Dodaj do ulubionych

polećcie sprawdzonych dermatologów

08.07.02, 15:41
Bardzo proszę, podajcie namiary na swoich sprawdzonych dermatologów W-Wa. Ze
swoich doświadczeń odradzam wizytę w estedermie w Promenadzie, Akademii
Medycznej (ci sami lekarze) oraz w renomowanym gabinecie na Pułwskiej u p.
Buchowicz, strata czasu i ogromnych pieniędzy. Słyszałam natomiast dobre opinie
na temat p.doktur Łopuszyńskiej z salonu Bella, ale czy to prawda? Proszę o
opinię Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: gAndzia Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.se.com.pl 08.07.02, 15:52
      po raz nty polecam dr dermatolog-kosmetolog z zakładu KosMedica na
      Swiętokorzyskiej, Rudowską-Okrasko. To autorka książek dla kosmetyczek.
      Naprawdę mi pomogła, scisle wspólpracuje z kosmetyczką, orientuje się we
      wszystkich nowosciach, obgadałaysmy wszystkie moje kosmetyki itp. Wyciagnęła
      mnie z wstrętnych (tzn. niewidocznych, ale upierdliwych) grudek po odstawieniu
      pills. Za to będę ją tu uparcie lansować:)))
      • Gość: aga Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 17:36
        Orientujesz sie czy zajmuja sie usuwaniem blizn potradzikowych (procz pilingow),
        ktore juz mialam
    • Gość: pixi Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.itpp.pl 09.07.02, 20:30
      Prof. Jakubowicz, spółdzielnia profesorsko - ordynatorska na ul. Waliców.
      Leczyłam się u niego ja, mój ojciec i mój syn, zawsze z bardzo dobrym efektem.
      Jest niezawodny! Wizyta kosztuje 100zł, ale warto wydać!

pozdrawiam

pixi
      • Gość: aga Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.07.02, 10:58
        dzięki, ale zależy mi konkretnie na takim dermatologu, który doradzi mi najlepszy
        (i skuteczny)sposób na usunięcie blizn potrądzikowych
    • Gość: monias1 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: 213.195.141.* 10.07.02, 11:07
      DR Rudowskiej-Okrasko nie polecam!!!!!! Moja kolezanka byla u niej 2 tygodnie
      temu z problemem poparzonych nog przez laser. Nie umiala odpowiedziec na
      najprostsze pytania jak np. czy opalac nogi czy nie. Jest to lekarz nastawiony na
      kasę, jak najwiecej wyludzic i won.
      • Gość: gAndzia Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.se.com.pl 10.07.02, 11:11
        a mnie bardzo pomogła, i to za cene niższą niż dermatolodzy w alfie i innych
        spóldzielniach - tamci mi tylko przepisywali końskie dawki antybiotyków i
        dawali rady jak pryszczatej szesnastolatce typu "nie jeść czekolady".
    • Gość: monias1 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: 213.195.141.* 10.07.02, 11:10
      wedlug mnie najlepszy zabieg na blizny potradzikowe to eksfoliacja - najmniej
      inwazyjna i najbezpieczniejsza ze wszystkich zabiegow. Sama sobie ja zafunduje
      pod koniec wrzesnia (najlepszy okres to wiosna lub jesien). Potrzebna jest seria
      kilku zabiegow, ktore trwaja krotko i co najwazniejsze mozna sie pokazac ludziom
      na drugi dzien nie straszac. Moja kolezanka miala chyba dermabrazje i musiala
      wziac 2-tygodniowy urlop zeby nie straszyc. A efekty mizerne.
      Pozdrawiam
      • Gość: monias1 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: 213.195.141.* 10.07.02, 11:24
        Lekarzy z lecznicy Alfa na Nowym Swiecie tez nie polecam.
        • Gość: gAndzia Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.se.com.pl 10.07.02, 11:27
          Gość portalu: monias1 napisał(a):

> Lekarzy z lecznicy Alfa na Nowym Swiecie tez nie polecam.

lekarzy z lecznicy alfa ja wręcz odradzam - chodzi mi oczywiście o dermatologów,
          bo mam tam genialną ginekolożkę. byłam u jakiejś staruszki, która chyba sobie
          zaniżyła mój wiek, bo poza zapisaniem tych antybiotyków poleciła mi kosmetyki dla
          cery trądzikowej. a ja mam mieszaną-suchawą, tylko po prostu po odstawieniu
          pigułek coś się rozregulowało. w przeciwieństwie do dr rudowksiej-okrasko, która
          bardzo dokładnie obejrzała mi buzie i wypytała, ta nawet nie zerknęł z bliska
          (!). a zapłaciłam chyba z 80 zł, jak nie lepiej.

• Gość: Mela Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 10.07.02, 13:08
            A zdradzisz mi nazwisko ginekolozki? Bo ja chodze do jednej, mila, ale jakos
            trace do niej zaufanie. Bylabym bardzo wdzieczna
            Pozdrawiam
            • Gość: gAndzia Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.se.com.pl 10.07.02, 14:45
              jasne, dr witkowska, przetestowana:) w sprawach hormonalnych, jest też
              połoznikiem:) rzeczowa babka, serdeczna i naprawdę OK. chodze do niej już z 8
              lat, i chcę żeby mi prowadziła ciążę
      • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.07.02, 13:10
        Droga Monasi miałam już dwa razy wykonywane złuszczanie za pomocą pilingów (easy-
        peel słabszy i mocniejkszy blue-peel)i nie przyniosły mi one prawie żadnych
        efektów. Eksfoliacja działa mniej więcej w podobny sposób inny jest tylko rodzaj
        kwasów. Wydaje mnie się, że zadawalające efekty eksfoliacja przynosi, gdy nie
        posiada się zbyt dużych (głębokich) blizn. Ja szukam metody, która raz na zawsze
        usunie mi te wstrętne ślady.
        • Gość: monias1 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: 213.195.141.* 10.07.02, 13:26
          VTS - chyba masz racje. Moze napisz do kosmetyczki jednego z portali kobiecych -
          moze ona cos podpowie -podaje adres: virtuela@virtuela.de
          Pozdrawiam
          • Gość: a5._ Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.gpw.com.pl 10.07.02, 14:21
            Dziewczyny myśle , że z dermatologami to poniekąd tak jak z kosmetykami. Na
            jednych działają i pomagają innym szkodzą. Może to trochę głupie porównanie, bo
            jesteśmy ludzmi , a od lekarzy wymaga się wiedzy i indywidualnego podejścia.
            Ja osobiści mam same dobre doświadczenia z p. Hanną Owsińską. Niezykle
            delikatna i znajaca się na rzeczy. Przyjmowała w gabinecie kosmetycznym na
            Nowym Świecie. Nigdy mnie nie zbyła i zawsze potrafiła pomóc.
            • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 15:16
              A5, jeżeli będziesz tak dobra to prosiłabym cię o namiary na twoją panią
              dermatolog (nazwę gabinetu, nr. ulicy może telefon. Serdecznie pozdrawiam.
          • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 15:11
            Dzięki Monias1, sprubuje tak zrobić, w sumie nic nie tracę, a może w końcu znajdę
            odpowiednią metodę. "Gorące" pozrowienia.
            • Gość: a5._ Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.gpw.com.pl 10.07.02, 15:24
              Pani Owsińska przyjmuje w salonie kosmetycznym Juno co dwa tygodnie w każdą
              środę od 16.00
              Tel do salonu:827 71 50.
              Byłam u niej w ostatnią środę, także wynika z tego, że w najbliższą nie
              przyjmuje.
              Życzę Powodzenia i pięknej cery.
            • Gość: kiki7 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.waw.cdp.pl 11.07.02, 10:56
              do vts - czy juz znalazlas jakas dobra metode na pozbycie sie blizn
              potradzikowych.
              Bylabym wdzieczna za odpowiedz, poniewaz sama jestem bardzo zainteresowana owym
              temetem.
              pozdrawiam,z gory dziekuje za odpowiedz :-)
              • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.07.02, 12:48
                Wciąż szukam, dzięki za wszystki namiary napewno w krótce skorzystam z podanych
                przez was adresów. Serdecznie pozdrawiam
                • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 17:25
                  Droga Kiki, 9 VIII mam wizytę u pani dermatolog z Al. Solidarności, czekam już
                  ponad miesiąc,napewno po konsultacji podzielę się swoimi wrażeniami.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.08.02, 09:34
                  • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.08.02, 09:40
                    W piątek miałam wizytę u panidermatolog Olędzkiej z Al. Solidarności i muszę
                    przyznać, że jestem z niej bardzo zadowolona. Pani okazała się bardzo miła,
                    udzielała szczegółowych informacji na wszystkie moje pytania i jako pierwsza
                    zaproponowała mi leczenie (a nie tylko upiększanie jak wszyscy poprzedni
                    lekarze)następną wizytę mam za 5 tygodni. Narazie serdecznie polecam wizytę u
                    pani dermatolog. Mogę jeszcze dodać że za wizytę zapłaciłam aż 70 PLN, czyli
                    wcale niemało, ale było warto. Pozdrawiam.
    • Gość: San Lung Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.acn.pl / 10.128.138.* 04.08.02, 18:26
      Ja już od jakiegoś roku chodzę do dr Łopuszyńskiej (bella-Piekna 22) i jestem
      zadowolona---wogóle niezły gabinet, polecam zabieg oczyszczający--kosmetyki z
      alg a szczególnie fajnie robią tam paznokcie.. wizyta u doktor:50zł----nieźle
      zrobiona niunia--ostatnio zrobiła sobie biust i wyssała tłuszcz z pośladków
      • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 18:46
        Droga San, ja też byłam u niej na konsultacji doradziła mi minidermabrazję
        (blizny po trądziku), ale nie mogę się zdecydować może mogłabyś mi coś
        doradzić. Pozdrawiam
        • Gość: agata Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 17:04
          wyciągam wątek do góry
          • Gość: gaga Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.08.02, 14:24
            dermatolog z kliniki na Wawelskiej - dr. Towpik
      • Gość: rosita Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 11.07.03, 22:13
        chodze do tego gabinetu i tez polecam, mi bardzo mogla w kilku przypadkach.
        dla mnie ona sama jest najlepsza reklama gabinetu ;)))
    • Gość: iza Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.08.02, 14:43
      Chciałam bym się dowiedzieć, czy znacie może p.dr. Chlebus, czy wam pomogła,
      jakieś opinie na jej temat i gdzie przyjmuje
      • mopac1 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów 13.08.02, 14:51
        Chodzilam do niej przyjmuje w Pruszkowie. Efekty byly ale tylko jak bralam
        leki (przez 6 miesiecy). Potem stan skory pogorszyl sie, ale i tak bylo lepiej
        niz przed leczeniem. On chyba przyjmuje tez w Warszawie jak jestes
        zainteresowana to moge poszukac wizytowki.
        Pozdrawiam
        • Gość: alicja Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: 193.0.117.* 13.08.02, 14:58
          Nie bylam, ale interesowalam sie, wiec mam namiary.
          W Warszawie dr Chlebus przyjmuje na al. Solidarnosci 131a lok.1 (odcinek miedzy
          Jana Pawla a Zelazna), tel. 620 98 65. Godziny: poniedziałek - piątek : 7:30-
          10; 15-20 sobota : 10-14
          I jeszcze w Pruszkowie, al. Wojska Polskiego 20a, tel. 728 05 04

Pozdrawiam, A.
          • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 14:50
            Serdeczne dzięki Alicjo, też słyszałam o tej pani, a może któraś z was
            sprawdziła i może wyrazić swoją opinię o niej, czy wam pomogła będę wdzięczna.
            Pozdrawiam
            • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.08.02, 12:49
              Ponawiam prośbę. Dzięki
            • Gość: rosa Re: polecam IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.08.02, 16:10
              Znam panią dr Chlebus dosc dobrze, jestem zadowolona choc w trakcie terapii,
              nie wiem jakie będą efekty po zakonczeniu. Generalnie podoba mi się bo naprawde
              jest to pierwszy lekarz który zrozumiał ze mam naprawde bardzo wrazliwa cerę i
              ze nie mogę stosowac preparatów które zalecali mi inni dermatolodzy,nie
              zwazając na moj problem, poza tym nie naciąga klientek na kosmetyczne cuda i
              zabiegi jesli nie ma potrzeby. Ma bardzo duzo klientek i dlatego cięzko sie
              dostac.
              • Gość: vts Re: polecam IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.08.02, 14:51
                Dzięki Rosa mam takie same odczucia jak ty po wizycie u pani doktor, a co do
                terminów to są naprawdę odległe trzeba się umawiać z miesięcznym wyprzedzeniem,
                drugą wizytę mam wyznaczoną dopiero w połowie września (a o termin i tak
                musiałam się wyprosić), jest pierwszą lekarką która postanowiła mnie leczyć
                farmakologicznie, a nie naciągać na kosztowne zabiegi.Proszę podziel się swoimi
                następnymi spostrzeżeniami po kolejnej wizycie. Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Rossa Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 16:12
      Hah!Dr Buchowicz jest faktycznie urocza kobieta. I chyba tylko tyle, bo
      faktycznie efekt leczenia mizerny. Dr Owsinska tez mialam okazje odwiedzic,
      zrobila na mnie srednio zaangazowane wrazenie;) Po wielu probach udalo mi sie
      wreszcie odnalezc kompetentnego i nie bagatelizujacego problemu dermatologa -
      dr Prandecka z gabinetu na Hozej (rog Poznanskiej). Bardzo polecam!
    • Gość: kasica Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 23:14
      a ja doloze sie z pytaniem o dermatologow z Medicover. znacie kogos godnego
      polecenia?
      • Gość: agata Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 17:57
        A co sądzicie o dr Noszczyk?Warto się do niej wybrać?
        • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 07.09.02, 15:03
          Od trzech tygodni przyjmuję Roaccutane i muszę wam powiedzieć że jestem bardzo
          z niego zadowolona,wkońcu przestała mi się świecić twarz,makijaż utrzymuje się
          cały dzień, a nie jak dawniej 4 godziny, a pryszcze przestały się pojawiać.
          Żadne kremy podkłady maści nie podziałały tak jak ten antybiotyk
          • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 14.09.02, 15:25
            Wczoraj byłam na drugiej wizycie u pani dr Chlebus, dostałam receptę na kolejne
            opakowanie Roaccutane`a, Metronidazol i wychwalany na forum effaclar K, po
            miesięcznej kuracji jestem zachwycona efektami, tak jak pisałam wcześniej moja
            twarz w końcu przestała się świecić, pory się zwęziły a makijaż trzyma się od
            samego rana do samej nocy(nawet bez drobnej poprawki-niewiarygodne),jestem
            zachwycona stanem mojej skóry i samą panią doktor, którą szczerze polecam.
            Serdecznie pozdrawiam
            • Gość: agata Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 17:07
              Gość portalu: vts napisał(a):

> Wczoraj byłam na drugiej wizycie u pani dr Chlebus, dostałam receptę na
              kolejne
              >
              > opakowanie Roaccutane`a, Metronidazol i wychwalany na forum effaclar K, po
              > miesięcznej kuracji jestem zachwycona efektami, tak jak pisałam wcześniej
              moja
              > twarz w końcu przestała się świecić, pory się zwęziły a makijaż trzyma się od
              > samego rana do samej nocy(nawet bez drobnej poprawki-niewiarygodne),jestem
              > zachwycona stanem mojej skóry i samą panią doktor, którą szczerze polecam.
              > Serdecznie pozdrawiam
              A mogłabyś podać namiary na dr Chlebus, słyszłam ,że przyjmuje i w Pruszkowie i
              w Warszawie, a Ty gdzie byłaś?
              • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 15.09.02, 21:24
                Gość portalu: agata napisał(a):

> Gość portalu: vts napisał(a):
                >
                > > Wczoraj byłam na drugiej wizycie u pani dr Chlebus, dostałam receptę na
                > kolejne
                > >
                > > opakowanie Roaccutane`a, Metronidazol i wychwalany na forum effaclar K, po
                >
                > > miesięcznej kuracji jestem zachwycona efektami, tak jak pisałam wcześniej
                > moja
                > > twarz w końcu przestała się świecić, pory się zwęziły a makijaż trzyma się
                > od
                > > samego rana do samej nocy(nawet bez drobnej poprawki-niewiarygodne),jestem
                >
                > > zachwycona stanem mojej skóry i samą panią doktor, którą szczerze polecam.
                >
                > > Serdecznie pozdrawiam
                > A mogłabyś podać namiary na dr Chlebus, słyszłam ,że przyjmuje i w Pruszkowie
                i
                >
                > w Warszawie, a Ty gdzie byłaś?

Ja byłam w Warszawie dr. Chlebus przyjmuje w CDK-MED al. Solidarności 131a
                lok.1,
                tel. 620-98-65 przyjmuje pon- 14-20, pt 10-15 (rejestracja w dni powszednie:
                15-20), natomiast w Pruszkowie al. Wojska Polskiego 20a Ip.
                tel. 728-05-04 wt. 9-15, śr. 15-20 (rejestracja 7.30-10, 15-20).
                Naprawdę serdecznie polecam
                • Gość: agata Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 11:39
                  Dziękuje ci za odpowiedź, a możesz jeszcze zdradzic czy duzo czasu i uwagi ci
                  poswięciła?Bardzo czesto mam wrażenie ,że dermatolodzy(i w ogóle lekarze) chca
                  się pacjenta jak najszybciej i pozbyc i nie mam mowy o rzetelnej i
                  wyczerpującej poradzie.
                  • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 17.09.02, 18:19

> Dziękuje ci za odpowiedź, a możesz jeszcze zdradzic czy duzo czasu i uwagi ci
                    > poswięciła?Bardzo czesto mam wrażenie ,że dermatolodzy(i w ogóle lekarze)
                    chca
                    > się pacjenta jak najszybciej i pozbyc i nie mam mowy o rzetelnej i
                    > wyczerpującej poradzie.

Jeszcze raz powrórzę,że jestem bardzo zadowolona, że po tylu przejściach w
                    końcu trafiłam na dr. Chlebus. Podczas pierwszej wizyty w gabinecie spędziłam
                    około 0,5h , więc to chyba nie krótko. Pani doktor przeprowadziła ze mną
                    szczegółowy wywiad na temat przebiegu mojego dotychczasowego leczenia,
                    poinformowała mnie o czasie trwania kuracji, kosztach i efektach końcowych
                    jakich mogę się spodziewać. Koszt wizyty niestety nie jest mały w porównaniu z
                    innymi gabinetami wynosi 70PLN.
                    Gorąco pozdrawiam.
                    • nanan1 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów 10.09.03, 20:35
                      Gość portalu: vts napisał(a):

kosztach i efektach końcowych
                      > jakich mogę się spodziewać. Koszt wizyty niestety nie jest mały w porównaniu

możesz mi powiedzieć ile orientacyjnie wynosi koszt miesięcznego leczenia
                      Roaccutanem? Słyszałam, ze ok. 500 zł!
                • Gość: k\ Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 13:21
                  Ile kosztuje wizyta?
                  PZDR

> Ja byłam w Warszawie dr. Chlebus przyjmuje w CDK-MED al. Solidarności 131a
                  > lok.1,
                  > tel. 620-98-65 przyjmuje pon- 14-20, pt 10-15 (rejestracja w dni powszednie:
                  > 15-20), natomiast w Pruszkowie al. Wojska Polskiego 20a Ip.
                  > tel. 728-05-04 wt. 9-15, śr. 15-20 (rejestracja 7.30-10, 15-20).
                  > Naprawdę serdecznie polecam
                  • Gość: Magda Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 18:07
                    Czy może znacie jakiegos dermatologa który nie leczy tradziku roacutanem lub
                    antybiotykami? Bo ja mam straszny problem z tradzikiem. Brałam przez dwa
                    miesiące antybiotyk a potem 1 miesiąc roacutan i zrujnowałam sobie zdrowie.
                    Padła mi odporność, dostałm alergii oraz torbieli na jajnikach, choć efekty na
                    zewnątrz były oszałamiające.Więc może poratujecie mnie jakimś dobrym adresem,
                    bo już sobie nie radzę z cerą.
                    pozdrawiam
                    • Gość: kiki7 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.datastar.pl 18.09.02, 09:20
                      a znalazłyscie już jakąś super metodę na blizny po trądziki !!!
                      pozdrawiam, :-)
                    • afabisiaczek Re: polećcie sprawdzonych dermatologów 18.09.02, 19:58
                      Sluchajcie dziewczyny.Jestem naprawde zaszokowana waszymi doswiadczeniami.
                      Jakich wy macie lekarzy ktorzy daja Roacutane dla dziewczyn?!Moj brat tego
                      uzywal,mial ogromne problemy z cera ale po pol roku brania tego leku jest 100%
                      wyleczony.POdczas leczenia mial scisla diete ,gdyz (jak zapewne wiecie) lek
                      ten niesamowicie obciaza watrobe.
                      ALE NA BOGA LEKU TEGO NIE MOGA STOSOWAC KOBIETY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daje tel dermatologa ktory wam to wyjasni
                      Lev Petkov tel.671 06 06 (to jest tel do kliniki w ktorej on pracuje)
                      • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 18.09.02, 22:49
                        afabisiaczek napisała:

> Sluchajcie dziewczyny.Jestem naprawde zaszokowana waszymi doswiadczeniami.
                        > Jakich wy macie lekarzy ktorzy daja Roacutane dla dziewczyn?!Moj brat tego
                        > uzywal,mial ogromne problemy z cera ale po pol roku brania tego leku jest
                        100%
                        > wyleczony.POdczas leczenia mial scisla diete ,gdyz (jak zapewne wiecie) lek
                        > ten niesamowicie obciaza watrobe.
                        > ALE NA BOGA LEKU TEGO NIE MOGA STOSOWAC KOBIETY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        > Co za bzdura ! a niby to dlaczego?
                        > Daje tel dermatologa ktory wam to wyjasni
                        > Lev Petkov tel.671 06 06 (to jest tel do kliniki w ktorej on pracuje)
                        a co do dr. Petkova to ma on swoje (niezawsze skuteczne) metody leczenia
                      • zsofia Re: polećcie sprawdzonych dermatologów 18.09.02, 22:59
                        Afabisiaczek ma racje! Powikłania w ciaży podobno.
                        • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 18.09.02, 23:05
                          zsofia napisała:

> Afabisiaczek ma racje! Powikłania w ciaży podobno.
                          jasne z tym się zgodzę, dlatego kobiety, które stosują kurację Roaccutanem
                          powinny zażywać pigułki antykoncepcyjne, ponieważ pod żadnym pozorem nie można
                          zajść w ciążę (trwałe uszkodzenia płodu). Po 3 miesiącach od odstawienia
                          antybiotyku wszystko wraca do normy.
                          • Gość: yaga Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: 213.206.132.* 19.09.02, 08:40
                            no co do tego że wszystko tak szybko wraca do normy to nie była bym taka pewna,
                            na forum zdrowie na sekretach kobiet pisały o tym dziewczyny lekarki które
                            pracuja za granicą i tam swoisty boom na roaccutan już minął
                            a moja znajoma po roacuttanie zaczęła dostawać silne migreny i pogorszył jej
                            się wzrok więc szybciutko go odstawiała
                            • Gość: Marta Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.mc.tenbit.pl 19.09.02, 09:54
                              Mój brat (który jest lekarzem nota bene) używał tego bo miał wieloletnie
                              problemy ze skórą i efektem ubocznym był guzek na piersi. Wyleczony na
                              szczęście. Kobiety nie mogą tego brać. zdecydowanie!
                              Petkov to najlepszy lekarz na jakiego trafiłam.
                              • Gość: rosa Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.09.02, 10:01
                                marta, a ja do petkova chodziłam i z tradziku mnie nie wyleczył, z tego co wiem
                                on jest specjalistą od naczyń.
                                • Gość: Marta Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.mc.tenbit.pl 19.09.02, 10:33
                                  A ja po trzech wizytach u różnych dermatologów, którzy nie poznali się na mojej
                                  przypadłości dostałam namniary na Petkova. Powiedział , ze taka przypadłość to
                                  raz na 200 pacjentów. (norma, jesli chodzio przypadłości zdrowotne to jestem
                                  ewentment:)- właściwie nie ma się z czego smiac... w każdym razie wychwalam go
                                  pod niebiosa, gdyby nie on byłabym pewnie łysa a teraz prezes mówił do
                                  mnie "kudłaczkowa:)). Nie wiem jak to jest z leczeniem trądzika, tego na
                                  szczescie uniknęłam, ale z czystym sumieniem polecam go każdemu.
                                  • Gość: afabisiaczek Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.netcologne.de 19.09.02, 21:14
                                    Vts nie wiem kto nagadal Ci takich bzdur ze Roacutane mozna brac razem z
                                    tabletkami antykoncepcyjnymi ale to wierutna bzdura.To ze tego leku nie wolno
                                    zazywac w czasie ciazy to chyba oczywiste.Wiekszosc lekow idzie wtedy w
                                    odstawke a co dopiero tak mocno obciazajacy organizm medykament.
                                    A co do doktora Petkova to prawda ze od razu cudow nie czyni a na efekty
                                    trzeba czekac czesto dosc dlugo ale to jedyny lekarz dermatolog ktory naprawde
                                    mi pomogl (i mojemu bratu!)a wierz mi ze wielu lekarzy "probowalo".
                                    Aha i skad ktos ma informacje ze to specjalista o naczyn?tzn?prosze o
                                    rozwiniecie tego tematu bo szczerze mnie to zaciekawilo.
                                    I mam jeszcze pytanko do bylych badz obecnych pacjentek Petkova.Jakich filtrow
                                    radzi wam on uzywac i co sadzicie o jego pogladach na temat promieniowania UV?
                                    B.ciekawi mnie ten watek i bede szczerze wdzieczna za jakies wiadomosci.
                                    • Gość: justy Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 21:44
                                      Roaccutane bierze się z tabletkami antykoncepcyjnymi (jedynie ta metoda jest
                                      wystarczająco skuteczna) i jest to standard. W przypadku ciąży zostaje
                                      uszkodzony płód (tretionina działa teratogennie).
                                      Roaccutane to silny lek (nie antybiotyk) a nie cukierki- ma sporo działań
                                      niepożądanych- ale jest u nas traktowany jako ostatnia deska ratunku. O
                                      działaniach niepożądanych informuje lekarz- z tego, co czytałam na tym forum,
                                      niektórzy lekarze wręcz dają pacjentkom do podpisu oświadczenie, że znają
                                      ewentualne działania niepożądane.
                                      • Gość: afabisiaczek Re: polećcie sprawdzonych dermatologów-do Rosy IP: *.netcologne.de 20.09.02, 20:43
                                        Po pierwsze nie krzycze ,po drugie nie tak ostro.Nie neguje tego ze jest
                                        swietnym naczyniowcem.Powiedzialam tylko ze nic na ten temat nie wiem.A tak
                                        poza tym to bardzo interesuje mnie to pojecie bo nie za bardzo wiem co to za
                                        profesja dokladnie."Naczyniowiec" kojarzy mi sie bardziej z kardiologia ale
                                        bylabym wdzieczna za wytlumaczenie mi co wg Ciebie znaczy to pojecie.
                                        A jesli chodzi o Roacutane to zapewne na ulotce jest napisane ze moga go
                                        stosowac kobiety bo w koncu firma farmaceutyczna ktora go produkuje zyska nowe
                                        konsumentki.A wiemy ze dla pieknej cery kobieta zrobi wszystko!
                                        Czyz nie tak?
                                        Ale trzeba sie jednak zastanowic czy warto?Kazdy ma wybor i moze zazywac
                                        Roacutane do woli(na ile pozwoli mu na to kieszen)ja jedynie wyrazam wlasna
                                        opinie na ten temat i twierdze ze nawet ladna cera nie jest tego
                                        warta.Naprawde.
                                      • Gość: afabisiaczek Re: polećcie sprawdzonych dermatologów-do Rosy IP: *.netcologne.de 20.09.02, 20:52
                                        Po pierwsze nie krzycze ,po drugie nie tak ostro.Nie neguje tego ze jest
                                        swietnym naczyniowcem.Powiedzialam tylko ze nic na ten temat nie wiem.A tak
                                        poza tym to bardzo interesuje mnie to pojecie bo nie za bardzo wiem co to za
                                        profesja dokladnie."Naczyniowiec" kojarzy mi sie bardziej z kardiologia ale
                                        bylabym wdzieczna za wytlumaczenie mi co wg Ciebie znaczy to pojecie.
                                        A jesli chodzi o Roacutane to zapewne na ulotce jest napisane ze moga go
                                        stosowac kobiety bo w koncu firma farmaceutyczna ktora go produkuje zyska nowe
                                        konsumentki.A wiemy ze dla pieknej cery kobieta zrobi wszystko!
                                        Czyz nie tak?
                                        Ale trzeba sie jednak zastanowic czy warto?Kazdy ma wybor i moze zazywac
                                        Roacutane do woli(na ile pozwoli mu na to kieszen)ja jedynie wyrazam wlasna
                                        opinie na ten temat i twierdze ze nawet ladna cera nie jest tego
                                        warta.Naprawde.
                                    • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 19.09.02, 22:57
                                      Gość portalu: afabisiaczek napisał(a):

> Vts nie wiem kto nagadal Ci takich bzdur ze Roacutane mozna brac razem z
                                      > tabletkami antykoncepcyjnymi ale to wierutna bzdura.
                                      nie tylko można ale nawet i trzeba stosować pigułki przy Roacutanie, a to
                                      króki cytat z załączonej do opakowania ulotki
                                      "pacjentka musi być zdolna do stosowania skutecznej metody antykoncepcji
                                      ściśle według zaleceń,
                                      musi stosować skuteczne postępowanie zapobiegające ciąży nieprzerwanie przez 1
                                      miesiąc przed rozpoczęciem leczenia, podczas leczenia oraz przez 1 miesiąc po
                                      zakończeniu terapii" itd... Czasami wskazane jest jej przeczytanie.
                                      Pozdrawiam
                                      To ze tego leku nie wolno
                                      > zazywac w czasie ciazy to chyba oczywiste.Wiekszosc lekow idzie wtedy w
                                      > odstawke a co dopiero tak mocno obciazajacy organizm medykament.
                                      > A co do doktora Petkova to prawda ze od razu cudow nie czyni a na efekty
                                      > trzeba czekac czesto dosc dlugo ale to jedyny lekarz dermatolog ktory
                                      naprawde
                                      > mi pomogl (i mojemu bratu!)a wierz mi ze wielu lekarzy "probowalo".
                                      > Aha i skad ktos ma informacje ze to specjalista o naczyn?tzn?prosze o
                                      > rozwiniecie tego tematu bo szczerze mnie to zaciekawilo.
                                      > I mam jeszcze pytanko do bylych badz obecnych pacjentek Petkova.Jakich
                                      filtrow
                                      > radzi wam on uzywac i co sadzicie o jego pogladach na temat promieniowania UV?
                                      > B.ciekawi mnie ten watek i bede szczerze wdzieczna za jakies wiadomosci.
                                      • Gość: a5._ Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - afabisiac IP: *.gpw.com.pl 20.09.02, 10:04
                                        Afabisiaczek,
                                        Próbuję dodzwonić się do kliniki p. Petkova,bo chcę się z nim umówić na wizytę,
                                        ale tam ciągle nikt nie odbiera, czy może mogłabyś podać jakiś inny telefon,
                                        please.
                                        • Gość: Marta Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - afabisia IP: *.mc.tenbit.pl 20.09.02, 10:11
                                          Ponieważ ja mam tzw. zespół znamion atypowych (wycinam roziwjające się znamiona
                                          2 razy w roku) w ogóle się nie opalam od paru lat i uzywam kremów z filtrem 60!
                                          Co prawda będąc w zeszłym roku na wakacjach w Turcji nie uniknęłam opalenizny
                                          mimo faktora 60 choc nie była tak intensywna jak by była przy faktorze 20.

Petkov jest wybitnie przeczulony na opalanie i solarium. Moją kumpele, która
                                          poszła strasznie "strzaskana" zbeształ.
                                          To on wykjrył u mnie 2 poważne choroby skóry (jedna z nich to te znamiona) i
                                          skierował do specjalistki w tej dziedzinie. Petkov jest po prostu świetny.
                                          • agnes02 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - martusia 20.09.02, 10:37
                                            Bajdzo, bajdzo proszę , może znasz jakiś inny telefon do tego Pana., bo nikt
                                            nie odbiera pod numerem 671 06 06.
                                            Będę bardzo wdzięczna.
                                            • Gość: Marta Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - martusia IP: *.mc.tenbit.pl 20.09.02, 10:40
                                              "Promed" Klinika
                                              02-036 Warszawa Uniwersytecka 5
                                              tel. 0228221811 fax. 0228223117

przyjmuje tylko w sobooty. dłuuuugo trzeba czekac...
                                              pzdr \
                                              marta:)
                                    • Gość: rosa Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.09.02, 10:39
                                      Afa..nie krzycz bo to ty gadasz bzdury na temat roacutanu, co do
                                      petkowa...mieszkam obok i slyszalam ze jest swietnym naczyniowcem.
                                      • agnes02 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - Marta 20.09.02, 10:49
                                        Baaaardzo dziękuję za namiary i Twoją ekspresową pomoc.
                                        Dzwonię right now.
                                        Dzięki.
                                        • Gość: Marta Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - Marta IP: *.mc.tenbit.pl 20.09.02, 10:56
                                          ciesze się, że pomogłam:)
                                          daj znać czy poznał się na rzeczy
                                          pzdr m
                                          • Gość: a5._ Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - Marta IP: *.gpw.com.pl 20.09.02, 14:36
                                            Dzwoniłam do Kliniki i pierwszy wolny termin był na 7.12.02 buuu, ale późno.
                                            Zapisałam się i pójdę , chyba, że wcześniej zwolni się termin.

• Gość: Msrt Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - Marta IP: *.mc.tenbit.pl 20.09.02, 16:20
                                              warto czekać - naprawdę:)
                                            • Gość: afab Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - do a5 IP: *.netcologne.de 20.09.02, 20:51
                                              Podziwiam za taka cierpliwosc!!!
                                              Ja bym chyba umarla:-)
                                              Ale mam dla Ciebie rade jak uniknac tego czekania:
                                              w klinice do ktorej tel podalam (ul:Fieldorfa nie pamietam ile-to jest Goclaw)
                                              (a tak pozatym to nie wiem czemu sie nie mozesz dodzwonic;moze sproboj w godz
                                              17-18)jezeli sa terminy dopiero za miesiac badz nawet i dluzej to zaczynasz
                                              jeczec ze nie mozesz tak dlugo czekac itp.,ze musisz miec teraz te wizyte,ze
                                              moze po godzinach.....i masz jak w banku.A on po godzinach zawsze przyjmuje!
                                              POwodzenia
                                              • Gość: a5._ Re: polećcie sprawdzonych dermatologów - do afabis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 21:04
                                                Dziękuję za radę. Tego mi właśnie było potrzeba. Będę dzwonić i nękać o
                                                wcześniejsze przyjęcie. Napiszę na pewno o efektach .
                                                Dzięki jeszcze raz za pomoc.

Gość portalu: afab napisał(a):

> Podziwiam za taka cierpliwosc!!!
                                                > Ja bym chyba umarla:-)
                                                > Ale mam dla Ciebie rade jak uniknac tego czekania:
                                                > w klinice do ktorej tel podalam (ul:Fieldorfa nie pamietam ile-to jest Goclaw)
                                                > (a tak pozatym to nie wiem czemu sie nie mozesz dodzwonic;moze sproboj w godz
                                                > 17-18)jezeli sa terminy dopiero za miesiac badz nawet i dluzej to zaczynasz
                                                > jeczec ze nie mozesz tak dlugo czekac itp.,ze musisz miec teraz te wizyte,ze
                                                > moze po godzinach.....i masz jak w banku.A on po godzinach zawsze przyjmuje!
                                                > POwodzenia
                    • Gość: rosita Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 11.07.03, 22:17
                      bella na rogu pieknej i krucze dr Lopuszunska
          • Gość: rosita Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 11.07.03, 22:16
            tez przujmuje i jestem zadowolona, ale mam obawy o skutki uboczne, nawqet
            watek na forum puscilam, a co Ty uwazasz na ten temat
            pozd
      • nanan1 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów 10.09.03, 20:31
        Gość portalu: kasica napisał(a):

> a ja doloze sie z pytaniem o dermatologow z Medicover. znacie kogos godnego
        > polecenia?

byłam u jednej lekarki z Medicover na Marynarskiej. Zapłaciłam 100 a pani nawet
        mnie nie obejrzała z bliska. Zapisała sterty antybiotyków które już brałam.
        Słowem - skandal, zdecydowanie nie polecam, rozważam nawet napisanie skargi!
        • Gość: ania Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 19:33
          ja byłam u dr Obniskiej-Rosiak, i było OK- zapisala leki, które zadziałały.
          Ania
    • Gość: afabisiaczek Re: polećcie sprawdzonych dermatologów-do a5 IP: *.netcologne.de 20.09.02, 21:26
      Bardzo prosze
      • asieko Re: polećcie sprawdzonych dermatologów- 21.09.02, 13:23
        A wedługmnie najlepszy dermatolog w Warszawie to dr. Sławomir Obałek. Słyszałam
        od wielu osób, że jest znakomity i już wielu ludziom pomógł. Oto jego namiary
        dla chętnych:

ul. Elektoralna 8/10 m 19
        Warszawa
        tel. 620-27-33

wiem że przyjmuje jakoś popołudniu koszt wizyty to z tego co wiem to 70zł o i
        nie trzeba sie zapisywac, wystarczy przyjść( dla mnie to b.dobrze, bo nie musze
        czekać miesiąc na umówioną wizytę)
        • Gość: xxx Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.pl 21.09.02, 14:29
          Ja tez słyszałam o nim wiele dobrego! Dlatego i ja się do niego udałam i byłam
          zachwycona. Doktor Obałek wyleczył mnie z trądziku! Jestem mu bardzo wdzięczna.
          • Gość: agata Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 19:01
            vts, a jak się czujesz po tym Raccutanie, bo ja słyszałam ,że niektórzy bardzo
            xle znosza taka kuracje?Czy oprócz leku stosujesz cos jeszcze zewnętrznie?
            Jakies maści kremy?Jesli chcesz to mozesz odpowiedziec mi na mój e-mail.Bardzo
            chetnie bym z Toba korespondowała, bo mam podobny problem.
            mój e-mail: Iker0@poczta.onet.pl
            • Gość: vts Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.chello.pl 22.09.02, 13:59

> vts, a jak się czujesz po tym Raccutanie, bo ja słyszałam ,że niektórzy
              bardzo
              > xle znosza taka kuracje?Czy oprócz leku stosujesz cos jeszcze zewnętrznie?
              > Jakies maści kremy?Jesli chcesz to mozesz odpowiedziec mi na mój e-
              mail.Bardzo
              > chetnie bym z Toba korespondowała, bo mam podobny problem.
              > mój e-mail: Iker0@poczta.onet.pl

Cześć Agatko, niestety na razie nie mogę ci odpisać na e-mail( coś mi się
              zablokowało) więc narazie odpiszę ci w tym wątku.
              Teraz jestem w trakcie brania drugiego opakowania R. i moje samopoczucie jest
              bardzo dobre nie zauważyłam żadnych negatywnych zmian. Biorę dawkę 10mg, czyli
              tą słabszą, dodatkowo na noc smaruję twarz metronidazolem na zmianę z
              effaclarem K i to to wszystko, a na efekty nie musiałam długo czekać. Już w
              czasie brania pierwszego opakowania moja twarz przestała zupełnie się
              przetłuszczać z czego jestem naprawdę bardzo zadowolona,(makijaż utrzymuje się
              cały dzień bez ani jednej poprawki! nie żartuję) blizny już trochę się
              wypłyciły ogólnie twarz robi się coraz gładsza. Mam wyznaczoną półroczną
              kurację, z tym jedno opakowanie (od trzeciego) będzie mi starczało na dwa
              miesiące. Jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądało dowiem się na następnej
              wizycie 18 X . To chyba na tyle. Serdecznie cię pozdrawiam w razie
              jakichkolwiek wątpliwości pisz.
              • Gość: agata Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 15:10
                Ja za Twoja namowa zapisałam się do pani Chlebus na 8 pażdziernika zobaczymy
                jak bedzie.Mam nadzieje, że potraktuje mnie poważnie , a nie jak wiekszość
                dotychczasowym lekarzy z którymi miałam do czynienia zbagatelizuje mój
                problem.Jak będziesz miała wiecej czasu to skrobni do mnie.pzdr
                • Gość: Radek Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.acn.waw.pl 23.03.03, 14:59
                  czy nmacie jakies doscwiadczenia z roaccutanem?? czy ten lek jest rzeczywiscie
                  tak bardzo skuteczny?? czy szybko osiaga sie rezultaty?
                  • Gość: yaga Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: 212.240.124.* 24.03.03, 10:34
                    skuteczny- podobno bardzo, chociaż nikt nie zagwarantuje ci że nie będzie
                    nawrotu choroby, szybki- hm, kuracja trwa od 5 do 8 miesiecy
                    pzdr
          • Gość: Mikka Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: 80.48.129.* 13.07.03, 22:09
            Tez bardzo polecam dr Obałka.
            Pół roku kuracji Rein-A i nie poznaje sojej twarzy.
            Mialam okropne grudki na czole, inni lekarze podejrzewali alergie, grzyby i
            inne cuda.
            Obałek zdiagnozowal poprawnie i od paru miesiecy ciesze się o wiele lepsza cerą.

Bardzo, bardzo polecam
    • Gość: madusiak Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.acn.pl 13.07.03, 13:14
      ja polecam dr Kaszyńska w Lux medzie na Racławickiej. Choc w sumie nie mam
      doswiadczen co do jej metod leczenia tradziku...
      • Gość: iv Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 19:35
        dr.Pniewski tel.6288219,kiedyś był polecany przez forumowiczki -poszłam więc i
        ja.Teraz leczę u niego celulit a wcześniej trądzik różowaty.Jestem zadowolona
        nie jest bufonem i można się dogadać.Wizyta 60zł.Co jest istotne nie naciąga na
        zabiegi.Pozdrawiam.iv
        • leeloo2002 Re: polećcie sprawdzonych dermatologów 02.11.03, 19:09
          potwierdzam ze jest dobrym lekarzem. rzetelny i przejmuje sie pacjentka.
          Przyjmuje w melitusie www.melitus.pli na Lindleya w AM
    • umaa Re: polećcie sprawdzonych dermatologów 10.09.03, 16:27
      wyciagam watek na gore, moze ktos jeszcze doda swoje opinie
    • orku Re: polećcie sprawdzonych dermatologów 23.10.03, 17:28
      Dziewczyny - szukam dermatologa ale nie chodzi o tradzik tylko o zmiany,
      brodawki, zrogowacenia. To jest starsza osoba - juz leczona - cieklym azotem
      ale to swinstwo odrasta - to powinien byc moze onkolog dermatolog. Juz sama nie
      wiem,
      • Gość: agness Re: polećcie sprawdzonych dermatologów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.03, 10:51
        Uważam, ze świetny jest doktor Obałek. Namiarów nie bede podawać bo parę postów
        wczesniej już jakies zadowolone pacjentki podawały, wystarczy sprawdzić. Widzę,
        z enie tylko ja go cenię za fachowość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka