lolek58 31.03.05, 22:28 slyszałam, ze nie powinno się myc mydlem to czym myć, mlecziem i tonikiem? a mi sie wydaje, ze to sie nie umyje :) i że zostaje lepkie cos na twarzy a te mydła bez mydła to i tak trzeba wodą zmyć i i tak się buzia "sciąga" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolla Re: mycie twarzy MYDŁEM IP: 217.153.87.* 31.03.05, 23:02 ja kiedys uzywalam mydla i w sumie bylo wszystko ok ale potem naczytalam sie ze to moze doprowadzic do tradziku itd, wiec zaczelam po prostu uzywac zelu do mycia twarzy, a potem przecieram twarz tonikiem, jak narazie dla mojej twarzy niezle sprawdza sie tonik soraya, a jesli chodzi o zele do mycia twarzy to roznie bywa, zazwyczaj w moim przypadku daja super efekt ale tak gdzies w polowie opakowania sie na dany zel 'uodparniam' i wymieniam na jakis inny, calkiem niezly i niedrogi jest ten firmy "nastolatka" chociaz nastolatką juz nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
babe_1 Re: mycie twarzy MYDŁEM 01.04.05, 07:17 O mydle zapomnij - pa paru latach skora bedzie starsza o ladnych pare latek.... jesli sciaga Ci sie buzia - sucha skora, szukaj zeli do mycia twarzy ( ale bez tluszczu i nie wysuszajace ), osobiscie mam sucha skore i mimo ze nie mam problemow z tradzikiem uzywam zelu Clean&Clear ( non oil, without overdrying ), za cholere nie wiem, co moze byc na polskiej butelce, ale zasada ta sama, sprawdza sie super !!!! Skora gladziutka, nie przesuszona i CZYSTA. Neutrogena jest niezla ( splukuje sie nie najgorzej ), Johnson&Johnson niezly ale troche wiecej wody trzeba uzyc na pozbycie sie go z twarzy, dlatego go nie lubie. Eris - polecam ( chociaz nie przepadam ogolnie, ale zel bardzo dobry ) Pozdrawiam !!! p.s. mleczkiem i tonikiem tez nie lubie, ale mydlo zabija wszelka wilgotnosc, spojrz na rece.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SATHI Re: mycie twarzy MYDŁEM IP: *.reliserv.pl 01.04.05, 07:38 zmywam twarz mleczkiem kosmetycznym, potem mydełkiem dove kremowym oil bar, które wcale nie ściąga i jest do twarzy super, potem obficie spłukuję wodą i skórę mam gładką i czystą , zero pryszczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdusiab24 Re: mycie twarzy MYDŁEM 01.04.05, 07:44 A moja buzia nie pamięta kiedy była myta mydłem.Zel do twarzy tez odpada.Mleczko + tonik + kremik = buzia bez wyprysków. Odpowiedz Link Zgłoś
babe_1 Re: mycie twarzy MYDŁEM 01.04.05, 07:44 widocznie kwestia skory :) Jak wspomnialam nie mam problemow z wypryskami, a po mydelku dove wysypalo mnie jak biedronke na wiosne, nie tylko na twarzy.... Najwyrazniej : jak wyprobujesz, to sie przekonasz :) Serdecznie pozdrawiam !!! p.s. mydelko dove bylo super na samym poczatku, potem sie cos skiepscilo.... najwyrazniej masz dobra skore bez uczulen, zazdroszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: mycie twarzy MYDŁEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 07:54 Gdy zmyję twarz tylko mleczkiem mam wrażenie, że skóra pozostaje jakaś taka lepka. Brrr. Zazwyczaj przemywam twarz samą wodą (na szczęście żyję w mieście, w którym jeszcze chlor nie płynie z kranów). Od czasu do czasu myję żelem, żeby oczyścic pory i wygładzic skórę. Mleczkiem zmywam tylko makijaż a potem i tak zmywam to mleczko wodą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: mycie twarzy MYDŁEM IP: 217.153.132.* 01.04.05, 09:45 A mi pani dermatlog kazal myc twarz mydelkiem dla dzieci!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babe_1 Re: mycie twarzy MYDŁEM 01.04.05, 09:48 Mydelka dla dzieci przetestowalam.... osobiscie z calej sily nie polecam. W koncu skora na twarzy.... iles tam latki rozni sie nieco od pupci niemowlecia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivre Re: mycie twarzy MYDŁEM IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 01.04.05, 11:19 Ja uzywam zelu do mycia twarzy (z AA, bom alergik, niestety), a zmywam go..woda. Mam jednak to niewymowne szczescie, iz z powodu fatalnej wody kiedystam, teraz z kranu leci mi..mineralna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikaa Re: mycie twarzy MYDŁEM IP: 80.51.191.* 01.04.05, 15:15 Naprawde nie mozna myć mydłem??? A ja po mydełku Protex mam ładną buźke i ładnie oczyszconą a po zelu do twarzy nivea Visage young miałam czesto krostki Czy mydło naprawde aż tak szkodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_kredka Re: mycie twarzy MYDŁEM 01.04.05, 15:35 jesli mydlem to tylko dove bez zadnych dodatkow. i jest to opinia nie tylko moja ale tez i kosmetyczki i mojej pani dermatolog. dobre sa tez te mydla kupowane na wage, ale to juz troche drozsza impreza... ja natomiast dostalam od pani doktor lotion do mycia twarzy cetaphil a teraz jako ze woda w krk pozostawia BARDZO duzo do zyczenia to myje buzke nim i scieram platkiem. zadnej wody na twarz... Odpowiedz Link Zgłoś