Dodaj do ulubionych

kosmetyki do mlodej cery

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.05, 11:47
duzo polecacie tutaj roznych kremow i innych mazidel, ale... no wlasnie...
nie wszystkie pewnie sie nadaja co cery mlodej (zakladam wiek w granicach 17-
25 lat), bo przeciez raczej nie potrzeba w tym wieku kremow z kwasami, jezeli
nie cierpi sie na przebarwienia, albo jakichs silnie przeciwzmarszkowych...
sama mam tak, ze wchodze do drogeri i sie wielokrotnie zastanawiam, czy ten
krem np nie bedzie dla mnie za tlusty, nie bedzie mial zbyt duzo ulepszaczy,
wiec dlatego wychodze z propozycja - stworzmy liste kosmetykow odpowiednich
do cery mlodej, tzn tlustej, ze sklonnoscia do tradziku, lekko przesuszonej
po roznych masciach, swiecacej sie w lini T, itp...
Obserwuj wątek
    • Gość: afio Re: kosmetyki do mlodej cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:03
      polecam serię Nivea Visage Young
    • sitc Re: kosmetyki do mlodej cery 15.05.05, 16:30
      Nie wiem jak można zrobić taką liste biorąc pod uwagę, to że każda cera jest
      inna. Niektórym wystarczy Nivea soft i mają piękną buźkę, inne młode dziewczyny
      muszą sięgać po kwasy czy retinoidy. Zresztą podział kosmetyków ze względu na
      wiek jest bzdurą totalną, ja sama sięgam często po kremy przeznaczone dla osób
      po 25 roku zycia i bardzo mi one służą, wreszcie doprowadzają moją cerę do
      porządku. Wiele rzeczy wpływa na stan cery np. tryb życia, palenie, odżywianie
      czy nawet skłonności genetyczne. Nie słyszałaś nigdy o kobietach prawie 30-
      letnich nękanych trądzikiem, ja i słyszałam i znam, to według tych przedziałów
      one nie powinny sięgać po kosmetyki antytradzikowe przeznaczone teoretycznie
      dla dużo młodszych osób? Przedziały wiekowe jakie stosują producenci to jest po
      części chwyt marketingowy, a po części bierze się z pobudek ekonomicznych. Nie
      tak dawno czytałam wypowiedź bodajże dr. Marii Noszczyk dlaczego w kosmetykach
      dla bardzo młodej cery nie są stosowane pochodne witaminy C oraz A. Mianowicie,
      nie dlatego że nie powinno się w tym wieku tego używać, lecz są to substancje
      drogie, podwyższające cenę kosmetyku, przez co by się gorzej sprzedawał w tej
      grupie wiekowej.
      Więc ja proponuje zrobić listę kosmetyków do twarzy które naprawde nam pasują,
      z uwzględnieniem wieku i niezależnie czy będzie to Garnier Czysta Skóra czy
      Reti-C dla 20-latki.
      • Gość: axys Re: kosmetyki do mlodej cery IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.05, 16:36
        no tak, ale nie bedziesz przeciez wqw wieku 20 lat uzywala jakiegos kremu
        silnie liftingujacego, prawda? owszem sa tez tzw kosmetyki uniwersalne, jak np
        nivea soft, o ktorej wspomnialas i mysle ze takie wlasnie warto tu wpisac...
        • sitc Re: kosmetyki do mlodej cery 15.05.05, 18:01
          Gość portalu: axys napisał(a):

> no tak, ale nie bedziesz przeciez wqw wieku 20 lat uzywala jakiegos kremu
          > silnie liftingujacego, prawda? owszem sa tez tzw kosmetyki uniwersalne, jak
          np
          > nivea soft, o ktorej wspomnialas i mysle ze takie wlasnie warto tu wpisac...

Tak, ale ja właśnie nie mówie o tych uniwersalnych. Jasne że nie będę używała
          liftingującego, ale używam np. kremu Eris z serii Y&U, czy Activ C La Roche
          Posay- tego jako intensywną kurację po zimie, a oba te kremy są klasyfikowane
          jako po 25 lub 30 roku życia.
          Proponuje wejść na wizaż.pl lub biochemiaurody.pl i tam pocztaj sobie o
          dobieraniu kremów do wieku itd.
    • 18lipcowa Loreal Happy Derm. 15.05.05, 16:46
      Gość portalu: axys napisał(a):

> duzo polecacie tutaj roznych kremow i innych mazidel, ale... no wlasnie...
      > nie wszystkie pewnie sie nadaja co cery mlodej (zakladam wiek w granicach 17-
      > 25 lat), bo przeciez raczej nie potrzeba w tym wieku kremow z kwasami, jezeli
      > nie cierpi sie na przebarwienia, albo jakichs silnie przeciwzmarszkowych...
      > sama mam tak, ze wchodze do drogeri i sie wielokrotnie zastanawiam, czy ten
      > krem np nie bedzie dla mnie za tlusty, nie bedzie mial zbyt duzo ulepszaczy,
      > wiec dlatego wychodze z propozycja - stworzmy liste kosmetykow odpowiednich
      > do cery mlodej, tzn tlustej, ze sklonnoscia do tradziku, lekko przesuszonej
      > po roznych masciach, swiecacej sie w lini T, itp...
      • bzzzk Re: Loreal Happy Derm. 15.05.05, 17:22
        też lubię HappyDerm. to pierwszy krem do twarzy z którego jestem naprawdę
        zadowolona... z serii do cery trądzikowej i tłustej lubię Tołpę, to też
        pierwsza skuteczna dla mnie seria tego typu, a testuję różne od 10 lat.. tyle,
        że faktycznie każdemu pomaga co innego:) w sumie lubię też serie apteczne- La
        Roche-Posay i SVR.
        pzdr.
    • stephanie_s Re: kosmetyki do mlodej cery 15.05.05, 18:48
      ja ostatnio nabyłam krem intensywnie nawilzający olay i jestem zachwycona:)
      • Gość: francuzeczka Re: kosmetyki do mlodej cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:57
        ja uzywam Nivea Soft i toniku Nivea Visage Young i jestem zadowolona. chyba
        balabym sie siegnac po kremy przeznaczone dla 30latek, chociaz pewnie zaraz
        dziewczyny beda na mnie krzyczec, ze nie powinno sie patrzec na przedzial
        wiekowy, tylko na potrzeby. ale ja nie wiem jakie potrzeby ma skora 30latki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka