Dodaj do ulubionych

truskawka a karty kredytowe

IP: *.se.com.pl 04.07.02, 11:38
dziewczyny, zauważyłam, że kilka z was wysyła na strawberrynet te żądane przez
nich faxy z numerami kart. ja się boję:))) a może jest jakaś inna mozliwośc
płacenia im, przelewem czy cuś? lubiłam tam kupowac, ale po prostu boje się
wysyłać im numer visy, która ma wielki limit i jest ważna jeszcze przez rok...
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: truskawka a karty kredytowe 04.07.02, 12:07
      to jednak trzeba faksem? to chala, nie kkupie, a
      planowalam puder shiseido ciemny ($10) i clinique jasny
      ($15), dla mnie i znajomych.

nawiasem mowiac, tak nieprofesjonalnie zrobionej,
      nieczytelnej, niewygodnej i niestabilnej strony dawno
      nie widzialam.

xx.
      • kotmanka Re: truskawka a karty kredytowe 04.07.02, 12:13
        zgadzam sie - stronka wyglada fatalnie i w sumie nie wzbudza zaufania. kojarzy
        sie z jakas lewa hurtownia...
        boje sie tam kupowac - choc oferty sympatyczne
        • Gość: Anja Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 12:15
          A ja zamówiłam i dostałam paczkę! Wszystko dokładnie tak jak zamówiłam,
          kosmetyki oryginalne, porządnie opakowane, zabezpieczone przez ew.
          uszkodzeniami w transporcie. Paczka dotarła w 4 dni.
          • Gość: gAndzia Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.se.com.pl 04.07.02, 12:26
            stronka, acz koszmarna graficznie, jest OK, tzn. sprawdzona, zamawiałam tam w
            zeszłym roku kilka razy i wszystko było idealnie. nigdy też nie słyszałam (ani
            nie czytałam na forum, aby kogoś oszukali). natomiast to faksowanie to jakiś
            poroniony pomysł, niedawno znów próbowałam zamówić i dostałam maila, że
            niestety "z mojej części Europy" wymagają tych faksów, więc ich olałam. ale jak
            tak czytam te posty o pudrze shiseido tańszym o połowę niż u nas w sklepie, to
            mnie szlag trafia:)))
            nie wiecie, czy możnaby im jakoś przesłać kasę na konto?
            • anexxa Re: truskawka a karty kredytowe 04.07.02, 12:38
              sprobuj jeszcze raz. wlasnie zamowilam, przyszedl mail,
              nic o faksowaniu nie ma.

xx.
              • Gość: gAndzia Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.se.com.pl 04.07.02, 12:46
                oki, spróbuję:)
                • Gość: Anja Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 12:56
                  Maila z prośbą o kopię karty wysyłają jakieś 2 dni po złożeniu zamówienia,
                  niestety...
                  • Gość: LadyBlue Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.02, 13:02
                    dziewczyny a nie ma jakichś alternatywnych metod płatności? bo wysyłanie numeru
                    kerty to nie jest dobry pomysł.
                  • Gość: gAndzia Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.se.com.pl 04.07.02, 13:03
                    a tak, faktycznie, najpierw przysyłają automatyczne potwierdzenia, a dopiero
                    jak sie skapną, żeśmy z Polski, drugiego maila:(
                    mi ostatnio podali jakis adres, żebym im przysłała kase, ale nie wiem, jak? bo
                    western union to chyba drogi, nie?
                    • anexxa Re: truskawka a karty kredytowe 04.07.02, 15:29
                      western union w zaleznosci od kwoty jest liczony.

nie taki bardzo drogi.

ale jak mi przysla maila, zebym skanowala karte, po tym
                      jak napisali, cytuje, "Your order has been received and
                      will be shipped very shortly.", to im tak odpisze, ze
                      sie uspokoja:>

xx.
                      • Gość: gAndzia Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.se.com.pl 04.07.02, 15:44
                        anexxa napisał(a):

> .
                        >
                        > ale jak mi przysla maila, zebym skanowala karte, po tym
                        > jak napisali, cytuje, "Your order has been received and
                        > will be shipped very shortly.", to im tak odpisze, ze
                        > sie uspokoja:>
                        >
                        > xx.

nic to nie da, ale napisz:) im wiecej bedziemy im protestów słały, tym szybciej
                        zrozumieją, ze tracą klientów i może zaprzestaną tych kretyńskich praktyk:)

• anexxa Re: truskawka a karty kredytowe 05.07.02, 10:50
                          jak powiedzialyscie, przyszedl mail.

napisalam wsciekla i jadowita odpowiedz, ktora
                          dodatkowo podkrecil fakt, ze zablokowali mi juz te kase
                          na karcie.

banda kretynow tam pracuje.

xx.
                          • Gość: gAndzia Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.se.com.pl 05.07.02, 10:53
                            anexxa napisał(a):

> jak powiedzialyscie, przyszedl mail.
                            >
                            > napisalam wsciekla i jadowita odpowiedz, ktora
                            > dodatkowo podkrecil fakt, ze zablokowali mi juz te kase
                            > na karcie.
                            >
                            > banda kretynow tam pracuje.
                            >
                            > xx.

Hm, to dziwne, że ci zablokowali, mnie po kilku dniach spytali, czy się zgadzam
                            wysłac ten faks i czy podtrzymuje zamówienie.

• anexxa Re: truskawka a karty kredytowe 05.07.02, 10:59
                              sprawzilam na inteligo, mam zablokowana te kwote, i nie
                              mam wysylac faksu, tylko bank draft albo money order.
                              to nawet nie jest takie kosztowne, ale musialbym
                              skorzytsac z konta w pekao sa, ktorego nie lubie, pojsc
                              do banku etc. a money order - tak samo, tylko trzeba
                              przyjsc z dwoma rodzajami waluty w garsci do okienka,
                              bo placi sie kwote do wyslania w dolarach i prowizje za
                              to w plnach. o nie, to miala byc wygoda a nie
                              wydeptywanie chodnikow i marmurow....

no i najbardziej mi sie nie podoba to zajecie kasy.

xx.
    • annika_vik Re: truskawka a karty kredytowe 04.07.02, 14:18
      Jest na to rada - można założyć sobie kartę kredytową specjalnie do internetu,
      z niskim limitem i nie używać jej do niczego innego. Tylko nie w Citibanku!
      Najgorszy bank świata, tzw. syfibank - każą podpisywać pismo, że nawet po
      upłynięciu ważności karty, przejmujesz na siebie odpowiedzialność "za
      wszystko". Tzn., że jeżeli po 5 latach od tego jak karta poszła do śmieci komuś
      uda się wygenerować numer twojej karty, będziesz musiała płacić za czyjeś
      zakupy! (tak jest tylko w syfibanku)
      Drugi sposób to PayPal, ale nie wiem, czy truskawka to łyka,w każdym razie może
      zacząć, zapytajcie się mailem.
      • Gość: gAndzia Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.se.com.pl 04.07.02, 14:20
        a paypal obsługuje POlskę? wiem, ze trsukawka nie łyka ebaya, bo pytałam w
        mailu.
        • Gość: gAndzia Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.se.com.pl 04.07.02, 14:20
          Gość portalu: gAndzia napisał(a):

> a paypal obsługuje POlskę? wiem, ze trsukawka nie łyka ebaya, bo pytałam w
          > mailu.

tfu, BIDPAYA oczywiście:)

• anexxa Re: truskawka a karty kredytowe 04.07.02, 15:32
        paypal nie obsluguje polski.

xx.
      • Gość: LadyBlue Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.02, 11:58
        ekarta to raczej droga (przynajmniej dla mnie) przyjemność. w mbanku - tam mam
        konto i mam tebelę opłat - 20zł za wydanie, a 2 zł za każdorazowe : zmiana
        limitu, ustalenie tymczasowego limitu, załadowanie karty, rozładowanie,
        powiadomienie na email. jeśli ktoś rzadko korzysta to może jest to korzystne,
        ale jak sobie policzyłam to jakos mi sie to nie podoba. nie wiem jak to jest z
        odpowiedzialnościa za transakcje.
        • Gość: Leenka Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 12:37
          Gość portalu: LadyBlue napisał(a):

> ekarta to raczej droga (przynajmniej dla mnie) przyjemność. w mbanku - tam mam
          > konto i mam tebelę opłat - 20zł za wydanie, a 2 zł za każdorazowe : zmiana
          > limitu, ustalenie tymczasowego limitu, załadowanie karty, rozładowanie,
          > powiadomienie na email. jeśli ktoś rzadko korzysta to może jest to korzystne,
          > ale jak sobie policzyłam to jakos mi sie to nie podoba. nie wiem jak to jest z
          > odpowiedzialnościa za transakcje.

Załadowanie i rozładowanie ekarty w mbanku jest płatne tylko jeśli zlecasz to
          przez telefon, jak robisz to przez internet to nie pobierają żadnych opłat.
          • Gość: agul Re: truskawka a karty kredytowe IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 12.07.02, 11:18
            Ja mam ekarte w pko bp i w mbanku i robie zakupy na truskawie bez zadnych
            problemow wiec moze gandziu takie wyjscie bedzie dla ciebie ok? Pzdr:))
    • Gość: mika Re: truskawka a karty kredytowe IP: 213.134.142.* 12.07.02, 11:36
      Bardzo proszę o adres tej strony
      pozdr:)
      • Gość: nela www.strawberrynet.com IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.07.02, 13:42
        • Gość: mika Re: www.strawberrynet.com IP: *.diskau.com.pl 12.07.02, 14:35
          dzięki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka