Dodaj do ulubionych

Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 14:09
Można kupić jakąś glinkę w aptece czy sklepie zielarskim, ale nie tych firm?
Chodzi o to, żeby była tańsza.
Obserwuj wątek
    • Gość: asiek_asiekowaty Zamiast glinki może też być błoto albo muł. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 14:11
      Potrzebuję czegoś naturalnego na maseczkę oczyszczającą.
      • Gość: maya EPOCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:04
        Ja również polecam maske EPOCH Nu Skin.Cena korzystna w stosunku do jakości (
        dla mnie rewelacja) oraz wydajności ( 200g). Pozdrawiam.
    • Gość: aaaa Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:15
      Asiek, a może wiesz czy glinka w proszku pomaga przy cerze z rozszerzonymi
      porami?Pomaga je choć trochę zwezic i oczyścić?
      Dzięki za odpowiedx .
      Może znasz inny dobre sposoby na pielegnację cery z rozszerzonymi porami?
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 14:24
        Sama glinki jeszcze nie próbowałam i właśnie chcę, ale 90% opinii jest takich,
        że glinka zielona świetnie oczyszcza, zmniejsza pory, pomaga przy trądziku. A z
        domowych sposobów to płatki owsiane, używam od 2 czy 3 dni - najlepiej zmielić
        na proszek, dodać odrobinę wody, żeby tylko zrobiła się taka gęsta papka i tym
        myć twarz albo stosować jako maseczkę - dobrze oczyszcza, ściąga pory, skóra
        jest wygładzona i nabiera ładnego świeżego kolorytu.
      • kosmisia Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 16:52
        z tego co mi wiadomo to tak, jak asiek wiem, że zielona glinak dobrze oczyszcza
        sama stosowałam maseczki z zieloną glinką i rzeczywiście były skuteczne
    • magda-fl Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 14:35
      Ja polecam maseczki z glinką z Oriflame. Można je kupić już za 7zł jak są w promocji. Dokładniej chodzi mi o te dwie maseczki: klasyczna glinkowa www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6908be9b0b168cc410090ddcbdd07897&cmd=details&itemid=945 i glinkowa z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6908be9b0b168cc410090ddcbdd07897&cmd=details&itemid=7755
      Oprócz tego dość dobra jest też maseczka Kolastyny z białą glinką, ale ona działa delikatniej www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6908be9b0b168cc410090ddcbdd07897&cmd=details&itemid=6762
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 14:37
        Mi chodzi o czystą, naturalna glinke, ewentualnie mieszankę glinki z ziołami, a
        w tych maseczkach glunka to tylko część składu, reszta to niepotrzebna chemia
        (w maseczce Oriflame jest mineral oil).
        • kraxa asiek ja ci proponuje lerosett 17.03.05, 14:46
          ale ze swidomoscia, ze tani nie jest. Kosztuje chyba 47 zlotych, ale mam ja juz
          pól roku a dopiero zeszla mi polowa tubki. To moze spróbuj no nie wiem. równiez
          dobra jest alva rhassoul, od tego Tauchmanna- wiesz podalas link do strony na
          swoim forum.
          • nuskinix Re: asiek ja ci proponuje lerosett 17.03.05, 14:56
            PRODUKTY DO TERAPEUTYCZNEJ PIELĘGNACJI SKÓRY ŁĄCZĄ MĄDROŚĆ POKOLEŃ Z
            DOBRODZIEJSTWAMI NATURY
            Glacial Marine Mud - maseczka z morskiego mułu polodowcowego do twarzy i
            ciała.
            Glinka polodowcowa stanowi główny składnik maseczki i jest bardzo bogatym
            żródłem związków biologicznie czynnych (np. enzymów) substancji organicznych
            i nieorganicznych, mikroelementów (ok.65 różnych pierwiastków chemicznych)
            białek, aminokwasów, garbników.
            Jest doskonałą alternatywą liftingu dla skóry naczynkowej, alergicznej,
            wrażliwej ze wzmożoną grą naczynkową.

WSKAZANIA DO STOSOWANIA:
            - cera trądzikowi i łojotokowa,
            - skóra wrażliwa, też naczynkowa, alergiczna, podrażniona,
            - cera przesuszona, podrażniona, źle dotleniona.

EFEKTY STOSOWANIA:
            - wyrównanie poziomu pracy gruczołów łojowych,
            - złagodzenie objawów trądziku młodzieńczego, kosmetycznego, stanów zapalnych
            skóry i jej podrażnień,
            - głębokie oczyszczenie skóry i usunięcie toksyn,
            - rozjaśnienie kolorytu cery i przywrócenie jej fizjologicznej barwy,
            - wygładzenie zmarszczek i poprawa napięcia skóry,
            - silne nawilżenie i odżywienie skóry,
            - uszczelnienie naczyń krwionośnych oraz zmniejszenie jej widoczności na
            powierzchni skóry,
            - pobudzenie mechanizmów obronnych naskórka,
            - usunięcie zanieczyszczeń i martwych komórek.

Maskę można stosować również na inne partie ciała objęte zmianami
            trądzikowymi (np. dekolt czy plecy).
            A także w celu pojędrnienia biustu, pośladków i do kuracji antycellulitowych.

Produkt został przetestowany przez dermatologów pod względem bezpieczeństwa i
            nie wywoływania reakcji alergicznych.

Najlepsze efekty osiągniemy stosując maskę 2-3 razy w tygodniu, aż do momentu
            polepszenia obrazu skóry. Później możemy ograniczyć jej używanie, jako
            zabiegu podtrzymującego, do 2 razy w miesiącu. Maskę należy pozostawić na
            skórze do momentu wyschnięcia i zmiany koloru na jasno niebieski

Jeżeli któraś z was stosowała to bardzo proszę o opinię..
            Trochą zapomniałyśmy o tym wspaniałym produkcie,jakim jest ta maseczka.
    • szalona_kredka Argiletz 17.03.05, 16:47
      asiek ale argiletz jest strasznie wydajna i nie ma w sobie nic oprocz glinki i
      wody termalnej...
    • justa_79 Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 16:54
      asiek, no właśnie, oczyszczającą możesz kupić z mułu polodowcowego, droga, ale
      b. wydajna, starcza na ponad rok. a jeśli lubisz Argiletz, to w tubie 400 g
      wychodzi o wiele bardziej ekonomicznie niż w saszetkach.
      • szalona_kredka Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 17:05
        ja mialam argiletz w tubie wlasnie ale chyba nie 400 bo wydaje mi sie ze toto
        jakies mniejsze bylo. ale fakt - straczylo na strasznie dlugo!
        • Gość: micek Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:11
          Pisałam juz kiedyś o tym... www.smooth.pl , mają glinki sproszkowane
          też,zajrzyj. Pozdrawiam :)
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 18:38
      Hmm. No nic, będę musiała pomysleć i popatrzeć na środki finansowe. ;) Zwykłe
      maseczki starczają mi na conajmniej rok, więc na pewno wydatek się opłaca - ale
      jeszcze kwestia tego, czy w najbliższym czasie wydatki pozwola mi na maseczkę
      za 20 czy 60 zł.
      • szalona_kredka Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 17.03.05, 18:50
        argiletz ma tylko pewna wade. jak dla mnie jest strasznie gesty i co jakis czas
        jak trzymam ja na twarzy to musze ja spryskiwac woda. ale poza tym - polecam!
        • justa_79 Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin 18.03.05, 10:24
          no i dobrze, że spryskujesz wodą, bo na zielonej glince jest napisane, żey nie
          dopuścić do wyschnięcia na twarzy.
          • Gość: aga Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: *.zin.lublin.pl 18.03.05, 12:25
            Zielonej nie dopuscic do zaschniecia a innych kolorow?Mozna przesuszyc czy tez
            spryskiwac woda?
    • Gość: beata ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:55
      ps. kiedys ja miałam ale dawno ,była super
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 12:57
        80 zł kupując u dystrybutora.
        • Gość: beata Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:11
          dzieki, ale dla mnie to troche drogo,wole ta co mam z Eris z glinka, jest
          Ok,pozdro
          • justa_79 Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos 18.03.05, 13:19
            ale ile pojemności ma ta z Erisa, a ile z Nu Skin... z Erisa 75 ml, a NS 200 g.
            a cena dla stałych klientów to ok. 60 zł.
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 17:00
              ...no i w Erisie glinka jest tylko jednym ze składników, Epoch to tylko muł
              polodowcowy (bo toto jest dokładnie). Biorąc pod uwagę pojemność - starczy na
              conajmniej 2 lata (75 ml to u mnie minimum rok i to 2-3 razy w tygodniu).
              • justa_79 Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos 18.03.05, 17:12
                to Ty oszczędna jesteś ;) bo ja teraz miałam parę maseczek po 75 ml i starczają
                mi tak na ok. 2 miesiące, a używam 2 razy w tygodniu :)
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: ile kosztuje ta glinka z Nuskin'a ? wie ktos IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 17:18
                  Też się zastanawiam, jak to się dzieje. Kilka msc temu były takie 2 maseczki
                  Heana w promocji w Rossmannie - tanie, znudziły mi się, więc nie oszczędzałam i
                  waliłam na twarz, ile wlazło - i dalej mam ich chyba z 1/3!
    • Gość: B Re: Glinka, ale nie Argiletz i Dermaglin IP: 217.168.132.* 21.03.05, 16:26
      Bardzo tanio glinkę zieloną sprzedają we Francji w sklepach zielarskich itp. za
      500 gram w proszku zapłaciłam kiedyś około 3-4 euro, obdarowałam znajomych,
      potem przywiozła mi znów koleżanka. Można poszukać, poprosić kogoś kto jedzie,
      może w Niemczech- w porównaniu z tym maseczki w sklepach albo saszetki z glinka
      są bardzo drogie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka