Dodaj do ulubionych

"aparatki" całego świata łączcie się!!!!!

18.04.05, 17:27
ja nosze aparat już drugi tydzień. nie narzekam bo ząbki ładnie sie
prostuja(oczywiście nie odrazu, wczesniej nosiłam tylko na tylnich zabkach
przez 3 mies) fakt ze przez te 2 tyg schudłam prawie 3kg, wszystkie spodnie ze
mnie spadają ale będe miała przynajmiej ładne ząbki. a jak wam sie nosi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna maria Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:38
      Co ma aparat do chudnięcia?
      • Gość: kaa_ha Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! IP: *.computerplus.krakow.pl / *.multisoft.com.pl 18.04.05, 17:41
        nad tym samym sie zastanawiam. mam aparat dosc dlugo(wlasnie koncze moja
        przygode z tym sprzetem:)) i nie wiem co aparat moze miec wspolnego z
        chudnieciem????
        dzieki za wyjasnienie
        kaa_ha
      • wariatka_20 Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! 18.04.05, 17:43
        już ci tłumacze. zadaniem aparatu jest przesunięcie żebów, tak więc jak one sie
        przesuwają to to cholernie boli i nie możesz jeść nic poza zupkami, jogurtami i
        innymi płynnymi daniami.nawet jak myjesz zęby to cię bolą. wiesz jaki związek ma
        jedno z drugim?
        • wariatka_20 Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! 18.04.05, 17:45
          ja przynajmiej mam takie "bóle" i moja koleżanka też. nie mówie że wszyscy tak
          cierpią ale są i tacy
    • Gość: myszka333 Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! IP: *.aster.pl 18.04.05, 17:51
      Aparat na górnych zębach mam od roku,a na dolnych 8 miesięcy.Na początku
      wstydziłam się uśmiechać, ale teraz się przyzwyczaiłam.Też czasami głupio było w
      restauracji myć zęby, ale co tam.Będę za to miała proste, zdrowe zęby.Jutro
      kolejna wizyta u ortodontki, więc w środę tylko miękkie pokarmy!
      Pozdrawiam
      • wariatka_20 Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! 18.04.05, 17:55
        mi też było głupio sie uśmiechać ale tylko przez pierwsze 2 dni a teraz to mi
        nie robi różnicy bo i tak nikt nie zwraca uwagi na to co mam na zębach. i wcale
        nie czuje się mniej atrakcyjna. wiem jedno:jak zdejma mi ten aparat to będe się
        szczerzyć na wszyskie strony i pokazywać jaki ładne mam ząbki(już sie ciesze na
        samą myśl!!!!) i każdy facet będzie mnie prosił o uśmiech (hehe... to był
        oczywiście żart)
    • v.i.k.k.a ja mam 2 lata:) 18.04.05, 20:50
      zęby juz sa ok-25.04 sciagam dól:)
      troszkę mi szkoda,bo juz sie przyzwyczaiłam do tej ozdóbki;)
    • bzzzk Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! 18.04.05, 23:01
      a któraś z was ma może taki mniej widoczny aparat, tzn. taki z tymi klamerkami
      na zębach w kolorze zębów? nie znam się na tym, bo jeszcze nie byłam w tej
      sprawie u ortodonty, ale jest chyba jakiś tego typu.
      pzdr.
    • Gość: ja czyli nie ty Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.04.05, 23:06
      A ja przytyłam ogromnie od aparatu bo jadłam tylko miekkie ciastka w ogromnych
      ilościach, jakies miękkie batoniki i żółty ser. Całe tony żółtego sera
      pochłaniałam. Głównie to go smazyłam bo się roztapiał i był miękki i tak
      jadłam. Też jakies serki topione wedliny mi nie wchodziły raczej bo włókna
      właziły pod druty . Do tej pory odczuwam skutki tegio jedzenia zeby mam proste,
      ale za to z nadwaga walczyłam przez kilka lat. nigdy już nie odzyskam chyba
      tamtej figury ale i tak wyglądam nieźle bo w sumie tylko 2 kilo by sie
      przydało,le i tak jest ok
      • Gość: res Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! IP: 212.244.217.* 19.04.05, 09:49
        hello ja czyli nie ty!!!!
        ja wlasnie sciagnelam aparat, zabki sa proste ,ale boje sie ze moga wrocic do
        swojego poprzedniego stanu.czy dodatkowo nosilas jakas wkladke?
        w sumie po aparacie to ja wygladam jak szkielet bo zeby mnie strasznie bolaly
        przy prostowaniu i w sumie niewiele jadlam ,ale szybko wroce do normy\
        pozdrawiam
    • Gość: myszka333 Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! IP: *.aster.pl 20.04.05, 01:36
      Właśnie jestem po wymianie łuku dolnego.Czuję się świetnie.Góra ustawiona.
      I nawet nie boli.Życie z aparatem może być szczęśliwe!!
    • Gość: kasia Re: "aparatki" całego świata łączcie się!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 20.04.05, 03:06
      mam aparat od roku, zabki sa juz prote i NIGDY mnie nic nie bolalo!!! wiec to
      nie prawda, ze wszytskich strasznie boli!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka