Dodaj do ulubionych

Centrum flebologii

IP: *.rivnet 02.07.02, 12:13
Czy macie jakies doswiadczenia z leczeniem zylakow? Chodzi mi glownie o
skleroterapie.Moze leczylyscie sie w tej klinice a jesli nie to moze znacie
adresy jakis dobrych lekarzy od zyl w warszawie? Prosze was bardzo o pomoc!!!
Mam 22 lata i okropnego zylaka na lydce i co najgorsze na drugiej nodze zaczyna
sie robic nastepny.Nie wiem juz co robic, tabletki i kremy nie pomagaja.Wiem ze
skleroterapia moze byc niebezpieczna dlatego chcialabym pojsc do sprawdzonego
lekarza.
Obserwuj wątek
    • rauser Re: Centrum flebologii 02.07.02, 16:17
      No właśnie ja mam taki sam problem, genetyczny prezent w postaci dużych żylaków
      na jednej nodze. Nie wiem czy zamykanie zastrzykami w przypadku dużych zylaków
      coś da. Mnie na wstępnej kontroli powiedziano, że to wraca, nawet operacja
      poprawia sprawę na jakiś czas tylko (na rwanie żyły się nie zdecyduję na pewno)
      a z kolei zostawić żylaki same sobie...hm. Pomijam sprawy estetyczne, tak bym
      chciała spódniczkę do kolan móc założyć latem :(
      • Gość: Joanna Re: Centrum flebologii IP: *.helion.pl 03.07.02, 09:38
        Ja miałam robioną skleroterapię już ze trzy razy.Dlaczego to niby jest
        niebezpieczne? W moim przypadku skutki są fantastyczne.
      • erin2 Re: Centrum flebologii 03.07.02, 12:12
        Moja siostr(po 30-tce) miała 2 razy zabieg skleroterapii. Przez dwa lata nie
        było sladu teraz natomiast, powyłaziły jej jakieś gusy. W ogóle całe nogi ma w
        strasznym stanie. Mówi, ze teraz żałuje, mimo iż lekarz uprzedzał ją, ze to
        moze działać przez kilka lat. Strasznie się boję, ze mnie też to czeka :(
        • rauser Re: Centrum flebologii 03.07.02, 16:15
          No własnie, chodzi o to ze nie można przewidzieć co będzie za kilka lat. Zależy
          jaki jest stan zaawansowania żylaków w momencie poddawania się skleroterapii,
          jakie są predyspozycje genetyczne, jaki tryb życia. Ja na razie odkładam sprawę
          do jesieni i obiecuję sobie, że pójdę do flebologa juz na pewno, choćby po to,
          żrby wiedzieć na czym stoję :)
    • Gość: Joanna Re: Centrum flebologii IP: *.helion.pl 04.07.02, 08:47
      Na takiej wizycie lekarz zadecyduje,czy można w ogóle wykonać
      skleroterapię.Sprawdzi taką echo-sondą ,czy "trzymają" główne pnie żylne.Jeśli
      tak, to można bawić się w skleroterapię.Jeśli nie,to operacja,jednak wydaje mi
      się ze w obydwu przypadkach nie ma co zwlekać.Z własnego doświadczenia wiem,że
      w przypadku żylaków profilaktyka to podstawa.Zadnych gorących
      kąpieli,mechanicznych depilacji,ciasnych ubrań i przede wszystkim
      hormonów.Pozdrawiam.
      • Gość: beata Re: Centrum flebologii IP: *.rivnet 04.07.02, 14:05
        Slyszalam ze jest to niebezpieczne bo po tym zastrzyku moga powstac skrzepy w
        krwi a jak dojda do serca to kaplica... Podobno zeby temu zapobiec lekarz kaze
        maszerowac po zabiegu chyba ok. godziny.
        • Gość: Joanna Re: Centrum flebologii IP: *.helion.pl 05.07.02, 09:47
          Rzeczywiście,trzeba pół godziny maszerować.Teraz już wiem dlaczego.Dobrze,że
          byłam nieświadoma przedtem,przynajmniej się nie bałam.Pa.
      • Gość: beata Re: do Joanny IP: *.rivnet 06.07.02, 19:54
        a gdzie robiłaś ten zabieg i ile kosztował??? Nie wiem czy zaczekać do jesieni
        czy iść od razu? Mozna po skleroterapi wystawiać nogi na słońce???
        • Gość: Joanna Re: do Joanny IP: *.helion.pl 08.07.02, 12:14
          Zabieg robiłam 3 razy w przeciągu 10 lat,pierwszy raz jako studentka,ostatni
          jako mama dwóch synów.Robił mi to bardzo sympatyczny lekarz Dr Fiutek (naprawdę
          tak się nazywa) z centrum medycznego Medservice w Zabrzu.Ostatnio zapłaciłam
          100 zł(to sam zabieg,na początku robi się też badanie Dopplerem i to kosztuje
          60zł) za jedną nogę.Z tym,że czasem trzeba powtórzyć.Potem bandaż na całą nogę
          i chodzenie w nim 3 doby minimum.Potem noga nie wygląda zbyt atrakcyjnie ,są
          siniaki,które jednak w końcu znikają.Nie radzę robić tego w upale,bo chodzenie
          z tym bandażem jest max nieprzyjemne.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka