Dodaj do ulubionych

minimalizm kosmetyczny

IP: *.play.net.pl / *.play.net.pl 23.03.05, 19:28
Ciekawa jestem czy znajda sie tu kobiety ktore preferuja minimalizm
pielegnacyjny , uzywają kosmetyki w minimalnych ilosciach?
Ja stosuje jedynie krem do mycia twarzy Vichy detoxykujacy + tonik z tej
samej serii, w ciągu dnia spryskuje twarz woda termalna a raz na kilka dni
nakładam na strefe T effaklar K i tyle!
Obserwuj wątek
    • klara-klara Re: minimalizm kosmetyczny 23.03.05, 19:34

to ma byc minimalizm?? mojej nzajomej, ktora myje twarz mydlem i kremuje tylko kremem nivea nie przebijesz:))
      • Gość: iza Re: minimalizm kosmetyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:36
        ja też stosuje tylko krem nivea :P
    • Gość: ww Re: minimalizm kosmetyczny IP: *.play.net.pl / *.play.net.pl 23.03.05, 19:39
      Ojej uwazacie ze to duzo???Dla mnie totalnie minimalnie zeby nie miec
      sciagnietej ,wysuszonej czy zanieczyszczonej cery.Fakt mozna myc skore samym
      mydłem ale efekt bedzie straszny!A przeciez chodzi o to zeby skora była ładna.
      • klara-klara Re: minimalizm kosmetyczny 23.03.05, 19:40
        Moja znajoma ma piekna cere - serio.
        • Gość: ww Re: minimalizm kosmetyczny IP: *.play.net.pl / *.play.net.pl 23.03.05, 19:42
          A ja gdybym stosowała tylko mydło skora wysuszyłaby mi sie na wior i złuszczyła
          brrrrrr
          • klara-klara Re: minimalizm kosmetyczny 23.03.05, 19:45
            Jedni maja szczescie i bezproblemowa cere, inni nie.. Generalnie popieram uzywanie minimlanej ilosci kosmetykow..mam wrazenie, ze im wiecej sie ich uzywa, tym gorzej dla cery.
            • Gość: Lenka Re: minimalizm kosmetyczny IP: *.chello.pl 23.03.05, 19:53
              Ja ostatnio stosuje właśnie jak najmniej kosmetyków pielęgnacyjnych i jak
              narazie wychodzi mi to na dobre.Rano obowiązkowo kładę krem na dzień,wieczorem
              zmywam makijaż i nakładam krem pod oczy.Krem na noc kłade jeśli uznam że skóra
              wymaga nawilżenia.Żadnych toników,pileengów itp. nie używam.
              • klara-klara Re: minimalizm kosmetyczny 23.03.05, 19:56
                Dokaldnei tak samo dbamo skore twarzy ja ty:) Choc od czasu, do zcasu robie peeling twarzy oraz maseczke z zielonej, ale coraz rzadziej.
                Ciekawe czy wy tez mialyscie okres kupowania wszekich kosmetykow od a do z..u mnie trwal on bardzo krotko:)Oczywiscie wiazalo sie to z poznaniem swiata kosmetykow i posiadaniem wiekszej gotowki:)))
    • Gość: belcia Re: minimalizm kosmetyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:50
      nie uzywasz kremu??? chyba bym umarla, jakbym sobie twarzy niczym nie
      posmarowala
      • Gość: Lenka Re: minimalizm kosmetyczny IP: *.chello.pl 23.03.05, 20:26
        No patrz jakoś jeszcze żyję i mam sie dobrze bez smarowania się na noc.
        Był taki czas że traktowałam swoją twarz jak poligon doświadczalny,na szczęście
        z wiekiem człowiek mądrzeje.Nie wyobrażam sobie teraz jak mozna kłaść kilka
        warstw kremów na twarz.
        • vanillaice Re: minimalizm kosmetyczny 23.03.05, 20:45
          A ja szczerze przyznaję, ze nie przeżyłabym bez codziennej pielęgnacji tzn
          dokładnego oczyszczenia twarzy mleczkiem, przetarciu tonikiem no i bez kremu.
          Procz tego 2 razy w tygodniu peeling i maseczka....i raczej nie wyszłabym z
          domu bez makijażu ( nawet z psem ;) )
    • sitc Re: minimalizm kosmetyczny 23.03.05, 22:44
      Pomijając makijaż, ostatnio jestem właśnie na drodze absolutnego minimalizmu i
      widze że bardzo służy to mojej buźce; makijaż zmywam żelem Dermedic krem z tej
      samej firmy uzywam na dzień i na noc, do tego tylko krem pod oczy, raz w
      tygoniu peeling i zielona glina- dla mnie to zestaw idealny. Aha zamiast toniku
      używam płynu miceralnego Vichy.
    • Gość: derika Re: minimalizm kosmetyczny IP: *.petrus.com.pl 23.03.05, 22:52
      mój minimalizm to:
      -do mycia twarzy mydło z verbeną i 20% masła karite firmy l'occitan - wróciłam
      do mydła po 10 latatch żeli i jestem pozytywnie zaskoczona:) ale nie próbowałam
      z innymi mydłami, pewnie by nie przeszło ;) jeśli nie mam tego konkretnego
      mydełka wtedy żel do cery wrażliwej erisu

-na noc albo huile lotus clarinsa albo lysanel active (wcześniej był effaclar),
      po lysanelu schodziła mi skóra ale to nagle minęło i jest ok

-na dzien albo nic albo krem matis (tylko ten mi służył)

-pod oczy krople z vit c (juvit) albo nic, albo balsam matis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka