Dodaj do ulubionych

niebieskie oczy

IP: *.dnet.pl / 10.192.0.* 05.07.02, 13:33
Dziewczyny jakie cienie pasują do niebieskich oczu. Proszę o radę. Dodam, że
mam śniadą karnację.
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: niebieskie oczy IP: 194.204.129.* 05.07.02, 13:50
      najlepiej chlodne roze i sliwka
    • Gość: gAndzia Re: niebieskie oczy IP: *.se.com.pl 05.07.02, 14:01
      wszystkie poza niebieskimi
      • Gość: tita Re: niebieskie oczy IP: *.pl 05.07.02, 14:07
        a złote? tzn, nie chamski i mocny złoty , ale taka poświata
      • ikusia2 Re: niebieskie oczy 05.07.02, 14:07
        Ja używam delikatnych brązów, fioletów, ładnie też wygląda lekko łososiowy.
        Nie używam natomiast błękitów, zieleni, szarości, ciemnych brązów-wyglądam
        wtedy jak chora i smutna.
        A jakiego koloru masz włosy?
        • Gość: gAndzia Re: niebieskie oczy IP: *.se.com.pl 05.07.02, 14:13
          ja mam blond włosy, jasną cerę i niebiskie oczy (czysta aryjka, hehehe:) i
          maluję się wszystkimi kolorami poza zielonym i niebisekim, ztym, że raczej
          delikatnymi. złoty bardzo ładnie wygląda (uzywam namiętnie tego z
          ubiegłorocznej palety aqualumiere chanel), ale zawsze łaczę z innymi
          • Gość: kotmanka Re: niebieskie oczy IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 05.07.02, 14:26
            zgadzam sie, delikatny zloty wyglada naprawde super - w moim przypadku taki
            bialo-zloty, mam diora solo (b.wydajny i trwa caly dzien), wiem, ze ma tez
            chyba bourjouis taki kolor. do tego dobry tusz, odrobina linera i
            oczy "wyskakuja"
          • Gość: Teri Re: niebieskie oczy IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.02, 14:59
            gAndziu, a dlaczego nie uzywasz niebieskiego? Czy to tak zgodnie z nowszymi
            trendami "na przekor", czyli pod zadnym pozorem cien w koloru oczu, czy tez
            istnieja konkretne powody? T.
            • Gość: gAndzia Re: niebieskie oczy IP: *.se.com.pl 05.07.02, 15:07
              cała powieka niebieska jakos "gasi" mój kolor oczu (czyli te gazetowe teorie
              sie potwierdzają:), natomiast mam cień granatowy, który stosuję umiarkowanie
              koło linii rzęs:)

ciekawostka (na moje nieuzywanie nie miało to wpływu:))):
              słynna paula bagoun napisała książkę "Blue Eyeshadow Should Be Illegal", jak
              się domyślam, w czambuł potepiająca niebieskie cienie- ale czemu, nie mam
              pojęcia:)
              • Gość: Teri Re: niebieskie oczy IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.02, 15:16
                Dzieki, przez moment chcialam kupic sobie niebieski cien. Ja tez mam niebieskie
                oczy i korci mnie, zeby kupic sobie znowu granatowy tusz do rzes. Juz kiedys o
                tym pisalam, z granatowa kredka wygladal lepiej fajnie. Wiec chyba pozostane
                przy granacie.

A co do Pauli B. i "zakazaniu" niebieskiego cienia. Dla mnie z dziecinstwa
                kojarzy sie niebieski cien (zadnych pasteli, niebieski jak niebo) u kazdej
                kobity, niezaleznie od koloru oczu i czerwona szminka. Okropnosc. Nie wiem
                tylko czy to tak moda ogolnoswiatowa sprzed 20 lat, czy tylko polska
                rzeczywistosc. T.
                • Gość: LadyBlue Re: niebieskie oczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.02, 15:37
                  Gość portalu: Teri napisał(a):
                  > A co do Pauli B. i "zakazaniu" niebieskiego cienia. Dla mnie z dziecinstwa
                  > kojarzy sie niebieski cien (zadnych pasteli, niebieski jak niebo) u kazdej
                  > kobity, niezaleznie od koloru oczu i czerwona szminka. Okropnosc. Nie wiem
                  > tylko czy to tak moda ogolnoswiatowa sprzed 20 lat, czy tylko polska
                  > rzeczywistosc. T.

chyba jakaś ponadczasowa moda. bardzo często widuję straszne panie (to nie
                  przejęzyczenie) z wyskubanymi brwiami i kreska zamiast nich, wściekle różową albo
                  czerwoną szminką i koniecznie niebieskim cieniem. no i jeszcze placki różu. z
                  wiekiem gust sie traci czy co? ;)
                  • Gość: gAndzia Re: niebieskie oczy IP: *.se.com.pl 05.07.02, 15:43
                    panie gust pewnie miały taki zawsze, z tym, że jako świeże dwudziestki
                    wyglądały w tym dobrze (i modnie)...
    • Gość: ikusia Re: niebieskie oczy IP: *.com.pl 05.07.02, 14:45
      Fakt-złoty jest super.
      Jeśli jesteś blondynką to mogę polecić Ci cień do makijażu na "co dzień".
      ArtDeco nr 11 (z pojedynczych cieni z magnesikiem), kolor jaśniutki beżoróz -
      raczej rozświetla niż daje kolor.
    • Gość: kotmanka Re: niebieskie oczy IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 05.07.02, 15:28
      jeszcze tylko wrzuce, ze osobicie b.lubie moje niebieskie oczeta w otoczeniu
      zielonego cienia - albo mietowy mat (fantastycznie ukrywa wszystkie niepozadane
      zylki itp) albo zlotawy khaki
      pozdrawiam
      • Gość: cara Re: niebieskie oczy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 18:35
        tez mam niebieskie oczy i uwielbiam zielone cienie-ale takie
        opalizujace,troche 'trawiaste',zeby wlasnie rozswietlaly oko,a nie gasily(dlatego
        unikam jakichkolwiek turkusow...),no i raczej maluje sie tak na 'wyjscia'
        weekendowe,zeby bylo troche szalowo i niecodziennie:)
    • miriam_73 Re: niebieskie oczy 05.07.02, 16:34
      Ja dziś z okazji niebieskich oczu (ścislej: kupiłam soczewki barwiące na ten
      kolor - wygląda to super - na pewno bedę tez eksperymentować z innymi kolorami)
      spróbowałam do tego makijaż w odcieniu błekitu i uważam że wygląda to super.
      Wspaniale podkresla kolor oczu. Użyłam rozbielonego błekitu na spód i na oprawę
      oka a w kącik plama granatu, wszystko następnie lekko 'rozmazane' pędzlem z
      pudrem plus dobrze wytuszowane rzesy (granat).
    • ptasia Re: niebieskie oczy 06.07.02, 09:50
      ja mam oczy szaro-niebiesko-zielone ("morskie" jak to kiedyś skomplementował
      mnie kolega - ale gwoli ścisłości to morze to raczej Bałtyk, a nie np.
      Środziemne :-))) i naprawdę niebieskich cieni też nie używam, ale grafitowo-
      granatowy - tak, pudrowy niebieski - czasem w lecie, jako baza itd; zielone -
      khaki i rozmyte - też; fiolety i róż - jw, byle tylko nie za dużo tego różu. A,
      szare też lubię. Z brązem - wbrew gazetowym teoriom - mało ćwiczyłam. Miałam
      tylko jeden, dostałam od Mamy, która cienie ma tylko na Sylwestra jak ja ją
      umaluję, a dostała od kogoś cienie podwójne EL - jasny beż + ciepły brąz.
      Zachwycona (EL!) rzuciłam się na cienie, b. fajny miały aplikator, mięciutkie
      itd. Umalowałam się i po ok. godzinie idę do lustra, a cienie zniknęły.
      Kompletnie, jeśli pominąć rozmazane bure smugi. Upału wtedy żadnego nie było.
      Probowałam potem parę razy jeszcze ich użyć, ale efekt zawsze ten sam -
      ekspresowe znikanie z powiek. Ale to co udało mi się zaobserować w tym krótkim
      czasie od nałożenia jakoś nie do końca mi się podobało...
      • Gość: mara Re: niebieskie oczy IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 14:51
        • Gość: dżadzia Re: niebieskie oczy IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 14:52
          • Gość: dżadzia Re: niebieskie oczy IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 14:57
            Intuicyjnie czuje, ze śliwka pasowałałaby do moich tęczówek. Dziewczyny
            podajcie jakiś numerek i firme . Mam problem z doborem cieni do oczu. Dzieki
      • Gość: dżadzia Re: niebieskie oczy IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 14:55
        Intuicyjnie czuję, ze sliwka to cos co pasowało by do moich tęczówek. Podajcie
        jakiś przyklad firme i numer. Mam straszne problemy z wyborem cienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka