Gość: mona IP: *.osmez.eu.org / 10.1.1.* 24.06.02, 13:08 Kupilam sobie ostatnio masc Benzacne 10 % i mam w zwizaku z tym klopot. Nie wem na ile mam zostawic na buzi ta masc. Pomozcie i czy ta masc naprawde dziala???? Dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mela Re: Benzacne-szukam porady IP: *.chello.pl 24.06.02, 13:16 Na cala noc. Ja tak uzywam od lat. Tylko uwazaj, najlepiej spij w bialej poscieli i w bialych pizamach-koszulach, bo to, co napisali na ulotce, ze odbarwia to nie zart. kiedys bylo takie oapkowanie bez ulotki i przez nie mam juz wsyztsko odbarwione, czymkolwiek dotknelam sie do buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: Benzacne-szukam porady IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 24.06.02, 13:20 mi granatowy recznik odbarwil sie na jaskrawa czerwien :-))) a fiolkowe przescieradlo zrobilo sie biale Koralik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saga Re: Benzacne-szukam porady IP: 212.244.108.* 24.06.02, 17:38 He he, a już myślałam,że tylko ja miałam takie problemy z tą maścią. Kiedyś wysmarowałam się benzacne rano i założyłam na to błękitną bluzeczkę z krótkim rękawem, a na to sweter (to było w zimie). Przychodzę po południu, ściągam sweter, zerkam w lustro, a moja błękitna bluzeczka już nie jest błękitna... Na dekolcie i na plecach miałam białe plamy :-)Właściwie błękit było widać ylko na rękawach i brzuchu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Benzacne-szukam porady IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 22:10 Benzacne może również odbarwić włosy, brwi też. Producent ostrzega przed tym w ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: Benzacne-szukam porady IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 24.06.02, 13:17 benzacne 10% to jest b.silnie dzialajacy srodek i moze podraznic delikatna skore na buzi, chyba ze Twoja jest tlusta, gruba i masz duzo zaskornikow czy akurat taka zapisal Ci lekarz czy polecila Ci pani mgr w aptece??? ja stosuje inna masc, ale ten sam sklad i robie to tak, jak kazal mi lekarz myje buzie mydlem DOVE i czekam cierpliwie 20-30min po umyciu az naloze cieniutenko i rownomiernie na cala buzie (a nie tylko na ropne wykwity!) robie to, co 2 dzien juz 6tyg. i wygladam calkiem niezle, bo zaskorniki prawie wszystkie mi zniknely :-))) ale przez 1szy tydzien mialam bardzo podrazniona skore, a moja broda wygladala jak poparzona, choc mialam ta wersje 5%, wiec z ta 10% uwazaj i smaruj cienko co 2gi dzien powodzenia, Koralik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damona Re: Benzacne-szukam porady IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.06.02, 13:47 stosowalam Benzacne dawno temu i faktycznie wszystko odbarwiał. Przestalam stosowac, bo akurat na moje pryszcze nic nie pomógl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mari23 Re: Benzacne-szukam porady IP: 62.233.135.* 24.06.02, 15:03 Stosuje sporadycznie od kilku lat, miejscowo na wypryski. nie zauważyłam jak dotąd, aby ta maść coś mi odbarwiła. Moze dlatego, zę zanim pójde spać czekam az dokładnie zaschnie i utworzy się coś w rodzaju skorupki. Kiedyś, gdy miałam okropne problemy z cerą razem z benzacne stosowałam płyn Acnosan o działaniu wysuszającym. Odpowiedz Link Zgłoś