ola19802 24.05.05, 08:51 dziewczyny pomózcie mam straszne wzdecia nie wiem co robic znaacie jakies sposoby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: wzdecia IP: *.autocom.pl 24.05.05, 09:41 Moze masz problemy z bakteria Helicobacter Pyroli albo nietolerancje mleka. Sprobuj zazyc Espunisan, ale jesli ta sytuacja utrzymuje sie przez dluzszy czas to lepiej zbadaj sie u gastrologa na obecnosc tej bakterii (mozna zrobic testy z krwi, testy oddechowe lub w ostatecznym przypadku gastroskopie). Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: wzdecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:51 ja tez cierpiałam na wzdęcia jakiś czas temu bo jadłam za dużo pełnoziarnistego pieczywa... ograniczyłam się do dwóch kromek (a nie sześciu) i mi przeszło... może też zajadasz się jakimś produktem w nadmarze (słodyczami np?)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: wzdecia IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 24.05.05, 10:09 ja tez mam taki problem, w sumie jest troche lepiej... musisz pic duzo wody, ja jem activie i nawet, nawet,ale trzeba jesc regularnie... mozesz sobie kupic jogurt naturalny i do tego dodac otreby ze sliwkami (mozna kupic taka mieszanke w sklepie. Dobry tez jest len mielony, tez mozna wrzucic do jogurciku:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: wzdecia IP: 80.51.249.* 24.05.05, 11:10 Trzeba wlasciwie laczyc pokarmy, czyli weglowodany + tlusze i produkty zywe bialko + tluszcze i produkty żywe... Mozesz zrobic tez taki maly sprawdzian...przez jeden dzien jesc tylko pieczywo [o ile w ogole jesz...] jesli Twoj problem bedzie Cie wowczas ewidentnie gnebil, to znak, ze warto ograniczyc to pieczywo i ewentualnie, jesli lubisz chelbek, robic je samodzielnie wedlug orkeslonego przepisu. ja taki chleb pieke, ma on zupelnie inne wlasciwosci i nie daje takich efektow wzdeciowych...sprawdzone! Pozdrawiam Powodzenia i milego dnia Sandra GG: 19735 sandra@namyslow.com www.harmonny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wzdecia IP: 212.244.242.* 24.05.05, 13:10 Mi pomógł Triboitik-to zestaw bakterii jelitowych... Odpowiedz Link Zgłoś
aldonap22 Re: wzdecia 24.05.05, 13:38 Albo jeść jogurty Activia - Danona, ostatnio głośno reklamowane są pod tym wlaśnie kątem, może warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baliskowa Re: wzdecia IP: 150.254.89.* 24.05.05, 18:12 polecam tabletki z kopru włoskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś