Dodaj do ulubionych

parafina na dłonie

13.03.05, 13:44
czy wiece jak samemu w domu przygotowac sobie taką maskę na dlonie?
Czy w ogóle dogadzacie waszym pięknym dłoniom i stosujecie jakieś specjalne
domowe kuracje.
Oprócz zbawiennego działania cytryny chyba nic innego nie znam. Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • magdzie Re: parafina na dłonie 13.03.05, 13:46
      zabieg parafinowy wpisz w google.com
      parafine kupisz w aptece gdzie niektore leki sa robione na miejscu przez farmaceutow
    • jumbala Re: parafina na dłonie 13.03.05, 13:46
      Jak poszperasz na forum to znajdziesz odp jak, ale problem pojawia sie gdy
      chcesz kupic parafine.... ja szukam juz drugi tydzien....
    • Gość: magda Re: parafina na dłonie IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 13:54
      prosze pardzo znalazlam wam :))
      samozdrowie.interia.pl/uroda/laboratorium_urody/news?inf=100021013
      ja tez jutro zaczne szukac u siebie w aptekach.
    • klafuti Re: parafina na dłonie 13.03.05, 15:30
      dziekuje kobiety.
      parafinkę to mam zdobytą ( w aptece bez problemu); teraz poszukam tego
      przepisu. Wciąż jednak mnie nurtuje jak dbacie o dłonie oprócz tej cytryny i
      kremów.
      • Gość: jumbala Re: parafina na dłonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 16:07
        A gdzie kupilas parafine?
        • klafuti Re: parafina na dłonie 13.03.05, 16:12
          przyznam się że nie pamiętam w której konkretnie aptece bo ta parafinka już
          trochę leży;
          ; ale teraz szperam po forum i już nie wiem jaka ta parafina ma być ciekła czy
          stała. ja mam ciekłą. Myślę że ją po prostu podgrzeje a wcześniej ręcę wytrę
          cytrynką na to krem do rąk Iwostin i potem ta ciepła parafina niech
          zastyga ...hm tak to widzę
        • klafuti Re: parafina na dłonie poszukiwanie apteki 13.03.05, 16:17
          jumbala sprawdzę tu u mnie jutro aptekę na bielanach - jak bedzie parafina to
          ci napiszę adres
          • Gość: jumbala Re: parafina na dłonie poszukiwanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:04
            Wielkie dzieki:)
            Choc Bielany tak daleko.... no ale trudno- ja z Ursusa jestem:)
            • klafuti Re: parafina na dłonie poszukiwanie apteki 15.03.05, 08:39
              jumbala no jest ta parafina na bielanach więc pewnie znajdziesz pytaj w
              aptekach i niekoniecznie w takich co robią leki.
              ja sprawdziała
              • klafuti Re: parafina na dłonie poszukiwanie apteki 15.03.05, 08:40
                urwało mi wątek ..)sprawdziłam w dwóch i napewno jest- ciekła. powodzenia
                • Gość: jumbala Re: parafina na dłonie poszukiwanie apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 08:55
                  NO to w takim razie szukam dalej... a czy moglabys podac adresy tych aptek gdzie
                  jest na pewno??? Bo jak sie zdenerwuje to na Bielany pojade:)
                  Dzieki wielkie
                  • Gość: ania Re: parafina na dłonie poszukiwanie apteki IP: *.mlyniec.gda.pl 16.03.05, 12:53
                    dziewczynu musicie miec parafine STALA, rozpuszczacie w rondelku, do cieplej
                    wsadzacie dlonie rzymacie troche, wyjmujecie i ona na dlonach wam sie zestali
                    (ciekla NIE!!!)Wsadzacie dlonie w rekawiczki jednorazowe, najlepiej na noc po
                    paru zabiegach raczki sa sliczne ......ciekla ma inna konsystencje, nie
                    nadaje sie do tego typu zabiegow
                    • klafuti Re: parafina na dłonie poszukiwanie apteki 16.03.05, 13:49
                      aniu dziekuje za twoją cenną radę, hm a już byłam taka uradowana że tu wszędzie
                      jest ta parafina. Teraz myślę że ze stałą to będzie problem, żeby ją kupić.
                      Tej ciekłej używam ot tak do smarowania rąk zamiast kremu.
    • Gość: szwaczka Re: parafina na dłonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:57
      sposób użycia parafiny stałej :
      samozdrowie.interia.pl/uroda/laboratorium_urody/news?inf=100021013
      sposób na użycie parafiny ciekłej :
      samozdrowie.interia.pl/temat_tygodnia/news?inf=482191
      Sama używam parafiny ciekłej. Miałam strasznie przesuszone ręce, rozprostować
      się nie dało, nic nie pomagało. I zrobiłam tak:
      Posmarowałam dłonie najpierw kremem dla dzieci, potem nałożyłam dodatkowa
      warstwe kremu Neutrogena na opuszki palcow i skórki, następnie roztarłam
      parafine na dłoniach, i włożyłam je do woreczka foliowego [wygodniejsze byłyby
      rękawiczki foliowe, ale nie mam ;)],żeby było im ciepło. Zostawiam na godzinkę
      i cudo :) Polecam wszystkim.
    • Gość: keti3 Re: parafina na dłonie IP: 213.76.135.* 17.03.05, 12:22
      swietnie dziala wsmarowywana na noc w dlonie zamiast kremu oliwa z oliwek
      .mialam problem z przesuszonymi dlonmi po zimie i suchymi skorkami
      paznokci.mimo regularnego manicuru łuszczyly sie, co nie wygladalo ladnie.a
      zabieg z oliwa na noc polecila mi wlasnie pani manicurzystka.oprocz tego na
      suche skorki rewelacyjny jest olejek do pieegnacji paznokci i skorek np. firmy
      killys.kosztuje ok. 11 zl. ma ladny zapach owocow egzotycznych a stosowany
      regularnie powoduje ze wycinanie skorek staje sie zbedne! poprostu nie rosna,
      sa male i niewidoczne, noi odpowiednio miekkie, wiec latwo je podwazyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka