Gość: asiek_asiekowaty IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 14:09 Można kupić jakąś glinkę w aptece czy sklepie zielarskim, ale nie tych firm? Chodzi o to, żeby była tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asiek_asiekowaty Zamiast glinki może też być błoto albo muł. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 14:11 Potrzebuję czegoś naturalnego na maseczkę oczyszczającą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya EPOCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:04 Ja również polecam maske EPOCH Nu Skin.Cena korzystna w stosunku do jakości ( dla mnie rewelacja) oraz wydajności ( 200g). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:15 Asiek, a może wiesz czy glinka w proszku pomaga przy cerze z rozszerzonymi porami?Pomaga je choć trochę zwezic i oczyścić? Dzięki za odpowiedx . Może znasz inny dobre sposoby na pielegnację cery z rozszerzonymi porami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 14:24 Sama glinki jeszcze nie próbowałam i właśnie chcę, ale 90% opinii jest takich, że glinka zielona świetnie oczyszcza, zmniejsza pory, pomaga przy trądziku. A z domowych sposobów to płatki owsiane, używam od 2 czy 3 dni - najlepiej zmielić na proszek, dodać odrobinę wody, żeby tylko zrobiła się taka gęsta papka i tym myć twarz albo stosować jako maseczkę - dobrze oczyszcza, ściąga pory, skóra jest wygładzona i nabiera ładnego świeżego kolorytu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 16:52 z tego co mi wiadomo to tak, jak asiek wiem, że zielona glinak dobrze oczyszcza sama stosowałam maseczki z zieloną glinką i rzeczywiście były skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 14:35 Ja polecam maseczki z glinką z Oriflame. Można je kupić już za 7zł jak są w promocji. Dokładniej chodzi mi o te dwie maseczki: klasyczna glinkowa www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6908be9b0b168cc410090ddcbdd07897&cmd=details&itemid=945 i glinkowa z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6908be9b0b168cc410090ddcbdd07897&cmd=details&itemid=7755 Oprócz tego dość dobra jest też maseczka Kolastyny z białą glinką, ale ona działa delikatniej www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6908be9b0b168cc410090ddcbdd07897&cmd=details&itemid=6762 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 14:37 Mi chodzi o czystą, naturalna glinke, ewentualnie mieszankę glinki z ziołami, a w tych maseczkach glunka to tylko część składu, reszta to niepotrzebna chemia (w maseczce Oriflame jest mineral oil). Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa asiek ja ci proponuje lerosett 17.03.05, 14:46 ale ze swidomoscia, ze tani nie jest. Kosztuje chyba 47 zlotych, ale mam ja juz pól roku a dopiero zeszla mi polowa tubki. To moze spróbuj no nie wiem. równiez dobra jest alva rhassoul, od tego Tauchmanna- wiesz podalas link do strony na swoim forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nuskinix Re: asiek ja ci proponuje lerosett 17.03.05, 14:56 PRODUKTY DO TERAPEUTYCZNEJ PIELĘGNACJI SKÓRY ŁĄCZĄ MĄDROŚĆ POKOLEŃ Z DOBRODZIEJSTWAMI NATURY Glacial Marine Mud - maseczka z morskiego mułu polodowcowego do twarzy i ciała. Glinka polodowcowa stanowi główny składnik maseczki i jest bardzo bogatym żródłem związków biologicznie czynnych (np. enzymów) substancji organicznych i nieorganicznych, mikroelementów (ok.65 różnych pierwiastków chemicznych) białek, aminokwasów, garbników. Jest doskonałą alternatywą liftingu dla skóry naczynkowej, alergicznej, wrażliwej ze wzmożoną grą naczynkową. WSKAZANIA DO STOSOWANIA: - cera trądzikowi i łojotokowa, - skóra wrażliwa, też naczynkowa, alergiczna, podrażniona, - cera przesuszona, podrażniona, źle dotleniona. EFEKTY STOSOWANIA: - wyrównanie poziomu pracy gruczołów łojowych, - złagodzenie objawów trądziku młodzieńczego, kosmetycznego, stanów zapalnych skóry i jej podrażnień, - głębokie oczyszczenie skóry i usunięcie toksyn, - rozjaśnienie kolorytu cery i przywrócenie jej fizjologicznej barwy, - wygładzenie zmarszczek i poprawa napięcia skóry, - silne nawilżenie i odżywienie skóry, - uszczelnienie naczyń krwionośnych oraz zmniejszenie jej widoczności na powierzchni skóry, - pobudzenie mechanizmów obronnych naskórka, - usunięcie zanieczyszczeń i martwych komórek. Maskę można stosować również na inne partie ciała objęte zmianami trądzikowymi (np. dekolt czy plecy). A także w celu pojędrnienia biustu, pośladków i do kuracji antycellulitowych. Produkt został przetestowany przez dermatologów pod względem bezpieczeństwa i nie wywoływania reakcji alergicznych. Najlepsze efekty osiągniemy stosując maskę 2-3 razy w tygodniu, aż do momentu polepszenia obrazu skóry. Później możemy ograniczyć jej używanie, jako zabiegu podtrzymującego, do 2 razy w miesiącu. Maskę należy pozostawić na skórze do momentu wyschnięcia i zmiany koloru na jasno niebieski Jeżeli któraś z was stosowała to bardzo proszę o opinię.. Trochą zapomniałyśmy o tym wspaniałym produkcie,jakim jest ta maseczka. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_kredka Argiletz 17.03.05, 16:47 asiek ale argiletz jest strasznie wydajna i nie ma w sobie nic oprocz glinki i wody termalnej... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 16:54 asiek, no właśnie, oczyszczającą możesz kupić z mułu polodowcowego, droga, ale b. wydajna, starcza na ponad rok. a jeśli lubisz Argiletz, to w tubie 400 g wychodzi o wiele bardziej ekonomicznie niż w saszetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_kredka Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 17:05 ja mialam argiletz w tubie wlasnie ale chyba nie 400 bo wydaje mi sie ze toto jakies mniejsze bylo. ale fakt - straczylo na strasznie dlugo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micek Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:11 Pisałam juz kiedyś o tym... www.smooth.pl , mają glinki sproszkowane też,zajrzyj. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 18:38 Hmm. No nic, będę musiała pomysleć i popatrzeć na środki finansowe. ;) Zwykłe maseczki starczają mi na conajmniej rok, więc na pewno wydatek się opłaca - ale jeszcze kwestia tego, czy w najbliższym czasie wydatki pozwola mi na maseczkę za 20 czy 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_kredka Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 18:50 argiletz ma tylko pewna wade. jak dla mnie jest strasznie gesty i co jakis czas jak trzymam ja na twarzy to musze ja spryskiwac woda. ale poza tym - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 18.03.05, 10:24 no i dobrze, że spryskujesz wodą, bo na zielonej glince jest napisane, żey nie dopuścić do wyschnięcia na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.zin.lublin.pl 18.03.05, 12:25 Zielonej nie dopuscic do zaschniecia a innych kolorow?Mozna przesuszyc czy tez spryskiwac woda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:55 ps. kiedys ja miałam ale dawno ,była super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 12:57 80 zł kupując u dystrybutora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:11 dzieki, ale dla mnie to troche drogo,wole ta co mam z Eris z glinka, jest Ok,pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos 18.03.05, 13:19 ale ile pojemności ma ta z Erisa, a ile z Nu Skin... z Erisa 75 ml, a NS 200 g. a cena dla stałych klientów to ok. 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 17:00 ...no i w Erisie glinka jest tylko jednym ze składników, Epoch to tylko muł polodowcowy (bo toto jest dokładnie). Biorąc pod uwagę pojemność - starczy na conajmniej 2 lata (75 ml to u mnie minimum rok i to 2-3 razy w tygodniu). Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos 18.03.05, 17:12 to Ty oszczędna jesteś ;) bo ja teraz miałam parę maseczek po 75 ml i starczają mi tak na ok. 2 miesiące, a używam 2 razy w tygodniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 17:18 Też się zastanawiam, jak to się dzieje. Kilka msc temu były takie 2 maseczki Heana w promocji w Rossmannie - tanie, znudziły mi się, więc nie oszczędzałam i waliłam na twarz, ile wlazło - i dalej mam ich chyba z 1/3! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: 217.168.132.* 21.03.05, 16:26 Bardzo tanio glinkę zieloną sprzedają we Francji w sklepach zielarskich itp. za 500 gram w proszku zapłaciłam kiedyś około 3-4 euro, obdarowałam znajomych, potem przywiozła mi znów koleżanka. Można poszukać, poprosić kogoś kto jedzie, może w Niemczech- w porównaniu z tym maseczki w sklepach albo saszetki z glinka są bardzo drogie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś