Dodaj do ulubionych

do JUSTY-prosze o pomoc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:43
bardzo dużo wiesz o naczyńkach, pomagasz, odpowiadasz dziewczynom.a moze
wiesz co nalezy zazywac, albo gdzie sie zgłosic, albo czym sie smarowac ,
żeby sie nie rumienic, ale pod wpływem emocji-jestem bardzo wrazliwa,
niesmiała i bardzo czesto sie czerwienie co wpływa na moje konatkty z ludzmi
i jest coraz gorzej.bardzo utrudnia mi to zycie.wiem, że to forum Uroda a ja
tu biadole ale powoli wpadam w jakas depresje z tym zwiazana.moze psychiatra
mógłby mi cos zapisac??Ty sie chyba znasz na tym wiec dlatego pozwoliłam
sobie napisac.Dziewczyny przepraszam, ze to nie zwiazane z Uroda, ale jestem
załamana
Obserwuj wątek
    • Gość: mala609 Re: do JUSTY-prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 23:04
      podobnie ja Ty tez jestem posiadaczka cery naczynkowej. Mysle ze w pierwszej
      kolejnosci powinnas udac sie do dermatologa zeby Ci obejrzal buzie i napewno
      przepisze Ci cos. Byc moze w bedzie to metronidazol, bo na poczatku kuracji
      jest przepisywany. Jesli chodzi o pielegnacjeod srodka: doustnie wit. C
      (certuin - zazwyczasj 3*2dziennie), wit. PP ( przepisuje lekarz), venescin,
      itp. Jak pojdziesz do apteki to napewno poleca Ci preparaty uszczelniajace
      naczynka. Jesli chodzi o kremy to wszystko zalezy jaka masz cere czy wrazliwa
      itp. Podaje Ci linka do strony z kremami do cer naczynkowej.

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=280b498a62937ec29f5f647c9b84d4f7&cmd=browse&category_id=129

Ja osobiscie polecam Auriderm i metroruboril. Nie polecam natomiast Erisa, ale
      to juz sprawa indywidualna. I co najwazniejsze fitry, filtry i jescze raz
      filtry. Stosuj na dzien kremy z wyskoim filtrem-60, 100. Ja stosuje Bioderme 60.
      Unikaj alkoholu, goracych i pikantnych potraw, nie opalaj sie oczywiscie

Ps niestety jesli masz cere naczynkowa ( a rumience na to wskazuja) to musisz
      wzmacniac naczynka i starac sie jak najmniej myslec o swoich "rumiencach".
      Stosuj sie do zalecen przy cerze naczynkowej to unikniesz pekania naczynek i
      wiekszych problemow w pozniejszym czasie ( tradzik rozowaty).
      Pozdrawiam Cie goraco
    • Gość: justy Re: do JUSTY-prosze o pomoc IP: 213.241.34.* 19.04.05, 23:09
      opis pasuje do erytrofobii.
      są strony poświecone temu problemowi- znajdziesz tam osoby z podobnym problemem:

www.erytrofobia.republika.pl/
      www.erytrofobia.republika.pl/leczenie/leczenie.htm
      webplus.hostings.pl/comp/forum/index.php?idm=2368
      users.nethit.pl/forum/forum/czerwienienie
      users.nethit.pl/forum/forum/erytrofobia/
      • Gość: kaja Re: do JUSTY-prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 00:09
        bardzo Ci dziekuje własnie troszke studiowałam te strony dziekuje za podanie
        linków no to sie dowiedziałm na co cierpie
        a jak myślisz, które leki sa najskuteczniejsze i najszybciej przełamuja strach
        przed tym czerwienieniem sie i sam fakt czerwienienia sie-tam jest straszny
        nawał informacji-kazdy poleca co innego.no i widze, że tam tez pomagasz ludziom.
        co bys poleciła-xanax, seroxat, atenolol czy jeszcze cos innego..czy
        ewentulanie połączenie jakis leków.czyli ratuje mnie tylko psychiatra
        +zaopatrzenie sie w kosmetyki pielegnujace moja cere??
        • Gość: justy Re: do JUSTY-prosze o pomoc IP: 213.241.34.* 20.04.05, 00:13
          psychotropy są tylko dodatkiem do psychoterapii, o czym wiele osób zapomina, w
          poszukiwaniu "cudownej pigułki". nie skupiałabym się na wyborze tabletek, lecz
          na "pracy nad sobą" wraz z fachowcem.
        • Gość: justy Re: do JUSTY-prosze o pomoc IP: 213.241.34.* 20.04.05, 00:18
          >no i widze, że tam tez pomagasz ludziom

nie. ja tylko podaje linki. natomiast nie udzielam się na forach. to zbieg
          okoliczności, że jest tam osoba o podobnym nicku i podobnym zajęciu
          • Gość: kaja Re: do JUSTY-prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 00:20
            to przepraszam myslałam, ze tam tez jestes Ty
            byłam u psychoterapeuty na 10 sesjach zapłaciłam 800,00zł i jakos mi to nie
            pomogło dlatego mysle o lekach
            • Gość: justy Re: do JUSTY-prosze o pomoc IP: 213.241.34.* 20.04.05, 00:23
              napisałam tam kilka postów, ale wybuchła awantura, że sie podszywam... :) więc
              juz nie piszę.

chodziło mi o połączenie leków (będą potrzebne) z "treningiem psychologicznym".
              no, bo przecież nie bedziesz łykać psychotropów do końca życia; one powinny ci
              ułatwić funkcjonowanie i samodzielne radzenie sobie z problemem. (wiem, łatwo
              mi pisać)
              • Gość: kaja Re: do JUSTY-prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 00:41
                dziekuje za pomoc
                a wiesz moze jakie ewntualnie leki sa najskuteczniejsze w mojej chorobie??do
                psychoerapeutki cały czas bede chodzic to jest naprawde paskudztwo nie zycze
                tego nikomu
                jesszcze raz dzieki za podanie linków
                • Gość: justy Re: do JUSTY-prosze o pomoc IP: 213.241.34.* 20.04.05, 09:17
                  na fobie i lęki dobrze sprawdza sie paroxetyna (seroxat) i alprazolam (afobam,
                  xanax). ale każdemu pomaga co innego- stąd na forum tyle różnych nazw leków i
                  absolutnie nie traktuj tego, jako porady czy sugestii o co prsić lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka