Dodaj do ulubionych

Instead-wkladki .....

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 22:14
Witam!
czy ktoras z Szanownych kolezanek uzywala juz nowinki na naszym rynku-wladek na
nasza comiesieczna przypadlosc-Instead?
Jak wrazenia, jak to sie nosi, zaklada itp. Troche sie obawiam, ze nie bede
umiala tego zamontowac (na pocztku z tamponami tez byl klopot)
Jakie opinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: silie Re: Instead-wkladki ..... IP: *.jmk.lodz.pl 25.06.02, 08:40
      Założyłam taki wątek jakiś czas temu, ale bałam się wypróbować.Za tydzień będę
      miała następną okazję, więc może się przemogę.Dam znać.
      pzdr,s.
      • Gość: Helena Re: Instead-wkladki ..... IP: 213.134.140.* 25.06.02, 10:31
        Ja sie zastanawialam zainspirowana informacjami od mojego Pana :-)), ktory
        gdzies wypatrzyl informacje prasowa; jakos mam maly wstrecik, ale sprobuje przy
        nastepnej okazji.
        H.
        • Gość: agul Re: Instead-wkladki ..... IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 10:34
          Mnie też to kusi, ale troche sie jednak boje, nie wiem czego nawet - że tego
          potem nie wyjmę chyba.. Nie jestem zresztą do konca przekonana że to faktycznie
          jest dużo lepsze od tamponów.
          • Gość: koralik Re: Instead-wkladki ..... IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 25.06.02, 10:40
            ja bym sie bala, ze przy wyjmowaniu wyslizgnie mi sie to z palcow i zawartosc
            rozleje na posadzke... bleeeeeeeee...

zdegustowany nowa wkladka Koralik
            • Gość: agul Re: Instead-wkladki ..... IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 11:05
              No właśnie, też mi to przyszło do głowy!!
              • Gość: silie Re: Instead-wkladki ..... IP: *.jmk.lodz.pl 25.06.02, 11:26
                No ja też największe obawy mam przed wyjmowaniem...To tak głęboko trzeba
                włozyć:(
                pzdr, s.
    • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... 25.06.02, 11:46
      Mysle, ze najlatwiej bedzie tym, ktore uzywaly kapturkow itd. A ja sprobuje, co
      mi tam. Potestuje w domu z ta ekwilibrystyka i zobacze, czy 24 h luksusu jest
      tego warte.

r
      • Gość: amelka Re: Instead-wkladki ..... IP: *.mat.com.pl / 131.107.2.* 25.06.02, 11:53
        A co to za cudo? Nie slyszalam o tym, czy to zastepuje tampony?
        • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... 25.06.02, 12:34
          Qui. Taki zbiornik na paliwo :) Tj. na krew.
          Jednorazowy, wielogodzinny bajer.

r
          • Gość: agul rooda.. IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 12:35
            Skoro ty tak super poinformowaną klientką jesteś to moze wiesz ile kosztują te
            bajer insteady i w jakich paczkach, tzn po ile są sprzedawane? Jakoś mnie to
            intryguje.. pzdr
            • mela1 Re: rooda.. 25.06.02, 14:09
              Gość portalu: agul napisał(a):

> Skoro ty tak super poinformowaną klientką jesteś to moze wiesz ile kosztują te
              > bajer insteady i w jakich paczkach, tzn po ile są sprzedawane? Jakoś mnie to
              > intryguje.. pzdr

Pakowane sa pojedynczo - jedna wkladka kosztuje 5 zl albo po 5 szutk za 20 zl. I
              jedna starcza na 12, nie 24 godziny. wiecej informacji na stronie www.instead.pl
              Sama niw uzywalam, ale czekam na wrazenia, bo mnie korci, szczegolnie to, ze
              mozna uprawiac seks podczas okresu czyli wtedy, kidy mam najwieksza ochote. Tylko
              czy to na pewno nie przeszkadza?
              • Gość: agul Re: rooda.. IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 14:13
                Dzięki mela:) Jezu, ja bym się chyba bała kochać z moim męzczyzna jakbym miala
                to w środku bo bym się bała że mi wciśnie to za daleko i już nie wyjmę:)) Ale
                ogólnie to faktycznie kusząca jest ta wkładka, chyba też spróbuję.
                • mela1 Re: rooda.. 25.06.02, 14:40
                  Nie ma za co. Nigdzie nie wcisnie, bo przeciez to takie jak kapturek. A chyba
                  jestes w stanie wlozyc sobie dwa paluszki do konca, to powinno wystarczyc do
                  wyjecia. Ja sie tylko boje, ze nie bede umiala zalozyc.
                  Coz, tak chcialam sprobowac, a tez miesiac juz przegapilam :)
                  Pozdrawiam
              • roodanaserio Re: rooda.. 25.06.02, 14:18
                Przeczytalam dopiero teraz ..... no, sa pakowane tak, jak napisala juz m. I
                fakt - sa na 12 h, sorry, mozeci m nie za to wsadzic na 24 :)

r
              • Gość: koralik Re: rooda.. IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 25.06.02, 14:38
                mela1 napisał(a):

> Gość portalu: agul napisał(a):
                >
                > czekam na wrazenia, bo mnie korci, szczegolnie to, ze
                > mozna uprawiac seks podczas okresu czyli wtedy, kidy mam najwieksza ochote. Tyl
                > ko
                > czy to na pewno nie przeszkadza?

przeciez sex podczas okresu mozna uprawiac zawsze jesli nie cierpisz na stany
                zapalne i nie masz nadzerki
                jedynie co moze przeszkadzac, to walory estetyczne czy raczej ich brak :-)))
                no to wtedy takie instead jest nieocenione
                • Gość: agul Koralik IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 14:41
                  Gość portalu: koralik napisał(a):

>
                  > > Gość portalu: agul napisał(a):
                  > >
                  > > czekam na wrazenia, bo mnie korci, szczegolnie to, ze
                  > > mozna uprawiac seks podczas okresu czyli wtedy, kidy mam najwieksza ochote
                  > . Tyl
                  > > ko
                  > > czy to na pewno nie przeszkadza?
                  >
                  Koralik, to nie ja pisałam!!!
                  • Gość: koralik Koralik do Agul IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 25.06.02, 14:45
                    sorrki :-)))
                    to rzeczywiscie pisala mela
                    wyszlo glupio, bo zacytowalam cytat wycinajac jego znaczna czesc
                    • anexxa japonski do koralik 25.06.02, 14:53
                      kochana,

jak masz ten japonski OS, wejdz prosze na ebay.co.jp i
                      powiedz nam, gaijinom nie zaznajomionym z jezykiem, czy
                      duzo maja shiseido na sprzedaz?:) i w jakich cenach?:)

dzieki

xx.
                      • Gość: koralik Re: japonski do koralik IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 25.06.02, 15:21
                        ebay po japonsku nie dziala od 31 marca
                        w zamian tego jest www.bidders.co.jp
                        duzo markowych artykulow (chyba najwiecej Chanel) - torebki, okulary, apaszki,
                        skarpetki, reczniki itd.
                        z Shiseido kosmetykow wybor jest niewielki - ok.20pozycji, ale wymieszane razem
                        z innymi markami np. HR
                        najdrozszy byl fluid jakis tam Proudia (serii tej w ogole nie widzialam w
                        Polsce) za 2200yenow (tester, prawdziwa cena 4500yp) tzn. ok. 18,5USD
                        ale opisu wielkiego nie bylo, tylko ze to tester ale taki sam jak w sklepie i
                        takie inne glupotki
                        poza tym jakies szminki itd.
                        ceny na te wszystkie kosmetyki to mniej wiecej 700-2000yp (120yp=+/-1USD)

Koralik
                        • anexxa Re: japonski do koralik 25.06.02, 15:24
                          uhm, dzieki. czyli nie da sie w ten sposb kupowac
                          taniej shiseido;)

xx.
                    • Gość: agul Re: Koralik do Agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 15:23
                      Spoko:)
                      Tak się obruszyłam trochę, bo jak akurat lubię się kochać podczas okresu:)) pzdr
                      • Gość: koralik Re: Koralik do Agul IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 25.06.02, 15:26
                        ja tez :-))))))))))))))))
                        • Gość: agul Re: Koralik do Agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 15:27
                          To już jesteśmy trzy:)))
                • mela1 Re: rooda.. 25.06.02, 14:43
                  Jasne ze mozna, moj mezczyzna nawet wyrazil zgode, bo jemu to nie przeszkadza i
                  tez ma wtedy wieksza ochote, ale jakos wizja upaprania sebie i wszystkiego
                  wokol mnie nie pociaga. Tylko tyle:)
                  • Gość: gAndzia Re: rooda.. IP: *.se.com.pl 25.06.02, 15:09
                    co ty, nic się nie papra, jakos tak się wtedy hamuje krwawienie, wiec spoko.
                    myslałam, że wszyscy sie kochają w okres:)))
                    • Gość: agul Re: rooda.. IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 15:24
                      No właśnie, wtedy to jakoś przestaje ta krew lecieć nie?:)) I fajnie jest..
                      • mela1 Re: rooda.. 26.06.02, 11:33
                        No to nie wszyscy bo ja nie. jakies glupie opory mam, ale jak mowicie, ze
                        walory estetyczne nie sa najgorsze, to moze sie skusze. Dziekuje za informacje,
                        nigdy bym na to nie wpadla, ze krew przestaje leciec, wydawalo mi sie ze wrecz
                        odwrotnie. No ale coz, jak dostalam pierwszy okres, to myslalam, ze to trwa 3
                        tygodnie i wystepuje raz na miesiac, wiec wydawalo mi sie to zupelnym
                        horrorem:) Nie wiem skad mi te 3 tygodnie do lba strzelily, bo wyedukowana byla
                        niezle:) Ale pomyslowosc ludzka nie zna granic.
                        Czekam na jakies doniesienia uzytkowniczki Instead, bo jak na razie to same
                        opinie nie zaznajomianych z tematem (w tym mnie). A bardzo bym sie chciala
                        dowiedziec jak to jest w praktyce z tym zakladaniem, zdejmowaniem i komfortem.

