedaż przez Internet. z jednej strony to dobrze, że Oriflame się tym zajęło, bo ceny na allegro są czasami dumpingowe. ale akcja moim zdaniem powinna dotyczyć tylko osób, które na allegro sprzedają hurtowo. jako klientka bezpośrednia (np. kupuję dla siebie ze zniżką) powinnam mieć możliwość sprzedania na allegro kosmetyku, który po kilku miesiącach mi się znudził (a minęły już 3 mies. gwarancji) - mowa oczywiście o pojedynczych sztukach. a z tego, co wiem, to blokowali również osoby, które sprzedawały pojedyncze sztuki Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 12:58 Sława! No widzisz, a kiedy ja pisałem do firmy? Kiedy kłocilismy się z avionetkami na ten temat? W końcu znaleźli sposób... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
justa_79 Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 13:25 a konkurencja do tej pory nie może znaleźć sposobu rzekomo ich dział prawny nad tym pracuje... od kilku miesięcy i jeszcze nic nie wymyślili no, ale oni idą przecież na ilość, a nie na jakość, ważne, żeby sprzedać, nieważne, jak. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 17:49 justa_79 napisała: > a konkurencja do tej pory nie może znaleźć sposobu rzekomo ich dział prawny > nad tym pracuje... od kilku miesięcy i jeszcze nic nie wymyślili no, ale oni > > idą przecież na ilość, a nie na jakość, ważne, żeby sprzedać, nieważne, jak. Sława! Zostawmy konkurenta i mroczne sprawy jego... )) Powinnismy promować pozytywne wartosci! Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link
albicilla Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 21:08 justa_79 napisała: > sprzedaż bezpośrednia to nie sprzedaż przez Internet. z jednej strony to > dobrze, że Oriflame się tym zajęło, bo ceny na allegro są czasami dumpingowe. > ale akcja moim zdaniem powinna dotyczyć tylko osób, które na allegro sprzedają > hurtowo. jako klientka bezpośrednia (np. kupuję dla siebie ze zniżką) powinnam > mieć możliwość sprzedania na allegro kosmetyku, który po kilku miesiącach mi > się znudził (a minęły już 3 mies. gwarancji) - mowa oczywiście o pojedynczych > sztukach. a z tego, co wiem, to blokowali również osoby, które sprzedawały > pojedyncze sztuki Powiedz mi jak odróżnić ma ktoś osobę sprzedajaca pojedyncze sztuki od hurtownika ( wiem wiem -ilość sprzedawanych sztuk),ale można chyba sprzedawac mimo duzej ilości , czyli hurtu tak jakoś niewinnie , pojedynczo , no nie? Zasady chyba powinny dotyczyć wszystkich konsultantów prawda? Piszesz , "ja jako klientka bezpośrednia " wg nomenklatury firmowej jesteś konsultantką, konsultantką kupujacą na własne potrzeby. Jak mam rozumieć,że na allegro chciałabys sprzedać kosmetyk , który ci sie znudził ? To znaczy chciałabyś sprzedać kosmetyk używany? Są na takie kosmetyki klientki? Odpowiedz Link
justa_79 Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 23:08 wiesz, jeśli ktoś sprzedaje hurtowo, to nie da się tego zrobić niewinnie, bo by się nie zdążyło sprzedać wszystkiego np. nie można sprzedawać 10 szt. perfum po jednej sztuce na tydzień, jeśli chce się sprzedać 10 szt. 20 innych kosmetyków bo zajęłoby to lata i zarobek byłby marny. a na kosmetyki używane są klientki, owszem. np. na Wizażu ogromną popularnością cieszy się Targowisko, które służy wymianie wyłącznie używanych kosmetyków. tak samo na allegro można kupić czy sprzedać używane kosmetyki za grosze, dla niektórych to bardzo dobra możliwość wypróbowania czegoś zanim kupi się nowy produkt za odpowiednio wyższą cenę. nie mówię tu np. o używanych szminkach czy kremach w słoiczkach zużytych do połowy... a ja wolę sprzedać niż wyrzucić, jakoś nie mogłabym... a po co ma leżeć i się kurzyć i czekać na koniec daty ważności... owszem, zasady powinny dotyczyć wszystkich. tylko widzisz, na allegro można je bardzo łatwo obejść, tak samo, jak obszedł je pan z Ori, żeby zdobyć dane konsultantów. mogę np. poprosić mojego chłopaka, żeby wystawił te kosmetyki ze swojego konta i pan z Ori nie będzie się mógł przyczepić ani do mnie (bo to nie ja sprzedaję na allegro), ani do mojego chłopaka (bo nie jest konsultantem). ale znając życie, to do takich metod posuwają się właśnie najczęściej hurtownicy (co jest wg mnie działalnością nie fair), zaś osoby, które chcą się pozbyć paru drobiazgów, raczej nie robią sobie aż tyle kłopotu. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 23:20 justa_79 napisała: > owszem, zasady powinny dotyczyć wszystkich. tylko widzisz, na allegro można je bardzo łatwo obejść, tak samo, jak obszedł je pan z Ori, żeby zdobyć dane > konsultantów. mogę np. poprosić mojego chłopaka, żeby wystawił te kosmetyki ze swojego konta i pan z Ori nie będzie się mógł przyczepić ani do mnie (bo to nie ja sprzedaję na allegro), ani do mojego chłopaka (bo nie jest konsultantem). > ale znając życie, to do takich metod posuwają się właśnie najczęściej > hurtownicy (co jest wg mnie działalnością nie fair), zaś osoby, które chcą się pozbyć paru drobiazgów, raczej nie robią sobie aż tyle kłopotu. Święta racja, wiele razy widywałam co atrakcyjniejsze towary będące - teoretycznie - w promocji wystawione w cenach dumpingowych. A co ciekawsze często były to rzeczy ze sprzedaży wiązanej typu "jesli kupisz z katalogu za x to ten towar będziesz mógł kupić za y" i jedna osoba wystawiała tych "okazyjnych" rzeczy po 50 szt. Nie wierzę, że tak od razu nakupiła za tyle, żeby nabyć normalna drogą te rzeczy, zwłaszcza, że niektóre z nich juz od początku katalogu były w brakach. Sama w zeszłym roku nabyłam od kogoś na Allegro 5 tych cholernych złotych kosmetyczek Giordani, bo mi było wstyd opowiadać klientkom, że będą lada moment wraz z kolejnym zamówieniem. A pierwsze podejście (wraz z odpowiedniej wartości innymi zamówieniami) zrobiłam 3 czy 4 dnia obowiązywania katalogu. Przy tym imię, nazwisko i adres nadawcy paczki były odmiennne od danych mojego kontrahenta z Allegro. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 23:11 albicilla napisała: > Jak mam rozumieć,że na allegro chciałabys sprzedać kosmetyk , który ci sie > znudził ? > To znaczy chciałabyś sprzedać kosmetyk używany? > Są na takie kosmetyki klientki? Chociaż to pytanie nie było do mnie informuję, że są na to klientki - zwłaszcza jesli są to zestawy róznych kosmetyków. Wiele razy obserwowałam takie aukcje i też sie dziwiłam. A poza tym zawsze mozna sprzedać nieuzywany - np. kupiwszy w promocji 2 opakowania i w trakcie uzywania pierwszego zrezygnować z otwierania drugiego. Odpowiedz Link
albicilla Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 23:19 No tak Joluniu - nowy , nieużywany i owszem , ale używane ?- jak można, a gdzie zasady higieny? W życiu , nigdy , od obcej , od rodziny no moze perfumy , z oporami,no może za stara jestem . Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Blokada konsultanta 27.03.06, 23:30 > No tak Joluniu - nowy , nieużywany i owszem , ale używane ?- jak można, a > gdzie zasady higieny? Albicillo, ja tylko relacjonuję swoje obserwacje. Też się zastanawiałam kilka razy jak to jest, że cieszą się sporym popytem, ale nawet przed chwilą popatrzyła i proszę : aukcja numer 93969415 - 10 chętnych, numer 93577918 - 9 chetnych, numer 94589296 - 5 chętnych. To tylko niektóre, a wybrałam te, w których sa produkty Ori. Odpowiedz Link
gudz666 Re: Dla albicilli ;) 28.03.06, 09:55 soory,za szybko poszło,opczytaj sobie opis przedmiotów (nr 5 i 9 powala) www.allegro.pl/show_item.php?item=85345202 Odpowiedz Link
fuegoo Re: Dla albicilli ;) 28.03.06, 10:19 nr 5 zasługuje na szczególną uwagę!!!!! jak mozna uzywac czyjs dezodorant i to na dodatek z kulce???? gdzie zasady higieny osobistej?????? zawsze te aukcje mnie zaskakują i zadziwiają na maxa!!!!!A najciekawsze jest to, że chetni do tego typu transakcji sa nie tylko sprzedajacy ale tez kupujacy...jak mozna sprzedac cos co zostało 1/5 produktu??? mi jak cos takiego nie pasuje to wole wyrzucić. a jesli jest juz kosmetyk otworzony,a mi np nie pasuje kolor albo coś, to staram sie go komus oddać, zawsze znajdzie sie koleżanka, ktora chętnie wezmie.ale mowa tu np. o fluidzie, czy cieniu do powiek, ale dezodorant NIGDY!!! pozdrawiam Odpowiedz Link
albicilla Re: Dla albicilli ;) 28.03.06, 10:25 Hihihi , faktycznie powala - zostało 1 cm , trzeba nabierać patyczkiem . Dzięki Gudz. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Blokada konsultanta 16.04.06, 01:12 justa_79 napisała: > sprzedaż bezpośrednia to nie sprzedaż przez Internet. z jednej strony to > dobrze, że Oriflame się tym zajęło, bo ceny na allegro są czasami dumpingowe. > ale akcja moim zdaniem powinna dotyczyć tylko osób, które na allegro sprzedają hurtowo. ... blokada takich sprzedajacych to była chyba jednorazowa akcja. Znowu znalazłam hurt - ***Giordani Gold***(numer 98499572) - 100 szt., SUN MOON ECLIPSE (numer 98103959) - 50 zestawów, Oriflame!!!!! (numer 97995896) - 15 szt., MIDSUMMER WOMAN (numer 97723637) - 15 szt., Oriflame!!! (numer 97998066) - 15 szt., Midsummer w super cenie!!!!!!!!! (numer 97692763) - 15 szt., Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Blokada konsultanta 16.04.06, 16:29 jolunia01 napisała: > justa_79 napisała: > > > sprzedaż bezpośrednia to nie sprzedaż przez Internet. z jednej strony to > > dobrze, że Oriflame się tym zajęło, bo ceny na allegro są czasami dumping > owe. > > ale akcja moim zdaniem powinna dotyczyć tylko osób, które na allegro > sprzedają hurtowo. ... > > blokada takich sprzedajacych to była chyba jednorazowa akcja. Znowu znalazłam > hurt - ***Giordani Gold***(numer 98499572) - 100 szt., SUN MOON ECLIPSE (numer > 98103959) - 50 zestawów, Oriflame!!!!! (numer 97995896) - 15 szt., MIDSUMMER > WOMAN (numer 97723637) - 15 szt., Oriflame!!! (numer 97998066) - 15 szt., > Midsummer w super cenie!!!!!!!!! (numer 97692763) - 15 szt., > Sława! To nie jest jednorazowa akcja. Wreszcie firma znalazła sposób. Moze nie na wszystkich od razu, ale powoli... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
orif.dyrektor Re: Blokada konsultanta 18.04.06, 22:02 Ciekawe ceny są na tych aukcjach np: Solliden For Him Oriflame edt. 50ml. WYPRZEDAŻ!! (numer 99132650) Odpowiedz Link
albicilla Re: Blokada konsultanta 18.04.06, 22:19 I nie ma na to sposobu? Nie wierzę. Działania powinny być kategoryczne i skuteczne. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Blokada konsultanta 18.04.06, 22:25 albicilla napisała: > I nie ma na to sposobu? Nie wierzę. > Działania powinny być kategoryczne i skuteczne. Coś się dzieje, na ile kategorycznie i skutecznie nie wiem, ale ostatnio doniosłam do firmy, bo mnie zdenerwowały aukcje w podejrzanie niskich cenach, wystawione po 100 sztuk i dostałam odpowiedź nastepujacą: "Sprzedaż produktów pośrednikom, w systemie sprzedaży detalicznej, w sklepach internetowych, na bazarach, targowiskach i w jakiejkolwiek firmie, lub innym systemie sprzecznym z istotą sprzedaży bezpośredniej jest zabroniona i sprzeczna z zasadami działania w Klubie Oriflame. ... staramy się dokładać wszelkich starań, aby ograniczyć takie działania,... Mam na myśli zarówno sprzedaż na bazarach, targowiskach, jak również na aukcjach internetowych, np.Allegro, ... Oriflame reaguje na wszystkie sygnały ze strony naszych Konsultantów i Klientów. W przypadku udowodnienia osobie – Konsultantowi działań sprzecznych z Regulaminem np. sprzedaż na bazarach, działania konkurencyjne, podejmowane są sankcje wobec nieuczciwego Konsultanta, zawarte w Regulaminie Oriflame Poland. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Blokada konsultanta 18.04.06, 22:19 No, owszem, ciekawe. I towar nieźle schodzi. W przedświatecznym tygodniu ok. 100 szt meskich. I mniej więcej tyleż damskich, tylko że damskie droższe są. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Blokada konsultanta 18.04.06, 22:53 Sława! Ważne jest to, że allegro jest monitorowane i sa systematyczne sankcje. Wszystkich od razu nie złapia, tak jak sie nie złapie wszystkich zlodziei. Ale prawo jest respektowane i sankcjonowane. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link