Gość: dżadzia IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 20:00 Wybieram sie na urlop i prosze o rade związana z ochrona włosów. Mam bardzo delikatne włosy i cienkie, czego używać, aby je ochronić przed słońcem i jednoczesnie nie obciążyć ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kajka Re: słońce, a włosy IP: *.datastar.pl 09.07.02, 08:57 Ja bardzo lubię odżywkę w olejku (bez spłukiwania) z filtrami UV firmy Bilba. Dziewczyny zachwalały tu też nowy spray Joanny z serii słonecznej (dwufazowy, w szklanej buteleczce), ale mnie on nie zachwycił, bo niestety moje dlugie włosy obciążał. Mam też wrażenie, że mniej je chroni niż Bilba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: słońce, a włosy IP: *.acn.waw.pl 09.07.02, 13:01 Tego dwufazowego sprayu nie używałam (tak właśnie myślałam, że może obciążać, to chyba urok wiekszości dwuzfazowych specyfików do włosów), za to z czystym sumieniem gorąco polecam spray, też Joanny, z serii Algi Morskie. Zawiera filtry ochronne, jest leciutki, absolutnie nie obciąża włosów, nie zawiera alkoholu, więc też ich dodatkowo nie wysusza, orzeźwiająco i właśnie tak wakacyjnie pachnie. Jedyna wada, że - wbrew nazwie - krucho z jego właściwościami stylizacyjnymi. Może nie przeszkasza, ale też i jakoś widocznie nie pomaga przy układaniu włosów - ale jeśli chodzi ci tylko o dobrą, przeciwsłoneczną ochronę, to jest jak najbardziej godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: słońce, a włosy IP: 217.98.124.* 09.07.02, 09:48 ja własnie wróciłam z Chorwacji i absolutnie sprawdził sięszampon + spray z filtrami Avon'u. Odpowiedz Link Zgłoś
eve90-60-90 Re: słońce, a włosy 09.07.02, 10:25 a jak te nowości welli z papayą? Odpowiedz Link Zgłoś
rossa_ Re: słońce, a włosy 09.07.02, 18:40 Kupiłam ostatnio odżywkę w piance i jestem bardzo zadowolona. Nie obciąża włosów (a mam przetłuszczające się) a w dodatku, zupełnie nieoczekiwanie, zwiększa objętość włosów (przynajmniej moich), jest ich naprawdę więcej. Ogólnie- polecam, zwłaszcza że kosztuje około 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś