Dodaj do ulubionych

Drozdze raz jeszcze

IP: *.zin.lublin.pl 23.03.05, 21:47
Czy mozna stosowac czesciej niz 1 dziennie- zaczelam pic tydzien temu i
baaardzo mi posmakowaly:)Nawet jesli nie pomoga na problemy z cera,to i tak
nic mnie nie kosztuje ta kuracja( zero wyrzeczen), wiec troszke ja postosuje-
napoj drozdzowo-mleczny jest tak pyszny, ze mam ochote pic 2 razy dziennie-co
sadzicie o tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sandra Re: Drozdze raz jeszcze IP: 80.51.249.* 23.03.05, 22:35
      TO zależy...
      Jeśli problemy z cerą, to mleko, w ogóle nabiał nie bardzo...mleko zapycha
      jelito, powoduje osadzanie sie sluzu, zwlaszcza jesli pije sie je regularnie.
      Same drożdze...zależy...to są szlachetne bakterie, bardzo je cenie, ale stosuje
      je tylko do pieczenia chleba, w ktorym to przemieniaja one mąkę i powoduja ze
      nie jest ona właściwa.
      Drożdze jednym moga pomoc, bo sa im potrzebne, drugim zaszkodzic, poniewaz
      spowoduja rozwijanie sie w jelicie niekorzystnych stanow. Takze jesli juz to
      nie na dlugo i z woda. Ale tak jak pisze, moga pomoc, zwlaszcza jeśli sie je
      dobrze zastosuje.
      Warto poczytac lektury na temat hodowli i w ogole historii drożdzy to moze
      pomoc w podjeciu decyzji.
      Ja akurat czytam na ten temat literature, ale jeszcze malutko wiem.
      A na cere rewelacyjny jest sok ze skladnikow: marchew, burak , jabłko. Mozna
      pic osobno, mozna mieszac jabłko z burakiem. Rowniez powinny Ci posmakowac i
      tutaj nie ma tak dyskusyjnej kwestii pod tytulem: pic czy tez nie pić.
      W niedlugim czasie byc moze bede u znajomego lekarza zielarza, ktory poda mi
      taka kompilacje ziół , ktora wlasnie "leczy" cere, choc skuteczne sa skladanki
      na watrobe, bo to jest przeciez glowne centrum dowodzenia odpowiedzialne za
      czysta krew.

Pozdrawiam
      sandra

www.harmonny.pl
      GG: 19735
      sandra@namyslow.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka