Dodaj do ulubionych

Chudnięcie a twarz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:20
Chciałabym schudnąć, jednak nie ze względu na nieodpowiednią sylwetkę (no,
może poza zbyt dużym biustem, ale mam wrażenie, że nic mi już nie pomoże),
ale ze względu na twarz. Skóra jest obwisła i gruba, a wolałabym, żeby była
ładnie napięta, a kości policzkowe i żuchwa wyraźnie zaznaczone. Czy
schudnięcie pomoże? Czy wraz z chudnięciem całego ciała znikają poliki a
skóra się napina, cyz też obwisa jeszcze bardziej, a co gorsza - twarz może w
ogóle nie schudnąć?
Proszę o informacje i z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Klara Re: Chudnięcie a twarz IP: *.4web.pl 03.05.05, 18:22
      Generalnie chudnięcie widać przede wszystkim na twarzy - wyostrza rysy i
      postarza, niestety. Ja obecnie jestem na etapie tuczenia, bo widać ze mnie
      glównie nos...
      • Gość: latek 18 i pół Re: Chudnięcie a twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:39
        ja przy wzroście 164 ważę 53 kg. Czy efekty "twarzowe" pojawią się po
        schudnięciu chociażby dwóch kilo? Cyz musze pozbyć się jeszcze więcej? Wcale mi
        się to nie uśmiecha, ale "pućki", czyli poliki i do tego fałdy wokół nosa, oraz
        właściwie niewidoczna linia żuchwy mnie denerwują ;]
        • Gość: ddddddddddddddd Re: Chudnięcie a twarz IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 03.05.05, 18:44
          jak schudniesz to będzie wyglądac jeszce gorzej, skóra ci tak opadnie w
          dół...nie tylko ty tak masz.
          • Gość: latek 18 blabalbla Re: Chudnięcie a twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:52
            ale może będzie jej nieco mniej, czy nie? Widziałam skutki chudnięcia jednej z
            moich koleżanek (chudnięcia, dodam, niechcianego) - skóra napięła się na
            twarzy, nie obwisła... chyba, że to nie u każdego działa ;)
            Czyli Twoim zdaniem nie ma sposobów na pozbycie się fałd i polików? :|
            • Gość: Klara Re: Chudnięcie a twarz IP: *.4web.pl 03.05.05, 19:29
              Jeśli masz 164 i 53 kg to masz mniej więcej tyle co ja...Ale ja wygladam jak
              skóra i kosci, więc nie wiem z czego chcesz sie odchudzic...Obawiam sie, że
              twoja uroda polega na tym, że masz okrąglą buzię i powinnaś za to Bogu
              dziekować, bo nie będzie u ciebie szybko widać , że się starzejesz...
              • Gość: ja Re: Chudnięcie a twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 20:25
                w tym problem, że właśnie przez to wyglądam staro! obwisła skóra wokół nosa i
                ust nie nadaje młodzieńczego wyglądu - raczej przypominam zgorzkniałą staruszkę
                (no dobra, przesadziłam, ale moja twarz nie wygląda z tego powodu
                najsympatyczniej). Do wyglądu 'skóry i kości' wiele mi brakuje - biodra,
                owszem, mam dość wąskie, ale uda 'mięsiste', tyłek rozlazły i te jak na mój
                gust ogromne piersi. Ale jakoś z tym żyję i nie przeszkadza mi to szczególnie.
                Tylko ta twarz...
                I zastanawiam się właśnie, czy warto zacząć się odchudzać, czy jest po co się
                katować, jeśli twarz mi nie schudnie! ona nie jest 'pucułowata', tylko tłusto-
                obwisła... i to jest mój problem :]
                • Gość: Klara Re: Chudnięcie a twarz IP: *.4web.pl 03.05.05, 20:36
                  A ja myslę, że to bzdura:)))))) Od odchudzania twarz nie zmienia się
                  człowiekowi w zupelnie inną:))))Po pierwsze - usmiechaj się. Po drugie-
                  pokochaj się. Po trzecie- nie szukaj problemu tam, gdzie go nie ma:))))) A
                  jeśli jeszcze byłby ktoś kto by cie kochał, to już na pewno nie chciałabyś
                  zmieniać skóry wokół nosa przez..odchudzanie:)))))Wiosna, a ty się
                  zadręczasz...18 i pól ma sie tylko raz:))))))))))
                  • Gość: ja Re: Chudnięcie a twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 09:04
                    jasne, że tylko raz - na całe szczęście, bo nie jest to dobry czas :P
    • mikams75 Re: Chudnięcie a twarz 03.05.05, 20:46
      zalezy ile schudniesz. Pare kilo nie bedzie widac na twarzy, a ze mlodziutka
      jestes to i skora jeszcze nie ma prawa obwisac. Jesli bedziesz cwiczyc to buzka
      nie powinna zbytnio schudnac.
      Ja kiedys przez przypadek schudlam strasznie na twarzy - nie dosypialam,
      imprezowalam, nie dojadalam itd - efekt - tylek byl jaki byl, biust sie
      skurczyl a twarz wygladala okropnie. Pomijam niezdrowy kolor skory, ale ja -
      pyzata - stracilam te pyzy na polikach. Rzecz w tym, ze mam szerokie czolo i
      przy duzych polikach wygladalo to proporcjoalnie. Jak schudlam, to wielkie
      czolo zostalo a reszta zniknela. Wygladalam OKROPNIE!
      Pozniej wrocilam do normy i przestalam narzekac na pyzy na twarzy ;-)))
    • Gość: doris Re: Chudnięcie a twarz IP: *.chello.pl 03.05.05, 21:51
      ja tez mam puciowata twarz ale na szczescie nie obwisla. ostatnio schudla 4 kg i
      twarz mi sie nieco zmienila. zniknelo troche puckow, nie stalam sie jednak jakas
      strasznie chuda na twarzy. jezeli zaczniesz sie odchudzac, a nie chcesz zrucic
      cialka z cialka to staraj sie przy odchudzaniu cwiczyvc na miesnie. wtedy
      urosnie ci tam gdzie chcesz, a z twarzy ci zejdzie.
      • Gość: ja Re: Chudnięcie a twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 09:03
        dziekuję za wszystkie opinie :)
    • Gość: kate Re: Chudnięcie a twarz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.05.05, 17:40
      no a ja miałam tak ze podczas diety twarz mi ładnie chudła,bylo ladnie bo kosci
      policzkowe sie ukazały,skora wcale mi nie zwisała,ale po skonczeniu diety
      szybko twarz wrócila do poprzedniego wygladu,czyli duze policzki i w ogole
      okragla twarz.Moze wiecie jak temu zapobiec.jestem teraz na diecie,moja twarz
      schudła ale chcialabym zeby tak juz zostało.Jakie sa cwiczenia na mesnie twarzy?
      Znacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka