Nie macie pomysłu na prezent urodzinowy czy świąteczny? Dzięki tej technice dacie bliskim coś oryginalnego, a co najważniejsze - własnego i niepowtarzalnego!
Poznałam tę technikę bodajże w 5. klasie szkoły podstawowej na zajęciach artystycznych i od tego czasu jest to moim głównym hobby!
Na czym to polega?
Otóż jest to technika ozdabiania przedmiotów za pomocą serwetek

. Głupio brzmi, co? xD. Tak, wiem . Ale to naprawdę niesamowite! Wystarczy tak niewiele, bo tylko kawałek drewna, serwetka i tani klej, a można zrobić niezwykłe rzeczy.
Moim konikiem w tej technice są przede wszystkim kolczyki i bransoletki, pudełeczka na biżuterię oraz świąteczne bombki, ale możecie robić niemalże wszystko - od biżuterii, akcesoriów, ozdób świątecznych, aż po wspaniałe meble!
Zaczęło się od prostych kolczyków, których surowiec kupiłam na allegro za grosze, znalazłam jakąś serwetkę w kwiatki i to najprościej przykleiłam. I od tego się zaczęło!
Teraz kupuję coraz to oryginalniejsze materiały!
Gdzie możecie znaleźć materiały?
Ja surowce kupuję na allegro (
KLIK! ), wszystkie kleje możecie nabyć choćby w Empiku, na allegro, w sklepie dla plastyków, czy w zwykłej pasmanterii, a serwetki to w każdym kiosku czy delikatesach

.
Widzicie jakie to proste?
Dziewczyny, świat nie kończy się na komputerze! Wystarczy tylko odrobina wyobraźni i można tworzyć wspaniałe prezenty i biżuterię! Zainteresujcie się tym, poszukajcie informacji w internecie i już nie musicie się martwić co dacie mamie na święta!
A wiecie co jest w tym najfajniejsze? Możecie na tym zarabiać, sprzedając swoje dzieła w internecie!
Wstawiam kilka zdjęć :
KOLCZYKI
SZKATUŁKA NA BIŻU
Pozdrawiam,
xoxo- anqaa _