Pozdrawiam
    • Gość: Kaśka Re: Instead-wkladki ..... IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 25.06.02, 13:10
      A to nie wypadnie ani nie przecieknie? :) Ja bym się bała... zostanę lepiej
      przy tamponach.
      • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... 25.06.02, 14:19
        Widzialas kiedys przeciekajaca gume?

r
        • Gość: Kaśka Re: Instead-wkladki ..... IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 25.06.02, 14:26
          Przeciekającej gumy raczej nie widziałam, chyba że uszkodzoną... ale raczej
          chodziło mi o to czy to się nie przesunie i gdzieś się nie przeleje na
          brzegach. No mniejsza o to. Jeśli któraś z Was wypróbuje Instead, to niech się
          podzieli wrażeniami. Powodzenia i pozdrawiam
          • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... 25.06.02, 14:40
            Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Przeciekającej gumy raczej nie widziałam, chyba że uszkodzoną... ale raczej
            chodziło mi o to czy to się nie przesunie i gdzieś się nie przeleje na
            brzegach.

Tampony przeciekaja, a z podpaskami to juz w ogole jest bal. Ryzyko istnieje
            zawsze, ale w przypadku wkladki - moim zdaniem - najmniejsze.

r

• bibelot Re: Instead-wkladki ..... 25.06.02, 14:45
              do kupienia w supermarkecie czy w aptece
              • mela1 Re: Instead-wkladki ..... 25.06.02, 14:46
                bibelot napisał(a):

> do kupienia w supermarkecie czy w aptece

W aptece. na stronie, ktora podalam jest wykaz aptek, ktore sprzedaja
                • Gość: gAndzia Re: Instead-wkladki ..... IP: *.se.com.pl 25.06.02, 15:20
                  mnie to jakos zupełnie nie pociąga, wydaje mi się obleśne, fuuj:(
                  to wyjmowanie "pojemniczka", uważanie, zeby krwi nie rozlać... eee:)
    • Gość: ywonka Re: Instead-wkladki ..... IP: *.dami / 192.168.2.* / *.dami-rz.pl 25.06.02, 15:46
      nie wiem czy was to zainteresuje ale na stronie, ktora podala mela
      (www.instead.pl) mozna zamowic zestaw promocyjny
    • amelia_ Re: Instead-wkladki ..... 26.06.02, 20:16
      czy któraś to w końcu wypróbuje i się podzieli wrażeniami? ;)
      • Gość: silie Re: Instead-wkladki ..... IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 26.06.02, 20:22
        Tak, ja się podzielę wrażeniami, ale dopiero w czwartek za tydzień:)
        pzdr, s.
        • amelia_ Re: Instead-wkladki ..... 28.06.02, 00:24
          w porządku, no to czekamy do czwartku :)
    • Gość: mari23 Re: Instead-wkladki ..... IP: 62.233.135.* 28.06.02, 09:09
      Zamówiłam opakowanie promocyjne. Ciekawa jestem czy to faktycznie taka
      rewelacja :)
      • Gość: agul Re: Instead-wkladki ..... IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 09:10
        To napisz jak wyprobujesz!!
        • mari23 Re: Instead-wkladki ..... 28.06.02, 09:30

> To napisz jak wyprobujesz!!

Tylko nie wiem kiedy :) 3 tygodnei temu odstawiłam pigułki i nie wiem jak
          zareaguje mój organizm. Ale jak wszystko będzie ok to na pewneo podzielę się z
          wami spostrzeżeniami
          • Gość: agul Re: Instead-wkladki ..... IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 09:32
            Ojej, ja jak odstawilam pigulki - w pazdzierniku to do tej pory mam straszne
            problemy:(( Ale moze u ciebie bedzie ok, chociaz na pewno pierwszy okres spozni
            ci sie o jakies dwa tygodnie, to zupelnie normalne i nie ma co sie przejmowac.
            To ja czekam na twoja relacje:)
            • Gość: silie Re: Instead-wkladki .....do Agul IP: *.jmk.lodz.pl 28.06.02, 09:35
              Agul, a jakie masz straszne problemy po odstawieniu piguł?
              pzdr, s.
              • Gość: agul Re: Instead-wkladki .....do Agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 09:41
                No wiec tak - pierwsze cztery miesiace okres nieregularny ze az strach - czasem
                20 dni a czasem co 40. Doszly mi okropne, ale to okropne bole brzucha przed i w
                czasie okresu, takie ze musze jezdzic na zastrzyki przeciwbolowe bo czuje sie
                jakbym rodzila. Pierwsze dwa czy trzy miesiace mialam straszne problemy z cera,
                przed okresem pojawialy mi sie krosty na twarzy i za nic nie chcialy zejsc,
                teraz na szczescie juz to minelo. Ale jak to minelo, to teraz z kolei juz
                prawie 50 dni nie mam okresu:(( No i nachodzi mnie klasyczny PMS, ktorego
                wczesniej nie znalam, bo pigulki bralam prawie dziesiec lat - obnizenie
                nastroju przed okresem, zmniejszenie libido, zatrzymanie wody w organizmie. To
                wszystko da sie przezyc, wiadomo, ale te bole brzucha, strasznie silne
                krwawienia i dlugie, to jest naprawde ciezkie, zwlaszcza ze jak bralam piguly
                to nic mnie nie bolalo a okres mialam 2-3 dni bardzo skapy. Teraz to jest
                koszmar, no i to czekanie, ta nieregularnosc, okropne. Tym bardziej ze szykuje
                sie do zajscia w ciaze a jak mam to zrobic jak nawet nie moge sobie tu obliczyc
                jakos sensownie kiedy mam owulacje??? :)) Wiesz, sillie, jak ci sie tak
                wypisalam, to od razu mi lzej:)) A co, ty tez mialas jakies przejscia z
                tabletkami?
                • mari23 Re: Instead-wkladki .....do Agul 28.06.02, 09:46
                  No to mnie pocieszyłaś :( Ciekawe jak to bedzie u mnie. A te krostki na twarzy
                  to sie pojawiają i u mnie, a tu ślub za miesiąc :( Najgorzej jak mi okres
                  wypadnie właśnie wtedy :(
                • Gość: koralik do Agul o PMS i o ciazy :-))) IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 28.06.02, 11:41
                  Agul, sorry ze sie tak wtrace, ale zdesperowana swoim PMS zakupilam ziolowy
                  preparat Castagnus (bez recepty ok.9-10zl), co ma pomoc wlasnie na PMS,
                  owulacje i regulacje cyklu. Ja po odstawieniu tabletek mam cykle 26-33dni (i
                  nie nazywam ich nieregularnymi, bo nie chce sie dodatkowo stresowac) i test
                  ciazowy zawsze w szufladzie na wszelki wypadek. Wiec zaczelam lykac ten
                  Castagnus. Dziewczyny na forum zdrowie kobiety i bajbus bardzo sobie chwala to
                  lekarstwo.
                  A co do obliczania dni plodnych, to ja wole sie zmusic i mierzyc codziennie
                  temp. i wiem, kiedy dokladnie mam dni plodne i czy mam owulacje. Polecam Ci
                  kupno termometru :-))))
                  Milego weekendu :-)))
                  Koralik
                  • Gość: agul Re: do Agul o PMS i o ciazy :-))) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 11:46
                    Dzieki koralik:)) Na pewno kupie ten preparat skoro ma byc taki dobry. Cykl 26 -
                    33 dniowy jest przynajmniej w normie, a juz 40 dni to nie za dobrze, tak
                    przynajmniej twierdzi moj ginekolog. A jak to jest z tymi pomiarami? Jak to sie
                    robi, bo ja nigdy jeszcze nie chcialam zajsc w ciaze wiec nic nie wiem.. I czy
                    trzeba codziennie, bo boje sie ze ja to bym zaraz zapomniala ktoregos dnia i
                    wtedy caly wysilek na marne. Pozdrawiam cie tez koraliku:)
                    • Gość: koralik Re: do Agul o PMS i o ciazy :-))) IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 28.06.02, 12:00
                      podaje Ci interesujace linki:

free.med.pl/wrochna/metnat.htm (to jest taki podstawowy kurs metod
                      naturalnych, jak mierzyc temperature i obserwowac sluz, itd.)

www.mateusz.pl/ligamm/kursy/lekcje/15.html (to jest lekcja, jak poczac
                      dzidziusia, ale przejrzyj sobie wszystkie lekcje w wolnej chwili)

www.fertilityfriend.com/home/10dad/ (tu mozesz zobaczyc moj wykres,
                      jest uzupelniany na biezaco (po angielsku), mozesz sobie zalozyc taki sam)
                      moze dalsze uwagi wymienimy via e-mail, co by nikt nam nie zarzucil, ze na
                      forum uroda rozprawiamy o plodnosci i jej objawach :-))))))))))
                      koralik27@poczta.gazeta.pl

pozdrowienia, Koralik
                      • Gość: agul Re: do Agul o PMS i o ciazy :-))) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 12:10
                        Dzięki koralik, zagłębiam się w lekturze, potem napiszę co i jak:) pzdr
              • mari23 Re: Instead-wkladki .....do Agul 28.06.02, 09:43
                Gość portalu: silie napisał(a):

> Agul, a jakie masz straszne problemy po odstawieniu piguł?
                > pzdr, s.

Podpisuję sie pod pytankiem. Szczerze mówiąc trochę się denerwuję i już sobie
                wyobrażam jak biegnę ze strachem w oczach po test ciążowy, jesli okres będzie mi
                się spóźniał :) A u mnei zawsze wszystko było jak w zegarku, nawet zanim zaczęłam
                brać pigułki. I po co mi to było ??? :)
                • Gość: agul Re: Instead-wkladki .....do Agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 09:45
                  Juz napisalam. A dlaczego odstawilas w takim razie? Ja po odstawieniu przez
                  pierwsze 3 miesiace zrobilam chyba z 10 testow:) Teraz juz sie wyluzowalam z
                  tego, bo juz sie przyzwyczailam do tego spozniania. To chyba prawda, ze do
                  wszystkiego mozna sie przyzwyczaic:)
                  • mari23 Re: Instead-wkladki .....do Agul 28.06.02, 09:51

> Juz napisalam. A dlaczego odstawilas w takim razie? Ja po odstawieniu przez
                    > pierwsze 3 miesiace zrobilam chyba z 10 testow:) Teraz juz sie wyluzowalam z
                    > tego, bo juz sie przyzwyczailam do tego spozniania. To chyba prawda, ze do
                    > wszystkiego mozna sie przyzwyczaic:)

Odstawiłam przede wszystkim z powodów zdrowotnych. Przez półtora roku brałam
                    Marvelon (być moze był źle dobrany). Przez jakis rok wszystko było ok, wprost
                    piałam z zachwytu jaki to cudowny środek. Niestety idylla się skończyła:(
                    Budziłam sie w nocy z powodu bołu nóg, pojawiły sie niebieskie żyłki, na
                    szczeście nie jest ich tak dużo i pękające naczynka. Oprócz tego wogole nie
                    miałam ochoty na seks. No i ten cellulitis... bleee. Mam w planach
                    kilkumiesięczną przerwę i zrobienie szczegółowych badać, co potem - zobaczymy ...
                    • Gość: agul Re: Instead-wkladki .....do Agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 09:59
                      A zeby nie bylo tak tragicznie bo to raczej nie w moim stylu:) to napisze ci ze
                      po odstawieniu tabletek czuje sie o niebo lepiej psychicznie. Bo ja chyba
                      naleze do tych 5% kobiet ktore nie toleruja tabletek - przetestowalam chyba
                      wszytkie i biorac je mialam takie doly i depresje ze hej. A teraz nic, spokoj i
                      jest cudownie, odkad przestalam je brac ani razu sie nie zdenerwowalam ani nic.
                      Wiec jednak warto bylo, wiadomo ze jak boli mnie brzuch to sie wkurzam i
                      przeklinam, ale ogolnie to wole zyc bez tabletek:) A na krostki helena polecila
                      mi dalacin ktory na mnie fantastycznie dziala i juz nie mam ani jednej:) Moze u
                      ciebie nie bedzie tak zle, w koncu to nie moze byc tak ze wszytkie kobiety po
                      odstawieniu tak cierpia, ja to opisalam bo sillie pytala, ale mysle ze u ciebie
                      nie bedze tak zle chociaz pewnie musisz sie przygotowac na nieregularny cykl
                      przez pierwsze miesiace. pzdr i gratuluje slubu:)
                      • mari23 Re: Instead-wkladki .....do Agul 28.06.02, 10:05
                        Dzięki. Mam nadzieję, że będzie ok... w końcu kiedyś muszą sie te hormony
                        wyrównać :)
                        • Gość: silie Re: do Agul IP: *.jmk.lodz.pl 28.06.02, 12:09
                          Dzieki Agul za odp.
                          Problemów nie mam, ale myślałam , żeby "na chwilę" odstawić, bo biorę od trzech
                          lat Minulet bez przerwy.Wprawdzie świetnie go toleruję i nigdy nie brałam nic
                          innego, ale może powinnam? Ale chyba nie trzeba koniecznie robić przerw?
                          Tym bardziej, że przeraził mnie Twój opis. Ja równiez dzięki tabletkom mam
                          okres super regularny (normalka), ale i tak samo mało bolesny, skąpy, no i tak
                          krótko trwa.A kiedyś męczyłam się tydzień, zwijałam z boleści i nie mogłam
                          normalnie funkcjonować.Mama mnie pocieszała, że to w dużym stopniu przechodzi
                          po urodzeniu dziecka; a więc Agul, do dzieła!;)))))
                          A ten Dalacin polecany Ci przez Helenę to jakaś maść na miejscowe wypryski, czy
                          coś innego? Jak się to stosuje, itd.?
                          pzdr, s.
                          • Gość: Szarlotk Re: do Agul IP: 195.116.180.* 28.06.02, 12:39
                            Ja tez bralam Marvelon przez prawie rok. Teraz od 3 miesiecy juz nie biore.
                            I jest niewesolo. Okres sie notorycznie spoznia, boli jak nie wiem co...
                            typowe objawy PMS, cera fatalna (az biore antybiotyk, bo mam pelno
                            pryszczy na szyi... koszmar)... a jak bralam to jedynym plusem (oprocz
                            zajscia w ciaze) byl wiekszy biust... ale mialam okropny cellulit na udach
                            (a jestem chuda jak patyk w tylku i udach) oraz utylam w... pasie (tylko,
                            taka oponka) 4 cm!... teraz wraca to do normy...
                            Kurcze juz mam przerobione wiekszosc tabletek hormonalnych na
                            polskim rynku i tak szczerze to zadna mi nie odpowiada... acha i mialam
                            silne migreny....
                            Moze slawetna tabletka yasmin cos pomoze...?
                            Na razie nic nie biore i troche sie tym denerwuje.
                            pozdrawiam
                            Szarlotka
                            • Gość: agul Re: do Agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 13:10
                              Mi sie wydaje ze nie trzeba robic zadnych przerw, ja bralam 10 lat bez ani
                              jednej przerwy i wszystko ze mna ok, tylko jak odstawilam to nagle takie
                              numery. Ale wszystko ma swoje plusy i minusy, wiadomo. Ja jak odstawilam
                              tabletki to schudlam duzo, co prawda teraz mi to wrocilo bo rzucilam palenie:))
                              Trzeba wiec sobie to wszystko rozwazyc, ja gdybym nie chciala miec dziecka to i
                              tak bym pewnie je zostawila bo te migreny i jazdy depresyjne mnie wykanczaly.
                              Moze faktycznie yasmin nam wszystko wynagrodzi?:)
                        • Gość: gAndzia Re: Instead-wkladki .....do Agul IP: *.se.com.pl 28.06.02, 12:16
                          tak, w końcu to się normuje:) u mnie najgorsze problemy po odstawieniu były z
                          cerą (okres co 26-30 dni, ujdzie), nawet nie pryszcze, tylko takie grudki, może
                          i nie bardzo widoczne, ale upiorne przy czyszczeniu:( wyciągneła mnie z tego
                          doktor rudowska-okrasko i jej kosmetyczka, które tu polecałam w którymś wątku.
                          na parę miesięcy musiałam tez zmienić kosmetyki na takie dla cery tłutej, teraz
                          znów wróciłam do swoich, czyli mieszana/sucha. okres mam całe zycie bezbolesny,
                          nie powróciła na szczęscie bolesnośc piersi, na która cierpiałam przed
                          pigułkami, ale za to mam często "menstruacyjne" migreny (z którymi okropnie
                          sie męczę, bo działa na mnie własciwie tylko aspiryna, a podczas okresu nie
                          moge jej brać) i obfitośc okresu. no ale tez myślę o dzidziusiu, więc
                          przestałam toto brać:))
                          • Gość: agul Re: Instead-wkladki .....do Agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 12:21
                            Ja z kolei mialam migreny jak bralam tabletki - ale jakie! TEraz zamiast bolu
                            glowy mam bole brzucha.. Nie moze byc idealnie:) Gandzia a kiedy chcialabys
                            zajsc w ciaze? Bo ja to sie juz szykuje, chcialabym tak we wrzesniu chyba:))
                            • Gość: koralik znowu sie wtrace... IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 28.06.02, 12:35
                              ja w pazdzierniku :-)))
                              • Gość: agul Re: znowu sie wtrace... IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 13:11
                                :))) Tylko czy nam to tak wyjdzie jak sobie planujemy??? Oby! Ja sie troche
                                niepokoje ale mysle ze jak juz bede w ciazy to mi te wszystkie niepokoje mina:)
                                • Gość: LadyBlue Re: znowu sie wtrace... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.02, 14:46
                                  hmm... trochę dziwne ze wszystkie miałyście takie złe objawy po odstawieniu
                                  pigułek, a może to ja jestem odporna. odstawiałam tabletki kiedy chciałam
                                  (oczywiście po skończeniu pudełka) i wracałam do nich kiedy miałam taką
                                  potrzebę, i tak przez 3 lata i nie miałam zadnych problemów z cyklem - pierwszy
                                  okres wypadał czasem w jakimś dziwnym terminie, ale potem wszystko spoko.
                                  a przyszłe mamy niech się nie stresuja bo to szkodzi :) pozdrawiam :)
                                  • Gość: gAndzia Re: znowu sie wtrace... IP: *.se.com.pl 28.06.02, 14:51
                                    ale tak sama sobie odstawiałaś czy w porozumieniu z lekarzem?
                                    • Gość: agul Re: znowu sie wtrace... IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 14:52
                                      No wlasnie - nie wiadomo co sie bedzie dzialo jak na dobre odstawisz.
                                      • agus7 Re: znowu sie wtrace... 28.06.02, 15:25
                                        Trochę mnie zdziwiłyście, bo ja niegdy nie miałam problemów ani z braniem
                                        tabletek, ani z ich odstawianiem. A brałam przez kilka lat, potem ok. roczna
                                        przerwa i znowu. Teraz od ponad pół roku nie biorę i też jest wszystko w
                                        porządku... Generalnie w ciągu ostatnich 7 lat nie brałam tabletek ok. półtora.
                                        A odstawiłam wyłącznie z powodu tego, że odebrały mi ochotę na sex! :))) bo
                                        ogólnie świetnie się czuję z tabletkami, uwielbiam je :))))))
    • Gość: agul Re: Instead-wkladki ..... IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 01.07.02, 17:34
      No i co dziewczyny czy ktoras w koncu wyprobowala to rzekome cudo???
      • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... 01.07.02, 18:07

> No i co dziewczyny czy ktoras w koncu wyprobowala to rzekome cudo???

Ja zamowilam pakier promocyjny i czekam, hehe. Zdam relacje :)

r
        • Gość: Ela, Re: Instead-wkladki ..... IP: 216.143.112.* 01.07.02, 19:55

ja probowalam, ale chyba nie potrafilam tego zalozyc poprawnie bo wszystko
          przeciekalo. Prob nie ponowilam bo jakos nie bardzo sobie z calym procesem
          radzilam.

Ela
          roodanaserio napisał(a):

> Gość portalu: agul napisał(a):
          >
          > > No i co dziewczyny czy ktoras w koncu wyprobowala to rzekome cudo???
          >
          >
          > Ja zamowilam pakier promocyjny i czekam, hehe. Zdam relacje :)
          >
          >
          > r

• Gość: mari23 Re: Instead-wkladki ..... IP: 62.233.135.* 04.07.02, 08:56
      Wczoraj dostałam zamówiony pakiet promocyjny. Jak to zobaczyłam to moja odwaga
      znacznie opadła :))))) Nie wiem czy sobie z tym poradzę, wygląd trochę mnie
      przeraża, tymbardziej gdy porównam wielkość tamponu i tego czegoś :) Jak sie
      zdecyduję no i jak juz w końcu dostanę okresu :) to zdam realcję. Oj, chyba
      długo bedę się przekonywała, że trzeba przecież tej rewelacyjnej nowości
      spróbowac :)))
      • Gość: silie Re: Instead-wkladki ..... IP: *.jmk.lodz.pl 04.07.02, 09:38
        Postaram się zrobić to dziś po południu lub jutro.Czekajcie;)
        Już mam stracha...
        s.
        • Gość: Helena Re: Instead-wkladki ..... IP: *.waw.cdp.pl 04.07.02, 09:41
          Z krwawych szczegolow ja teraz mam okres, kupie instedy dzis lub jutro i
          sprobuje i dam znac. Ale jak rooda przeraza, to nie wiem jak bedzie :-))))
          Pozdrawiam
          H.
          • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... 04.07.02, 11:03
            Gość portalu: Helena napisał(a):

[..] > Ale jak rooda przeraza, to nie wiem jak bedzie :-))))

Hehehe. Dostalam i ja moj pakiecik. Na razie nie mam krwawienia, wiec bez sensu
            testowac. Ale jest tam w zestawie kaseta video, ktora musze isc ogladac do
            przyszlej tesciowej, bo ja mam tylko DVD :) Obejrze,poczekam na okres i powiem,
            co i jak.

r
            • erin2 Re: Instead-wkladki ..... 04.07.02, 11:17
              ojej, weszłam na strone i sie przeraziłam! W zaden sposób nie wypchnę sobie
              tego do końca! Już z tamponami mam czasami problem. Może mam za krótkie
              palce???
            • Gość: koralik Re: Instead-wkladki ..... do tesciowej??? IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 04.07.02, 11:20
              do tesciowej z kaseta instruktazowa Instead? umarlabym ze wstydu :-)

Koralik (czyzby pruderyjny?)
              • Gość: CASPER Re: Instead-wkladki ..... do tesciowej??? IP: *.clan.pl 04.07.02, 11:29
                Dopiero niedawno weszłam na ten wątek. Też się wzdragam przed tą wkładką, ale
                ja w ogóle jakoś nie bardzo lubie takie rzeczy....
                A Ciebie Koraliku od dawna chciałam zapytać czy coś Ci mówi hasło Bajbus :) Co
                prawda od dawna nie zaglądam, ale kiedyś bywałam częęęsto. I chyba zaraz znów
                zajrzę bo mam mały stres:(
              • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... do tesciowej??? 04.07.02, 11:42
                Gość portalu: koralik napisał(a):

> do tesciowej z kaseta instruktazowa Instead? umarlabym ze wstydu :-)
                Koralik (czyzby pruderyjny?)

No chyba tak. Tesciowa byla 3 razy w ciazy, ma okres i chyba tez jest kobieta.
                Moza Twoja rozmnozyla sie przez paczkowanie. Ja pierdziule, a jak zajdziesz w
                ciaze, to powiesz tesciowej, ze od pylkow topoli ?

r
                • agus7 Re: Instead-wkladki ..... do tesciowej??? 04.07.02, 12:12
                  He he he też nijak nie rozumiem niestosowności oglądania kasety o Instead u
                  teściowej :))) rozbawiłyście mnie - za co dziękuję, bo jakas niemrawa jestem od
                  samego ranka...
    • Gość: silie Re: Instead-wkladki ..... IP: *.jmk.lodz.pl 05.07.02, 12:17
      Obiecałam dziś zdać relację, ale na razie chyba nic tego, bo od wczoraj niby
      mam ten okres, a jakoby go wogóle nie było...Nie bardzo wiem co się dzieje;(
      Może jutro coś jeszcze z tego będzie.
      pzdr, s.
      • amelia_ Re: Instead-wkladki ..... 05.07.02, 15:00
        oj, to już chyba nic z tego nie będzie :) Mój okres trwał ostatnio aż 1 dzień,
        a zwykle trwa 3, czasami 4. Byłam naprawdę zdziwiona. Jakieś przesilenie
        letnie... :)
        • Gość: silie Re: Instead-wkladki ..... IP: *.jmk.lodz.pl 05.07.02, 15:23
          No właśnie, tym bardziej, że dwa tygodnie przed terminem wystapiło mi coś na
          kształt okresu, ale tylko na kształt;ale to był bardziej okres okresowy niż
          teraz...A biorę piguły, więc nie powinno być takich wypadków, echhh.
          Jakby jeszcze coś, to dam znać.
          Ale może mi się tak zrobiło ze strachu przed tym Insteadem? Jakiś efekt
          psychosomatyczny??
          pzdr, s.
          • Gość: agul Re: Instead-wkladki ..... IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 12.07.02, 11:13
            No a co z reszta?? Helenka, wyprobowalas? Czy ktos sie odwazy w koncu? Rooda,
            moze twoja tesciowa wyprobuje?:))
            • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... 12.07.02, 11:32

> No a co z reszta?? Helenka, wyprobowalas? Czy ktos sie odwazy w koncu? Rooda,
              moze twoja tesciowa wyprobuje?:))

Mam w domu i czekam na okres :) Cierpliwosci, jeszcze nie skonczylam paczki
              pigulek nooooooooooo :) Tesciowa wychodzi z remontu, z mieszkania al a Powstanie
              Warszawskie zrobila fajne lokum, ale poniewaz nie bardzo ona kocha porzadki, to
              wylazi z tego dosc dlugo :) Nie w glowie jej wkladka hehe.

r
    • Gość: anna Re: Instead-wkladki ..... IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 17.07.02, 12:06
      wyciągam, bo jestem ciekawa, czy macie juz jakieś wrażenia z noszenia :-)
    • Gość: mari23 Re: Instead-wkladki ..... IP: 62.233.135.* 17.07.02, 13:22
      Wkładki mam.... okres też, już nawet 3 dzień... a do tej pory nie odważyłam sie
      tego założyć :)
      • reniaszka Re: Instead-wkladki ..... 26.07.02, 08:10
        Odważyłam się i użyłam!!!! I jestem nawet zadowolona, ale...po drugiej wkładce,
        z pierwszą było trochę kłopotów :-) Ale ponieważ jestem uparta, więc metodą
        prób i błędów... Jedno jest pewne - do tego trzeba pewnej wprawy i wyczucia,
        ale można sobie z tą aplikacją poradzić. Efekty są naprawdę niezłe - użyłam
        wkładki w 1 dzień okresu, wtedy mam b.obfite krwawienie - i nic, suchutko!
        Można nawet chodzić bez podpaski!!! Natomiast kiedy po 4 godzinach (na wszelki
        wypadek, bo ciekawość już mnie zżerała) zabrałam się do wyciągania tego
        ustrojstwa, to nie do końca mi się powiodło. Tzn wyciągnąć to wyciągnęłam :-)
        ale troszkę mi się...hm..ulało buuuuuuuuuuuu.. Za drugim razem było już ok, po
        prostu trzeba troszkę podciągnąć do góry, ale lekko. Natomiast przy wkładaniu
        lekko w dół :-) i popchnąć do końca, aż dalej się nie da.
        Jedno jest jest pewne - nie radzę wyciągać po raz pierwszy poza domem :-) Teraz
        już umiem i naprawdę nie jest to trudne, ale każda z Was musi sama dojść do
        tego jak jej będzie najwygodniej. Aha, za pierwszą "aplikacją" wydawało mi się,
        że bardzo ją (wkładkę)czuję, ale to chyba była jakaś sugestia, bo teraz jej ok
        i dobrze mi bez podpaski, tak jakoś jakbym nie miała okresu..:-) Spróbujcie
        same to zobaczycie, tylko się nie zraźcie za pierwszym razem :-)
        • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... 26.07.02, 10:33
          Ja uzylam raz, w pierwszy dzien, kidy mialam skapo. Nie mialam potem juz czasu
          i mozliwosci na stosowanie dalej, ale to moje pierwsze wrazenai z frontu:

1. Latwiej bedzie tym, ktore uzywaja/ly kapturkow;
          2. Wkladka wcale nie jest mala :) to moze przerazac zatem dziewice oraz te
          dziewczyny, ktore nie akceptuja 'wkladania' - globulek, czopkow, tamponow - a
          jednoczesnie rozwienwa obawy, ze wkladka moze sie gdzies zgubic;
          3. Aplikacja jest prosta - sciskamy dwoma palcami za brzegi, przechylamy,
          siadamy na kibelku w maksymalnym rozkroku i fruuuu - popychamy troche az do
          oporu, dalej nie pojdzie;
          4. Ja wkladki nie czulam, dzieki czemu zakladam, ze zalozylam ja prawidlowo;
          5. Wsadzilam se w majtole kontrolnie Carefree, zeby patrzec, czy wycieka - NIE
          WYCIEKLO :);
          6. Wyciaganie jest nieco bardziej skomplikowane - nie wolno ciagnac na sile, a
          lekko - zaraz po wlozeniu palcow do pochwy czuje sie brzegi. Ja mialam maly
          okres, wiec nic sie nie wylalo. Trzymalam ok. 10 h, mozna do 12.

Generalnie - fajne.

r
          • Gość: misia Re: Instead-wkladki ..... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.08.02, 15:40
            a gdzie to mozna kupic?
            • roodanaserio Re: Instead-wkladki ..... 08.08.02, 16:34
              Gość portalu: misia napisał(a):

> a gdzie to mozna kupic?

Juz sa w aptekach, widzialm np. wczoraj w tej przy kinie Femina [w Warszawie].
              Ja zamawialam ze strony www, ale skoro w jednej a. juz byly - to znaczy, ze
              ogolnie sa.

r

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka